Libri që keni në duar?

Aimilius

Forumium maestatis
E keni lexuar 'Pika e kthesës'? : )
The tipping point, nje tjeter veper e madhe. Kete e kam tekstualisht ne duar, edhe pse kam shfletuar shume faqe. Flet per momentin kur nje situate ndryshon. Ky autor eshte nje nga mendjet me te ndritura te koheve tona. Ky eshte ai qe ka nxjerre 10.000 hours rule.
Nuk e di nese do nis kete apo What the dog saw. Edhe pse tani mbase duhet hapim teme Ke liber keni ne vesh, ne rastet kur perdoren audiobook.

Al-Punk

Still here
The tipping point, nje tjeter veper e madhe. Kete e kam tekstualisht ne duar, edhe pse kam shfletuar shume faqe. Flet per momentin kur nje situate ndryshon. Ky autor eshte nje nga mendjet me te ndritura te koheve tona. Ky eshte ai qe ka nxjerre 10.000 hours rule.
Nuk e di nese do nis kete apo What the dog saw. Edhe pse tani mbase duhet hapim teme Ke liber keni ne vesh, ne rastet kur perdoren audiobook.
Pata lexuar Outliers dhe me pati pelqyer shume. Bleva What the dog saw dhe u zhgenjeva. Nuk ta keshilloj ta blesh...

Eléonoré

Valoris scriptorum

Al-Punk,

Diku nga viti 2007, ndersa po nderja disa rroba ne tel hedh syte ne qiell i cili cuditerisht e kishte bere zakon te me kthente pergjigje me fjale nepermjet reve (tjeter muhabet ky) dhe ve re ne Jug-Perendim nje yll (ose ashtu m'u duk mua se mundesite qe te kete qene Star Trek Enterprise jane po aq te medha) i cili shkelqente aq shume edhe ne prani te Diellit dhe thyerja e drites ne te te linte pershtypjen se kisha te beja me nje diamant te madh dhe pa e kuptuar as vete, (dhe te siguroj se nuk vuaj nga sindroma Turet) i thirra All-Mine. Ka mundesi ate dite te kisha qene duke ndjekur me djalin disa episode te Looney Tunes dhe thuthuqi Duffy-Duck (kam shkruar me gjate per te diku tjeter po ju elitistet e forumit se besoj te begenisni te lexoni shkrimet e popullit) sa here qe bie ne kontakt me nje gje me vlere e pervetson duke e quajtur te Tijin. Nejse po ate dite, po degjoja te vetmin program televiziv ne shqip te transmetuar cdo te Djele per shqiptaret e Kanadase quajtur «Pasqyra Shqiptare», ku i ftuari kryesor, flet per nje tip ylli te quajtur Al-Naim. (per vete nuk kam pasur kurre ndonjehere interes per yjet, horoskopet apo astrologjine). Duke filluar nga viti 2007 nuk ka liber qe nuk me zberthehet ne duar dhe e gjej veten personazh. Megjithate per librin qe po flas, po t'a kishe lexuar do t'a kishe ditur!

L'Albanie - Lal-Bunny- Lal-Lepuri.
Flamur-Flame(flake-english)-Ur (Ura e flakes)
Flag (english) Flak(Shqip) - Flamur

Gjuhet jane te nakatosura.:p

Mbase «open sesame» mund te jete kodi qe ti po kerkon :p.

Te fala,
Eléonoré

TinkerBell

Papirus rex
Per cfare ben fjale? A ke mundesi te m'a shprehesh me kater-pese fjali?
Po patjetër! Four agreements si e thotë edhe autori,përfshijnë :
Be impeccable with your word
Don't take anything personally
Don't make assumptions
Always do your best
Është libër që lidhet me ty, me jetën,me mënyrën e të menduarit. Thelbi do thoja është që jeta lidhet e gjitha me dashurinë, si ta marrim dhe ta pranojmë atë. :)

Aimilius

Forumium maestatis
Po pse o burre i dheut. Shikoje ne kete menyre. Deri ne nje fare moshe eshte ok te lexosh literature just for fun. Por me vone duhet perdorur koha me kursim dhe te lexosh gjera qe kane vlere dhe dobi, qe te ndihmojne te ecesh perpara dhe te permiresohesh, dhe jo romane trylyly. (Por ky gjithsesi eshte mendimi im)
Duhen bere gjerat me prioritet.
Ka njerez qe lexojne nje apo dy libra ne jave. Une cdo mengjez lexoj te pakten gjysem ore. Do perpiqem ne darke te shkeputem nga interneti nja dy ore ta perdor edhe ate per lexim...