Marketing & Ide, Koncepte dhe psikologji Biznesi.

pinkparadise

Forumium maestatis
Re: Marketing & Ide, Koncepte, Psikologji Biznesi

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
...cfare do i reklamonit dhe do ti fshihnit klientit tuaj ne syte e publikut......

[/ QUOTE ]

Une jam i mendimit qe gjeja e pare qe do beja eshte te nxirrja ne pah per publikun gjerat qe konshienca ime me thot t'i fsheh. Nese i thua publikut qe ne fillim problemet e tua, do te te degjojne me me vemendje sepse tregon sinqeritet.

[/ QUOTE ]

Sa per shpirt kundershtimi keshtu kot...
Si mund ta fillosh nje paraqitje te porduktit, duke filluar nga anet negative...??? Duke ditur qe OK, ti tregon sinqeritet (dhe supozon se do terheqesh vemendjen) por duke rrezikuar qe pikerisht keshtu mund te humbasesh interesin qe ata mund te kishin fillimisht per kete produkt, rreziku eshte 50-50...ose fiton sipati ose e humbet fare si klient.
Mua personalisht me ngelen ne mendje fjalet e para te bisedes...nese ti e fillon negativisht, eshte kjo qe do mbaj mend ne fund.

Un psh, do e filloja pozitivisht, ne mes e siper do tregoja anet negative, por duke i dhene nje zgjidhje te mundeshme problemit ose duke e kthyer kete problem ne nje avantazh, dhe do e perfundoja po pozitivisht...

pinkparadise

Forumium maestatis

Do ma japesh voten Pink apo te vazhdoj akoma! /pf/images/graemlins/rockband.gif

[/ QUOTE ]

Te lutem vazhdo, se qenka interesante...

Per momentin, na ke dhene vetem anet negative te "konkurentit tend"
Mund te me thuash cfare gjerash te mira ka bere Edi Rama per Tiranen??? Dmth, filloje nga fillimi, si dhe ku e gjeti, si dhe ku e ka lene...???
Nese ti do kishe qene ne vendin e tija, cfare do kishe bere me mire se ai ??? Dhe cfare nuk do kishe bere fare...???

matriksi

Primus registratum

Marketing duhet ti beni vetes pastaj mallit . /pf/images/graemlins/wink.gif

matriksi

Primus registratum

Po shikoja fushaten ne televizion dhe po shikoja nje reklame te bashkise se tiranes.
Cfare te perbashket ka!
Nje Kangur
Nje Majmun
Dhe Sokol Olldashi
Te tre nuk kane lidhje me Tiranen!

[/ QUOTE ]

KJO QE SHIKON KETU NUK ESHTE ANTIREKLAME
KJO ESHTE REKLAME PER OLLDASHIN
ANTIREKLAMA KA ELEMENTE TE TJERA POR AQ DINE CA QE I BEJNE KETO REKLAMA.
E SHIKON SA I MADH ESHTE EDI RAMA,HARXHON DHE LEKET E VETA PER KUNDERSHTARIN,MENDO SA DO HARXHOJE PER ATA QE DO.

DHE TY PERSONALISHT QE TE SHKOI MENDJA TE BEJE ANTIREKLAME PER EDIN,STE SHKOI KOT .
SEPSE PE REKLAMEN(antireklamen sipas teje) E OLLDASHIT PRANDAJ. /pf/images/graemlins/wink.gif

dimir

Forumium praecox

KJO QE SHIKON KETU NUK ESHTE ANTIREKLAME
KJO ESHTE REKLAME PER OLLDASHIN
E SHIKON SA I MADH ESHTE EDI RAMA,HARXHON DHE LEKET E VETA PER KUNDERSHTARIN,MENDO SA DO HARXHOJE PER ATA QE DO.

DHE TY PERSONALISHT QE TE SHKOI MENDJA TE BEJE ANTIREKLAME PER EDIN,STE SHKOI KOT .
SEPSE PE REKLAMEN(antireklamen sipas teje) E OLLDASHIT PRANDAJ. /pf/images/graemlins/wink.gif

[/ QUOTE ]

Lere eshte cilesuar nga te gjithe si Anti-Reklame nga te gjitha mediat!

Daniel H

Primus registratum

[/ QUOTE ]
Cfare elementesh te tjere ka nje antireklame?

matriksi

Primus registratum

EBM-------------Ka elemente psikologjike.Psh gabimi tek kjo antireklame eshte shprehja ne kllapa.Cfare te perbashket ka!
Nje Kangur
Nje Majmun
Dhe Sokol Olldashi

(Te tre nuk kane lidhje me Tiranen!)

Dimir ----- cthua?? se eshte cilesuar nga mediat, e pastaj,media cfare nuk propagandojne tek te tjetret.Ti psh se ble gazeten sepse e di qe 90% jane shpifje.Ca do me ti nga mediat.Mos me bej ta argumentoj tamam qe seshte antireklame.Po sfitoj gje eshte puna.

nejse

Primus registratum

E lexuat sot gazeten 55 ,
jepte ramen me vesh majmuni ,
Slogani: Ja njeriu qe jeteon ne peze. /pf/images/graemlins/smile.gif

Daniel H

Primus registratum

Nuk e kam pare ende kete spot, por me c'po lexoj ketu, mendoj se formati eshte nje antireklame e paster, packa se efektet e saj mund te perceptohen si reklame per palen tjeter nga nje mase njerezish.
Te njejten gje po ben dhe Olldashi ne me te shumten e spoteve te tij me c'kam ndjekur.

pinkparadise

Forumium maestatis

Eshte nje nga spotet me per te qeshur qe me ka rene rasti te shikoj /pf/images/graemlins/lol.gif

por spoti i vertete eshte keshtu, se The watcher e paska pa gabim /pf/images/graemlins/laugh.gif

cfare kane te perbashket (sfond i zi, dhe dalin 3foto pasarshese) :

- nje mundes sumo
-nje kangur
-dhe Olldashi

(dhe poshte ketyre fotove te vendosura horizontalisht) eshte shktimi :
*Nuk kane lidhje me Tiranen* /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mesa kam vene re une, ne pjesen me te madhe te kohes, kur kalon kjo reklama e mesiperme, zakonisht ose pas, ose para kesaj, eshte reklama e Pro Rames...(Edi Rama Forca e Ndryshimit)
ose ose...tani sa pashe nje reklame tjeter Pro Olldashit (Njeri familjar, i mencur, i zgjuar, fytyra e re e Tiranes...etc etc etc) edhe menjehere pas kesaj reklame pozitive, i futen ket reklamen me kangur e sumo /pf/images/graemlins/laugh.gif

matriksi

Primus registratum

Pink
ska rendesi se si eshte furca e reklames
eshte keshtu
- nje mundes sumo
-nje kangur
-dhe Olldashi
apo keshtu
Nje Kangur
Nje Majmun
Dhe Sokol Olldashi
Rendesi ka e folura ne fund eshte pozitive
++++++++++Nuk kane lidhje me Tiranen+++++++++++

pinkparadise

Forumium maestatis

Tani, ta marrim tamam tamam /pf/images/graemlins/laugh.gif , sumot, jane njerez shume te nderuar ne Japoni, kanguri eshte "THE kafsha" ne Australi, ndersa majmuni, eshte thjeshte majmun /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Qellimi i reklames eshte qe nje njeri edhe pse i Nderur si Sumo eshte gjithsesi me pamje te shpifur, qe nje kafshe si kanguri, ngelet po kafshllik muhabeti, dhe ne te njejtin rang me gjen e shpifur edhe kafshen, vene Olldashin /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Pastaj ku e shef ti te foluren Pozitive ne fund te reklames??? "NUK" ngelet gjithmon nje fjale qe tregon negativen ne nje fjali....

matriksi

Primus registratum

O Pink
Une nuk dhashe shume sqarime se pse ???
Se po ti jepja normal qe do i pohoje.
Them vetem qe nqs e shikon reklamen nga ndikimi psikologjik qe ka mbi teleshikuesin ,nuk ka ate ndikim qe mendon ti.Dhe mbi te gjitha ai qe e shikon reklamen a thua ben gjithe kete llogjikim qe ben ti.
Psh kur hyri gazeta e K.K. ne treg botuesi i nje gazete tjeter vetem e shante kete gazete per nje vit resht.Dhe kjo gazete ishte me nje shitje shume te madhe kopjesh ne treg.
Por u vu re se pas nje fare kohe shitjet e kesaj gazeta rane ne menyre drastike dhe gazeta e K.K. arriti ne nivelin qe kishte ne fillim gazeta akuzuese.
Prandaj thote zoti K.K. Sharjet me bejne mire. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Daniel H

Primus registratum

Pse je kaq i sigurt qe sulmi i rivalit ka qene elementi qe pati sukses gazeta per ate periudhe kohe?
Nese merresh me PR e di mire qe te gjitha kompanite, institucionet, personazhet publik dhe politik mundohen t'i eleminojne keto goditje te imazhit, sidomos kur vijne nga burime qe gezojne kredibilitet tek masat per paanshmeri dhe vertetesi ne dhenien e informacionit.
Une jam i vetedijshem qe ne Shqiperi eshte shume e lehte per t'ua mbyllur gojen burimeve qe mund te konsiderohen te besueshme ne popull me nje tufe paresh ose me favore te tjera, sepse ashtu jane te kokolepsura kryesisht bizneset ketu tek ne. Ndersa kur te sulmon rivali mbrohesh edhe me kollaj, thjesht me nje fraze "kjo eshte shpifje" dhe gjithcka kalon jo me jehonen dhe reagimin qe meriton ceshtja apo skandali ne fjale.

^Ira^

Forumium praecox

Une mbeshtes EBM per ceshtjen e imazhit, imazhi eshte gjithcka dhe nuk eci me idene "Boll te flitet pak rendesi ka per mire a per keq" Eshte shume veshtire te ndertosh nje emer te mire dhe shume e lehte ta prishesh ate , rindertimi pastaj i emrit /imazhit eshte akoma me i veshtire
Sa per antireklamen, ne mos gaboj, si koncept ne marketing antireklamen e ben vet kompania nese reklamen e meparshmen te saj e ka shume te ekzagjeruar(pra ka genjyer) dhe si detyrim ligjor kompania duhet te mireinformoje targetin e saj dhe mos ti genjeje , pra antireklamen ne mkt nuk e kryen rivali/konkurrenti ii kompanise por vet kompania

random

Primus registratum

Une nuk shof asgje te keqe me reklamen per Olldashin. Ne fund te fundit s'po e akuzon njeri per kangur, per sumo wrestler apo per hijene. Thjesht po thojn qe eshte po aq "larg" Tiranes sa edhe nje japonez apo australian.

Problemi qe kam une eshte qe reklama supozon qe shikuesi e di pse Olldashi s'ka lidhje me Tiranen. Dikush si puna ime qe nuk di gje mbi lidhjen Olldashi-Tirana, nuk me ngrof shume reklama e mesiperme sepse nuk me jep mua fakte qe te me bej te pranoj qe vertet Olldashi s'ka lidhje me Tiranen.

random

Primus registratum

Ksaj mund ti themi perdorim pa leje te markes dhe produkteve Gillete. T'isha une do merrja PG ne telefon e do padisja demokratet per abuzim markash.

forwardi

Primus registratum

pse sshkruan më njeri këtu? paskan mbaruar idetë fare?

pinkparadise

Forumium maestatis

...Vjen nje dite edhe mbarojne te shkretat... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sot ne mjes pashe nje emisjon ku jepnin disa ide te vecanta produktesh te cilat nuk jane shume te njohura....
Edhe po paraqisnin atlete, per femijet...
Do me thoni ju ca ka aty per te vecante? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Po ja konceptuesit e idese, menduan se cfare ju pelqen femijeve...? ...sigurisht te zhgarravisin ...dhe mundesisht gjithandej /pf/images/graemlins/laugh.gif
Edhe keto atletet shiteshin me ca lapsa/stilolapsa, dhe femijet mund ti ngjyrosnin, zhgarravisnin, zbukuronin vete.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Cmimi ishte rreth 40euros me gjith bojrat...
Ana pozitive!
Mund ti zhgarravisje, pastaj i laje ne lavartice, ikte boja dhe mund te rifilloje serisht...
Ana negative!
Eshte se si cdo produkt nuk ka jete zgjatje shume shume te madhe, dmth qe maksimumi keto atletet mund te laheshin 12 here...sepse pastaj duke i lare dhe zhgarravitur shume shpesh, ngeleshin shenjat edhe materjali dobsohej...

Mu duk ide e mire kshu /pf/images/graemlins/laugh.gif se kur isha e vogel do kisha pas qef te vizatoja ke kepucet /pf/images/graemlins/laugh.gif