Libri që keni në duar?

I love new york

Primus registratum
Re: Libri që ke në duar.

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Lara Croft</div><div class="ubbcode-body">Kete vere u kulturepsa me

Gjuetaret e balonave- Khaled (shpresoj ta kem shkruar mire) shkrimtar afgan. Libri ishte nje histori rrenqethese, nje liber epik mbi gjendjen politike ne Afganistan dhe nje trajtim i hollesishem i asaj c'ka ndodh ne koken e nje djali te vogel dhe si zhvillohet personaliteti i tij mes shume sprovave. Kjo me beri me shume pershtypje sepse ne pjesen e dyte te librit gjerat rrodhen ashtu sic duhej te rridhnin. Dhe fundi... fundi ishte i lumtur, me aq sa mund te ishte. Personazhi qe me ka mbet ne mendje fort eshte Hasani i cili edhe pse ne cdo pjese eshte ne funksion te atij kryesor, Amirit, eshte i fuqishem dhe mbreselenes njesoj si BABA.

-Per ty edhe njemije here te tjera....
</div></div>

lara, une ne fakt lexova librin e dyte te Khaleid Hosseinit - A Thousand splendit Suns - Ose 1000 dieje qe shkelqejne.
Ishte vertet rrrengjethes dhe me pelqeu shume.
Stili i te shkruarit, trregimi i ngjarjeve dhe me shume pershkrimi i emocioneve dhe ndjesive ishin fantastike.
Nuk e lija dot nga dora derisa te mesoja cdo ndhote me pas..me pas.. me pas...
Shume fjale Afganistanase ishin si shqip, Legen, Vatan, mualebi etj - very interesting.
Tani next ne list eshte The Kite Runner po per momentin jam duke lexuar "Memoirs of a Geisha" i cili me pelqen so far.

Sirena

Primus registratum

"Gjuetari i balonave" i Hosseinit me thene te drejten sme pelqeu shume...ose me mire te them qe me zhgenjeu. Kishte aq shume rastesi e koincidenca te sajuara pergjate gjithe historise saqe ia hiqnin bukurine.

"Kujtimet e nje geishe" (libri) eshte vertet i bukur...mbaj mend qe e kam lexuar para 10 vjetesh kur sapo kishte dale, por famen per fat te keq e mori prej filmit.

Sapo lexova "Le età di Lulù" i Almudena Grandes. Kisha bindjen qe do ishte i ngjashem me "11 dite qe (nuk) tronditen boten" i Plasarit, por mu duk shume i pabesueshem...ane te erreta te seksualitetit njerezor deri ne ekstrem...shokues.

M

Mortal

Guest

Shadow and Evil in Fairy Tales by Marie-Louise von Franz

TEO

Primus registratum

Po rreshtoj vetem librat qe lexova kete vere:

Konti i Monte Kristos - Alexandre Dumas
Les Miserables dhe Notre Damme de Paris - Victor Hugo
Decameron - Giovanni Boccaccio
Shqiptaret - Edwin Jacques
The Picture of Dorian Grey - Oscar Wilde
Kaleidoscope One - Stefan Zweig (permbledhje novelash)
Novela 1 - Stefan Zweig (ne shqip keto)
Vellezerit Karamazov - Dostojevski (duke e lexuar)

Kam nje librari ngjitur me shtepine qe shet libra antike dhe bleva keto qe mendoj do i kem mbaruar te gjitha deri nga fundi dhjetorit:

Kaleidoscope Two - Stefan Zweig (out of print since 1955)(duke e lexuar)
Old Goriot dhe Eugenie Grandet - Balzac (i kam lexuar me pare por gjeta liber nga 1910)
Madame Bovary - Flaubert
Shakaja - Milan Kundera
The fall - Albert Camus
One hundred years of solitude - Marquez
Njeriu qe qesh - Hugo (e kam lexuar me pare)
Candide - Voltaire
plus per hobin e koleksionistit me shume Udhetimet e Guliverit - J. Swift (liber me ilustrime i early 1900s)

Dhe jam ne pritje te me vijne nga interneti
Idioti i Dostojevskit
Dead Souls dhe The Overcoat nga Gogol

Sa mire kur ke kohe te lire ne pune /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Mbase nga Janari mund ti futem librave te Coehlos se kam degjuar fjale te mira per te nga Shqiperia.

Hellena

Primus registratum

Urime per vullnetin dhe durimin .. un po eci me ritme shume te ngadalta ne kete drejtim , siduket sdo kem me kohe per te lexuar ...
Nga kjo lista qe ke vene me lart kam lexuar disa autore ...
Dostojevskin (shume mire )
Volterin (kete ka kohe qe e kam lexuar por ka stil terheqes)
Kunderen (mire cka)
Alexander Dumas ( elokuence pak e merzitshme ndonjehere por ne pergjithsi terheqes)
Coelho (bukur po jo kushedi se cfare)

Sa per temen ..recently kam lexuar ca revista mode . (quhen ? )

M

Mortal

Guest

Lista e TEO-s me kujton ate listen qe na jepte mesuesja ne gjimnaz ne fund te cdo viti per te lexuar per vitin tjeter.

Coehlo-n se kam lexuar. Nuk mendoj se do e lexoj ndonjehere.

Decameron eshte mire edhe si filem. Uuu.. akoma me mire si filem, sidomos skena me murgeshat.

alinos

Forumium maestatis

Teo nga Coelho une vete kam pelqyer Veronica decides to die dhe deri diku Alkimisti, me te tjeret mos harxho kohe, if you ask me...

Ema

Goddes

A e ka lexu njeri librin e ri te E.Dones?Ne italisht ma kane perkthyer "La vergine giurata"

bebi

Primus registratum

the kite runner - khaled hosseini. wow martin eden i ri.
pashe sot ne bookshop a thousand splendid suns. e ka lexu njeri? ja vlen?
se "the kite runner" ma sugjeroi nje biscottino /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

Kete vere kam lexuar "Yjet nuk vishen keshtu" te Elvira Dones. Shume i rende, por vertete i bukur.

Tani po lexoj "Memorie delle mie puttane tristi" - G.G.Marquez.

Stili i pangaterrueshem. Akoma nuk e kam mbaru edhe pse eshte vetem 100 faqe, por deri tani me pelqen.

Ad

Nev

Une po lexoj Coelho-n- Der Alchimist.. e lexoj gjithe bota e une tash u bera mbar ta filloj
Mire, 50 faqet e para!

ENS

Primus registratum

Une sapo mbarova nje liber te tretshem lehte " Mbreteresha e shtepise" nga Sophie Kinsella dhe kam filluar nje liber qe sapo ma kane sjelle " EAT, PRAY, LOVE" by Elizabeth Gilbert.
/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Elida Raiti

Primus registratum

RING - fenomeni letrar japonez. Fillimisht s'me terhoqi, pasi ishte krejtesisht ndryshe nga filmi dhe perdorimi ne mase i emrave e mbiemrave japoneze me shperqendronte. Por me pas nuk mund ta hiqja nga dora. Zanafilla dhe rrjedha e horrorit ishin me te shtjelluara e te plotesuara - dhe shume te ndryshme - nga paraqitja ne filmin e amerikanizuar. Tani jam ne kerkim te pasuesve: LOOP dhe SPIRAL.

Gjithashtu perfundova DIKUR ISHIM BASHKE (Brunilda Zllami). Ajo qe me beri pershtypje qe se linja dytesore e ngjarjeve ishte shume me interesante dhe aktive se ajo kryesore. Shkrimtarja duhej ta kishte perqendruar rendesine ne ate linje.

Si dhe THE DRAWING OF THE THREE (Stephen King)- ky ishte shume me interesant se i pari ne kete serial librash. Por misioni mbetet ende ne ajer - pas dy volumeve akoma s'kam marre vesh se c'kerkohet.

Ema

Goddes

Biscottella thousand splendid suns e kam lexuar une,ne italisht po eshte i bukur,histori femrash,histori emigrantesh,histori lufte.I trishtuar po i bukur dhe mbi te gjitha informativ.Kam mesuar shume gjera qe nuk i dija.
Lexim te kendshem!

Flash

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

per momentin po lexoj "TRegime Te Mocme Shqipetare" Te Shkruar Nga Mitrush Kuteli.!