Mbiemrin e burrit apo tendin?????

Genta

Primus registratum
Re: Mbiemrin e burrit apo tendin?????

Fillimisht postuar nga uji*ftohte:
[qb] ca po ja fusni kot tani ju, ca eshte kjo teme keshtu pa pike vlere, persprapthi edhe you ketej nga lushnja akoma you ketej na meruat, po si nje vajze kur martohet me nje djal dhe do mbaji mbienrin e saj, kot fare na hapet barkun ne te tjerve, po femija kur te lindi me mire i fusni mbiemrin e gjitonit, sa shpetj e keni kapur demokracin you andej nga fshati, leqe harrova une you ecni me europen..., good gje shume e bukur por pa lezet... [/qb]
Ketu nuk po flasim per femijen se jam dakort qe femija te marri mbiemrin e babait, por pse gruaja? Ti qenke kundra, po pse? Pse nuk merr ti mbiemrin e gruas??

Florus

Forumium maestatis

me mire leje, mos ma pyt se do bente efektin e vet pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif megjithate kur e them duket si nje kenge remix /pf/images/graemlins/laugh.gif

Genta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb] Timin! Kjo gje nuk eshte ne diskutim!!! [/qb]
:thumbsup: /pf/images/graemlins/wink.gifbravo

Trista

Primus registratum

Po ku qendron rendesia e mbajtjes se mbiemrit te burrit apo te babait? :shrug: Me mire pa mbiemer si kokat e medha Madonna, Cher, etj /pf/images/graemlins/tongue.gif :tipsy:

Genta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bEliiNdA:
[qb] Po ku qendron rendesia e mbajtjes se mbiemrit te burrit apo te babait? :shrug: Me mire pa mbiemer si kokat e medha Madonna, Cher, etj /pf/images/graemlins/tongue.gif :tipsy: [/qb]
:lol: :lol: :lol:

Trista

Primus registratum

Ne femrat...kemi lindur pa mbiemer qe mund ta quajme teresisht tonin...Keshtuqe nqs e nderrojme dhe mbiemrin qe na i ka dhene babi, s'ka ndonje rendesi...Ketu e kisha dmth nuk ishte 100% shaka /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga bambolina:
[qb] Une per vete nuk di se c'te them ne lidhje me kete teme, jam pak konfuze [/qb]
vej ate te komshiut ene vari eben...

Kuqalashja

Primus registratum

No wonder ju qe thoni "timin" (mbiemrin eh), jeni te gjitha beqare /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

beqo do te thote te pamartuara ligjerisht, apo pa partner?
Nejse, nese nje gje e tille do shkaktonte ndarje, me mire qe ne fillim /pf/images/graemlins/wink.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga erulja:
[qb] No wonder ju qe thoni "timin" (mbiemrin eh), jeni te gjitha beqare /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Sa embelsisht e ke thene. Tamam sikur e ke 'vuajtur' vete dhe pesimi te eshte bere mesim.

Kordelja

Valoris scriptorum

Pyetja ime eshte: A eshte kjo nje ceshtje kaq madhore sa te linde nje konflikt ne cift?!
Nese kjo ceshtje cilesohet si nje problem kardinal, do cuditesha shume, per cdo zgjidhje (ciladoqofte ajo) nuk duhet te konsiderohet si kercenim apo fyerje, duhet te konsiderohet si e drejte per te zgjedhur, asgje me shume.

mostro

Putraku

Per mendimin tim LLagapi i burrit ne nje cift duhet mbajtur,dhe me nder jo kshu kot :wave:

Kordelja

Valoris scriptorum

Foli dhe Putraku nje gje me mend /pf/images/graemlins/laugh.gif e njejta gje vlen edhe per mbiemrin tend (jo tendin Putraku po te kujtdo), apo jo /pf/images/graemlins/wink.gif

luljeta hato

Primus registratum

Sipas ligjit shqiptar mund te mbash mbiemrin tend,te burrit ose te dy.Une per vete i kam mbajtur te dy.Dhe kam bere shume mire.Sepse ketu ne Shqiperi ka disa absurditete.Per grate shenohet emri,emri i babait,dhe mbiemri i burrit.Pra del nje person i panjohur,mbasi ketu,nuk shenohet mbiemri i vajzerise.Per me teper nese do t'ju duhet me vone te merrni nje dokument,p.sh. te shkolles,ku ju jeni me emrin e vajzerise,do te duhet te vini verdalle neper zyrat e shtetit,per te vertetuar qe jeni i njejti person.Dhe e dini si mallkojne ketu?Te pafsha ne zyrat e shtetit.Prandaj deri sa te kulturohet dhe shteti yne ne kete drejtim,vajza,mos beni gabim te mos mbani te dy mbiemrat.Se dhe po te mbash vetem tendin prape do te keni probleme.

Kordelja

Valoris scriptorum

Pikerisht ate punen e emrit tend, te babait dhe te mbiemrit te burrit s'e kam kuptuar kurre une se si shkon, vret syrin.Preforoj te mendoj ate cast na fakt, eshte heret per te folur, dua te ndjek ndjesine sesa te pregatis veten me dicka qe mund te ndryshoje dhe per kohen qe ndryshon (jo domosdoshmerisht) te ngjalle pakenaqesi ( /pf/images/graemlins/laugh.gif ) pa shkak.

I love new york

Primus registratum

Personalisht do preferoja mbiemrin tim si tip middle name dhe mbiemrin e burrit me pas dmth sth like Helena Trojane Menelau :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sepse deri diku perse po martohesh nqs nuk e diskuton apo konsideron ndrrimin e mbiemrit? Rri me mire bashkjetese dhe keni plotesisht gjera te ndara si roomate apo sth of the sort.
Gjithsesi nga ana tjeter mendoj qe mos krijoje kjo probleme ne cift sepse obsesioni nga te dyja palet sjell konflikte dhe per gjera jo maxhore ne nje mardhenie.
Mbajtja e mbiemrit te burrit eshte tradicionale, fetare dhe ka lidhje me vlerat familjare me ate qe quhet commitment etj etj. Eshte deri diku komerciale mgjth eshte veshtire te c'rrenjoset qofte edhe emocionalisht nga shume meshkuj dhe femra. Per mua nuk perben problem madhor.

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Foli dhe Putraku nje gje me mend /pf/images/graemlins/laugh.gif e njejta gje vlen edhe per mbiemrin tend (jo tendin Putraku po te kujtdo), apo jo /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
ka je tu i hudh kordat moj korde? /pf/images/graemlins/laugh.gif