Re: A ishte Enveri "BURBUQE"
Do me thoni sa njerez qane me deshire dhe me dhimbje per te apo jo ? Dua te kuptoj nqs e ka dashur populli shqiptar Enverin...
Po keta shkerdhatat e tanishem kush po i lejon me ba ca t'iu teket me popullin shqiptar dhe te drejtat e tija ? Enveri e ka fajin edhe per keta ? Nuk besoj se ndonje nga te afermit e tu i eshte kundervene Enverit apo Partise, me arme sidomos... thjeshte per faktin qe sikur kjo te kish ndodhur vertete, ti s'do ishe duke shkruar ne AF.
Shkodra psh, qyteti nga ti vjen, eshte shembulli tipik i fanatizmit, hem atij politikut hem atij fetarit. Sot ne "demokraci" Shkodra eshte nje nga qytetet me te varfra shqiptare dhe ne absolut qyteti me problemet me te medha sociale (ngujime, sherre mes feve te ndryshme, mungese rendi etj etj). E pra ne kohe te Dulles, Shkodra ka qene qyteti me papunesi 0 (bashke me Fierin) dhe nje nga qytetet me mireqenien me te larte ne rang kombetar. Ndersa partia te cilen Shkodra ka votuar per 17 vjet rresht pa ia bere syri terr, eshte ajo parti, e atij shkerdhate qe e drejton, qe e ka katandisur qytetin ne nje gjendje te neveritshe, ne cdo pikepamje te jetes se tij.
Une shpesh here kam bere debat, edhe me prindrit e mi madje, duke i akuzuar qe s'kane bere asgje kunder atij rregjimi, qe kane qene nje kope njerezish me dashuri te verber karshi Udheheqesit, por a mund ti akuzoj une per bythepilafesi ? Jo, nuk e bej dot, jo sepse jane prindrit e mi dhe me ndalon ndergjegja, por sepse 45 vjet jane shume... teper. Shumica e shqiptareve te sotem, linden gjate atij sistemi dhe u rriten ne te, te izoluar nga bota e jashtme, te bombarduar me propagande, te transformuar ne robota gjitheckaberes per Partine dhe kjo eshte nje fatkeqesi e kombit tone. Une nuk e justifikoj dot ne teresi. Por, situaten e 17 viteve te fundit e konsideroj 100 here me te demshme sesa ate te 45 viteve paraardhes. Motivet besoj se jane te qarta.