ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

iliriano

Primus registratum
Re: ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

Pershendetje te gjitheve,

Erion berisha te uroj mireseardhjen ne Af, :thumbsup:
Mesa di une ti dhe Shkelqim Berisha jeni dy nder organizatoret kryesore te shoqates New Albanian Generation.Organizate kjo qe ka per detyre te informoje dhe riatdhesoje studentat shqiptare qe studjone neper bote.
Urime per angazhimin qe keni marre eshte me te vertet nje shembull per tu lavderuar.

A mundeni te na tregoni dicka me teper reth kesaj shoqate per te cilen kam degjuar te flitet shum pak!
Mos valle shqiptaret qe jetojne ne emigrim shikojne interesat e tyre personale dhe as qe e kthejne me koken mbrapa nga Shqiperia?

Hajde trima hajde!lum Atdheu qe ju ka.

lir

Primus registratum

Mos valle shqiptaret qe jetojne ne emigrim shikojne interesat e tyre personale dhe as qe e kthejne me koken mbrapa nga Shqiperia?

Hajde trima hajde!lum Atdheu qe ju ka.
Duhet te kuptoni se shumica e shqiptarve qe jetojne jashte perpiqen qe te arrine nje nivel jetese te barabarte me vendasit e nganjehere(shume raste ne fakt) ata shkojne mbi normen. kjo ha nje kohe te gjate, e pune te tejskajshme. Pas kesaj, lind deshira per te shijuar frytet e kesaj pune, e pasi dicka e tille eshte arritur, atehere vetvtiu lind deshira per tu kthyer e per te bere dicka ne atdhe.

iliriano

Primus registratum

Nese ndonjeri do qe te kthehet ne Shqiperi:
Mund te behet anater i shoqates, www.newalbaniangeneration.com :thumbsup:

Do ju dilte me mire te punoni per Atdhe se sa te beheni hica /pf/images/graemlins/wink.gif

lir

Primus registratum

Do ju dilte me mire te punoni per Atdhe se sa te beheni hica
perkundrazi ne kemi dale jashte te mjelim e te korrim ato qe ska brenda, pra ne menyren tone te behemi dikushi...
prap se prapi si vendi jot s'ka!!!!shpresoj qe kush mund te kontribuoje te kthehet.

Guest

perkundrazi ne kemi dale jashte te mjelim e te korrim ato qe ska brenda, pra ne menyren tone te behemi dikushi...
prap se prapi si vendi jot s'ka!!!!shpresoj qe kush mund te kontribuoje te kthehet.
TI je i pari qe do e besh :mad: :smash:

lir

Primus registratum

/pf/images/graemlins/laugh.gif detyren do bej /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

iliriano

Primus registratum

O popull Shqiptar!!!
A'ni t'vajtojm për Shqipërin e mjerë!
Që ka mbet e ve,si nusja pa burre!
Si nëna që s'pat djal kurrë!
E kujt i bën zemra me e len me v'dek?
Kët farë burrneshë.

iliriano

Primus registratum

Ah' moj nene Shqiperi lum ti per ata djem qe ke rritur:shrug:

susana

Primus registratum

mmmmmmmmmmmm zemra na thote te kthehemi,po llogjika na keshillon te kunderten.dihet qe te tere syte atje i kemi per tu kthyer nje dite,po nga ana tjeter mendoj si mund te kthehem atje kur papunsia po rritet me hapa gjigande, dhe ato vende pune qe jane nuk hyn ai qe eshte i zoti po hyn miku dhe ai qe ka para.ne te kthehemi ne SHQIPRI nuk kemi asnje lloj prespektive,megjithese deshira eshte e madhe se e di qe ketu do ngelem gjithmone e huaj. :wave:

tola77

Primus registratum

Te kthehem? jo jo se ben Jovan Bregu kete gabim.
Zemra ma do te jem ne vendin tim,kam zili gjithe ata qe jane aty,por nuk kthehem,eshte mire te mos kisha ikur tani ndihem e huaj mo te vete,nuk kuptoj me asgje se cbehet dhe nuk ari te konceptoj dot si nje njeri qe ri aty.
Shqiperia nuk behet si jemi te gjithe dezertore,e i duam gjerat gati ne duam tja futim tjetrit pa e pasur mendjen dhe jemi te djallezuar per te prishur pune.Kush thote qe do kthehet me sa duket sapo eshte larguar,keshtu thosha dhe une 9 vjet para do kthehem por tani me mer malli te shikoj nen e bab e kur kujtoj te vete me ze lemeri se e di qe do vdes per te ngrene e per te pire(ushqimet aty me bejne per te vjelle)

OROSHI

Primus registratum

Cdo njeri qe mund te kthehet mund te kontribuoje ,si studenti ashtu edhe punetori,te gjithe kemi punuar nga punet me te ndryshme,dhe nga pervoja qe kemi marre ne perendim mund te bejme dicka atje,eshte e veshtire te kthehesh kur ke nje kohe te gjate jasht atdheut por sikur politikanet te jene me te mire dhe jo te korruptuar,do ishte me kollaj.Kur kam ikur une nga shqiperia nuk u njifte akoma letra higjenike /pf/images/graemlins/laugh.gif ,qa behet,ka hyre akoma apo jo :lol: , se gazetat bejne shtrenjte tani :tipsy:

Kondrapedali

Kondrapedali

Unë e di që do të kthehem një ditë! Se kur kjo është disi e vështirë për tu përcaktuar (5-8 vjet). Jam i bindur që sido që të vijë puna diçka do ta bëj dhe jam i mendimit që më mirë pastroj banjot në vendin tim sesa të kem një jetë mediokër në një vend tjetër. Gjithmonë mes zemrës e logjikës kam zgjedh zemrën dhe më vonë jam marrë me problemet që shkakton kjo lloj zgjedhje por asnjëherë nuk kam dalë i humbur!
Që të vegjetosh nuk kërkon ndjenjë por vetëm ushqim! Ata që shikojnë të ardhmen e tyre të lidhur me të ardhurat i them vetëm ta shikojnë veten mbas 20-30 vjetësh me jetën që ata ëndërrojnë dhe nëse kjo është shumë ndryshe nga jeta që bëjnë tani them që ndofta ja vlen që të qëndrojnë atje ku janë. Të tjerët rrezikojnë që të zhgënjehen shumë kur më në fund ti vijë ora dhe të kuptojnë (në e paçin aq inteligjencë) që gjithë jetën e tyre kanë bërë pikërisht zgjedhjen e gabuar!!!
Këtë verë kthehem për herë të parë pas 5 vjet e gjysëm dhe mund të zhgënjnehem (vështirë) por nuk do ta ndryshoj mendjen time.
Përsa i përket politikanëve mos e çani by thën me ta. Po u fillua ndryshimi nga poshtë është e sigurtë që do dali për hajër. Këtë ndryshim mund ta bëjnë veç ata që janë mendjendritur dhe pak idealistë, qofshin jashtë apo brenda Shqipërie! :kiss:

iliriano

Primus registratum

Une di t'ju them qe kush arrin e k'thehet ne Shqiperi ka per te dale 100 here me i fituar :thumbsup:Dhe kete e ka treguar eksperinca e emigrimit.Shikoni emigrantet Italiane Greke Jugosllave apo Shqiptare qe kane kohe te gjate nga 40 vjet ne emigrim,i shikoni ne c'gjendje ndodhen dhe do mesoni shume per pasojat dhe disfatat qe sjell emigrimi.Shume prej tyre kane humbur kuptimin dhe fillin e jetes :shrug:
Nje gje do tju keshilloja, kam degjur se ne Shqiperi kane filluar te shiten tokat per varret,nuk do beni keq qe po ta blinit qe tani se nuk i dihet me vone :book:

Prandaj mos e shani Shqiperine se nje dite do filloni e ti hani fjalet qe do thoni /pf/images/graemlins/wink.gif

great

Primus registratum

Ke te drejte shoku.po mos na ngjall vdekjen.ja une do vi pas pese ditesh.vij tre here ne vit ne shqiperi e vij me shume qejf.mos na fut te gjithe ne nje kallep se nuk je enveri,kishte sensin e hiperbolizimit masiv.pak me i dashur me vellezerit e motrat ne diaspore.dite te mbare

iliriano

Primus registratum

Ah po me falni se harrova qe ti uroja te gjithe Shqiptaret kudo qe jane..ZOTI JU NDIHMOFTE!!

dedalus

Primus registratum

kurren e kurres.shqiperine le ta bejne femijte e politikaneve.ne e kemi gjetur jeten tone.per mua shqiperia eshte thjesht nje vend ku kam lindur dhe ku nuk do te kthehem me.

susana

Primus registratum

ILIRIAN,TE TERE SYTE NGA SHQIPEREIA I KEMI DHE KUPTOHET QE DESHIRA PER TU KTHYER ESHTE E MADHE. PO NE STUDENTET QE JEMI JASHTE NUK KEMI PIKE PRESPEKTIVE ATY. PAPUNSIA RRITET DITA DITES. UNE PO TE KTHEHEM ATY MEGJITHESE PO MBAROJ SHKOLLEN JASHTE DO TE NGELEM PA PUNE,SE EDHE ATO VENDE PUNE QE JANE HYN PARAJA MIKE DHE SHOKU.
DESHIRA PER TU KTHER ESHTE.PO KUR MENDOJ QE ATY DO TE NGELEM RRUGEVE PA PUNE...........

BESIMI_82

Primus registratum

Deri sa ne Shqipri dhe Kosove do te jene ne pushtet ata njerz te korruptuar qe i kemi sod, une nuk do te kthehem.

iliriano

Primus registratum

Fiona per ju studentet qe studioni jashte, keta kryesia e shoqates www.newalbaniangeneration.com kane premtuar se do tju gjejne pune duke bashkepunuar edhe me qeverine shqiptare,biles kane premtuar se do tju mbeshtesin edhe financiarisht per k'thimin tuaj ne Atdhe.

Se sa jane te verteta keto, eshte mire te interesohesh vete, :shrug:

Tigri. /pf/images/graemlins/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Kush leu mendjen e vet pëlqeu e bythën e vet kurseu!

Po nëse nuk kthehemi ne, studentët e gjithë të tjerët që janë në emigracion, kush do e rregullojë Shqipërinë? Prindët tanë në pension apo ata që nuk kanë njohur tjetër jetë përveç se 14 vitet e fundit? Pjesa më e madhe e shqiptarëve të mbetur në Shqipëri mendon se si të largohet prej andej, pra i ka humbur shpresat për të rregulluar atë vend, ndërkohë që ne që jemi jashtë e kemi njëfarë shprese se mund të rregullohet akoma Shqipëria. Sa prej nesh janë gati të sakrifikojnë një pjesë të sigurisë në shkëmbim të vështirësive për të siguruar një punë, problemeve me TË TJERËT, ndotjes së ambjentit, acarimit të nervave me politikanët dhe me abuzimet që ndodhin, me LUMTURINË që të jep qenia në vendin tënd, komunikimi në gjuhën tënde, kontributi që ti jep në vendin tënd, vendi që ti do kesh në të ardhmen e vendit tënd, rëndësia që kjo jetë ka për TY!
Nëse të gjithë bindemi se Shqipëria është një vend si gjithë vendet e botës por që për më tepër është vendi ynë dhe që ne e marrim emrin e identitetin tonë prej atij vendi atëherë ne duhet të kthehemi dhe të mundohemi të rregullojmë atë vend!
Ikja është rruga më e vështirë dhe më e gabuar! :thumbsup: