Mbi krishterimin!

Diddy19

Su@mi
Re: Kisha dhe Marketingu

Ky qe kam postu une nuk asht tamam nje artikull gazete. Asht thjesht nje koment qe ka ba nje lexues i gazetes ne lidhje me artikullin.( s'ka emer sepse asht anonim.)
Une per vedi besoj, besoj ne ekzistencen e nje force te mbinatyrshme qe na qendron mbi krye, prandaj e quj vedin besimtare. Thjesht nuk besoj te institucionet fetare. Postimi jem deshmon kete.
Institucionet e sotme fetare jane kthy ne biznese me vete. Ti shife vete se ca ndodh ne Itali, pra ne shtetin ma kristian ne bot, aty ku ka qendren Vatikani.Tek ne temat rreth Islamit permendet shpesh fakti qe 60% e shqiptareve jane myslimane edhe pse shume pak prej tyne s'kane shku asnjehere ne xhami.(dhe une baj pjese nder to). Asht normale qe dikur(ndoshta bahet edhe sot) tek ecje rruges ndodhte shpesh qe te ndalonin perfaqesues te fese katolike qe te jepnin broshura ne te cilat propagandohej besimi ndaj fese kristiane? Besimi nuk asht dicka personale? Pse te tilla propaganda?
Feja kristiane ka nderrmarre shpesh fushata te tilla propagandistike.
P.S Nuk e kam me fene kristiane, e kam me Institucionet fetare ne pergjithesi, perfshi ktu edhe ato islame.Thjesht lexova ate komentin rreth atij priftit dhe e postova ktu.T'njejten gja do t'baja nese bahej fjale per nje hoxhe.

bebi

Primus registratum

Vintage, ti m'duket se ngatrron katolicizmin me sektet e tjera kristiane. Gjithsesi, edhe per ata sekte te tjera q1 shperndajne fletushka (per te cilat mendojne se jane te mira per ty), nuk shof kurgja te keqe, SEPSE Zgjedhja mandej, t'takon ty /pf/images/graemlins/wink.gif dhe kjo asht lirija e besimit.

Un' e shof konstruktive dhe jo confusing /pf/images/graemlins/smile.gif Por kjo ndoshta sepse un' jam gjithnji n'kerkim te dijes.

elviskelmendi

Primus registratum

Vintage, Institucioni i vetem kristian legjitim eshte Kisha. Sja kena dhan un apo ti legjimitetin por
Jezu Krishti. Ti je Pjeter-shkemb dhe mbi ty do ndertoj kishen time.

Ne traditen Kristiane, Kisha ka autoritet absolut per te plotesu misnionin e vet hyjnor dhe tokesor.

Keto misione perfshijne detyren e Kishes per te drejtu
njerezimin ne rrugen e shpetimit.
Rruga e shpetimit eshte Jezusi.
Por Kisha gjithashtu kujdeset edhe per
mbarvajtjen e jetes tokesore te njerezve.

Permbushja me sukses e Misionit te saj i kerkon Kishes
qe te implementoje strategji, dhe tools te vecanta por asnjeher brainwashing njerezit.

Ajo qe quan ti "propogande" dhe "marketing" jane terma jo te pershtatshem deskriptiv per veprimtarine e Kishes.
Ato kane te bajne me struktura laike te shoqerise dhe jo
me Institucionin legjitim te Kristianizmit.

Diddy19

Su@mi

Po pra Blu, njelloj si reklamat ne TV : t'tregon 50 lloje detergjentesh larese dhe une zgjedh. Secili thote: produkti jem asht ma i miri n'treg. Kte s'kuptoj une: tendencen per te te mbushe mendjen duke perdore gjithe fare lloj mnyrash? Pse ti (bie fjala) mundohesh me me mbush mendjen mu qe besimi jot asht ma i miri?

elviskelmendi

Primus registratum

Vintage, Kisha eshte shum dinamike. Vertet
ajo na kerkon te konfirmojme ne rrugen e shpetimit-Jezusin
por ajo eshte adaptive ndaj kerkesave qe jan produkt
i zhvillimeve historike te periudhave te ndryshme kohore.

Nje nder keto zhvillime qe kisha Adaptohet eshte menyra apo kanali apo media me ane te ciles/ve u drejtohet dhe stabilizon a two way communication me njerezimin.

Zoti ka dasht me na beku me zhvillime teknologjike ne fushen e komunikacionit si televizori, radio
dhe se fundi interneti. Menyra klasike face to face communication nuk eshte immune ndaj ketyre zhvillimeve.
ajo dobesohet dhe vendin e saj e zene menyra te reja komunikimi.
Kisha e njef mjaft mire ambientin e ri komunikativ te krijuar, nevojen dhe tendencine e njeriut modern. Ajo eshte dinamike dhe i pershtatet asaj me cka na ka beku zoti.

Un nuk shof gja ane negative ne ket gja. Un konsideroj
perdorimin e mediave moderne nga Kisha si akt shprehje
te deshires per prosperitet, zhvillim. Ndryshe nga institicione te tjera fetare si ato musilmane qe denojne
perdorimin e teknologjise, Institucioni kishtar eshte pro Zhvillimit dhe Prosperitetit te njerezimit.

Diddy19

Su@mi

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Zoti ka dasht me na beku me zhvillime teknologjike ne fushen e komunikacionit si televizori, radio

Menyra klasike face to face communication nuk eshte immune ndaj ketyre zhvillimeve.
ajo dobesohet dhe vendin e saj e zene menyra te reja komunikimi.
Kisha e njef mjaft mire ambientin e ri komunikativ te krijuar, nevojen dhe tendencine e njeriut modern. Ajo eshte dinamike dhe i pershtatet asaj me cka na ka beku zoti.

Un nuk shof gja ane negative ne ket gja. Un konsideroj
perdorimin e mediave moderne nga Kisha si akt shprehje
te deshires per prosperitet, zhvillim. Ndryshe nga institicione te tjera fetare si ato musilmane qe denojne
perdorimin e teknologjise, Institucioni kishtar eshte pro Zhvillimit dhe Prosperitetit te njerezimit.

[/ QUOTE ]

Nga e nxjerr ti kete , dmth qe zoti na ka beku me zhvillimin e teknologjise? /pf/images/graemlins/confused.gif

elviskelmendi

Primus registratum

Pyetja jote mund te dekodohet ne dy menyra.
1 pergjigje do jap.

Njeriu njeh shum gjana. Por vetem zoti asht the all-knowing
asgja nuk matches his supermacy. Supermacia e tij ska pas fillim dhe marim kurr ska me pas. Ai asht merciful dhe gracisous and generous to humanity. He gave us his son Jesu.And thought it was a bekim per ta sakrifiku per ne.
Ai asht the all-knowing, the almighty. Remeber this. Kurr mos e harro. Mos e harro edhe kur te dyshosh nese teknologjia eshte pozitive apo negative per njerezimin. Mos e harro edhe kur te dyshosh se veper e kuja eshte 'teknollogjia"

bebi

Primus registratum

Po pra Blu, njelloj si reklamat ne TV : t'tregon 50 lloje detergjentesh larese dhe une zgjedh. Secili thote: produkti jem asht ma i miri n'treg. Kte s'kuptoj une: tendencen per te te mbushe mendjen duke perdore gjithe fare lloj mnyrash? Pse ti (bie fjala) mundohesh me me mbush mendjen mu qe besimi jot asht ma i miri?

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/smile.gif vintage, un' kam ken' ne xhami, (kur u hap ajo ne qender te lulishtja). Si duket ka kene e lehte per hoxhen e te tjere q1 ishin aty me e kuptu q1 un i perkisja nji besimi tjeter, sepse po shifsha perreth...

Kur dola perjashta, m'u afruan dhe me pershendeten, hoxha, me nji zotni tjeter. Ne bisede e siper, me pyeten c'me kishte shty me shku ne xhami.
-Per te dit' ma teper, ju pergjigja. Me dhuruan nji kuran, te cilin e kam ala ne shpi, ne Shkoder. Me thane se isha ne vendin e duhun per te dit' mbi fuqine mbinatyrore, krijuesin e universit.
Bisedova pak me ta, dhe kur shkova ne shpi, fillova t'a lexoj librin e shenjte te besimit mysliman.

Nuk u gjeta, por per asnji moment nuk e mora tentativen e tyne si reklame, propagande apo ndonji titull tjeter cinik.
Jam e bindun, se per mendimin e tyne, ato me drejtun ne rrugen e duhun per mu, por zgjedhja ishte e jemja.

E din ti kur kjo gja asht too pushing??? Kur taksisti te qellon i po ketij besimi, dhe abuzon detyren duke te ba propagande fetare, tuj fillu me komentin se je larg rruges se Zotit, se xhinsat e tu te ngushte jane haram, se floket e gjate e te zbuluar bashke me xhinsat e ngushte joshin burrat ne mendime te keqija, dhe detyrohesh ti thush me"pull over" se te futet frika ne palce.

E kupton diferencen ti?

Mundoju me kene ma pozitive ne t'mendum.

elviskelmendi

Primus registratum

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/smile.gif vintage, un' kam ken' ne xhami, (kur u hap ajo ne qender te lulishtja). Si duket nuk ka kene e lehte per hoxhen e te tjere q1 ishin aty me e kuptu q1 un i perkisja nji besimi tjeter, sepse po shifsha perreth...

Kur dola perjashta, m'u afruan dhe me pershendeten, hoxha, me nji zotni tjeter. Ne bisede e siper, me pyeten c'me kishte shty me shku ne xhami.
-Per te dit' ma teper, ju pergjigja. Me dhuruan nji kuran, te cilin e kam ala ne shpi, ne Shkoder. Me thane se isha ne vendin e duhun per te dit' mbi fuqine mbinatyrore, krijuesin e universit.
Bisedova pak me ta, dhe kur shkova ne shpi, fillova t'a lexoj librin e shenjte te besimit mysliman.

Nuk u gjeta, por per asnji moment nuk e mora tentativen e tyne si reklame, propagande apo ndonji titull tjeter cinik.
Jam e bindun, se per mendimin e tyne, ato me drejtun ne rrugen e duhun per mu, por zgjedhja ishte e jemja.

E din ti kur kjo gja asht too pushing??? Kur taksisti te qellon i po ketij besimi, dhe abuzon detyren duke te ba propagande fetare, tuj fillu me komentin se je larg rruges se Zotit, se xhinsat e tu te ngushte jane haram, se floket e gjate e te zbuluar joshin burrat ne mendime te keqija, dhe detyrohesh ti thush me"pull over" se te futet frika ne palce.

E kupton diferencen ti?

Mundoju me kene ma pozitive ne t'mendum.

[/ QUOTE ]

hmmm ktij i tham menyre positive dhe konstruktive mendimi /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Diddy19

Su@mi

S'ka te baje negativizmi me menyren teme t'mendumit. Ti ke shku ne Xhami (ate dite kam shku edhe une, e para dhe e fundit here), je interesu per fene Muslimane dhe ato te kane dhane nje liber per te lexu. Kjo nuk asht propagande.
Une per vedi s'kam lexu as Kur'an e as Bibel, sepse s'me ka interesu ndej here. Besimi qe kam asht dicka e brendshme qe une ndjej: s'kam nevoje me prite te premten per me fole me Zotin.(dmth me ATE qe une konsideroj Zot), atij te cilit une i lutem dhe te cilin une falenderoj.
Kjo e jemja ka mundesi te jete nje filozofi me vete. Per mendimin tem Institucionet Fetare kane demtu konceptin e dhe rendesine e fese, ne vend qe ta percjellin ate ashtu sic asht ajo ne te vertete (cfaredo qe kjo fe predikon).

elviskelmendi

Primus registratum

Nese ti mendon qe institucionet e kan demtu conceptin e fese ather un duhet me e pranu qe ai asht mendimi jot dhe pamvarsisht qe nuk pajtohem me te e respektoj dhe sakrifikoj qe ta thuash.

Djal ma tmir se mu ske kun por ala nuk e dini.

Tash a po me sqaron dicka. Cka kupton ti me fjalen 'propogande" ?????

Un studjoj pikerisht ne fushen qe mbulon edhe PR dmth public relations eee...so be carefull /pf/images/graemlins/smile.gif

bebi

Primus registratum

m'pelqen kur lexohem edhe me mendje, jo vetem me sy.
kam shku me pa, and I was approached ne mes shum' te tjereve, because of the "diversity". m'u dha precedence, kupton ti???

ndersa ne rruge, kur ndahen fletushkat, nuk qesin fall me kokrra groshet se kujt besimi i perket ti, thjesht 'i shperndajne fjalen e mire', tanve pa perjashtim.

e shkruva teper popullorce, por ceshtje kohe.

/pf/images/graemlins/wave.gif

ps: fjala xhami asht emen i pergjithshem, prandej shkruhet me te vogel.

Diddy19

Su@mi

M'vjen keq po nuk e shof si ti!

P.S. E di Blue qe asht emen i pergjithshem, thjesht kam me vu ne dukje fjalen xhami. Edhe fjalia fillohet me shkronje te madhe, por s'me asht duke rasti me te terheq vemendjen.

S

Scorpion

Guest

Grrrrrrrrrr... Blue ti vazhdon gjithmone me ate tenden, pavaresisht se e ke gabim /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga Autoritar:angel:
Nese ti mendon qe institucionet e kan demtu conceptin e fese ather un duhet me e pranu qe ai asht mendimi jot dhe pamvarsisht qe nuk pajtohem me te e respektoj dhe sakrifikoj qe ta thuash.

[/ QUOTE ]
Normal qe mendimin tem po shprehu, nqs kjo lejohet hala ktu. Une s'mundohem me ia mbush kujt mendjen qe gjanat funksionojne ashtu sic tham dhe ato qe thoni jo jane t'gabume. Thjesht po evidentoj disa gjana, qe SIPAS MEJE, jane t'gabume.

Flm qe pranon mendimin tem. Mundohu ne t'njejten menyre te pranosh psh edhe shijet seksuale te njerezve dhe te kaperdsih martesen burre-burre e gru-gru(packa mund t'mos pajtohesh me te.)

gurax

Pan ignoramus

[ QUOTE ]
I guess Italians would call it "a misspell". /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]
Stammo parlando d'unaartra cosa. /pf/images/graemlins/laugh.gif

gurax

Pan ignoramus

Per kishen dhe marketingun. /pf/images/graemlins/tonguee.gif

PS: Ndoshta, s'e di. Eshte thjesht nostalgji besoj.

Diddy19

Su@mi

Ti ke ndonje gje per te thene ne lidhje me temen? /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S E kishe shkru gabim ate fjalen italisht, prandaj ta vuna ne dukje. /pf/images/graemlins/smile.gif

gurax

Pan ignoramus

Ne fakt nuk kam ndonje gje te madhe per te thene per temen sepse mendoj qe sado te rafinuara te jene sot keto "colpo da maestro" nuk kane dhe s'do kene me ndonjehere efektivitetin eq kane patur dikur, sikur vetem per faktin qe mbarepopullata boterore, ne teresi, ne krahasim me dikur, eshte me njohuri shume here me te plota dhe "cirqet" dallohen shume me kollaj. Keto lloj suksesesh do te jene perhere e me afatshkurtra.

PS: Ato fjalet s'jane italisht, jane "erromanaccio" /pf/images/graemlins/laugh.gif