Libri që keni në duar?

TinkerBell

Papirus rex
Faleminderit @Solaris :)
Në fakt nuk është hera e parë që e përdor! Nga pamundësia për t'i patur librat që dua t'i lexoj shpejt e shpejt,jam detyruar të lexoj kështu : ) Në fillim kisha dhe unë problemin e njëjtë me sytë,por u mësuam tani! Është bërë si Biblioteka ime,personale Ebook.

MysteriousMan

Valoris scriptorum
Un pres sygjerime, sdi sa kohe do kem por liber skam ne dore.

Mundesisht histori biografi, dhe jo te ngaterruar me "fantazi" :)

TinkerBell

Papirus rex
Un pres sygjerime, sdi sa kohe do kem por liber skam ne dore.

Mundesisht histori biografi, dhe jo te ngaterruar me "fantazi" :)
Nuk e di i ke lexuar ose jo,por do të sygjeroja këto,mbase të pëlqejnë!
My name is red~Orhan Pamuk.
Robinson Crusoe~Daniel Defoe.
Why we want you to be rich~D Trump, R Kiyosaki (çik biografi ka dhe këtu).
The diary of a young girl~Anne Frank.
P.s Fantazia është gjëja më e bukur që i ka ndodhur letërsisë :)

MysteriousMan

Valoris scriptorum
Anna frank e kam lexuar nqs eshte i njejti liber, ato 2 te parat jo, donald trump sme ngjall interes :D

Sme pelqejne komplikacionet :)

gurax

Pan ignoramus

Pervec "Why we want you to be rich~D Trump, R Kiyosaki" te tjeret i kam lexuar dhe me kane pelqyer.
Ne titull sidoqofte me ben disi cudi. "Pse ne duam qe ti te jesh i pasur." Really now. :p

TinkerBell

Papirus rex
Pervec "Why we want you to be rich~D Trump, R Kiyosaki" te tjeret i kam lexuar dhe me kane pelqyer.
Ne titull sidoqofte me ben disi cudi. "Pse ne duam qe ti te jesh i pasur." Really now. :p
Pikërisht ky titull më ka çuar që ta lexoj :p (shaka)
Është një libër më shumë filozofik do thoja,këshillat janë më shumë ''why you should be rich'' .
Nuk besoj se ka ndonjë libër tjetër,me kaq fjalë motivuese dmth xD

gurax

Pan ignoramus
Lexim të mbarë! : )

Si të duket Ebook , je mësuar, çfarë përshtypjesh ke?

(..unë nuk e kam përdorur leximin elektronik më parë derisa u njoha me një aplikacion këto ditë , që e shkarkova nga telefoni , më lodh shumë shpejt nga sytë haha , por po e përdor sepse më duket shumë pozitiv për të përvetësuar gjuhën e huaj ...)

Nga telefonat dhe *pad-et edhe per mua eshte e bezdisshme te lexoj per kohe te gjata, me shume sesa 30min. Me lodh drita aktive qe kane ekranet.

Ideale jane lexuesit per ebook qe jane me ndricim pasiv, me ekranet e-ink (electronic ink).

Amazon-Kindle-DX-Graphite-Edition-gets-a-better-e-ink-screen-e1278071927902.jpg

SonyReaderTrio.jpg

Me keta duket sikur po lexon nje liber te shtypur ne leter, me ndryshimin qe letra eshte e rrethuar me nje kornize plastike. Jane te shkelqyer.

Aimilius

Forumium maestatis
"Pse ne duam qe ti te jesh i pasur." Really now. :p

Well, actually really!
Shumica e njerezve nuk e dijne pse duan te behen te pasur. Dhe nuk kane pergjigje.
Ose pergjigjia me e shpeshte eshte, po te kisha disa milione dollare do rrija ohoho, per qejf. Por ohoho per qejf mund te rrish edhe pa patur koqe leku. Pse tju futesh peripecive dhe te pasurohesh kot se koti. Shume barbone e kane kuptuar kete gje dhe perderisa hane nje cope buke, gjejne dhe ndonje cigare, ohoho jane gjithe diten. Pasuria fillon ne mendje. Dhe nese mund te mesojme ndonjegje nga gjitha ajo qe ndodhi ne Amerike me Trumpin, eshte ec caj perpara dhe mos tja dish fare cfare pengesat plehrash qe te hedhin te tjeret gjate rruges.
If you reaaaally believe you can do it. You can do it. Believe and succeed.

Al-Punk

Still here
Lexova 'Small Gods' të Terry Pratchett dhe me tërhoqi shumë narracioni I tij dhe fantazia.
Mora dhe triologjine e vdekjes, 'Mort - Reaper Man - Soul Music'.

Tepër interesant dhe i argetueshem.

20161116_084714.jpg

Last edited:

gurax

Pan ignoramus
Well, actually really!
Shumica e njerezve nuk e dijne pse duan te behen te pasur. Dhe nuk kane pergjigje.
Ose pergjigjia me e shpeshte eshte, po te kisha disa milione dollare do rrija ohoho, per qejf. Por ohoho per qejf mund te rrish edhe pa patur koqe leku. Pse tju futesh peripecive dhe te pasurohesh kot se koti. Shume barbone e kane kuptuar kete gje dhe perderisa hane nje cope buke, gjejne dhe ndonje cigare, ohoho jane gjithe diten. Pasuria fillon ne mendje. Dhe nese mund te mesojme ndonjegje nga gjitha ajo qe ndodhi ne Amerike me Trumpin, eshte ec caj perpara dhe mos tja dish fare cfare pengesat plehrash qe te hedhin te tjeret gjate rruges.
If you reaaaally believe you can do it. You can do it. Believe and succeed.

Ne fakt, une vete kete pyetje ua kam bere nja dy here si gjysem me shaka njerezve; mire qe do te jesh i pasur, por pse kerkon te jesh i pasur? Dhe te tere kane patur pergjigje. :)
Jam edhe dakord me barbonet e rruges qe jane ok mjafton te gjejne pak buke dhe ndonje cigare, por jam edhe kurioz te di cfare mendimi kane kur ju prishet ndonje dhemballe, si ja bejne.

Te mesojme ndonje gje nga cfare ndodhi me Trump... kush te mesoje? Populli Amerikan, apo resto e botes? Mendoj se gjerat jane disi me e komplikuara sesa kenga "I beliiiieve I can flyyyyyyy!", dicka qe zakonisht ndodh neper filma.

Nderkohe, jam ne faqet e para te "The Turn of The Screw", Henry James.

the-turn-of-the-screw.jpg

Historia eshte dicka me natyre gotike dhe horror qe perfshin supernatyralen. Ka ende debate ne lidhje me natyren e sakte te se keqes, se liges, qe trajtohet ne liber. Por ka edhe mjaft te tjere qe jane te mendimit se gjenialiteti i vertete i ketij libri qendron tek aftesia per te krijuar nje konfuzion real dhe intim, si dhe nje gjendje ankthi te vazhdueshem per lexuesin.

Aimilius

Forumium maestatis
Ata qe realizojne endrrat e tyre, thone se kishin nje enderr, bene nje plan dhe e realizuan, sepse kishin besim dhe thane do e realizoj.

Edhe ata qe thone "Nuk e bej dot, nuk eshte per mua, eshte e pamundur" realizojne pikerisht ato qe thone.

Ja ky shoku e thote pak me mire se une (ne moshen 45 vjecare arriti te beje makinen)
henry-fordquote.jpg

Pacolli kur vajti ne emigracion leket e biletes i mori borxh. Ku eshte tani. Nejse kjo.
Para ca muajsh mesova se nje refugjat sirian kishte hapur nje dyqan me rroba te perdorura, te cilat i lante i hekuroste dhe i shiste. Tani eshte fuqizuar shume sa kishte punesuar shume veta dhe do hapte pika edhe ne qytete te tjera.
Pse nuk e bejme kete ne, as kapital i madh nuk duhet asgje, se bejme sepse na pelqejne me shume llafet, dembelia dhe justifikimet sesa puna dhe rezultati...

Kushdo qe do te ndyshoje dhe mesoje, mundet, ne cilendo situate.

joetisti_

Locus omnem
'mausi dhe cigarja'

Po..., 'filmin qe kam ne sy, kur do hapet, si teme :) [nuk kam nje liber ne dore, keto kohe]