Kane thene ...

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""
Re: Kane thene ...

Fillimisht postuar nga Djep:
[QB] Miqesia shpesh shndrohet ne dashuri; por dashuria ne miqesi - kurre.

-Charles Caleb Colton-

i ka rene ne koke ky qe ka nxjere kete shprehje!!!!

ludwig

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />
** Carpe diem quam minimum credula postero(Kap momentin sepse nuk eshte rasti te besosh ne te ardhmen) [qb]-Ciceroni-[/qb]

[/QB]
eshte e
Orazio, Quinto Flacco
poet latin, (Venosa 65 a. C.- Roma 8 a. C.), Odi, I, 11.
_____

nje pesimist shikon veshtiresi ne c'do oportunitet; nje optimist shikon oportunitete ne c'do vershtiresi. -Winston Churchill-
_____

djali -"o ba, sa kushton te martohesh?"
i ati -"nuk e di mor bir, jam akoma duke paguar!".
_____

bigamia eshte te kesh nje grua me teper; monogamia eshte e njejta! -oscar wilde-
_____
midis dy te keqijave zgjedh gjithemone ate qe nuk kam zgjedhur me pare. -Mae West-
_____
eshte nje mrekulli qe kurioziteti i mbijeton edukimit. -Albert Einstein-
_____
dhe ne fund, nuk jan vitet ne jeten tende ato qe kan rendesi po eshte jeta ne vitet e tua e rendesishmja. -Abraham Lincoln-
_____
me mire te heshtesh dhe te te kujtojne idiot se sa te flasesh dhe te heqesh c'do dyshim. -Abraham Lincoln-
_____
koha ime nuk ka ardhur akoma, disa lindin me vone. -Friedrich Nietzsche-
_____
nje pyetje: mendon se shumica e njerezve jan budallenje?
shumica e njerezve u pergjigj 'po'. anonim
_____
une dhe gruaja ime ishim shume te gezuar per 20 vjete. pastaj u takuam. -Rodney Dangerfield-
_____

William Wallas

Forumium maestatis

Io nn oddio , Io combato e disprezzo!
Napoleone!
Gli uomini vivono in uno stato di guerra permanente perche sono tutti uguali, e di conseguenza vogliono tutti la stessa cosa!
Tommas Hobbes!

Rambla

Primus registratum

ke vene ne nje postim te vetem 2 persona , qe nonostante kane operuar ne fusha te ndryshme dhe ne kohe te ndryshme, skane pasur asgje te perbashket ne ideologji, mos themi te kunderta :shrug: (dmth thomas hobbes dhe napoleoni )

p.s. e bukur thenia e napoleonit!

Djep

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Belinea:
[qb]
Fillimisht postuar nga Djep:
[qb] Mbi vetmine:

Ai i cili nuk e ka te mundur te jetoje ne shoqeri, ose nuk ka nevoje per te sepse i mjafton vetvetja, duhet te jete ose bishe, ose zot!

-Aristotel- [/qb]
Une jam plotsisht e bindur se jam Zot /pf/images/graemlins/smile.gif

_Belinea_ 2003 [/qb]
Belinea, ne kete rast Aristoteli fliste per njerezit ne pergjithesi, pra ata qe jane ne moshe madhore, dhe jo ata qe akoma s'e kane kaluar adoleshencen. /pf/images/graemlins/smile.gif

BJONDINKA

Primus registratum

mjafton elementi yt per te njohur t etjeret
nice
gjeje me rendesishme ne kete bote eshte te jesh i vertete dhe kjo perfshin gjithcka
kamy
nuk ka asgje te vertete ne kte bote pervec vdekjes dhe taksave
b.franklin
ne mbreterine e qorrave ai qe ka nje sy eshte mbret
anonim /pf/images/graemlins/wink.gif

Dua

Primus registratum

p7337.jpg

Erolina

Primus registratum

Femrat jane te barabarta sepse ato nuk jane te dryshme.
Eric From

Jeta eshte rruga nga lindja tek vdekja
Patrik Zyskind.

Dashuria nuk i kerkon barazite; i krijon ato
Anri Bejli(Stendal)

Me i rendesishem eshte shtrimi i problemit sesa zgjidhja e tij
Jean Hersh

Po deshe te merresh vesh, mire apo keq, ia del mbane!
Simone de Bouvoir

Ndryshimi pjell merine
Stendal

olaso

Primus registratum

Te pranosh se heta e njerzimit mund te drejtohet nga arsyeja do te thote te mohosh cco mundesi jete.

TOLSTOI

olaso

Primus registratum

Te pranosh se jeta e njerzimit mund te drejtohet nga arsyeja do te thote te mohosh cdo mundesi jete.

TOLSTOI

Landa

Forumium praecox

Zoti im qe je ne qiell mshelma gojen kur skam asgje per te thene

Konica

ludwig

Primus registratum

Chi sa di essere profondo, si sforza di esser chiaro. Chi vuole apparire profondo alla folla, si sforza di esser oscuro. Infatti la folla ritiene profondo tutto quel di cui non riesce a vedere il fondo: è tanto timorosa e scende tanto mal volentieri nell'acqua! (Friedrich W. Nietzsche)

Il sentimento più penoso che ci sia è quello di scoprire che si è sempre presi per qualcosa di superiore a quel che si è (Friedrich W. Nietzsche)

Io sono interamente corpo, e nient'altro; l'anima è soltanto una parola per indicare qualche cosa che riguarda il corpo (Friedrich W. Nietzsche)

La strada per la grandezza passa attraverso il silenzio. (Nietzsche)

Le convinzioni, più delle bugie, sono nemiche pericolose della verità. (Nietzsche)

Meglio essere folle per proprio conto che saggio con le opinioni altrui (Friedrich W. Nietzsche)

Mi dicono che l'uomo ama se stesso. Ahimè, quanto deve essere grande questo amore, quanto disprezzo deve vincere! (Friedrich Nietzsche)

Non esistono fenomeni "morali", ma solo interpretazioni "morali" dei fenomeni. (Nietzsche)

Quanto più ci innalziamo, tanto più piccoli sembriamo a quelli che non possono volare (F.Nietzsche)

Verso la fine della vita avviene come verso la fine di un ballo mascherato, quando tutti si tolgono la maschera. Allora si vede chi erano veramente coloro coi quali si è venuti in contatto durante la vita (Arthur Schopenhauer)

La vita è come una stoffa ricamata della quale ciascuno nella propria metà dell'esistenza può osservare il diritto, nella seconda invece il rovescio: quest'ultimo non è così bello, ma più istruttivo, perché ci fa vedere l'intreccio dei fili (Arthur Schopenhauer)

gangsterja

Primus registratum
Shume shpesh vetmia na ndihmon qe ti zgjidhim gjerat me me lehtesi,dhe jemi aq te zote sa te marrim vendime per veten tone.Po ku ka me mire sesa te jesh ne vetmi je zot i vetes tende dhe s'ke nevoje per keshilla,apo per kritika.;):D

joetisti_

Locus omnem
Kane thene ...

Mbi vetmine:

Ai i cili nuk e ka te mundur te jetoje ne shoqeri, ose nuk ka nevoje per te sepse i mjafton vetvetja, duhet te jete ose bishe, ose zot!

-Aristotel-
Kjo, mendoj, eshte sa per te treguar se shoqeria ka nje rol kryesor ne marredheniet e mira te nje personi. Por ka raste kur edhe duke mos qene bishe ose Zot, njeriu ka mundur te jete pa shoqerine. Eshte praktikisht shume e veshtire por njeriu ben gjithcka aq sa edhe guret e kane zili.