Kush e deklaron veten nga ju Shqipetare?(shkruani me poshte)

Kush e deklaron veten nga ju Shqipetare?(shkruani me poshte)

Per nje moment te leme zenkat dhe te pyesim veten se a jemi shqiptare apo jo.

Kemi nevoje qe te identifikohemi shpesh qe jemi shqiptare.
Une jam shqiptare dhe mbi te gjitha ve kombin dhe shqiptarine si identifikues te vetes sime.
Te gjithe ata qe kane punuar sadopak per Shqiperine per mua jane shqiptare.
Ata (paraardhesit tone)kushdo qofshin kane bere per Shqiperine mjaft.
Pak nga pak behet kalaja duke pasur parasysh se ne shqiptaret kemi qene nen pushtime te ndryshme.

shqipe

Primus registratum
Re: Kush e deklaron veten nga ju Shqipetare?(shkruani me poshte)

Shqiptare ne zemer, shpirt, karakter, pamje etj....

SHQIPETAR MOS RRI PO DUKU SHQIPETAR!!!!!!

PER SHQIPERINE DIT' ME TE MIRA PASKESAJ VINE
SHKOI ERRESIRA
LUM KUSH TE RRONJE TA SHOHI ZONJE

doni me per Belulin?

buci

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Iliria e para:
[qb] E cte them tjeter?
shqiperiaeribashkuarINDEX.gif
iliriaLOGOhome.gif
[/qb]
Eh... Do te ishte i bukur realiteti i ketyre fotove.

blendiys

Primus registratum

Te gjithe nga ne,padyshim qe e quajme veten Shqipetare dhe nuk e fshehim nacionalitetin,aq me teper per ato qe jane jashte atdheut.
Po ashtu te gjithe ne kami degjuar per bemat e bashkatdhetereve tane ne perendim,tamam si neper filmat Western,dhe ne ato momente ne <<mallkojme veten qe lindem ne Shqiperi>>
Por sidoqofte,une mendoj qe nje tufe plerash nuk perfaqsojne virtytet e verteta te Shqipetareve.
P.S (Kjo eshte vertete nje teme interesante)

lule-bore

Primus registratum

BALTA ME E EMBEL SE MJALTA .....dikur se kam besuar ?tani qe e kam provuar mergimin jam dakord me ATE FRAZE dua te shtoj se identiteti dhe vendlindja jane te PA ZEVENDESUESHEM

contie

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lule-bore:
[qb] BALTA ME E EMBEL SE MJALTA .....dikur se kam besuar ?tani qe e kam provuar mergimin jam dakord me ATE FRAZE dua te shtoj se identiteti dhe vendlindja jane te PA ZEV
ENDESUESHEM
[/qb][/QUOT
doja te shtoja vetem se sot kam falenderuar perseri zotin qe me ka bere Shqiptar.pershendes gjithe shqiptaret kudo qe jane.

DFV

Primus registratum

jam krenar qe jam shqiptar dhe e dini pse? po te shikoni harten ne gjithe ameriken latine e deri ne jug te SHBA,se flitet spanjisht[me perjashtim te brazilit qe flet portugalisht] dhe kjo ka ndodhur si rezultat i pushtimit spanjoll.aty ku une punoj ka disa meksikan dhe u them atyre se megjithese vendi yne qene ipushtuar nga turqia per 5oo vjet nuk ka asnje fjale ne gjuhen turqishte dhe ata mbeten te habitur. kjo tregon karakterin e paepur te shqiptarit. vetem per nje gje me vjen keq qe ne shqiptaret sot jemi te percar dhe une nuk gjej dot nje mesazh per te bashkuar shpirterisht malesort,lebrit.kosovaret,korcaret,tironsit,shkodranet dhe lalucet. ndoshta sot pas fitores se shkelqyer te kombtares shqiptare kunder rusise te gjithe e ndjejme vehten njelloj shqiptar por kjo eshte shume pak..

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DFV:
[qb]... se megjithese vendi yne qene ipushtuar nga turqia per 5oo vjet nuk ka asnje fjale ne gjuhen turqishte dhe ata mbeten te habitur... [/qb]
kam degjuar se ne fjalorin e gjuhes tone ka te pakten 300 fjale turke qe nuk jane zevendesuar me fjale shqipe si psh hajvan-kafshe penxhere-dritare po per fjale si patellxhan etj s eshte bere ndonje zevendesim
s doja te thoja se s keni te drejte por te thuash "asnje" me duket pak si shume optimiste

Profeti Drejt

Primus registratum

Siç pata shkruajtur dhe me pare, banda "Mafjoze" e "AlbForumit" perjashtoje nga forumi DAJAKUN per motive "rrugaçerie" qe ju te nderuar lexues mund ti vertetoni pa merak ne shkrimet e tije, por fakti eshte sepse ai u kundervu tentatives se ketyre bandave qe kerkoje te dominojne e "mirekomtrrollojne" intelligjencen shqiptare, e pastaje njehere tamposur goje, te arrijne kollaj pa asnje opozite qellimin e tyre politik, qe tani per tani na e kane shpallur "kombetare te paster alla shqiptare".

Puna nuk eshte te mbrojme DAJAKUN, puna eshte te parandalojme qe nje grup banditesh te organizuar ne KLANE ideo-politik, te kontrollojne intelligjencen kombtare, sepse po ndolli dhe kjo, pas kolianizimit tashme te perfunduar grek te ekonomis dhe asj sllave te politikes, shqiptarizmit i ngelet vetem ceremonia e fundit mortore.

Rreziku eshte kaq eminet sa tashme agjenturat franco, serbo, greke kane 90% te mediave shqiptare te sotme, qe jane kthyer ne satelite artificial te planetit te orthodoksise sllavo-greke.

Arritja e kesaj detyre tanime kryet nga klane karrjerristesh ekstremistesh te paskrupull, qe jane gati te shesin çdo gje, si Gramoz Pashko e kunati i tije Genc Rruli, shqiptare per pese leke vetem e vetem te fitojne nje karrjere ku t'i permendet emri si mendimtare te shquar shqiptare te mijevjeçarit te ri.

Keta karjerist, te mbeshtetur ne fillim nga turma inerte enorme injorantesh lehte te manovrushem , te perzgjedur me shume kujdes prej tyre, pasi arrijne nivelin e pare te kalase, fillojne nje lufte te ashper me kedo qe tenton te arrije ne nivelin e tyre, duke i prere kokat, pastaj midis tyre vete, fillon nje lufte e ashper brrylash per te eleminuar pretendentet per nivelin pasues me te larte te kalase "Karrjera", deri sa vjene barazimi i forcave dhe klanet kundershtare detyrohen te ndajne postet e privilegjet. Pastaj fillon servilosja e gudulisjet ndaj zaptusve te nivelit preçedent deri ne e leminimin e tyre fizik, e çdo gje perseritet rishtaz.

Dihet se eshte me e lehte te ndashe nje atom se te ndashe e heqesh nga mendja e nje karrjerristi te tille cmiren dhe zemer-ligsine e tije. Dhe vete "Il Soirito Paracletico" i vjene ne ndihme ne arritjen e qellimit te tyre. "L'uomo propone e Dio dispone", turma te pafundme inerte injorantesh e servilesh te etur per "posticini" i vine nga pas me tam-tamet e tyre te zhurmeshme, shume te gatshme, me injorancen e miopine e tyre qe dine vetem e gjithmone te duartrokasin.

Ne fillim qe "Fjala" dhe ne fund mbeti "thashethemi". Kta karrjerrist te armatosur deri ne dhembe me terbimin e zemerliksine e tyre, e fillojne me "Patriotizmin shqiptare" dhe e perfundojne me anti-shqiptarizmin kollaboracionist sllavo-grek deri sa arrijne qellimin e tyre. E beri Zogu, e vazhdoj Enveri, Ramizi, e Saliu, pse mos te vazhdojne dhe neo-pseudo-patriotet shqiptare te "AlbForumit". Eshte tamam momenti historik kur Shqipria ndodhet ne lufte midis shume presionesh te jashteme, dhe "quando il gioco si fa duro, iduri escono alla scoperto e danno battagli", duke pranu ligjin e grupit qe na e sheshin per mbar-kombetare pastaj. Ashtu si Pali, duke nderruar emrin nga Saul ne Paul, organizoje bandat kriminele cifuto-romake kunder kristjaneve te pare duke i therrur ne turma, keta duan te na vertetojne se klanet e ktyre banditve karrjerrist pasken prejardhje hyjnore.

Patriotizmi eshte nje ide fort e bukur, qe nuk duhet te perdoret per interesa te ngushta klanesh e idividesh karrjerriste te paskrupull te keq-furmuiar kulturor e miop politik, qe i japim me shume rendesi kornizes,qellimit te klaneve, sesa tabllose, qellimit kombetare te shpallur, me te cilen duan te krijojne nje pershtypje te madhe pa shume rendesi nese eshte apo jo e drejte. Ketu ne kete rast forca e se drejtes dorzohet para te drejtes se forces, te cilen Despotet e "AlbForumit" e ushtrojne pa shume merak ne menure "te njellojte" e "te barabarte"per cilindo qe i prek interesat karrjeriste te tyre.

"Nessun cane cede volontieri l'osso di boca", qe shqip perkthehet "Asnje malok nuk i zbret kalit qe i ka hypur pa hanger plumin ballit". Keta kurre nuk kerkojne ndjese per asgje, jane gjykatsit hyjnore te pagabushem qe padrejtsisht iu ishte mohuar me pare qeverisja. Questi gli piangonno i morti e freganno i vivi!

Keshtu "the profetional" te ketyre klaneve fillojne "their kleaning" per te eleminu "luomo scomodo" qe i del perpara.
Ketu eshte e lejuar vetem ajo opozite e “mireorganizuar” nga pozita qe kundershton ne fillim poziten me “argument ate shendosha”, pastaj pranon vertesine e qendrimit “te padiskutushem” te drejt te pozites.

Pjesmarresve te ketij forumi nuk i bie me pak pergjegjsi per heshtjen e tyre, pasi dihet qe "bashkepuntoret" e krimit jane njesoj pergjegjes si autoret e krimit. Pastaj ne fund te fundit, ketu duken dhe patriotet e vertet nga karrjerristet "pseudo-patriot".

DAJAKU qe i shtin aq shume tmerrin "AlbForumit".

Albinos

Primus registratum

Cfare do te thote fjala Shqiptar
Kjo fjale do te thote qe vete ata njerez qe e quajne veten shqiptare kane lidhje me Shqiperine dhe qe ky emer eshte krijuar nga shqiptaret.
Natyra shqiptare
Kultura shqiptare
Muzika shqiptare
Letersia shqiptare
Veshje kombetare shqiptare
Kenge shqiptare
Valle shqiptare
Jeta shqiptare
Bota shqiptare
Emer shqiptar
Flamuri shqiptar.

Perseri me poshte jap edhe disa shpjegime
Banor vendas i Shqiperise ose qe ka prejardhjen nga Shqiperia
Pjesetar i popullsise shqiptare
Besa fjala e shqiptarit
trimeria e shqiptarit
Bujaria e shqiptarit
Mikpritja e shqiptarit
Shqiptari cfare do te thote
Shqiptaret , populli shqiptar
Ndjenja dhe ndergjegja kombetare e popullit shqiptar per atdheun e tyre
Feja e shqiptarit eshte shqiptaria
Apostull i shqiptarise

Shqiptarizem cfare do te thote?
Shqipetari
Shqipetarizem i flakte dhe i kulluar
Simbol i shqipetarizmit

blendiys

Primus registratum

Nuk e di, se aq sa lexova nga aq me siper,ishte shume e nderlikuar dhe aq me teper shume e varfer Shqiperisht.
Mos shkruani gjera qe mund te bien ne konflikt,maloke,lushnjare,lab,etj
Se te gjithe e dime se kush i ka hipur kalit per me gjate dhe pa ngrene ndonje <<plumb>> ballit
Thnx

blendiys

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Albinos:
[qb] Cfare do te thote fjala Shqiptar
Kjo fjale do te thote qe vete ata njerez qe e quajne veten shqiptare kane lidhje me Shqiperine dhe qe ky emer eshte krijuar nga shqiptaret.
Natyra shqiptare
Kultura shqiptare
Muzika shqiptare
Letersia shqiptare
Veshje kombetare shqiptare
Kenge shqiptare
Valle shqiptare
Jeta shqiptare
Bota shqiptare
Emer shqiptar
Flamuri shqiptar.

Perseri me poshte jap edhe disa shpjegime
Banor vendas i Shqiperise ose qe ka prejardhjen nga Shqiperia
Pjesetar i popullsise shqiptare
Besa fjala e shqiptarit
trimeria e shqiptarit
Bujaria e shqiptarit
Mikpritja e shqiptarit
Shqiptari cfare do te thote
Shqiptaret , populli shqiptar
Ndjenja dhe ndergjegja kombetare e popullit shqiptar per atdheun e tyre
Feja e shqiptarit eshte shqiptaria
Apostull i shqiptarise

Shqiptarizem cfare do te thote?
Shqipetari
Shqipetarizem i flakte dhe i kulluar
Simbol i shqipetarizmit [/qb]
Natyrisht qe ato qe thoni ju jane shume te verteta dhe te qendrueshme.
Por me thoni pak per cfare Shqipetaresh e keni fjalen..............
1)Shqipetaret qe dogjen Shqiperine ne vitin 97
2)Per mafiozet ne Itali dhe mbare Europen,qe te gjithe e dime se cfare profili na kane dhene
3)Per sportistet Shqiptare ne bote,qe nderrojne kombesine per nje cope leter
4)Per Shqipetaret ne jug qe nuk lane emer Grek pa marre (jo te gjithe sigurisht)
5)Apo per ne Shqipetaret qe kur u be dyndja e Kosovareve si pasoje e luftes thame <<na u mbush Tirana me Kosovare>>
Te gjithe ne e mbajme veten per Shqipetare,por kur te flasim duhet dhe te reflektojme.

Altaf

Primus registratum

ALBANIAN POWER
By William Markiewicz

Considering that the Albanians enjoy the total support of the West, they are becoming the most influential factor in the Balkans. Notice that the Albanians don't beg for money like everybody else, they attack and are respected. In what are they different, why are they so independent? They seem to get away with everything, and not only in the Balkans. I read in the Swiss press a while ago about Albanians who robbed and humiliated the locals in their isolated farms. The press reported the story, including a giant photo of the clan, but in a surprisingly mild tone and only after they'd left Switzerland for Kosovo. The Swiss police didn't react and refused to comment. Are they all scared of something, or what?! Apparently back in Kosovo the clan was involved in a battle with another clan, and the chief shown in the photo was killed or wounded with a hand grenade. Is it right to conclude that the Albanians fear only other Albanians? When not fighting among themselves they seem to have been nominated as Nato's superintendents of the Balkans. They control and obey what suits their best interests.

pupi

Primus registratum

ej Na merzitet me kete Nacionalizem te terbuar.
he pra pse sme pergjigjet njeri

KUSH ESHTE PATRIOT SHKON NE SHQIPERI

na cat koken jo gerr jo verr jo krenar jo virtyte.
shifni ere e keni pare ne xhep

------_-----------------_---------

DONT ASK WHAT U CAN DO 4 YOUR COUNTRY BUT ASK WHAT YOUR COUNTRY CAN DO 4 YOU

--------------------------------------------

Albinos

Primus registratum

Alabak
Ne kete bote ka njerez te mire edhe te keqinj.
Ti neqoftese ke dicka per te shtuar rreth shqiptarizmit, beje.
Ne te kundert, tema nuk eshte hapur per ty.
Te kerkoj ndjese ne pergjigjen e tille qe me detyrove te te jap.
Je i treti ne kete teme qe jep shpirt para tempullit te fjales me emrin "Shqiptari"
"dhe dite me te mira do vijne"

Presidenti

Forumium maestatis

une jam shpirt i i fus ene i shurre tempujve te tuj...
NDALONI KALAMOJT ME SHKRUJT NE FORUM!!!!

Albinos

Primus registratum

Postuar nga Presi denti
une jam shpirt i i fus ene i shurre tempujve te tuj...
Hmmmm
Futi o futi se me te futme e keni shijuar ju tere jeten.
Te me thuash kalama mua, duhet te pakten te kalojne nja 600 vjete dhe me pas shohim e bejme.
Megjithate lerja testament pasardhesve te tu qe te kene mundesi te flasin ashtu sikur ti po flet ne te ardhmen.
Testamenti eshte i rendesishem sepse sot eshte i shkruajtur dhe jo histori pleqsh
Allahu me ty, Zoti me mua
Te lutem mos u ngaterro me fjalen Zoti se eshte shqip dhe nuk e di ti kem thene ndonjehere Dio

Falenderoj te gjithe pjesemarresit qe te pakten thane nje fjale te ngrohte per veten e tyre pra per Shqiptarine

GOODFELLOW

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Presidenti:
[qb] une jam shpirt i i fus ene i shurre tempujve te tuj...
NDALONI KALAMOJT ME SHKRUJT NE FORUM!!!! [/qb]
kush eshte ai/ajo byrazer?
se ja fus ene un i tjeter mas teje...... /pf/images/graemlins/laugh.gif

olti

Neo

Ne radhe una /pf/images/graemlins/laugh.gif