Martesa ne kishe......!!!

elmas

Primus registratum
Re: Martesa ne kishe......!!!

Orosh, nuk jam Elmaz, por Elmas dhe nuk jam as mashkull dhe as muslimane ashtu sic mund te mendosh ti nga emri. Burri im eshte katolik dhe sic eshte kteu zakoni i ka bere te gjitha ritet qe nga lindja e deri ne moshen 13 vjecare, por ishte ai i pari qe nuk donte te bente martesen ne kishe dhe mund te te garantoje qe si une dhe ai martesa ne kishe (te njerezve normale) kemi pare sa te duash. Mos shiko shume ceremonite e princerave sepse ajo madheshtia qe ti shikon e kane paguar me xhepin e tyre. Eshte e vertete eshte cdo gje madheshtore ne nje vend ku jane derdhur miliona shekuj me pare e deri tani ne kishat moderne per ti ndertuar, per sa i perket dekorit varet cdo gje nga xhepi jot. Une mbeshtetem me shume tek fjalimi dhe une per vete preferoj pak moralizma e me shume kenge lidhjes ndretuar mbi dashuri dhe jo mbi riprodhim te detyruar para zotit sic ta hedh prifti. Nejse nuk po zgjatem sepse respektoj besimin tend ndaj dhe ti respekto timin pa kaluar ne fyerje sic bere i pari. Pershendetje Elmas dhe jo Elmaz :wave:

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Oj Nafije,tunde dybekun tunde ...
Lakna t'mija qe ty s'te perkasin....

martesat ne kishe nuk kajne te bajn me muslimanet,pra ,cdreqin keni ju qe nderhyni????Keni komunat bashke me gabelt e jevgjit ,martesat ne kishe jane shpirterore!!!!..

Ateher i dashur OROSHI...moderoni tonin dhe ndrroni adres kujt t'ja drejtoni kto. Moralin beja nje her vet-vetes pastaj mundohu te hedhesh fjal nen gjera qe s'njeh!
Per te hyr ne tem...mund te te ndriçoj qe familja ime esht katolike...une linda e till..vazhdova duke kerkuar diçka nen diturin e shum fe dhe ne shum menyra te tjera. Njoh origjinen time dhe kjo me çon te flas ne kte menyre...

Kisha.... ehehehehhe!!! ça esht per ju?! ça esht ber?! Zotin tuaj mund ta gjeni ne çdo vend...
Pastaj s'shifni fallsitetin e ksaj te fundit?!
Jetojm ne te njejtin glob mendoj....nejse pikpamje te ndryshme,duket.

Ai qe celebron martesen...esht prifti,apo gabohem?! Kush esht ky?! Keni msuar te lexoni BIBLEN...apo jeni i lodhur nga jeta...dhe ja leni te tjerve te bejn kte pun?! Dikush ju ka dhen driten e syrit dhe kapaciteti juaj te lexoni&te kuptoni shkon pertej ...

Pastaj celebrimi i marteses tashme esht ber diçka lluksoze dhe CELEBRIM (ne kuptimin e plot te fjales...) duke mos fol per lekt qe mbulojn KiSHEN!!!
Une jam kunder dhe marteses...gjithashtu divorcit...jan kontradikta qe te bejn te mendosh rreth nje te till lidhje.
Duhet nje celebrim(nje akt qe te deshmoj dashurin e tepert qe keni me partnerin perball njerzve se jo perball ZOTIT)....dokumentat ,qe ju mban te lidhur me njeri tjetrin?!

Pastaj KISHA KATOLIKE....s'duhet as te tentoj te flasi per moral....sepse do ishte nje paradoks i madh !!! Shifni folen e ROmes....i dashur, dhe komentohet ç'do gje....personat qe predikojn fjalen e Zotit...shih ne ç'situat jetojn dhe ne ç'LLUKS te ekzagjeruar!!!
Pastaj sa per tradicjonet e Shqipris...ohhhh feja e tepert ne shtetin ton ....OHHHHH po mallengjehem!!! Martesen ne Kishe e bejn ato persona :
1_ qe kan lek, qe mbulojn qylymin ku ecin
2_ato qe jan egoist dhe duan te japin mend per besimin e flakt qe predikojn
& 3...injorantet. (Qe ecin sipas turmes....esht ber tashme MODE)

Prodhimi e ktij momentit esht pak moderuar sepse jam tip i tille...por mendimet e mija ne te vertet jan akoma me akute dhe radikale...

Mos gjykoni personin..sepse s'njihni,por mundohuni te gjykoni mendimin dhe sigurisht ta kritikoni . Jemi hapur bisedes....ndaj dhe nderhyrjen time...(Dhe jo pjes do t'me çonte t'ju pergjigjia ,me impulsivitetin e keq qe me karakterizon,rend!!!)merreni si ta doni. Por mos e konsideroni ne superfaqe sepse s'flas ne ajer...i marr gjerat me brendesin&rendsin e tyre dhe gjykoj&marr konkluzionet e mija.

iliriano

Primus registratum

Nafije drejt me ta thene, nuk e tundke mire dybekun /pf/images/graemlins/laugh.gif

Po ti nuk na the asgje,je e martuar apo jo?

Kur dhe ku deshiron te martohesh...ose nese je e martuar na thuaj ku dhé si je martuar.

Ja k'to gjera duam te dime ne /pf/images/graemlins/wink.gif

moonlight

Primus registratum

Martesa ne kishe eshte e bukur ne pamje te jashtme, por me se tepermi eshte e mrekullueshme per shpirtin e vet besimtarit qe lidh kurore perpara Zotit, te aferme e shoqerise me njeriun e zemres. Fjala martese nuk eshte nje llaf goje e perceptuar nga ritet e pispillosjet e dites; pikerisht mesazhi i thene ne kishe (prej pastorit sic jam me familjare vet) permbledh esencen e te jetuarit se bashku si burre e grua me gezimet e hidherimet e jetes. Ne nje dite te tille te shenjte e emocionale eshte shume ngushelluese dhe shpresplote te diturit se nje fuqi shume me e madhe se dashuria ciftit ka per ta mbajtur ciftin bashke ne harmoni.

Per me teper, sa per te ndare dicka me shume me ju, ketu ne Amerike shume cifte perpara se te martohen takohen here pas here me pastorin e tyre per 'konsultim pri-matrimonial'. Gjate ketyre takimeve cifti me pastorin si drejtues diskutojne rreth disa pikave kyce ne lidhje me martesen e jeten si bashkeshort e bashkeshorte; si p.sh.: sjellja burr e grua, femijet, ana financiare, pershtatja ne jeten e re, marrdheniet me te afermit e bashkeshortit/es, etj. Dicka e tille mendoj se eshte teper pozitive pasi e parapergatit ciftin per cka martesa do te sjelle per to.
:wave:

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Nafija esht n'lule t'moshes....(19 vjeç sapo mbushur) ....ndaj MSHELE! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Persa perket lart-folsit....pastaj me thojn mua qe idealizoj gjerat,ehhh medet!
Pastaj SHEMBULLIN e AMERIKES...hahhahahahha. Kujt ja drejton kte a-moral/hipokrizi PURO from USA?!?!?!?!

Nejse...me falni nderhyrjen dhe mund te vazhdoni nen "endrrimet" e "lartesirat" e KiSHES.

OROSHI

Primus registratum

Ja te bajme nje analize te vogel/shpejte mbi postimet e Elmazes dhe Nafijes:qe te dyja thone se jane te besimit katolik,por po te lexosh me poshte, do shohesh pa veshtiresi qe ato i perkasin besimit tjeter.
Ne rradhe te pare,po i them si Nafijes ,si Elmazes qe ketu nuk jemi tek teologjia,pra nuk dua te merrem me sqarime biblike apo prifterore.Ndersa ti Nafija e lagjes,kur permend paret qe marrka kisha ,apo prifti, apo ""Roma",keto jane gjera qe ti nuk mund ti kuptosh,pastaj,mos ke paguar gje ti?Mos te eshte ankuar kush?
Po jua them edhe nje here:martesa ne kishe eshte dicka personale/shpirterore dhe aspak hipokrite,nuk te bashkon/ndan prifti/kisha,prifti lutet qe martesa te shkoje mbare.Lerini menjane propagandat komuniste mbi priftin/hoxhen,sidomos ti Nafije,se qenke edhe e re e po na shkon dam.

OROSHI

Primus registratum

Dhe,Nafije,tunde dhe nje cike me mire dybekun ti,se ashtu te do partia :tipsy: :tipsy:

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Esht e vertet qe njeriu kupton ate qe don...por ju lutem "lexoni" me vemendje seç shkruhet dhe behuni pak me objektiv....dhe mos na dilni si KRYEPLAKU i KOTECIT per te permbledhur gjith temen. Duket qe jeni nje "besimtar i flakt" dhe nuk peruleni ne TOK....
Arroganc?! Esht e gjith e juaja...

Persa i perket dybekut...lakna qe s'duhet te hash ti mendoj , ndaj mjaft! :sleep:

P.s Une kam gjykuar "kishen" dhe jo besimin tuaj....teologjia nuk hyn?! ç'a u be "Kisha" ktu?
Park lojrash....?!? HuH!!!

OROSHI

Primus registratum

Nuk asht puna se jam besimtar i flaket,por te lejojme qe edhe Nafijet e fshatit te marrin nepergoje kishen,kete nuk na e lejon toleranca nderfetare /pf/images/graemlins/laugh.gif ,pastaj,ti thua:kush po ta shan fene tuaj??Po a nuk ishe edhe ti katolike moj?Heheheheh,me duket qe ke marr pjes shume andej nga forumi i Dardanise.de,kendej ti nxjerrim "lakrat " ne shesh ne,jemi profesioniste e jo amatore /pf/images/graemlins/laugh.gif .Me duket se ti Nafije(cme vjen per te qesh me kete nick /pf/images/graemlins/laugh.gif )jeton akoma ne kohen kur motoja e rinise ishte;tu qepemi kishave e ti bejme edhe ato pjellore si fushat /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Pastaj,clidhje ka "dybeku" me lakrat,apo eshte ushqimi i fundit qe ke ngrene,e te ka mbet ne goje :tipsy:

abs

nuk e di...

do na tregoni dicka mbi ceromonine dhe ritualet ju apo :eek: , prisni fshesen me korent
icon19.gif
, nese doni me fol mbi besimet, e dini mire se ku eshte tema.
hajt kalamaja /pf/images/graemlins/laugh.gif me mend n kry, se jeni rrit tesh /pf/images/graemlins/wink.gif

---------------------
i shami t shan, thojne shkodrant :wink:

^Res-Cogitans^

Primus registratum

pastaj,ti thua:kush po ta shan fene tuaj??Po a nuk ishe edhe ti katolike moj?Heheheheh,me duket qe ke marr pjes shume andej nga forumi i Dardanise.de,kendej ti nxjerrim "lakrat " ne shesh ne,jemi profesioniste e jo amatore /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Ju nuk dini te "lexoni"...po jua perseris. Mos hidhni beeppppppp!!!...
Une ju shpjegova nderhyrjen time ...sepse origjina ime ka qen e till por ju nenvizova faktin qe KA QENE e tille. Dhe kur flas per disa gjera..mendoj ti dij ndopak dhe nuk hedh fjal n'er sa per te bo noi gjo...nuk ma lejon koshenca.

Sa per lakrat....kuptimi ishte: Lakna t'mija!!!
Dmth...dybeku im/Nafija une...shif punen tende e mo na prish kosin. /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

heheheh,mir Nafije mir,hajt te pajtohemi,se skemi nevoje per arniq,por per miq,ma jep gishtin e vogel(tja bejme si gabelet qe pajtohen me gishtin e vogel /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

iliriano

Primus registratum

Dashuria midis burrit dhe gruas eshte nje gje fantastike.

Nuk eshte nje e mire matriale qe mund te blihet vetem me gestin e marteses /pf/images/graemlins/wink.gif

abs

nuk e di...

mua me pelqen ecja e nuses nga fundi i salles deri tek altari /pf/images/graemlins/smile.gif
dua te martohem ne kishe :devil: vec per kte fakt :angel:

:rockband:

ps: dua musiken qe te filloj te bej prova, dhe nje mesues balleti qe t me mesoje me ec /pf/images/graemlins/tongue.gif

--------------------

jo po...

iliriano

Primus registratum

Abs...na thuaj dicka me teper. /pf/images/graemlins/smile.gif

P.sh: na trego ne cilen stine deshiron te martohesh,cilin fustan pelqen te veshesh,cfare makine do maresh me qera kur te martohesh,ku ke qejf ta kalosh muajin e mjaltit..etj. /pf/images/graemlins/wink.gif

abs

nuk e di...

aiiii, po m fut me fantasu, jam dhe para pushimeve, dmth neser nisem, hmmm...ok
shpresoj te mos ndodhin cudina t paprituna /pf/images/graemlins/laugh.gif

du fustan te bardh natürich, te gjaaaaaate me bisht pellumbi /pf/images/graemlins/tongue.gif dhe disa vajza te vogla qe e mbajne ate, si dhe disa vajza me te medha te veshura me roze te lehte, fustan mendafshi ( kto vajzat i du nga formu) :cool: dhe me lule ne dore, du dhe ca cuna qe ti rrine ne krah dhendrit, qe mos ta lajn zemra kur t m shohi :devil: sa per makin, ah kte mos u lodh me ma gjet, du nje kal te bardh, me te me tunden floket ma mire ne fluturim :wink:

hmmm, kam harru ndonje gja?

hej duhet te krijohet nje grup organizues per dasmen, se nusja s duhet me e vra mendjen, kush do merret me lekuren e fetyres, me masazhin, e me shume pune te tjera, uuuuuuuuhaaaaaaaa sa shume u dashka me ba gati /pf/images/graemlins/laugh.gif

i du tana gati, un vec me ec duhet me msu. du msusin e balletit ktu! e pianistin!

kam rast me u llastu :tipsy:

ooops harrova stinen, ku ka ransi stina me tan at vap qe te jep dashnija mor lal.

----------------------

hi hi hi

ka dal dielli sooooooooot, ich bin happy :rockband:

iliriano

Primus registratum

ABS...sot ne mbremje do vij te bej nje serenate poshte dritares,e kam gjet dhe violinistin /pf/images/graemlins/laugh.gif do ta bej nje suprise para se te nisesh me pushime /pf/images/graemlins/wink.gif

P.sh: serenatat behen nje nate para marteses /pf/images/graemlins/smile.gif

Ndersa sipas thenieve te vjetra muaji Gusht eshte me i pershtashmi per tu martuar, plus qe ne gushte eshte koha e pershtashme per muajin e mjaltit,qe pa dyshim eshte periudha me lumtur e marteses /pf/images/graemlins/wink.gif

Problemi eshte qe per ta riperseritur muajin e mjaltit /pf/images/graemlins/laugh.gif duhet te ndodhin gjera te pakenaqshme!::

abs

nuk e di...

hej hej, ksaj i thone me t ba presion me u martu qysh neser, :eek: e un se kam ndermend! dmth neser /pf/images/graemlins/laugh.gif
hala s kam ba proven e fustanit, e kam nigju tingujt e muziks, s kam pa msusin qe do msoje me ec, kadal niher, ku jena ktu? ush ush aaa? :eek:

per serenaden s kam vrejtje se m merr gjumi rahat /pf/images/graemlins/tongue.gif

masnej un kam nigju se t martohesh n gusht zihesh tan kohen me grushta :devil:

mos m nxjerr prej konzeptit t provave t dasmes tesh, po organizo plackat qe duhen per te. :wink: se un po merrem me gjetje tjera. /pf/images/graemlins/laugh.gif
dmth t repertorit te orkestres, e du muziken e perzgjedh, uuu qe mos t harroj te hapi dhe nje numer kontoje, se s du peshqeshe :book:

OROSHI

Primus registratum

Jarinanananana hopa,un do i marr Bik Ndojen Absit,me i kendu "jare" shkodrane /pf/images/graemlins/laugh.gif
:rockband: