Mbi krishterimin!

random

Primus registratum
Re: Kisha dhe Marketingu

Kisha e ka kuptuar qe edhe Krishti ka nevoj per marketing: ..ndoshta jo ripaketim produkti, por marketing "kerkime, studime, numra ..etj."

Ne Business Week, kishte nje artikull mbi kishat e ndryshme dhe si po zgjerohen, dhe nje citim thoshte "Kan huazuar vegla qe nga niche marketing e deri tek punesimi i te diplomuarve me MBA per te rritur numrin e pjesmarresve ne kishe."

bebi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
M'vjen keq po nuk e shof si ti!

[/ QUOTE ]

Mundesh me argumentu pse-ne !

Ti e qun approaching propagande, kurse un e shof si menyre komunikimi. (si ne rastin me mu ne xhami, menyre komunikimi).

Persa i perket fletushkave ne rruge, ne islam psh, do t'ishte dicka komplet jashte standarteve fetare, sepse, sikurse duhet t'a dish edhe ti, asht jokorrekte q1 nji femen ne islam me approach nji mashkull, dhe aq ma keq anasjelltas ! (per ket' m'ishte dasht NAHAR, se ai si mysliman i kompletum, i sqaron bukur e bukur /pf/images/graemlins/smile.gif ) .

Shum' kan perqafu ket' "boten e marketingut", edhe pse nuk i pelqen me e pranu, perndryshe do t'kishin vazhdu me vesh barnaveket e gjysheve, ose percat (q1 ua hoqi xhaxhi enveri kur pretendoi se i bani ateista /pf/images/graemlins/laugh.gif ), ose ose, do t'ishin ateiste, dhe s'do t'merreshin me muhabete kishe e xhamie.

Persa i perket shkrimit q1 ke pru ma siper, q1 nuk ishte as i nji gazetari t'mirfillte, AS i nji besimtari kristian (baj ket' supozim ngaqi nuk e kishte dit' zotnija se pse Krishti u pagzu 30 vjec) ... ose ose, do t'jet' i nji besimtari kristian "t'keq", q1 i mungon njohunia baze, dhe shet besimin e tij sikurse shum' besimtar te kufini grek, apo ne luft me turkun.

Do t'kisha vazhdu shum' ma g'jate, por komunikimi ktu asht pak i vshir', sepse cdo gja flitet me cinizem e me girotondo dhe jo me argumenta e fakte. Prandej m'pelqen me fol per islamin me hoxhen, per katolicizmin me priftin, per mjeksi me doktorin, per art me artistin.

Un' i kam ba pytje dhe i kam kerku argumentime edhe Arqipeshkvit I. Dias, (q1 u elektu per pape), kur ky ishte n'Shkoder, ne nji rast q1 mu dha me bisedu me te, sepse kisha gjete fakte te tjera nga ato q1 m'kishe dhan kisha.

Dhe tan kto, jo sepse jam ma katolike se papa (shkoj ne kishe max per kshnella e pashke), por se m'pelqen me dit', me diskutu dhe argumentu, kur m'teket /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/wave.gif

ps: scorpe, po pate ndoj argumentim, bujrum /pf/images/graemlins/laugh.gif perndryshe, del e pij i kafe /pf/images/graemlins/cooli.gif

pps: po me shkrujti ndonji back, dhe vonoj pergjigjen, mos u merzitni, heret a vone ktu me keni, mes jush /pf/images/graemlins/grin.gif
mungese kohe.

bebi

Primus registratum

Ti ke ndonje gje per te thene ne lidhje me temen? /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S E kishe shkru gabim ate fjalen italisht, prandaj ta vuna ne dukje. /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/laugh.gif

nuk ishte gabim vetem AJO fjala. /pf/images/graemlins/smile.gif, po nejse, se s'jena n'klas' leksione italishtet, apo per ma teper ne ndoj klas tjeter /pf/images/graemlins/grin.gif

Diddy19

Su@mi

Mundesh me argumentu pse-ne !

Ti e qun approaching propagande, kurse un e shof si menyre komunikimi. (si ne rastin me mu ne xhami, menyre komunikimi).

[/ QUOTE ]

Ta kam shpjegu ma nalt Blue pse nuk e shof si ti. Propaganda asht mnyre komunikimi, por ka forma e forma per me komuniku dicka. Mnyra e "reklames" qe i ban kishes ai prifti napoletan asht prej mediokri: ksaj i thojne me t'mbush mendjen me zor, jo me te bind.

Persa i perket fletushkave ne rruge, ne islam psh, do t'ishte dicka komplet jashte standarteve fetare, sepse, sikurse duhet t'a dish edhe ti, asht jokorrekte q1 nji femen ne islam me approach nji mashkull, dhe aq ma keq anasjelltas ! (per ket' m'ishte dasht NAHAR, se ai si mysliman i kompletum, i sqaron bukur e bukur /pf/images/graemlins/smile.gif ) .

[/ QUOTE ]
Nuk asht e thanun t'kete approach burre-gru. Pse s'mund te dalin femrat myslimane me approach femrat e tjera, dhe burrat me approach burra te tjere? Femrat myslimane s'mund te approachi-in meshkujt po femrat po; e njejta gja vlen per meshkujt. Dmth femrat mund t'mundohen me bind femrat, e meshkujt meshkujt e tjere. Hala nuk kane fillu me propagandu edhe myslimant; s've bast se ne nje t'ardhme t'shkurte s'kane me e ba edhe ato. S'jane as ata mall ma i mire , jo.

Shum' kan perqafu ket' "boten e marketingut", edhe pse nuk i pelqen me e pranu, perndryshe do t'kishin vazhdu me vesh barnaveket e gjysheve, ose percat (q1 ua hoqi xhaxhi enveri kur pretendoi se i bani ateista /pf/images/graemlins/laugh.gif ), ose ose, do t'ishin ateiste, dhe s'do t'merreshin me muhabete kishe e xhamie.

[/ QUOTE ]

Per ke e ke fjalen me ate "shume" ?

Do t'kisha vazhdu shum' ma g'jate, por komunikimi ktu asht pak i vshir', sepse cdo gja flitet me cinizem e me girotondo dhe jo me argumenta e fakte . Prandej m'pelqen me fol per islamin me hoxhen, per katolicizmin me priftin, per mjeksi me doktorin, per art me artistin.

[/ QUOTE ]

M'len t'tham se vetem per fene s'ke me gjete kurre fakte.
M'vjen keq qe ksaj here t'takoi me fole per fene me nji "injorant" rreth argumentit. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Mos e merr si personale ate qe tham une. Une po jap nji mendim temin: tham "s'me pelqen", e jo "s'asht ashtu si thu ti". T'thashe edhe arsyen pse s'me pelqen, pse s'me bind.

bebi

Primus registratum

Ta kam shpjegu ma nalt Blue pse nuk e shof si ti. Propaganda asht mnyre komunikimi, por ka forma e forma per me komuniku dicka. Mnyra e "reklames" qe i ban kishes ai prifti napoletan asht prej mediokri: ksaj i thojne me t'mbush mendjen me zor, jo me te bind.

[/ QUOTE ]

Ti ala nuk ke argumentu "seriozisht" pse-ne. Thjesht shembullit "prift napoletan" (pritezot me kene ndoj tjeter per shembull /pf/images/graemlins/laugh.gif ) i ke vu emnin "medioker".

Nuk asht e thanun t'kete approach burre-gru. Pse s'mund te dalin femrat myslimane me approach femrat e tjera, dhe burrat me approach burra te tjere? Femrat myslimane s'mund te approachi-in meshkujt po femrat po; e njejta gja vlen per meshkujt. Dmth femrat mund t'mundohen me bind femrat, e meshkujt meshkujt e tjere.

[/ QUOTE ]

Too "random" Vintage, grate me dal me approach grate e burrat burrat. Jam e mendimit se t'pakten n'besim duhet t'jene TE BASHKUM njerezit. Simas mejet, do ishte shuuume minus po te ndodhte kjo. Dhe ata e dine, e s'e bajne kete GAFE.

Per ke e ke fjalen me ate "shume" ?

[/ QUOTE ]

Per tan' ata q1 e kan' perqafu.

M'len t'tham se vetem per fene s'ke me gjete kurre fakte.
M'vjen keq qe ksaj here t'takoi me fole per fene me nji "injorant" rreth argumentit. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Mos e merr si personale ate qe tham une. Une po jap nji mendim temin: tham "s'me pelqen", e jo "s'asht ashtu si thu ti". T'thashe edhe arsyen pse s'me pelqen, pse s'me bind.

[/ QUOTE ]

Feja KA fakte.

PetritKola

Primus registratum

Krishterimi? Fatkeqsi per pellazet. I fshiu kulturen dhe idenditetin...

Krishterimi justifikon skllaverine keshtu qe ka nevoje per merketing. Biznes hesapi...

Futbollisti

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: PetritKola</div><div class="ubbcode-body">Krishterimi? Fatkeqsi per pellazet. I fshiu kulturen dhe idenditetin...

Krishterimi justifikon skllaverine keshtu qe ka nevoje per merketing. Biznes hesapi... </div></div>

Jezu Krishti foli per mbreterine e Perendise, dhe jo per marketingun tokesor...
Ju lutem, le te leme naivitetin menjane, dhe kunjat gjithashtu. Perdorimi i padenje i nje emri per te aritur qellimet e veta nuk eshte hera e pare dhe as hera e fundit qe do te ndodhe. Ne duke pare nga jashte duhet te pakten te jemi ne gjendje te ndajme shapin nga sheqeri.
Organizata/shoqata/institucione etj quajini si te doni, nuk jane shembuj e Jezu Krishtit.
Shpresoj ne ndonje person qe do te diskutoj ne lidhje me Biblen e ne ate qe krishteret besojne, dhe jo ne shpikjen e fundit te marketingut te perendimit.

Gjithe te mirat
Une

Futbollisti

Forumium maestatis
Re: Urgjent!

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: ViNNy</div><div class="ubbcode-body">

jezusi e dime qe ka fol gjuhen hebreje me dishepujt e tij.
</div></div>

Jezusi fliste aramisht ne fakt, por gjithashtu dhe hebre dhe mbase dhe greqisht e latinisht edhe te gjitha gjuhet. Thjesht per te qene korrekt /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body">
pse keta dishepuj i shkrujten fjalet e tij ne gjuhen greke?</div></div>

Per te njejten arsye qe une do shkruaja anglisht tani nqs desha te dergoj mesazh ne vende te ndryshme, atehere isha gjuha nderkombetare. Gjuha nuk mund te fsheh te vertetat shpirterore...

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body">
ne rreth jetes se paulit nuk dime aspak..[pervec shkrimeve e ignatius,clement dhe polycarf.dhe rreth ketyre sdime zere se asgje]</div></div>

Dime edhe shkrime te tjera, po c'rendesi ka, me kete arsyetim mund te hedhim cdo qe te shkruajtur poshte, edhe historine e njerzimit... edhe gazeten e sotshme...

ku e dime ne rreth ekzistences se paulit?
</div></div>
Me fal qe po pergjigjem me pyetje, po ku e dime qe ti ekziston? Besoj pergjigja eshte e qarte..

ku e dime qe letrat qen shkrujt nga ai?
</div></div>

Disa jane shkruajtur nga ai, dhe kjo mund te dali nga menyra e shkrimit detajet etj, sidoqofte.. c'rendesi ka?

ku e dim ne rreth orrigjinalitetit te ungjillave?
</div></div>

Origjinal apo jo, c'rendesi ka? Sidoqofte, shkrimi verteton vete origjinalitetin e tij, dhe mbas 4000+ vitesh... Sidoqofte jep arsyet e "dyshimit" tend dhe te shikojme mbase gjejme nje pergjigje per ty /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

pse ungjillat fillojne 'according' 'sipas' luka,joni,mateu etc?
[sipas meje nenkuptoj qe nje person i trete esht fut ne keto shkrime]
</div></div>
ehe, eshte futur shtypsi ne shtypshkronje...

njera permendi josephus ketu qe ka shkrujt rreth ekzistences se jezusit ....tacitus dhe josephus kan shkrujt per te ...shkrimet e josephus kan ren ne dore te eusebius[shekulli i 4.3 shekuj mbasiato shkrime ishin shkruar] dhe ai ka pohuar qe nje rol te madh ne ekzistencen e maestros sone kan lujt shkrimet e josephus...[nenkupton shkrimet e josephus jan moderuar nga vete eusebius].
</div></div>

Me gjithe respect, Jezusi nuk vertetohet nga shkrime te dikujt, ndryshe nuk do kishte te krishtere akoma tani :). Ne kohen kur Josephus shkruante kishte akoma dishepuj e njerze qe e kishin pare e folur me Jezusin e gjalle e te ringjallur ;). Shkrimet e josephus me thene te drejten s'kane vlere fare :), dhe te krishtereve as qe u interesonte /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body">pse pikerisht ne shekullin e 8 keto shkrime u publikuan boterisht nga kisha e vatikanit?[u dashka 7 shekujt te aprovosh vertetesine e shkrimeve]
</div></div>
Pyet vatikanin, kjo tema ketu eshte per krishterimin dhe jo vatikanizmin /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body">si mundet komplet ideologjia e kristianizmit te ndryshoje me nje vizion te pare nga pauli ne udhetimin e tij per ne damask?
</div></div>

Hmmmmm, me fal por per c'fare ndryshim ideologjie e ke fjalen???

pse kisha e vatikanit komunitetet e para cifute-kristiane ,qe ishin deshmitare te mbrekullive te jezusit dhe nxenes te dishepujve te tille ,i quajti te gjithe heretike?[nqs kerkoni mund tjua sjell kto komunitete me emra. sa per dijeni asnje nga keto komunitete nuk pranonte qe jezusi ishte 'zot']
</div></div>

Pergjigjen per kete e kam dhene me siper /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body">vazhdon....[mbasi te marre pergjigje nga keto pyetje]
</div></div>

dhe une po pres... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Gjithe te mirat
Une

Singapuras

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Futbollisti</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: PetritKola</div><div class="ubbcode-body">Krishterimi? Fatkeqsi per pellazet. I fshiu kulturen dhe idenditetin...

Krishterimi justifikon skllaverine keshtu qe ka nevoje per merketing. Biznes hesapi... </div></div>

Jezu Krishti foli per mbreterine e Perendise, dhe jo per marketingun tokesor...
Ju lutem, le te leme naivitetin menjane, dhe kunjat gjithashtu. Perdorimi i padenje i nje emri per te aritur qellimet e veta nuk eshte hera e pare dhe as hera e fundit qe do te ndodhe. Ne duke pare nga jashte duhet te pakten te jemi ne gjendje te ndajme shapin nga sheqeri.
Organizata/shoqata/institucione etj quajini si te doni, nuk jane shembuj e Jezu Krishtit.
Shpresoj ne ndonje person qe do te diskutoj ne lidhje me Biblen e ne ate qe krishteret besojne, dhe jo ne shpikjen e fundit te marketingut te perendimit.

Gjithe te mirat
Une </div></div>

Bravo. Vazhdo t'jesh zadhans i t'vertetes.

lu_lu

Primus registratum
Re: Mbi krishterimin!

Krishterimi eshte feja e pare dhe e vetme sipas meje duke qene se edhe koha emerohet nga lindja e Krishtit e para dhe nga lindja e Krishtit dhe pas (e.s )

jimmy84

Primus registratum

Krishterimi feja e pare?
Mesa dihet deri sot Perendite e para kane qene elementet natyrore qe nga Dielli, Era, Deti etj etj, por edhe kafshet. Fillimisht u "kopjuan" ne forme vizatimi. Pastaj u gdhenden ne gur e ne dru. Dhe pastaj u adhurua guri dhe druri. Dhe pastaj moren forme antropomorfe(pra u gdhenden me forma njerezore).
Te gjitha keto ndodhen mijera vjet perpara "fese se pare" te krishtere. Biles perpara se te shkruhej "Zanafilla" e Bibles. Perpara se te shpikej edhe aramishtja dhe cdo gjuhe tjeter e shkruar.
Biles sipas studimeve te fundit feja e krishtere (hebraike ne fakt) nuk eshte as feja e pare monoteiste.
Pra pohimi "feja e pare" eshte shume larg se vertetes.

E dyta. Fakti qe koha emertohet "pas Krishtit" (inicialet "e.s." nuk dmth "para Krishtit" por dmth "eres sone" pikerisht per te mos thene "p.K") nuk i eshte aspak merite e "vertetesise se Krishtit-Perendi" por te faktit qe per me shume se 1000 vjet te Peradorise Bizantine (330-1453) dhe per 400 vjet pas Bizantit (fale Vatikanit) gjithe EUROPA perdori emertimin "para/pas Krishtit".
Dhe pas 1500 vjetesh perdorimi nuk do rrinte njeri te nderronte kete term.
Kete qe thashe e verteton nje fakt i njohur: Arabet e llogarisin kalendarin "para/pas Muhamedit".
Kurse kinezet psh kane kalendarin e tyre qe nuk ka te beje fare me numra por me Kuaj, Minj,Dragonj etj.

P.S. Sa per fene e vetme...nuk besoj te shtoj ndonje gje apo jo? Apo e kishe dmth e vetmja fe e vertete? Jam dakort. Edhe une jam plotesisht dakort qe sipas mendimit tend feja e pare dhe e vetmja e vertete eshte feja e krishtere.

Kondrapedali

Kondrapedali

Ej të krishterë, a mund të më thoni se kur ka lindur Krishti? A mund të më thoni se ç'do të thotë Trinia e Shenjtë? Po Krishti si Bir i Atit ç'do të thotë? Jam gati të vë bast që nuk e keni idenë për shumë nga këto gjëra dhe as nuk e dini qëndrimin e Vatikanit apo Stambollit për këto çështje (nuk po i përmend të gjithë sektet e krishterë).

Princesha

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Kondrapedali</div><div class="ubbcode-body">Ej të krishterë, a mund të më thoni se kur ka lindur Krishti? A mund të më thoni se ç'do të thotë Trinia e Shenjtë? Po Krishti si Bir i Atit ç'do të thotë? Jam gati të vë bast që nuk e keni idenë për shumë nga këto gjëra dhe as nuk e dini qëndrimin e Vatikanit apo Stambollit për këto çështje (nuk po i përmend të gjithë sektet e krishterë). </div></div>

1.Krishti ka lind para 2008 vitesh e rreth 3 muajsh.
2.Trinia e Shenjte do te thote Ati, i Biri dhe Shpirti Shenjt.
3.Krishti eshte i Biri i vetem qe Ati e solli ne toke, ne vend te tij, dmth edhe Krishti nepermjet Atit te tij eshte Zot.