Kryqet ne Bushat!

hawk

Primus registratum
Re: Kryqet ne Bushat!

Alb-autentik,e di mire se kush e ka ndertuar xhamine e Parruces,e kam patur komshi,por ajo eshte prone e Vakfit(komunitetit) jo e atij qe e ka ndertu.
Per IRON,me vjen keq qe permend akoma perrallat e vjetra te ndertimit te xhamive nga talebanet.Talebanet ishin ne Afganistan dhe Pakistan,nuk ka te dhena per fonde nga keto shetete per xhamiat e Shqiperise.Dhe te lutem para se te flasesh shko ne xhami te premten dhe me trego a ka apo jo njerez!!

hawk

Primus registratum

OROSH me fal per vonese.
Shqiperia ka sot mbi 140 shoqata fetare,jo islame dhe 5(te huaja)islame.Te duket se po shkojme nga Arabia !?
D.m.th qe Shqiperia te zhvillohet,duhet te eliminoje fene ose me mire ate Islame!?Pse na qenka i domosdoshem integrimi??A e kupton fjalen integrim ti??Nuk do ishte me mire te perdorje fjalen koeksistence!?Nese Europa nuk na do keshtu,cfare duhet te bejme te nderrojme dhe kombesi!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

hawk

Primus registratum

TUSH a e din ca dan me than ibne !? Ashtu je ti.Po kur te shash e fysh tjeret,mas u msheh si leper mas TUSHIT.Un nuk e di nga e merr frymzimin ti,nga rakija apo nga "shperblimi"qe te japin per propaganden qe ban!!
Sidoqofte nuk ja vlen me diskutu bashk se nuk ke pas asnjehere kete qellim.Ti bjen ktu disa artikuj,dhe nuk ke nji medim tanin pervec atij standart ne Shkoder.Ironia asht arma e fundit e diskutimit,athere kur nuk ke ca me than ma, por ti e perdor ne fillim...!!!

tushi

Valoris scriptorum

Skifter nuk e di ça don me than ibne po kam pershtypjen se as shqip nuk asht.
Mgjth kur te dush me ma spjegu ta di per nder, jo pse mund te influencohem shume, se me thane te dejten s'me dukesh person me aq larmi vlerash, po te pakten msoj fjalen.
Kurse per ironine e perdore ti i pari me leksionet e gjeografise,vazhdove me "hajde esell here te tjera", apo q1 une jam prej atyne q1 nuk e flas mire shqipen, edhe ne fund rrugaç

me habit fakti se me te vertete mendon se mund te jem pendu per sa te kam thane /pf/images/graemlins/lol.gif

q1 nuk ja vlen te diskutojme bashke jam plotsisht dakort me ty /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nga Adami
Nqs lejohet me ligj me vu objekte kultit/fejet ne kodra,male, etj etj ,une i denoj ata qe e kane rrezu njat kryq, e nqs eshte ne kundershtim me ligjin eshte mire me i parandalu keto gjana.

Me sa duket ke lexu Harapin q1 tha se ndalohen me ligj /pf/images/graemlins/laugh.gif

une per ate pune i pruna shembullin e nji rasti ku gjykata ka vendos se nuk ka asnji arsye q1 te prishet

pra per mendimin tem, nks ka ekzistu ndojher ky ligj ka kene vetem gjate periudhes komuniste

perndrysh nks ndokush (psh Harapi) thote te kunderten, mire asht me e ba pak ma te besushme me numer ligjit nen apo ku di une /pf/images/graemlins/shrug.gif

se me kete logjike edhe kryqi jem ne qafe asht simbol fetar larg vendeve te kultit
edhe tespite e rruzaret q1 shume vendosin ne makina
kryqet te vorret
kryqet q1 shume i kane ne hymje te shpijave e sa e sa shembuj si kto

E vetmja mnyre per heqjen e tyne simbas mejet asht, kur ata jane ne pronen e e X-it edhe ky ankohet te gjykata e normalisht do te hiqen.
te gjitha motodat e tjera me duken barbarizma, po edhe te pa rezultat /pf/images/graemlins/laugh.gif
pra edhe te bahesh kafshe edhe te mos kesh rezultat kjo me duket teper e dhimbshme /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Gysi

Primus registratum

O Tusho!
Ca je duke thone mer lal se s'po te morim vesh?
Qe kryqet nuk duhen ndertuar vend edhe pa vend e kane theksuar edhe vete kreret me te larte te komunitetit katolik. Edhe vete Rrok Mirdita e ka theksuar ne nje konference per shtyp,
Sigurisht, qe cdo musliman me mend ne koke e denon aktin e sharrimit te kryqit, pasi nuk eshte e hijshme te prekesh simbolin e tjetrit, por kjo nuk do te thote se ngritja demostrative e kryqeve ne maja kodrash ne lartesi te tilla 3-5 metra ne menyre qe te duket nga sa me larg tejete e mundur, eshte gje e hijshme.
Kjo tendence, duket me tepre si nje kashillek fetar sesa si njeafeksion shpirteror, dhe nje gje e tille nuk i sherben harmonise.

Ndryshimi i kryqeve te tilla me ata qe ngrihen mbi kisha, objekte kulti apo institucione fetare apo nga ata qe cdo kush mund ti mbaje ne qafe etj. eshte se ne rastin konkret kemi te bejme me imazhin publik. JO gjithcka mund te besh ne pronen tende. Vetete toka eshte e jotja, por imazhi publik eshte i perbashket, keshtu qe disa gjera kerkojne leje per tu vene.

Gysi

Primus registratum

Avokati i Popullit,

Dobjani: Simbolet fetare pa leje duhet te prishen

Ora 08:35
Nga Gazeta Shqiptare

TIRANE (13 Janar) - Simbolet fetare te ngritura pa leje
duhet te prishen”. Ne vorbullen e shqetesimit te ngritur
pas rrezimit pak dite me pare te nje kryqi ne komunen e
Bushatit, Avokati I Popullit Ermir Dobjani nuk ka zgjedhur
vetem fjalet qetesuese dhe inkurajuese per ruajtjen e
tolerances por ka prekur nje nga pikat qe kohet e fundit po
nxit problemet mes feve ne Shqiperi.
“Policia Ndertimore duhet te zbatoje pa hezitim ligji dhe
te prishe cdo symbol fetar te ngritur pa leje, qofte ne
Shkoder, Sarande, Elbasan apo gjetke”, ka deklaruar dje
Dobjani duke permendur pikerisht ato zona ku jane shfaqur
probleme te ketij lloji. I ndergjegjshem per natyren
delikate te ceshtjes ai jo me kot “I rekomandon edhe
drejtuesve fetare te bashkepunojne me policine ndertimore”
per prishjen e cdo simboli te vendosur pa leje.

Ndryshimi I ligjit
Avokati I Popullit nuk ka mbetur vetem ne propozimin e
kesaj forme e cila do te mund te tingellonte “radikale” per
ndonjeren prej besimeve fetare, por ka propozuar
rregullimin e kesaj gjendjeje duke ndryshuar ligjet te
cilat te drejten e dhenies se lejeve ia njohin pushtetit
vendor. Situate nga e cila ne te vertete kane gjeneruar
konfliktet, pasi eshte shume e lehte qe nje komune
katolike, fqinje me nje tjeter musulmane t’I jape te
drejten vetes te ndertoje nje kryq ne maje te nje kodre,
apo anasjelltas fshati musulman te vendos nje simbol te
vetin.
Per te shmangur pikerisht nje situate te tille Dobjani
shpjegon se pak dite me pare ka vene ne dijeni
kryeministrin per nje rekomandim te tijin per nxjerrjen e
nje ligji te ri ose plotesimin e atij ekzistues per dhenien
e lejeve te ndertimit per objektet fetare. “Procedura e
dhenies se lejes per ndertime te tilla, dokumentacioni qe
duhet te plotesohet dhe organi qe duhet te jete competent
per miratimin e lejes se ndertimit duhet te jete Keshilli I
Rregullimit te Territorit te Republikes pasi te kete marre
dhe mendimin e Komitetit te Kulteve”, rekomandon Dobjani I
cili e bazon ate ne nje nga nenet e Kushtetutes.
Sipas tij, “pasojat e aktit te denueshem” te rrezimit te
kryqit “behen me te renda po te kemi parasysh faktin se
incidente te tilla po shenojne perseritje te
kohepaskoheshme”.

Polemikat
Ne te vertete polemikat per ceshtje te tilla kane ngritur
krye ne menyre te perseritur. Edhe ne reagimin e tij kreu I
Kishes Katolike imzot Rrok Mirdita, megjithese me tone qe
synonin te ulnin gjakrat, nuk harroi te kujtonte se per
Kryqin ne Bushat para se te rrezohej kishte dale me nje
deklarate publike

Myftinia e Shkodres.
Ashtu sikurse kreu I Komunitetit Musulman, I cili e denoi
aktin, nuk la per permendur edhe nje here se “nuk ishte e
arsyeshme rivendosja e kryqit”, nderkohe qe I beri thirrje
myftinive ne rrethe qe megjithate, ne cdo rast te mos
reagonin me ashpersi por te zbusnin situaten.
Ne keto kushte, kur deklaratat e solidaritetit dhe thirrjet
per harmoni nuk e kane peshen e duhur pasi ndodh nje
incident, propozimi I Avokatit te Popullit duket me I
arsyeshmi per te evituar perseritjen e ngjarjeve te tilla
dhe me pas rikujtesat per bashkejetesen mes feve.
(BalkanWeb)

Bajramselimi

Primus registratum

Hawk- me keqkuptove
Te njejten xha thash edhe un po mesazhi i ishte drejtu oroshit. Ajo qe thash ishte nje shtim ose vazhdim i shkrimeve tuaja.Je ne rregull.selam

Ps;Tushi, edhe pse jam musliman besimtar une kam aq shoke dhe miq kristjan besimtare sa ti se besoj se ke(besimtar them) dhe per mu jan shum te rrespektuar dhe te nderuar sepse une kam nje parim, qe ne fakt eshte Ajet Kur'anit qe thote:"une kam fine time dhe ju keni fene tuaj". Dhe fryt i ketij bashkpunimi dhe miqesie eshte edhe toleranca ne shkoder.
Po duke pa se ne shkoder ka hy gjithfar lloj miletit gjithfar lloj dugaxhinsit ,qe deri dje i kan qit kompjutrit me hanger bar e sot na bajn si te ditun ,kto miqsina jan prish rrelativisht shume.
Po ti rreferohesh besimtareve Kristjan, jam 100% i sigurte se asnjeni prej tyre nuk ka keto ide qe kta forumista kristjan thojne.
Dije mire se kur them kaurra e kam fjalen per keto pseudokristjne qe skan moto tjeter veq ,spijunllekun , degjenerimin apo me fut ngatrrese tjert. Dhe po ta them me plot dijeni se kruetari i ketyre pseudokristjanve asht vet aiAngjelo Masakra.

H

harap

Guest

avokati i popullit e tha ate gje.Policia e ndertimit e deklaroi qe jane pa leje.PO pse mbahen ateehre ??

hawk

Primus registratum

Ne fakt TUSH ke te drejte,si ke me e dit ti ate fjale!?!?!? Ke vu tek bllok : ku te m'xan puna.Ne Shkoder i thojn "ku t'm XAJN puna".
Sidoqofte pyt.
Un perdori ironine si arme mbrojtse vetem kur dikush tjeter e perdor ma perpara.OK!!

hawk

Primus registratum

alb-autentik e kam kuptu mire shkrimin tan,dhe nuk me ke fy askund.Masanej kena te njejtin mendi.
Nji kshille,mas u merr me Tushin,se ka ardh per propagande,dikush ja hedh nej cop buk..

Marathonman

Primus registratum

"Legjioni", kishte qene mire qe nese ke para te vishe edhe ti, nese nuk ke me trego dhe do ta paguaj rrugen deri ne Bushat.

hawk

Primus registratum

O GYSI jo vetem qekemi te bejme me imazh publik por dhe toka e ka nje pronare,shtetin.Kush ka deshire le ti veje ne shtepi,e jo per qellime propagande,duke marre parasysh se 70% shtetasve shiptare jan musliman.

hawk

Primus registratum

Orosh ti thua qeke frige nje pakice te komunitetit musliman,un nuk e di se per ke e ke fjalen,per komunitetin si Istitucion apo per nje pakice te bashkesise se besimtareve!
Sidoqofte un te keshilloj te keshe frige nga ata qe shkaterruan sistematikisht ish shkollen 11 Janari dhe dogjen ish Degen e Brendshme ne 1998.Friga dyfishohet pasi keto persona bejne pjese ne partine e atije qe sipas teje i paska dhene Shqiperise imazh Islamiko-Aziatik,pra Berishes.Me trego te kujt jane sot ato dy ndertesa !?

H

harap

Guest

marathonomak me trego kur te vish se deri ne muaj ne burg te la /pf/images/graemlins/smile.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

Marathonaman /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif
---------------
ti tash e degjove Bushatin, /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif
kurse une,njohe historine e bushatellinjeve,

sa per rrugen flm.
kam qene tre here,aty. /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

OROSHI

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Shyqyr qe sdini ma shum se ikaq se qa dihet qe do tkisht ba ju.(me nder nji m. te madh kishit ba)
Selam hawk, kisha dasht me te njoft kush je, megjithse me siguri duhet te njifna se meqe ne muslimant sot jena te bashkum se kurr e njofim mire njeni tjetrin, edhe "armikun"
gjithashtu.

[/ QUOTE ]

Me u marr me ty nuk ja vlen,myslimant shqiptar nuk jan anmiqt e mi,perkundrazi(ndersa na katolikt kenkena anmiqt tuj).Kaq din kaq thu.

Tush,nuk po e di se a asht ndonji propagand keqdashese qe don me e paraqit Berishen islamist,apo asht ai vete(duke njoft krahinen nga vjen ai),ne ket drejtim un kam dyshimet e mija por respekti qe ka pas Papa Giovalini II per Salen,me qetson pak.Qe Berisha nuk asht fetar kjo nuk diskutohet,por shkaku i Berishes(futja e Shqipnis ne K.Ilsamike,na ka barazu ne(shqiptart) me vendet Arabe-Aziatike,pse?Sepse ne Gjermani Shqiperia konsiderohet vend Islamik,si rezultat shqiptar qe presin per nacionalitet gjerman,duhet te japin nji interviste ku deshmohet qe i jane pershtat vendit.Kjo interviste asht vetem per njerzit qe vijne nga vendet pjestare te Konventes(?)Islamike.
Megjithse Shqipnija asht me shumice muslimane,nuk shof asnji shkak qe ne te bajme pjese bashke me Bosnien ne Konventa/konferenca Islamike,sidomos fill mbas hymjes se demokracise.Sala duhet ta dije qe shqiptaret nuk jane aq fetare sa te futen neper organizata nderkombtare fetare.

SkenderbegaS

Primus registratum

Alb-autentik,e di mire se kush e ka ndertuar xhamine e Parruces,e kam patur komshi,por ajo eshte prone e Vakfit(komunitetit) jo e atij qe e ka ndertu.
Per IRON,me vjen keq qe permend akoma perrallat e vjetra te ndertimit te xhamive nga talebanet.Talebanet ishin ne Afganistan dhe Pakistan,nuk ka te dhena per fonde nga keto shetete per xhamiat e Shqiperise.Dhe te lutem para se te flasesh shko ne xhami te premten dhe me trego a ka apo jo njerez!!

[/ QUOTE ]
----JO N XHAMI shko vet grup se un po i kaloj ANASH , e un sjam prej Puket , n xhabije rri , e kam nejt /pf/images/graemlins/winkwink.gif /pf/images/graemlins/grin.gif---------

tushi

Valoris scriptorum

nga Harap </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
avokati i popullit e tha ate gje.Policia e ndertimit e deklaroi qe jane pa leje.PO pse mbahen ateehre ??

[/ QUOTE ]

Harap ti q1 jeton ne Shqipni duhet ta dish ma mire se na se çfare funksionit e randsijet ka Avokati i Popullit.

P.S ajo firma "I'm gay" nuk te shkote hiç, plus q1 e ndalon edhe feja /pf/images/graemlins/shrug.gif

nga Gysi

O Tusho!
Ca je duke thone mer lal se s'po te morim vesh?
Qe kryqet nuk duhen ndertuar vend edhe pa vend e kane theksuar edhe vete kreret me te larte te komunitetit katolik. Edhe vete Rrok Mirdita e ka theksuar ne nje konference per shtyp,
Sigurisht, qe cdo musliman me mend ne koke e denon aktin e sharrimit te kryqit, pasi nuk eshte e hijshme te prekesh simbolin e tjetrit, por kjo nuk do te thote se ngritja demostrative e kryqeve ne maja kodrash ne lartesi te tilla 3-5 metra ne menyre qe te duket nga sa me larg tejete e mundur, eshte gje e hijshme.
Kjo tendence, duket me tepre si nje kashillek fetar sesa si njeafeksion shpirteror, dhe nje gje e tille nuk i sherben harmonise.

Ndryshimi i kryqeve te tilla me ata qe ngrihen mbi kisha, objekte kulti apo institucione fetare apo nga ata qe cdo kush mund ti mbaje ne qafe etj. eshte se ne rastin konkret kemi te bejme me imazhin publik. JO gjithcka mund te besh ne pronen tende. Vetete toka eshte e jotja, por imazhi publik eshte i perbashket, keshtu qe disa gjera kerkojne leje per tu vene.

[/ QUOTE ]

Zotni e para e punes nuk besoj se te takon ty me vlersu si te hijshem apo te pahijshem vendosjen e nji simboli fetar te nji fejet tjeter.
Sepse me kete logjike shkojme shume larg.
e dyta kush te tha se duhen te ndertohen vend e pavend /pf/images/graemlins/shrug.gif

Une thashe q1 ky akt asht barbarizem, pra q1 kryhet nga barbare ose kafshe, siç jane edhe ata q1 nga injoranca apo urrejtja patologjike i perkrahin, mes tyne edhe disa parafoles.
Edhe kete nuk e kam thane vetem une po e ka thane edhe Forumi Musliman Shqiptar, pa marre parasysh se sa radikal mund te jete.
Po ta persris edhe nji here, menyra e vetme q1 ata mund te prishen asht nepermjet te ligjit mbi pronen e ndertimet.
Ata q1 i shohin kryqin si karshillek do te vazhdojne ta shohin ne çdo forme q1 paraqitet
shohin edhe kompanjelin e Katedrales se Shkodres 47m.
shohin po ashtu nji kryq ne qafen, makinen apo ne muret e dikujt
shohin po ashtu posterat e medhej te Krishtit apo Zojes q1 shiten ne ambjente publike
Ndyshimi asht se per keto rastet e fundit nuk ju a mban mender *** as t'ja permendin kujt, ndersa nji kryq ne nji maje kodret asht shume i lehte edhe per tu rrezu.
E per kete kategori i kam shprehe qysh ne fillim konsideratat e mija, nuk ja vlen te persriten.

P.s. jane me te vertete mjerane komentet e disa mjeraneve q1 ala jetojne me statistikat e kohes se Zogut, e si struci kane frike me nxjerr kryt prej ranes se i han uku /pf/images/graemlins/lol.gif

Orosh nuk mundesh me krahasu vitet 92 me 2005 /pf/images/graemlins/shrug.gif

as nuk mundesh me krahasu disa primitive q1 mbeshtesin Berishen duke u nis vetem nga feja, me pjesen tjeter te shqiptarve
jam i bindun se disa prej tyne jane ringrit si zombie nga vorret po me kte shprese /pf/images/graemlins/lol.gif
me opinionin tone te jashtem kane lujt/abuzu shume ne kto vjet demokraci
ndryshimet e mira ne ndryshim me ato te kqijat kan nevoje per kohe e jam i bindun se PD-ja me Berishen e ka kuptu ket gja