Libri që keni në duar?

joetisti_

Locus omnem
Po pse o burre i dheut. Shikoje ne kete menyre. Deri ne nje fare moshe eshte ok te lexosh literature just for fun. Por me vone duhet perdorur koha me kursim dhe te lexosh gjera qe kane vlere dhe dobi, qe te ndihmojne te ecesh perpara dhe te permiresohesh, dhe jo romane trylyly. (Por ky gjithsesi eshte mendimi im)
Duhen bere gjerat me prioritet.
Ka njerez qe lexojne nje apo dy libra ne jave. Une cdo mengjez lexoj te pakten gjysem ore. Do perpiqem ne darke te shkeputem nga interneti nja dy ore ta perdor edhe ate per lexim...
Sa per te lexuar ne menyre qe te kesh dobi, puna qe zhvilloj me krijon kontakt te vazhdueshem me pjeseza informative ne pambarimsi. Dhe kur vjen radha te lexosh dicka qe te te shijoje dhe mos te te ngjaje me punen, do te ishte nje roman (eshte roman, pra mban emrin roman, dhe s'mund te jete i tille, por sa per shpjegim) trylyly. Ku leximi te rrjedhe pa ta marre vemendjen e pa ta vene trurin te punoje per te mesuar dicka. Vetem kenaqesi. Sado qe, edhe ne kete rast, dicka e vlefshme, ashtu instiktivisht, te mbetet ne memorie.

gurax

Pan ignoramus
Une keto dite mbarova se lexuari "Do Androids Dream of Electric Sheep?"
Ky eshte libri mbi te cilin eshte bazuar edhe filmi "Blade Runner", ndonese filmi eshte shume i ndryshuar ne krahasim me librin. Ne film eshte ruajtur ambientimi i pergjithshem dhe nje pjese e personazheve, por detajet sidomos mbyllja ne fund jane ndryshuar komplet.

515GvXC1KaL._SX319_BO1,204,203,200_.jpg

@Aki ne nje teme tjeter kishte permendur Cthulhu.
Une nderkohe jam duke lexuar "The Call of Cthulhu" nga H.P. Lovecraft.
Aki, ja kam degjuar thirrjet me duket. :p

8_picture-3.png

Aki

Paint It Black
Une keto dite mbarova se lexuari "Do Androids Dream of Electric Sheep?"
Ky eshte libri mbi te cilin eshte bazuar edhe filmi "Blade Runner", ndonese filmi eshte shume i ndryshuar ne krahasim me librin. Ne film eshte ruajtur ambientimi i pergjithshem dhe nje pjese e personazheve, por detajet sidomos mbyllja ne fund jane ndryshuar komplet.

515GvXC1KaL._SX319_BO1,204,203,200_.jpg

@Aki ne nje teme tjeter kishte permendur Cthulhu.
Une nderkohe jam duke lexuar "The Call of Cthulhu" nga H.P. Lovecraft.
Aki, ja kam degjuar thirrjet me duket. :p

8_picture-3.png
Epo si mundet qe gjitha i meson nga une e prap para meje i sheh e i lexon ncncncnncnc

p.s. bazuar nga tregimet e Lovecraft kane bere e nje liber Necronomicon

p.s. 2 you owe me some books.....asap

Artin

Papirus rex
Një libër, që s'ia mbaj mend mirë as titullin, por më duket se titullohet "Katrina".
Është një libër i vjetër, me faqe të zverdhura nga koha. E bleva kur isha në Tiranë, në një tezgë, te Ura e Lanës.
Fillova ta lexoj që para 3 vitesh, po s'e mbarova, se s'më tërhoqi.
Do t'i vihem ndonjë ditë ta mbaroj...

Mystique

Larg
"Ate qe mua me ngjante nje kryeveper,ua tregoja te rriturve dhe i pyesja nese vizatimi im i friksonte. Ata me pergjigjeshin: "Perse te na trembe nje kapele? "
Une nuk kisha vizatuar nje kapele,por nje gjarper boa qe po gelltiste nje elefant. Atehere provova te vizatoja pjesen e brendshme te gjarprit boa,qe te rriturit ta kuptonin. Ata gjithmone kane nevoje per shpjegime."
25588120_1862726317372417_9174298856827565652_o.jpg

Last edited:

Aki

Paint It Black
"Ate qe mua me ngjante nje kryeveper,ua tregoja te rriturve dhe i pyesja nese vizatimi im i friksonte. Ata me pergjigjeshin: "Perse te na trembe nje kapele? "
Une nuk kisha vizatuar nje kapele,por nje gjarper boa qe po gelltiste nje elefant. Atehere provova te vizatoja pjesen e brendshme te gjarprit boa,qe te rriturit ta kuptonin. Ata gjithmone kane nevoje per shpjegime."
25588120_1862726317372417_9174298856827565652_o.jpg

Oii princi vogel e di qe e ke te postuar e ne shqip ketu ne forum? <3

Airbourne

Papirus rex
Per nje grua qe shqetesohet per fatin e saj,CORAPJA e GRISUR eshte....KATASTROFE kombetare.

E kuptoja.Ishte po ai gezim qe kisha perjetuar ne Nise-ne plazhin me te shtrenjte euroLESH(shenimi im)-tek zbulova se...kur ka batice(hap VESHET)...MBETURINAT e qytetit,pluskojne mbi ujerat ku lahen...milioneret(PARAZITET).

GABO....sa BRILIANT.

Faqja 55-56-te.

Last edited:

Airbourne

Papirus rex
Fatzinj, te varfer, lakuriq, turitur,
Kudo dhe cdo vend te botes qofshi
Qe pa strehim e pa shprese po duroni
Sulmin e kesaj sqote te pabese,
Si do te mbrohi nga stuhi si kjo,
Me kryt te zbuluar, pa mbulese,
Me barkun zbarsur, rrobat lecka lecka, Sa pake kam menduar per kete!
Dil jashte e ndje se cvuajne fatzinjt
E jepu cke pertej nevojes sate,
Qe ashtu te jesh me I drejte para qiellit.

Ne te ardhmen e larget, kur cdo gje do te ndryshoje..... drejtesia do te vihet ne vend, virtyti I beses, morali I larte, dashuria pa interes do te lulezoje ne nje shoqeri te ardhme......

Kur prifterinjte bejne c’predikojne
Kur mejahxhiu si hedh uje veres
Kur rrobaqepesi nuk I fsheh me coprat,
Kur sdigjen t urtet po kodoshet
Kur cdo padi gjykohet drejte,
Kur njerzia skane borxhe
Kur shpifia sgjen me vend ne gjuhe… Kush do te rroje, do te shohe
Qe njerzit te ecin me dy kembe.

Nje liber qe se ka SHKRUAJTUR noi FSHATARUC ka myzeqeja,qe e GRITE MALARJA,ne MORRI me PLESHTIN u zishin me bo ven!!!!Ku kjo-Airbourne?Ne ZHULIN e tij dhe i duket vetja....Shekspir,alias LESHITking bardhyl.

Qe thoni juve.

Artin

Papirus rex
Librin për të cilin fola më sipër, e kërkova një ditë ta lexoja, por nuk e gjeta. S'di se ku e kam vënë...
Në epokën e internetit, librave prej letre u ka rënë pak vlera, por janë akoma të lexueshëm.