ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

swimmer

Primus registratum
Re: ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

Fillimisht postuar nga imagine:
[qb] dikush duhet ta ndertoje kete vend apo jo? dhe kjo kerkon sakrifica [/qb]
une do kthehem ti sherbej memedheut tim te dashur

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga e_vogla:
[qb] a ju keni ikur per l*** qe ziheni kot,une per vete heq dore se kam mendimin time esado te flasi prodigy e ndonje tjeter nga nje vesh me hyn e nga tjetri me del.adios :wave: [/qb]
une i kam shume qejf personat qe hyjne ne diskutim per te thene qe nuk duan te diskutojne.

crazy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 109UV:
[qb]
Fillimisht postuar nga e_vogla:
[qb] a ju keni ikur per l*** qe ziheni kot,une per vete heq dore se kam mendimin time esado te flasi prodigy e ndonje tjeter nga nje vesh me hyn e nga tjetri me del.adios :wave: [/qb]
une i kam shume qejf personat qe hyjne ne diskutim per te thene qe nuk duan te diskutojne. [/qb]
edhe une por kur kam thene c'kam per te thene nuk dua pastaj te humbas kohe duke perseritur gjithmone te njejtat gjera.ok? :wave:

Prodigychild01

Primus registratum

ve bast qe e vogla do te luaje mendsh ne postin tjeter dhe do imagjinoje se une do jem duke i kenduar nje kenge...

crazy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Prodigychild01:
[qb] As e vogel moj as e madhe
qenke nuse moj namusqare...

o sa te desha moj dhe te dua...
e voglaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

o sa te desha moj dhe te dua...
e bukraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa [/qb][/QUOT

paske mesuar nje kenge te re mor "amerikano"?

gentilushi

Primus registratum

mbas nja 10 vjetesh themi te kthehemi o njerez se atje ska cfare te besh.
he pro na thoni ju kush do na gjeje pune.

do rrijme tere diten kafeneve e do harxhojme leket kot neper kazino.

ne pune futet i biri i shefit qe se ka haberin nga lidhet gomari kurse ai qe ka mbaruar jashte shume mire nuk e fusin ne pune se eshte shume i pergatitur dhe nuk na duhen njerez me kaq dituri.na mjafton aq sa per nevojat.keshtu thone MIQTE.

nejse per ne te shkolluarit gjithmone do kete vend bej shaka po qe ta shijojme edhe nje cike ajrin e paster ketej perpara se te na mbyti smogu i TIRANES

Blertushka

Primus registratum

ah sa e deshperuar eshte panorama e shqiperise tani per tani...Une nje dite e di qe do te kthehem ne shqiperi, por dua te marr maksimumin nga shkollat ketu ne USA sepse per kete pune kam ardhur...
kur thone guri i rende te vend te vet..shqiperine nuk ka per ta bere gati per E.U stadarts as nena as babai im, sepse ata aq kane pare edhe aq po bejne, por jemi ne brezi i ri nga i cili gjithkush po pret....po vazhduam te arratisemi me pretekstin e shkollave jashte vendit shqiperia do te ngelet e shkretuar e ne meshire te fatit..me vjen shume keq kur lexoj se 40% a femijeve ne shqiperi duan te largohen jashte atdheut ne te ardhmen...keshtu nuk i kemi aspak punet ne vije...shqiperia eshte shtepia e shqipetareve, po ia lame mbylljen e vrimave ne cati komshinjeve shpejt a vone gjithcka do te bjere perdhe...

erionb

Primus registratum

Pasi lexova shume reagime nga bashkeatdhetaret e mije, thashe ti fus edhe une dy qindarkat e mija ne kete diskutim.
Sic shume prej jush qe studjojme jashte atdheut dhe harrojme se nga vime, edhe une shpesh here ndihem shume skeptik per te ardhmen e atije vendi, dhe te ardhmen time personale ne lidhje me ate vend. Pasi i bjen lapsit gjere e gjate se sa para harxhon ne perendim per te marre nje edukim, dhe sa te ardhura mund te fitosh gjate gjithe jetes ne Shqiperi (nen kushtet e sotshme) menjehere qe del ne konkluzionin qe kthimi nuk duhet te me kaloje as neper mend. Megjithate, kur ulem para kompjuterit per c'do dite te lexoj lajmet se c'fare ndodh atje, ulem dhe lexoj me vemendje c'do opinion qe ka per ate vend, dhe marr mundimin qe te shkruaj per te ardhmen time ne lidhje me ate vend, atehere menjehere me ndryshon vemendja. Me te vertete qe te gjithe jemi te zhgenjyer nga c'ka ndodhur deri me sot ne politiken dhe ekonomine Shqiptare, por kjo nuk do te thote qe ne si Shqiptare duhet te vazhdojme te zhgenjme ate vend. Pasi JFK ka thene "Mos shih se c'fare ben vendi jot per ty, por c'fare ben ti per ate." Atehere nese jemi lodhur aq shume me politikanet e atjeshem, dhe te gjithe ne qe studjojme jashte ndihemi me te mencur, me karizmatik, me te edukuar, me te larte se ata atje, pse nuk shkojme ta marrim pushtetin dhe tu tregojme se si drejtohet shteti; pasi jam me se i bindur se ka me dhjetra ekonomista, studente qe shkojne ose kane mbaruar shkencat politike, juridikun, arkitekturen dhe shume e shume dege te tjera qe mund ta drejtojne ate vend ne kete forum qe diskutojne per c'do dite. Nese nuk jau merr mendja se mund ta beni kete pune atehere mos i gjykoni te tjeret se pse dhe ne c'kushte kthehen ose mendojne qe te kthehen.

Nese nuk te pelqen kritika mos be asgje dhe behu askushi.

Geti M.

Primus registratum

Jam shume dakort ma Erionin.
Nqs te gjithe ikin ai vend nuk do te eci kurre perpara,po se beme ne nuk ka per ta bere njeri.
Une pervec patriotizmit dhe ndjenjave familjare qe me plagosin shpirtin perdite,mendoj se pas perfundimit te studimeve kam shume me teper per te dhene profesionalisht ne shqiperi se sa ne itali.

Prodigychild01

Primus registratum

Ky Erioni me duket se o çuni i Sales! /pf/images/graemlins/laugh.gif

renata

Forumium praecox

Une mendoj se nje dite do te kthehem ne Shqiperi.
Me te mbaruar studimet,qe natyrisht do me zgjasin ca vite,do rikthehem ne atdhe.Keshtu eshte deshira ime,por jetes nuk i dihet.Kushedi si vijne rrthanat.Ndoshta me ze qymyri me ndonje italian e mbes ketej,por s'ma merr mendja se mua me pelqejne vetem shqiptaret::::: /pf/images/graemlins/smile.gif )))))))))))
E leme fare kete muhabetin e meshkujve,por flasim per temen tone.
Prespektiva e punes ketu eshte e vogel.Une studioj juridik dhe ketu ku jam une ka me shume avokate thuhet se ne France.
Po u ktheva ne Shqiperi presupozoj qe me diplomen e ketushme ta kem me te lehte per te gjetur nje vend pune.
Pastaj,duke qene shume e lidhur me familjen,e kam te pamundur te rri larg tyre pergjithmone.Jo jo jo.Une dua t'i kem mamin e babin afer,se ndryshe me merr malli shume shume.
Keshtu qe me 99%une do kthehem ne Shqiperi.

Le_Routard

Forumium maestatis

Une po, ne qershor kismet /pf/images/graemlins/laugh.gif

Prodigychild01

Primus registratum

Edhe une do te kthehem ne 36 Gusht te ketij viti. /pf/images/graemlins/laugh.gif

rosela

Primus registratum

sa me pare...se nuk duroj me

marinsi

Primus registratum

patjeter qe do kthehem.shqiperia ka nevoje per ne.patjeter qe kjo fjale disa vetave do ju duket qesharake por jane keto njerez qesharak qe e tradhetojne shqiperine.ka ardhur kohe qe te ngrihemi vete ne kembe.çdo gje duhet ta perballojme vete me forcat tona.ca vetave do ju duket e pamundur por mos haroni qe ne kete bote nuk ka asgje te pamundur.

tyta

Primus registratum

Une mendoj se pasi te mbaroj shkollen do kthehem ne shqiperi nese nuk gjej pune ketu ku jam,te pakten ne profesionin tim.Mendoj se eshte llogjike nese njeri qe mbaron ekonomist,avokat,inxhinier etj etj nuk besoj se do rrije te punoje kamarier apo lavapjates ne vend te huaj,pastaj nese gjej pune ketu ku jam domosdo do punoj ketu per nje periudhe sa te krijoj nje kapital timin dhe domosdo qe do investoj ne shqiperi atje kam lindur kam shtepi katandi familje...megjithese mund te jetoj ne dhe te huaj jam me zemer ne atdhe dhe une personalisht do kontribuoj me sa te kem mundesi qe shqiperia te ece perpara. /pf/images/graemlins/smile.gif prandaj :book: dhe mos mohoni ate qe jeni.

leo110

Primus registratum

Mendoj qe ajo qe do ndodhe pas studimeve eshte diçka eskluzivisht subjektive(gjykuesi me i mire i intereseva se nje personi eshte personi vete) dhe Shqiperia duhet te shihet nga kendveshtrimi si oportunitet, si nje vend qe ka nevoje per gjithçka positive nga bota e qyteteruar.

Qe te jem i sinqerte,tani nuk e mendoj fare nese do te kthehem pas studimeve,ajo qe duhet te na tundoje,gjate studimeve, eshte krijimi tek vetvetja i nje figure profesionale competitive edhe ketu ne Perendim(nje qe s'eshte per veten s'vlen as per shoqerine).

Une Shqiperine e shoh si vend jo per t'a shijuar sot,por nje te neserme e cila ka nevoje sot.E qe te arrish nje rezultat neser duhet te sacrifikosh sot.

Ka disa menyra per me klasifikuar njerezit e njera prej tyre eshte si vijon.

Njerezit ndahen ne tre grupe te cilet jane:

1 - Egoistet(me intereson,ok,s'me intereson varja)-interes i ngushte fare

2 - Kantianet -"çfare do te ndodhte n.q.s. te gjithe do te silleshin keshtù?" N.q.s rezultantja eshte positive hidhen ne veprim - interes i gjere.

3 - Neutralet(nga fryn era e kthejne tambarin).

Rezultati komplesiv me i madh arrihet tek kantianet,me kusht qe pjesmarja ne kete grup te jete e madhe(mbi nje nivel te caktuar).Po te trasformohemi ne kantiane nuk do ngelemi te zhgenjyer.

DFV

Primus registratum

Sa te jet Tos Nano me Sal Trapin as qe me shkon ndermend te kthehem ne Shqiperi, jo se kam frik,
por jam teper i revoltuar me njerzit atje qe cdo 4
vjet jane gati te votojne per keto dy pacavuret
e Shqiperise.
Pastaj te shkosh ne Shqiperi e te degjosh ulerimat e Sales dhe hajdutlleqet e Tosit, jo per Zotin jo, nuk kam deshire te luaj nga mend e kokes
e te perfundoj si ambasador ne ndonje cmendine
te Vlores apo te Elbasanit.

Louie

Primus registratum

Shume e drejte DVF, qe Sala dhe Tosi e degjeruan fare Shqiperine. Edhe une kam mbaruar studimet jashte kohet e fundit dhe po punoj ketu per momentin, por dua te kthehem ne Shqiperi ne nje kohe te afert. Ne te rinjte qe jemi edukuar jashte duhet ta shpetojme Shqiperine nga keta injorante, qe per cudi po mbijetojne ne cfaredolloj sistemi. Para ca kohesh degjova nje interviste te Spartak Ngjeles ne internet. Pupupupu cfare PALLE K..., e quanin edhe doktor e avokat pale. Une nuk mund t'i besoja nje pulari atij debili, lere pastaj politiken e nje vendi.