Kerry vs. Bush

Vals

Primus registratum
Re: Kerry vs. Bush

Une e shikoj Kerrin si me te rafinuar dhe me diplomat. Pas gafave madhore te Bushit keto kater vjet duhet nej njeri qe te repair the damage. Nuk ka politike dhe politikan pa flipp-flopping, eshte puna. Po edhe derrce si BUshi nuk behen gjerat.
Bushi i thjeshtezon gjerat deri ne injorance dhe me kete ju ben apel masave injorante ne amerike. Politika e tij qe une s'ca by*the per arenen nderkombetare po vetem per te bredshmen ju ben thirrje shume mendjengushteve dhe injoranteve ne amerike qe fatkeqesisht, ne ca vende, jane shumica. Njerezit ketu degjojne per job outsourcing dhe automatikisht ja vene fajin te huajve dhe nuk arrijne te kuptojne qe arena ekonomike dhe boterore ka ndryshuar shume. Nuk jemi me pas WW2 ku Amerika ishte superfuqi e padiskutuar. Ka ikur koha e luftes se ftohte. Tani vende te tjera po arrijne te marrin fuqi ekonomike nga Amerika (India, Kina). Paul Samuleson, nje ekonomist me cmim nobel, ka botuar nje artikull kohet e fundit ku diskuton qe "terms of trade between countries are not absolutely favorable for America anymore". Per kete s'e kane fajin te huajt por ekonmia dhe stadi i zhvillimit te vendeve.
Nuk mund t ainjorosh arenen nderkombetare sic ben Bushi. AS nuk mund ti thjeshtosh gjerat ne injorance sepse presidenti vete nuk i kupton dhe eshte me kollaj te paraqiten gjerat bardh e zi. Ne kete pike Amerika do nje mjeshter diplomat qe te rindertoje marredheniet me boten, te fuse shtete te tjera ne Iraq, etj. Nuk e di ne Kerry ka per te dale ky rob qe duhet, ama une jam gati te shpresoj dhe esperimentoj me te panjohuren (Kerryn) se sa me nje qe ben mu si Bushi.

E keqja eshte qe ne Amerike, masa injorante vendos per voten dhe Bushi ju ben shume appeal mases.

Truth_Matters

Primus registratum

E keqja eshte qe ne Amerike, masa injorante vendos per voten dhe Bushi ju ben shume appeal mases.
Cila na qenka kjo mase injorante? A nuk eshte e njejta mase ajo qe zgjodhi Klintonin per 8 vjet? Pse nuk ishin injorante atehere? Apo u bene keto 4 vjetet e fundit injorante? S'ka asgje me te keqe se citimet papagalle.

antares

Primus registratum

Ja p.sh. keta injorante jane njerzit si puna e kategorise tende qe kujtoni se i dini gjerat dhe nuk e vrisni koken me shume. Perserisni si papagej ketu perrallat e Fox News dhe kete e kujtoni kulture politike historike dhe bile filozofike.
Per as kohe te kete te tille monstra me shumice bota ne kete drejtim do te ece.
Gjynah...........

blabla

Primus registratum

Se di kush e tha kte--po bravo. Masa injorante qe voto per Bushin ktu, eshte reflectim i drejte i edukumit qe njerezit marrin ktu. Idiotet ktu thone mo mir te votojm per nje idiot si puna jone se sa nje elitist si Kerry, duket ditur pak qe elitismi Bushit shko 5 shekuj back, kurse Kerry i shkreti vetem 2 breze...

Kondrapedali

Kondrapedali

Për të mirën e botës duhet ta marri Kerry, për të mirën e Shqipërisë duhet ta marri Bushi! :shrug:
Atëherë për cilin duhet të bëjmë tifozllik ne shqiptarët? Unë them për Kerrin :shrug: !

Vals

Primus registratum

Truth, nuk e di si ishin masat kur zgjodhen Klintonin se nuk kam qene ketu ne ate kohe. Por gjerat duehn pare ne menyre relative, jo absolute. Tani qe jetoj ketu e shof shume mire se kujt i pelqen Bushi. Jane njerez te cilet duan to heqin te drejten e vendosjes mbi trupin e vete femres, ti mbyllin dyert shkences, dhe ta izolojne ameriken nga gjithe bota duke i nxjerre jashte njerezit si puna ime dhe shume shokeve te mi.
Ne kendveshtrimin me te lehte, politika amerikane ka nevoje per nje face-lift tani qe tu japi shkas ngritjes se marredhenieve te reja. Bushi nuk ka per te bere hajer me njeri keto kater vjet nqs ri-zgjidhet se nuk do ti afrohet kush pasi e kane share.

Sa per punene e papagalleve, Truth, une thashe mendimin tim meqe do votoj per here te pare ketu ne Nentor. TI nuk ke te drejte te ofendosh. Nqs ke ndonje argument per te thene, thuaje, ose ndryshe ik mbushu.

Truth_Matters

Primus registratum

Vals,

Prandaj te thashe qe te kesh kujdes kur flet dhe jo te flasesh kot duke e quajtuar shumicen e popullit injorant. Ajo qe po pershkruan ti nuk eshte injorance, eshte ndryshim ne menyren e te menduarit. Kush je ti te thuash qe ata qe besokan se femijet kane te drejte te jetojne dhe ne nuk duhet te marrim jeten e foshnjeve qenkan injorante? Fjala "moral" do te thote ndonje gje per ty? Apo, po nuk rane dakord me mendimet e tua dhe bindjet morale, kjo u cilesoka si injorance?

Prandaj permenda punen e papagallit, sepse keto jane mendime te njohura tamshe dhe te gjithe ata flasin me te njejten gjuhe, fyerje ndaj intelektit sepse nuk bien dakord me moralet e tyre liberale.

Antares,

Fol me fakte te lutem, perndryshe s'kemi nevoje per xhibrat e tua.

teab

Primus registratum

Ndoshta kjo eshte pak jashte teme, por me duhet te them dy fjale rreth menyres se si diskutohet ne pergjithesi ketu ne forum. Te jete kaq e veshtire valle te diskutohen pikepamjet e ndryshme pa kaluar ne sharje apo ofendime personale? Nese e ndieni veten ne nje nivel te pergjegjshem diskutimi, atehere permbajuni temes, respektoni mendimet e tjetrit dhe mos kaloni ne sharje qe te kujtojne kohen e fillores...babi im eshte me i forte se babi jot , e ku di une...
Kjo vlen edhe per tema te tjera! :rolleyes:
Faleminderit.

Kondrapedali

Kondrapedali

...moralet e tyre liberale
Truth, këto morale për të cilat flet ti nuk quhen liberale por tepër konservatore! Ti flet që morali thotë që të lindësh një fëmijë panvarësisht se ti vetë mund të jesh fëmijë apo nuk mund t'i kesh mundësitë që të rritësh një fëmijë! Sigurisht që ka edhe abuzime, për këtë egziston Zoti! Asnjë njeri nuk ka të drejtën që me anë të forcës së ligjit të detyrojë një person tjetër të dali kundër vullnetit të vetvetes!

Truth_Matters

Primus registratum

Truth, këto morale për të cilat flet ti nuk quhen liberale por tepër konservatore! Ti flet që morali thotë që të lindësh një fëmijë panvarësisht se ti vetë mund të jesh fëmijë apo nuk mund t'i kesh mundësitë që të rritësh një fëmijë! Sigurisht që ka edhe abuzime, për këtë egziston Zoti! Asnjë njeri nuk ka të drejtën që me anë të forcës së ligjit të detyrojë një person tjetër të dali kundër vullnetit të vetvetes!
Ndoshta ne boten tende quhen konservatore, por ne kete bote s'quhen ashtu. Nejse, emrat dhe etiketat s'kane rendesi. Une them qe morali qe t'i marresh jeten nje foshnje eshte gabim. Nese s'ke mundesi ta rritesh, atehere shteti ka mjete adoptimi qe sigurojne qe te pakten te kete nje familje, por vrasja nuk eshte zgjidhja. Ky eshte morali. Si po detyroka ligji njerezit te dalin kunder vullnetit te vetvetes? Mos valle nga futi shteti femijen ne bark? C'fare po flet o burre? Mendo nje here cfare po thua. Te duket dhunim te drejtash ty? Po ai foshnja nuk ka te drejte te jetoje ai?

antares

Primus registratum

Epo ja meqe dashke fakte: ti me flet tamam si Fox News dhe une e kam veshtire te dalloj ne se ti je njeri konkret apo nje personazh i Foxit apo i guzhines sioniste. A nuk eshte fakt qe Bushi eshte gomar? A nuk eshte fakt qe nje pjese e mire e zombive, me fal amerikaneve e mbeshtesin?
Tani cmund te mendoj une per keta zombi? Bini pati nje ide: ai tha qe meqe amerika eshte demokraci atehere populli eshte tersisht pergjegjes per ate qe ben qeveria e tij ne Lindjen e Mesme dhe atehere ne (thote Bini) i konsiderojme amerikanet si objektiva te verteta pra ata nuk jane te pafajshem!
Kaq per ata 3000 te pafajshmit e kullave!
Nese do fakte te tjera do te ti jap me kenaqesi!
Dhe boll me ate hipokrizine e te drejtes se jetes se foshnjave se ketu po flasim per abort e jo vrasje femijesh. Pastaj monstra eq perdorin raketa me uran kunder qyteteve, monstra qe mitralojne dasmoret, monstra qe jane pergjegjes per vdekjen e mbi 500 000 femijeve ne 10 vjetet e sanksioneve nuk duhet te marrin guximin te na flasin per moral.
Ti me amerikanet e tu te dashur me kujtoni ate prostituten qe jep mesime se si ruhet virgjeria!
Hipokrizia amerikane shkon deri aty sa per njerzit e denuar me vdekje (injeksion vdekjeprures) para egzekutimit u bejne analizat dhe dezifektojne mire shiringat qe personi i cili do vdese pas 5 minutash te mos.......infektohet me hepatit.
Kjo me kujton ate skenen me Pitkinin qe para pushkatimit refuzoi cigaren dhe tha qe po mundohem ta le duhanin se nuk me ben mire per shendetin!

Une mund te marr seriozisht Vatikanin per keto pune po vampiret amerikane?

Vals

Primus registratum

Une nuk dua qe nje politikan me nje ligj te vendosi mbi trupin tim. Prandaj kemi morale PERSONALE, te drejten te pranojme pergjegjesite per vendimet e marra, dhe te drejten e zgjedhjes. Gjithashtu besoj se lejimi i perparimit te shkences vetem te mira i ka sjelle njerezimit. Mbyllja e deres se stem cell research sepse "mund te jete e keqe" pa e ditur akoma se c'eshte, eshte injorance.

antares

Primus registratum

Vals! punet nuk jane aq te thjeshta sa duken se po e nxorre djallin nga shishja nuk e fut dot. Me se njehere njerezimi ka treguar qe eshte akoma i papjekur per te luajtur rolin e Zotit!
Kujto mitin e Kulles se Babelit!

Kondrapedali

Kondrapedali

... Nese s'ke mundesi ta rritesh, atehere shteti ka mjete adoptimi qe sigurojne qe te pakten te kete nje familje, por vrasja nuk eshte zgjidhja. Ky eshte morali. Si po detyroka ligji njerezit te dalin kunder vullnetit te vetvetes? Mos valle nga futi shteti femijen ne bark? C'fare po flet o burre? Mendo nje here cfare po thua. Te duket dhunim te drejtash ty? Po ai foshnja nuk ka te drejte te jetoje ai?
Të lutem Truth ji pak (jo shumë) realiste. E ke idenë se sa aborte bëhen në vit? Po sa adoptime? Ti e quan vrasje ndërsa unë edhe më keq POR nëse për ty vrasja është më e keqe se një jetë e ndyrë (pa mundësi për tu zhvilluar ose pa prindër) ndërkohë që unë them lum ai që s'arrin ta shohë këtë jetë sidomos kur niset nga pozita të disfavorshme.
Ajo që kërkon ti do të thotë që ligji të detyrojë njerëzit të dalin kundër vetvetes. Njerëzit kanë të drejtën të zgjedhin nëse duan ta mbajnë apo jo një fëmijë i cili në shumicën e rasteve nuk është i dëshiruar dhe që përveç mizerjes së vet mund t'i nxijë jetën edhe prindërve e të shkaktojë tragjedi akoma më të mëdha. Fatkeqësisht ky është sistemi ku jetojmë, ti e njeh po ashtu si edhe unë. Nëse ti pretendon të ndërrosh sistemin është tjetër çështje por sot për sot nuk ia vlen as ta diskutosh këtë çështje. Feja nuk hyn në këtë mes por, sado e çuditshme të të duket, është njerzillëku që duhet të mbiZotërojë në këto raste!

gurax

Pan ignoramus

Ne keto momente mu kujtua prape ajo shprehja "Cdo popull meriton qeverine qe ka!" :shrug:

---------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?" -- Marcus, Babylon 5

Truth_Matters

Primus registratum

Kondra,

Degjo, nuk ia vlen debati mbi abortin. Secili ka bindjet e veta dhe une s'po gjykoj tuajat. Mendoni ashtu si mendoni per asryet qe keni vete, OK, s'kam problem me te, keni te drejten te mendoni si te doni.

Ajo qe nuk isha dakord ishte qe te quash injorante ata njerez qe mendojne ndryshe, apo sepse besojne ndryshe ne ceshtje te caktuara (psh aborti). Ata kane arsyet e tyre pse mendojne ashtu, prandaj eshte injorance t'i quash ata injorante. Kete po thoja, dhe jo hajde te debatojme se kush e ka te drejte poziten e abortit.

E kisha degjuar ate shprehje edhe nga njerez te tjere dhe prandaj u irritova. Prandaj permenda se ishte po i njejti popull qe zgjodhi Klintonin per 8 vjet, dhe larg qofte te quhej populli injorant per ate vendim, atehere kur u be injorant populli per 4 vjet?

gurax

Pan ignoramus

Ne fakt jo se jane injorante Truth_Matters. Dine aq sa ja duhet per te jetuar, jane edukuar qe nese degjojne dicka te keqe (per te qene te sakte, nese sado pak dyshojne qe ajo qe kane degjuar mund te jete e keqe) te kene detyren patriotike te raportojne me krenari per dicka qe mund te jete komplet tjeter gje, por qe nonetheless pala e paditur tashme ka nje "record in the file".
Ajo qe mendoj une eshte qe besojne shume lehte ne disa gjera (CIA, Demokracia amerikane, etj koncepte te tjere te medhej te ketij lloji). Fati i tyre qe para 8 vjeteve ata qe ishin ne krye nuk e kishin mendjen aq shume se sa t'ua fusim sa krahu por arriten qe rezervat e thesarit te shtetit te ishin nder me te lartat ne historine e Amerikes. Zgjodhen atehere fasaden e ketij qe eshte sot, i cili i rrenoi, i mashtroi dhe u thote "e bera per te miren tuaj", si dhe thesarin e shtetit e ka kaluar ne borxhe (ketu ne fakt s'e mora vesh shume mire se per cfare ishte fjala sepse krahasimet ishin me nje logjike kopile ekonomike). Shifrat s'i mbaj mend, por di te them qe kete gje ma tha jo me larg se dje nje kusheriri im ne Amerike qe ka ardhur per vizite. Dhe populli prape... e beson djaloshin kandidat.
Eshte tjeter gje te jesh injorant, tjeter gje te jesh verberisht i bindur.
Jo cdo gje qe shkelqen eshte diamant.

--------------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?" -- Marcus, Babylon 5

S6T6N6

Forumium maestatis

Mendoj se Bush deshtoi ne politiken e tij ne shume aspekte. Gjate admistrimit te tij Shtetet e Bashkuara harxhuan me shume dollare se ne cdo presidence tjeter. SHBA qysh me fillimin e luftes ne Irak ka humbur shume njerez se cdo here tjeter. Bush doli kunder OKB dhe largoi aleate te rendesishem si Gjermania e Franca e me pas dhe Spanja. Me marrjen e pushtetit nga te majtet ne Itali (gje qe ka shume gjasa te ndodhe) edhe Italia do braktise Irakun duke e lene Presidentin Bush vetem ne nje lufte te humbur.
Lufta kunder terrorizmit duhet te jete ndryshe nga kjo qe ofron Presidenti aktual pasi nuk ka te beje me nje grup indivitesh te lokalizuar ne nje vend te caktuar por me nje force te padukshme e cila godet ne momente te papritura nepermjet celulave te saj. Mendoj se duhet te jesh pak flip-floper qe te manovrosh ne te tilla situata dhe John Kerry mendoj se eshte adapt per kete pune. Reagimi i popullates amerikane nje dite pas debatit tregoi qarte se njerezit jane te etur per paqe (duke dale 47% ne favor te senatorit demokrat), gje qe George Bush nuk ja ofron dot nepermjet politikes qe ndjek pasi diplomacia dhe botuptimi i tij fillon dhe mbaron ne Pentagon.

DFV

Primus registratum

antares, jam dakord me ty per kanalin FOX i cili i ka vene vehtes detyre qe te zgjedhi president Bushin duke folur gjithe diten idjotizma qe vetem budallenjte mund ti hane, por qe eshte e vertet se edhe nje pjese e amerikanve e besojne kete kanal te ndyre qe te can trapin edhe per kristianizmin njelloj si fondimantalizmi islamik ne Iran!
Megjithate pjesa derrmuese e amerikanve e urrejne Fox-in njelloj si ti dhe si une, prandaj nuk jam dakort me ty kur thua se edhe populli amerikan eshte bashkfajtor me ato qe ndodhin ne Palestine apo ne Irak!
Sidoqofte une mendoj se ne se Kerry do te zgjidhet presidente Bota do ndryshoj per mire.

S6T6N6

Forumium maestatis

Po normale qe do fitoje Kerry sepse ka shume me teper kulture, eksperience dhe elasticitet se sa nje fermer Teksan.