Marketing & Ide, Koncepte dhe psikologji Biznesi.

forwardi

Primus registratum
Re: Marketing & Ide, Koncepte, Psikologji Biznesi

edhe mua me duket ide e mire megjithese ne shqiperi si veshtire te kete shume treg per kete produkt, 40euro kepuce qe i zhgarravit ca here e i hedh. Per cilin vend behej fjale? /pf/images/graemlins/smile.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Per Francen.

Mua sme duket gje si ide.Prinderit do niseshin nga idea e nje kepuceve te pastra per femijet dhe jo ti lejojne te behen si kllouna.Kam pershtypjen se ndikimet e qe kane prinderit ne lirine e zgjedhjes se produkteve qe femijet duan po behen akoma dhe me te medha.Ane pozitive eshte qe femijet jane nen kontrollin e prinderve nga ngacmuesit e jashtem te reklamimeve.Ana negative,femijet ndihen te kushtezuar ,gje qe ndikon ne fantazine e tyre,sic ka ndikuar ne tenden Pinko /pf/images/graemlins/tonguee.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/laugh.gif thua...

Ndoshta duhet nenvizuar fakti qe femijet ne Evrope ose me mire ne vendet perendimore...kane kulture tjeter nga ata ne shqiperi psh, ose ne vendet lindore...
Ne perendim i jepet prioritet kenaqesis dhe krijimtaris se femijes...se sa mendimit te prinderve per *pasterti kepucesh* apo *paraqitje te mire* etc etc etc ...
Nese mu me bertiste mami se luja ne lluc /pf/images/graemlins/laugh.gif kta knej kur i shofin femijet tu u kenaq me llucen i behet qefi dhe jan te lumtur /pf/images/graemlins/laugh.gif

nejse /pf/images/graemlins/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Ej pse ma fshite shkrimin,po tregoja anen negative te produktit!! Me riktheni urgjentisht shkrimin moderatore.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Behet llaf per nje produkt per kurimin dhe kujdesin e flokeve ne baza bimore.Ky produkt eshte nje prodhim italian dhe eshte testuar ne Itali ku ka patur mjaft sukses dhe efekt ne tregun italian.Eshte produkt i 2007-es.Ne Shqiperi synohet te futet ne treg nepermjet shperndarjes neper farmaci dhe ne qendra te medha tregetare.Kerkohet te ruhet serioziteti i produktit ndaj nuk do shitet neper dyqane kozmetike apo parukerira.Me jepni ca mendime per strategji marketingu per kete produkt,jeni te mirepritur.

pinkparadise

Forumium maestatis

Dmth, produktet qe shiten neper dyqane kozmetike apo parukeri nuk jane serjoze ??? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ca nenkupton me qendera te medhaja tregetar??? qendera komerciale? pse te duket me serjoze nje qender tregetare se sa nje dyqan i specjalizuar ne kozmetike ???

^^MIA^^

Forumium maestatis

Sepse ketu eshte ndryshe Pink.Ketu parukjeret jane te lidhura me produkte te caktuara qe nuk ju leverdis te marketojne produktin tend qe mund te kushtoje pak me shtrenjte sesa produktet e kinezve apo e cilesise se dobet.Parukerite ketu nuk kane ate klasin qe kane jashte,madje ndodh e kunderta me produktin.AI humbet vlerat.

Qendrat e medha tregetare po jane qendra komerciale ku mund te gjesh nje stende te vecuar dhe te krijuar enkas per kete produkt ne sektorin e kozmetikes.
Dyqanet e kozmetikes ketu mbajne produkte kineze ,fallco dhe te nje cilesie te dobet.Besimi se mund te blesh dicka origjinale ne keto dyqane eshte 0.Pra une qe jam vete femer nuk ble ne keto dyqane sepse ti shesin imitimet perfekte me dyfishin e cmimit.

pinkparadise

Forumium maestatis

oqejjj /pf/images/graemlins/pickellonja.gif nejse...

ne qendrat komercjale zakonisht produktet qe duhet te vihen ne dukje, qe kan ndonje promocjon te vecante, ose qe duhen vecuar me shume nga te tjerat, vihen ne kokat e stendave *-----* (behet marveshje ndermjet atij qe e fut produktin ne treg dhe ati qe ka qendren komercjale, qe per X kohe ky Y produkt duhet te shitet ne kete pjese te stendes)

kurse neper farmacira, ti jepet nje perqindje mbi shitjen e produkteve farmacisteve (thjeshte kur njerzit ta pyesin, ajo te keshilloj kete produkt te parin), e shef mire pastaj si kan me u shit, si caracat ke cepi rruges /pf/images/graemlins/laugh.gif

dimir

Forumium praecox
Re: Marketing & Ide, Koncepte dhe psikologji Biznesi.

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Alba_Eko</div><div class="ubbcode-body">Përshëndetje /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif !
Si thoni të klikoni tek ky link http://njoftime.com/showthread.php?p=8035#post8035
dhe të më jepni përshtypjet e tuaja nga pikpamja e marketingut
Mos hezitoni për komentet tuaja

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wave.gif

</div></div>
s´ka te dhena per ju: Njoftimi
n.q.se keni ndjekur linkun normal, atehere ka probleme ne sistem, provoni edhe njehere ose shpjegojani problemin tuaj stafit mirembajtes.

pinkparadise

Forumium maestatis

Idem

s´ka te dhena per ju: Njoftimi
n.q.se keni ndjekur linkun normal, atehere ka probleme ne sistem, provoni edhe njehere ose shpjegojani problemin tuaj stafit mirembajtes.

Alba_Eko

Primus registratum

Nuk e kuptoj pse ka ndodhur dicka e tillë, gjithsesi po e riprodhoj pak a shumë në postimin e poshtëm atë që kisha publikuar dje në site-in e njoftime.com.

Alba_Eko

Primus registratum
Ju ofrojmë një mbrëmje ndryshe...... :)

<span style='font-family: Book Antiqua'><span style='font-size: 14pt'><span style="color: #666666">A nuk të është krijuar ndjesia që edhe mbrëmjet e fundjavave po bëhen monotone, në të njëjtin qytet…, në të njëjtat zhurrma të të njëjtit bar a club që frekuenton së fundmi …</span></span></span>
<span style='font-family: Book Antiqua'><span style='font-size: 14pt'><span style="color: #FF0000">
Si thua për një mbrëmje ndryshe………?
Si thua për një mbrëmje të tillë ………:
…Ti, bashkë me njeriun tënd të zemrës jeni ulur në këtë tavolinë…….
</span></span></span>

http://www.njoftime.com/attachment.php?attachmentid=2265&d=1177947554

<span style='font-size: 14pt'><span style='font-family: Book Antiqua'><span style="color: #FF0000">…nën tingujt e muzikës suaj të preferuar, duke shijuar specialitetet e guzhinës mesdhetare, ju bisedoni e qeshni në intimitet të plotë….
……më vonë … jashtë… të dy, të përqafuar i pëshpërisni në vesh njëri tjetrit e ndërsa shikoni dritat e qytetit
Ju ndiheni Plot Jetë!
</span></span></span>

http://galeria.vloracity.com/displayimage.php?album=1&pos=60

<span style='font-size: 14pt'><span style='font-family: Book Antiqua'><span style="color: #FF0000">Ju i detyroni vetes të kaloni sëbashku një mbrëmje të tillë.
Atëherë Mos prisni më
</span></span></span>

<span style='font-size: 14pt'><span style='font-family: Book Antiqua'><span style="color: #FF0000">Ejani në Bar Restorant Hotel “Alba Eko”!</span></span></span>

<span style="color: #3333FF"><span style='font-size: 14pt'><span style='font-family: Book Antiqua'>Ne ndodhemi Brenda në qytetin e Vlorës dhe Larg zhurrmave të tij, pikërisht në kodrën e mrekullueshme të Kuzum Babasë.</span></span></span>

<span style='font-size: 14pt'><span style='font-family: Book Antiqua'><span style="color: #FF0000">Për një mbrëmje ndryshe
Ejani tek Ne!
</span></span></span>

<span style='font-size: 11pt'><span style='font-family: Book Antiqua'><span style="color: #3333FF">Për informacione më të hollësishme
Klikoni në http://www.njoftime.com/showthread.php?p=8034#post8034
Ose na kontaktoni në numrin e cel : 00355-68-24-48657
si dhe në adresën e e -mail-it Alba.Eko@gmail.com
</span></span></span>

dimir

Forumium praecox
Re: Ju ofrojmë një mbrëmje ndryshe...... :)

OK!
Kush eshte targeti?
Vetem ato qe kane per ti thene ndokujt ne vesh disa fjale te embla dashurie?

Megjithate ishte i kenaqshem prezantimi tek Linku.
Po erdha ne Vlore do te dal nje xhiro.

Daniel H

Primus registratum
Marketing, koncepte, strategji ....

Shume uje me duket si reklame, per me teper qe eshte e gjitha tekst dhe s'ka nerva robi t'i shkoi deri ne fund asaj. Nuk mund te vesh 2-3 sllogane brenda te njejtit tekst, sado te bukura qe i ke perzgjdhur.
Ke gabime ortografike zhurma shkruhet me r te bute si dhe
Ju i detyroni vetes të kaloni sëbashku një mbrëmje të tillë.s'ka fort kuptim.

Rezerva kam edhe per emrin e hotelit, duket si firme eksport-importi.

Gjithsesi efektin zhurme e shkaktove me se miri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

^Ira^

Forumium praecox

Kurse mua me ka pelqyer kjo reklame, he EBM si thua per nje mbremje ndryshe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wub.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/blush.gif
Just kidding /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif
Vertet me ka pelqyer shume fare, mendoj se ka arritur te terheqe vemendjen ne nje menyre shume hot /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/thumbsup.gif , deri dje as nuk e dija qe ekzitonte nje hotel ne Kuzum Baba (pra ka informuar) e jo me te me paraqitej si alternative per nje fundjave roze /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wub.gif apo te kuqe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif (dhe ka krijuar nje nxites, me & my love in that place )

Daniel H

Primus registratum

Se mos e ke me gjithe mend ate fjaline e pare ti se me ngel hatri ndryshe? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif
Si qasje per mua eshte shume e mire dhe e vleresova per efektin zhurme qe shkaktoi, por vlen si tekst per nje reklame vizive 30 sekondeshe dhe jo print (dhe mua ma do mendja se eshte teksti i ndonje reklame vizive).
Une dhashe nje vleresim per anen estetike te te shkruarit si dhe per emrin e hotelit qe s'me thote asgje ne lidhje me mesazhin qe percjell apo me imazhin qe do te ofroje per targetin.

^Ira^

Forumium praecox

OK, po ta kene realizuar si reklame vizive, vertet qe del dicka shume e bukur *te pakten si e imagjinoj une*, por nuk ma ha mendja se po te kishte bere nje investim te tille do te kishte gjetur dhe menyren per ta sjelle ne forum dhe efekti vertet do te ishte me i madh.
Por s'kemi pse i hedhim poshte faktin qe dhe keshtu eshte shume e bukur. Po ti bejme nje analize, vertet nuk kemi nje video ketu por personi qe e ka realizuar ka luajtur me ngjyrat, monotonine e ka "ngjyrosur" me gri te erret kurse mbremjen ndryshe e ka "ngjyrosur" me te kuqe, pra ka krijuar nje imazh, ka percjell ndryshim ne paragrafat e ndryshem nepernjet ngjyrave.
Pastaj fakti qe ka perzgjedhur internetin ka pluset e veta, nese ajo reklame vizive shfaqet vetem per 30 sek ne tv, ketu kjo reklame eshte e shikueshme 24 ore me 24, nese reklama ne tv ka kosto te larta realizmi dhe reklamimi ne kete, pastaj fakti qe eshte forum, d.t.th. qe njerezit Lexojne ate cka shkruajne te tjeret dhe si ti e une e kemi lexuar deri ne fund reklamen d.m.th. nuk na ka lodhur dhe per vete une nuk e kam idene sesi mund te shkurtohet mesazhi qe kane shkruar kur gjithcka (per mendimin tim) eshte shkruar pikerisht per te krijuar nje atmosfere romantike dhe pervec kesaj nepermjet linkeve qe ka vendosur ka krijuar nje perfshirje, impenjim me te madh sesa nje reklame ne tv, dmth une qe e lexova klikova per te pare tavolinen si dhe pamjen e Vlores (shume,shume e bukur Vlora) + mora nje informacion te detajuar per subjektin ne fjale, Alba Eko-n
Te pakten keshtu e vleresova une kete si reklame.
uffffff sa u zgjata
p.s. sa per fjaline e pare, une prandaj e terhoqa duke patur parasysh qe ti je shume i ndjeshem e te ngelet hatri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Daniel H

Primus registratum

Une e lexova deri ne fund reklamen se ishte vene ne nje teme qe me intereson dhe ku diskutoj sic eshte kjo, por po te them qe hyj perdite tek http://www.njoftime.com dhe asnjere s'isha bere kureshtar per te klikuar tek linku ku kish reklamen Alba Eko, mbase per faktin se e paragjykoja qe prej emrit qe nuk do ofronte ndonje gje interesante. Ndryshe do ishte te prezantohej me banner te punuar ne flash.
Nejse ... mendohu dhe nje here...mbase kam ndryshuar tip qe prej kohes kur me ke njohur /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Si do marketonit ju veten tuaj per te gjetur nje pune te mire, psh, gjate nje interviste pune?