Kerry vs. Bush

blabla

Primus registratum
Re: Kerry vs. Bush

Cfare te pengon ty qe te edukohesh ne amerike? Cfare te pengon ty qe te punesohesh ne amerike?
Cfare te pengon ty qe te rrisesh mireqenien e familjes tende ne amerike?
Cfare te pengon ty qe te jetosh nje jete komforte ekonomikisht, menderisht, shpirterisht????
O Tr@p--pse si kujto ti se flas per veten time un kur them qe ska edukim te mir ktu, e ska punera te mira???
1. Jo mer vlla, spo qahem per veten time una, un po qahem per sistemin--ok e? Per sistemin se si i trajto emigrantet ne pergjithsi. Un po thujse jom rrit ktu, megjithate kam studiuar ne shum vende te tjera, dhe ne krahasim me kto vende edukimi qe kam mar ktu esht shum inferior. Un flas per emigrante, FOBs, si puna jote mre!
2. Un tall b!then gjith diten n'pun, po ajo sdo te thote qe nuk duhet te rri ktu 9-5...ok, ky osht regjimi ktu. Mo tutje, e ke von re se sa competition ka ktu e--te ha te gjall, again--rob si puna jote sepse un e njof mir sistemin, dhe e di si tja dredh.
3. Pengesa qe vjen per "zhvillimin e familjes" esht mungesa e nje kulture monotone--si psh, gjermane, apo turke, apo edhe shqiptare. Ti e di vete, qe ktu hahet e pihet, edhe ....dhe kto veprime jan "ends" of themselves--nuk kan ndonje funksion altruistik; pra kultura esht gjithmone e mo shum ne deteriorim.
4. Again vllajo, me ke keqkuptu. Un spo te qahem ty per mu apo jeten time, sepse kjo esht budallallik. Un po flas ne pergjithsi per jeten e emigrantit ne USA (again, myself excluded having been a citizen for 6 years). Ti ma ha menja mu do kesh ate theksin e forte shqiptar (qe ka dhe babi ime) edhe kudo qe te shkosh je ndryshe nga "masa" sepse ke theks, edhe pse faktikisht masa ktu esht emigrant, themselves. Pranaj, po deshe me rrejt kto tjeret qe se kan idene se si esht usa, go ahead, po mos mi bo mu kto lloqet se si haj.
ate shpirterisht part, as qe do expand--ktu edhe ne kishe (un vete sjam christiane) duhet te paguash qe te shkosh!!! He, nuk esht kshu e????

DFV

Primus registratum

Si zakonisht edhe kjo teme ka degjeneruar ne sulme dhe budallalleqe te tjera ndaj njeri tjetrit.
Po ne fund te fundit jemi te gjithe shqiptare dhe nuk mund te kuptoj se ne ineres te kujt nga ne jane gjitha ato fyerje bajate qe perdorim kunder njeri tjetrit.
Une kam mendimin se duhet te hapet nje teme ku ne te kemi mundesine te shajme njeri tjetrin dhe te shfryme marrezit tona qe me sa duket nuk kane fund.
Duke u kethyer tek tema, sot nga sondazhet qe jane ber, del se Bush dhe Kerry jane pothuaj te barabarte.
Me sa duket debatet qe do vine mund te nxjerrin njerin ne avantazh. Le te presim!!!

S6T6N6

Forumium maestatis

Me qe ra fjala sot eshte perballja Cheney-Edwards... Si thuhet qe do shkoje?

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hmmm:
[qb] O Tr@p--pse si kujto ti se flas per veten time un kur them qe ska edukim te mir ktu, e ska punera te mira???[/qb]
Ky edukimi i mire dhe keto punet e mira, ti mendon se ekzistojne vetem per ty dhe per asnje emigrant tjeter...? Ca pune, te mire, ben ti? Doorman? Me benefite? ahahahaha

blabla

Primus registratum

...it would be more like "doorwoman", but nonetheless, ti qeke konvertuar nga viacom.

p.s. nga orari se kur shkruan ti (edhe te lutem mos perdor argumentin qe nuk rri gjith diten ne forum)--it looks like the doorman job would belong to you, no? I have come to embrace my cash register...

personazh

Valoris scriptorum

hmmm, antares dhe 109uv. inatet personale sqarojini ne privat! disa nga postimet tuaja i lashe pa edituar, sepse kishin nje fare pike lidhjeje me KerryVs Bush si teme. po po vazhduat ne kete menyre do i editoj komplet.

mua me duket sikur po ziheni per ide personale, sherr pa rrugezgjidhje me nji llaf.

antares

Primus registratum

Te duket gabim po nejse ti ke ketu (Level 5 Access) dhe ne nuk na mbetet vecse te themi amin.
Megjithate ne u sqaruam me njeri tjetrin (109UV)dhe nuk do kete perplasje te metejshme (shpresoj)!
Ideja e DFV eshte interesante dhe duhet mbeshtetur. Ne nuk rrime pa cukitur dot njeri-tjetrin.....

S6T6N6

Forumium maestatis

capt.pd10310072317.debate_prep_pd103.jpg

Sot vijon debati mes kandidateve Bush e Kerry per ne Shtepine e Bardhe. Sipas nje sondazhi te bere nga AP kerry eshte ne avantazh me 50% te votave kundrajt Presidentit aktual Bush qe luhatet ne 46% nderkohe qe qendron ne 2% Nader (i cili pritet te terhiqet duke ftuar elektoratin e tij te votoje senatorin Kerry)dhe ne 2% kandidatet e tjere.

109UV

Primus registratum

meqe gjith gurguleja nis ketu, po e zgjidh problemin nga rrenjet /pf/images/graemlins/tongue.gif

Bukuroshja

Primus registratum

Demetrio Scutari
Anëtar/e
Anetar/e # 855

Shkruajtur më Mars 09, 2004 19:28
--------------------------------------------------------------------------------
Unë, nga ana ime, shpresoj se do të humbë Kerry, i cili është vetëm një mashtrues...

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>&g t;>>>>>>>>>>>>>>>>>

Vetem nje pyetje kam une.
Po si e dini ju qe ay eshte mashtrues? Kete cuditem une.
shpresoj te bie nje here rruga perseri ketu tek kjo teme dhe ma kthen pergjigjen.

sidoqofte!
==================================================

109UV shkruan:

Cfare te pengon ty qe te edukohesh ne amerike? Cfare te pengon ty qe te punesohesh ne amerike?
Cfare te pengon ty qe te rrisesh mireqenien e familjes tende ne amerike?
Cfare te pengon ty qe te jetosh nje jete komforte ekonomikisht, menderisht, shpirterisht????

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>&g t;>>>>>>>>>>>>>>>>>

Pergjigjia ime:

sekreti yt(109UV) i mungon atij ndoshta! A thua?

Cili eshte pra ky sekreti yt pra!

================================================

Le_Routard

Forumium maestatis

Thuhet qe Bushi e ka IQ 98, 10 ma pak dhe do ishte debil i ligjeruar. Tani pytja qendron sesa e kan IQ 50% e amerikonve qe votojn per Bushin?

Bukuroshja

Primus registratum

Ju ftoj te jepni pa diskutime te teperta parashikimin tuaj mbi fituesin.
Kete e shtyre nga grindjet ne teme midis pjesmaresve.

Mos u grindni pasi kjo eshte nje teme ku ju duhet te vini ne prove aftesite tuaja per parshikime te drejta apo te gabuara.
Pra ju lutem ne se keni deshire te jepni kontributin tuaj ketu vetem me nje fjale te vetme.

p.sh.

ata qe mendojne B thjesht te shkruajne

B...

ata qe mendojne K thjesht te shkruajne

K...

faleminderit dhe mos u grindni

antares

Primus registratum

LR! Cpret nga amerikanet kur gjysma e studenteve universitare (e ketu nuk po them per popullsine ne pergjithesi ku analfabetizmi i plote eshte i nuveleve te botes se trete) kujtojne se Martin Luteri ka qene nje aktivist i shquar i ceshtjes se minoriteteve?
Ata besojne se Sadami ka lidhje me kullat binjake apo ka qene mik i Bin Ladenit!
Kam idene se do zgjedhin Bushin!
Latinet kane nje shprehje (me falni per ndonje gabim ortografik se une nuk di latinisht!)
"Asinum fricit asinum"!
Gomari ferkohet pas gomarit!