Re: Kuriozitete !!!
Robotët e seksit.
Ndoshta është më shumë se një kuriozitet. Po, nëse e vlerësojmë si arritje tekonolgjike.
Retrospektivë.
Njerëzimi gjithmonë ka dashur të gjejë rrugë të ndryshme për të plotësuar e kënaqur dëshirat seksuale, veçanërisht qëkurse diçka e tillë u “privatizua” nga femrat, u shndërua në armë, mjet dhe mënyrë të jetuari. Nga ana figurative zgjidhja ka qenë më e thjeshtë dhe shpesh organin seksual të femrës e krahasojmë me domate, (Shqipëri), patate, (Itali) e ndoshta në vende të ndryshme edhe një “zarzavat” i ndonjë lloji të panjohur por që gjithaq shpreh të njëjtën përmbajtje. Ndërsa dihet për organin mashkullor kemi që nga preshi, kastraveci e deri te banania. Fantazia ka bërë vend edhe në këtë lëmë nëse kemi parasysh vargjet që shpesh shoqërohen me një melodi anonime, si përshembull xinge rringe: Plaka ik e plaku ndiq/ Na moj plakë nja dy fiq/ Nja dy fiq e një sallatë/ Që t’i hash sonte për darkë... xinge rringe xinge rringe...
Por le të kthehemi në kohët moderne, të sotmet. Teknologjia ka krijuar dhe po krijon seksmakina. Nuk bëhet më fjalë për vagina në kuti, apo penis në çantë, flitet për robotë të vërtetë që luajnë rolin e partnerit thuajse në mënyrë të përsosur e mbi të gjitha pa u ankuar. Makina që dhurojnë kënaqësi.
Tashmë shiten androidë meshkuj dhe femra me lëkurë silikoni (lëndë e përdorur në masë nga femrat kur zmadhojnë përmasat sferike të gjinjve edhe pse ka pasur ndonjë rast kur gjatë ngritjes së avionit një femre i shpërtheu gjoksi), pra, silikono garanton një butësi të lëkurës që e bën kaq të ngjashme me atë të njeriut. Këta androidë janë në gjendje të flasin lëvizin madje edhe të eksitohen.
Në SHBA prej vitesh janë në shitje “Real dolls”, për 7 mijë dollarë një, por kush dëshiron një harem dhe me tipare të ndryshme bëhen sipas porosisë. Janë si të thuash “pa shpirt” ndaj vështirë se të lejojnë ndonjë thagmë.
Sidoqoftë një mekanik aerodinamik nga Nurembergu, Michael Harriman, ka ndërtuar zejtarisht një vajzë që quhet Andy, e lartë 159cm, e që peshon 38kg. Çmimi i një Andy 5300 euro. Kjo Afërditë sintetike ka një zemër artificiale që i nxit rrahjet gjatë marrdhënieve seksuale, ka një radiator që ngre temperaturën dhe që e ndihmon të shtiret sikur është eksituar, një folës të lidhur me zemrën që nxjerr ofshama, afshe e gulçima dhe një mekanizëm që e ndihmon të bëjë lëvizje të ndryshme të karakterit seksual gjatë marrdhënieve, e mbi të gjitha Andy përqafon dhe ka një paisje të posaçme që simulon sekrecione vaginale, dmth orgazmën. Të gjitha këto mekanizma janë në brendësi, afërmenç.
Robotika japoneze realizon sipas porosisë androidë të ngjashëm me persona të vërtetë, psh, me artiste apo personazhë të famshëm. Ta zemë Sandra Bullock? (duket se është e papërmbajtur dhe pa paragjykime, sipas skandalit seksual të kohëve të fundit që përfshiu atë dhe të shoqin, sidoqoftë e bëjnë diçka joshëse) Laboratori japonez të realizon një femër si ajo, me të gjitha detajet e mundëshme(natyrisht nuk i kanë numëruar qimet e b(p)ubit, por sidoqoftë nuk ka asnjë ndryshim dhe t’i mund të shtrihesh çdo natë në krevat e të bësh çfarë dëshiron.
Sipas shkencëtarit Henrik Christensen, docent i robotikës në Universitetin e Stokholmit, brenda disa vitesh njerzit do të fillojnë të bëjnë seks në masë me Sexy Robot, duke zgjedhur midis makinave të seksit ato me karakteristika fizike që të pëlqejnë.
Të tjerë parashikojnë një përhapje kaq të gjerë sa nuk do të flitet më për kukulla që fryhen apo vibratorë elektrikë e më e keqja është se do të mbeten pa punë prostitutat e gigolò –të.
* * *
Vetëm të dhënat faktike janë marrë nga shënimet e librit me titull: “Para, seks dhe ndjenja”, titulli në origjinal “Soldi, sesso e sentimenti”, fq 209, autor Giacomo Dacquino. Botimet ‘Mondadori’. Shtrirja e shkrimit më përket mua.