ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

Vals

Primus registratum
Re: ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

UNe punova ne shqiperi per tre vjet pasi mbarova undergrad ne USA. U kenaqa, u lodha, u rraskapita, u rrita. Kam kujtime shume te bukura nga ajo kohe dhe them qe ka qene eskperience me me vlere qe kam patur deri tani. Nuk eshte e vertete qe punet zihen vetem me miq, njerezit nuk jane qorra para zotesise dhe dijeve. Gjithashtu nuk eshte e vertete se kush ka mbetur aty e ka mendjen per te ikur. Ne fakt njerezit jane bere me realiste per jeten jashtetit, mundesite dhe pamundesite qe te ofron. Dhe kur e mbledhin mendjen per te ndenjur, i vihen punes tamam, s'ka me lloqe kavaje, nejrezit shofin mireqenien dhe paren.

UNe dua te kthehem pas ca vitesh...s'e di c'do bej por do e gjej rrugen.

ladouce2005

Primus registratum

besoj se po te mos kisha krijuar familje, do kthehesha.
nuk jam me studente, por jam shqiptare dhe jam jashte :shrug:
me pare mendoja gjithmone qe do kthehem nje dite, kurse tani e di me bindje qe per nja 10-15 vjet nuk kthehem dot...per shume arsye :shrug:
lum ju qe mund te ktheheni.
Vals ka te drejte, zotesise ja hapin dyert te gjithe, dhe shqiptaret. nje shoqja ime qe jeton ne france, shkon gjithmone per 4-6 muaj ne tirane dhe gjithmone gjen pune. ka 11 vjet qe ka ikur dhe nuk i kane mbetur shume miq, qe te mendosh se po e ndihmojne ata. thjesht kush kerkon gjen. boll te duash te punosh.

gibson

Primus registratum

Pershendetje te gjitheve! Eshte me te vertete nje zgjedhje e rendesishme si per te ardhmen personale te cdo njerit prej nesh ashtu si dhe per te ardhmen e Shqiperise. Nqs e shikojme problemin ne lidhje me te ardhmen e Shqiperise, padyshim qe kthimi i studenteve te pajisur me dije profesionale ne fusha te ndryshme dhe akoma me e rendesishme, te pajisur me nje mentalitet Europian ose Amerikan qe e kane ndjere ndryshimin dhe dine se c'eshte me e mire per te bere per te ecur perpara, do te pershpejtonte perparimin e Shqiperise. Pyetja tani eshte ai ia vlen te lesh komoditetet qe te ofrohen ne vende te zhvilluara per t'i sherbyer Shqiperise? Mendoj se nqs do te shtrohesh keshtu problemi asnje nuk do te kthehej. Te gjithe ata qe duan te kthehen e bejne per veten e tyre. Ne vend te huaj, ke per te qene gjithmone ne vend te huaj. Eshte me e rendesishme se cdo komoditet praktik te ecesh ne rruge dhe te ndihesh i lire brenda teje, te ndihesh ai qe je.
Edhe ata qe jane te bindur se nuk duan te kthehen shkruajne me mllef dhe me nje nuance tensioni duke ngacmuar, per vete kundershtine qe vjen nga perballja e kerkeses per komoditet praktik dhe asaj per komoditet shpirteror. Kur po lexoja mesazhet me lart mu kujtua filmi "The human stain" me Anthony Hopskin dhe Nicole Kidman. Per vete une e kam bere zgjedhjen time, do te kthehem maksimumi 2 vjet pasi te mbaroj studimet. Kete nuk e bej as per ata qe jane atje, as per nanon as per berishen, por do ta bej per veten time, per familjen time, pastaj nqs. interesat e mia perputhen edhe me interesat e Shqiperise me behet zemra mall.

Pas rreth 2 javesh do te jem atje dhe s'ka gje me te bukur!!!

iliriano

Primus registratum

Ju uroje fat te gjitheve atyre qe mendojne te kthehen! :thumbsup:

Ndersa per te tjeret ja po ju kendoj dy vargje te poetit tone te madh Naim Frasherit.

TRADHËTORËTË

Shoke kemi ne mes tone
Shum'armik' e tradhetore!
Popo!mos u qofte thene!
Vec qe skane gje ne dore.

Harruane memedhene
Dh'e lane kombin tane
E nje tjeter na gjene!
Popo!mos u qofte thene!

Lane zonjen e levduar
E zune nje kurve shtrige,
Te ndyr' e te mallkuar
Te flliqur e te lige.

Lane memen te xhveshur
Dhe mundohen neper bote,
Pa dhe bota duke qeshur
U thote:mundohi kote!

Qysh u bene Efialte
E nuk njohin te miren,
Uthullen pandehin mjalte
Edhe drite erresiren!

Te gjoret jane ne gjume,
Te verteten se dine,
Do mundohen shume,
Pastaj mentte do tu vine.

Vllazerine' e harrojne
Dhe kombin e memedhene,
Dhe armiqte degjojne!
Edhe sdine se ku vene.

Hiqni dore,hiqni dore!
Mblidhni ment'e turperohi,
Mos u beni tradhetore,
Se pastaj do pendohi.

Tradhëtorë /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Sipas teje tradhetori i pare ishte Naim Frasheri. Pasi kur e shkroi kete vjersheze nuk ishte ne memen Shqiperi, por ne te dhjeren Turqi /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Goca dhe djem hecni me men ne koke. Sa te kemi keta pushtetare ska kthim per te ndenjur pa pune => pa buke dhe nder.

OROSHI

Primus registratum

Qe Naimi ishte i madh ,nuk diskutohet,por dicka te habit,ka shkruajtur shume per atdheun,ne nje kohe qe Turqia ishte kunder atdhetareve shqiptare,ndoshta ndikimi qe kishte ai ne politiken Turke e bente ate te paprekur.

iliriano

Primus registratum

Never say never..Naimi Frasheri i cili vuri themelet ne letersine shqiptare lindi ne 25 maj 1848 dhe vdiq me 20 tetor 1900 dhe nuk arriti ta shikonte dot atdheun te lire..

Pra ajo vjersha aty mesiper vlen per ne brezin e ri cila ka nje kuptim shum te madh /pf/images/graemlins/wink.gif

Besoj se e dini dallimin e Heroit nga Tradhetari!

Dr. Jehona

Primus registratum

Si ka mundesi qe ka shqiptare qe flasin gati me urrejtje per SHQIPERINE TONE? Me vjen keq "shqiptare" te dashtun por une nuk ju besoj. Nuk ma merr mendja qe ju i besoni fjalet qe thoni. Asht sigurisht keqardhja qe flet, keqardhja qe nuk mundeni per 1 milion arsye te ktheheni e t'i dhuroni vendit tuj e njerezve tuj ate qe Zoti jua ka dhane vetem per 1 here: jeten. Pse na duhet tia japim me zori atyne qe nuk e dun, more vlla, e qe na e shkelin me kambe? UNE DO TE KTHEHEM. Mezi ç' po pres qe te mbaroj ate qe kam nise ktu e ju them te taneve : MIRUPAFSHIM.

Juir

Forumium maestatis

Nuk dua te flas keq per Shqiperine,por per ata qe jane ne pushtet.Besoj Dr.Jehona e di problemin e permesove te sutdentave shqiptare!!!!Ky eshte Shteti Shqipetar apo ambasada Shqipetare ketu ne Rome qe nuk merr mundimin te takoje qeveritaret Italiane ne menyre qe shume studenta te levizin me ricevute ne cdo kohe se studenta jemi njerez mbi te gjitha dhe kemi halle,probleme dhe qefe pa i lene mangut se mosha ben te veten.Keshtu qe thate ju Dr.Jehona....... Shteti Shqipetar te le shume per te deshiruar.

Dr. Jehona

Primus registratum

Une nuk po lavderoj ne asnje menyre punen e keqe te njerit apo te tjetrit. Ka shume gjera qe une i kam vuajtur e po i vuaj ne lekuren time, por ka edhe shume gjera te tjera te mrekullueshme qe SHQIPERIA JONE eshte ne gjendje te na dhuroje e shume te tjera jemi ne ne gjendje qe t'i dhurojme asaj. Ne qofte se ne, te rinjte nuk bejme ate qe duhet, qe kjo kohe dhe e ardhmja na kerkon, do te na denoje historia. Do te behemi si shqiptaret e Kalabrise qe me ne nisin e qajne sikur te kishin mall e me italianet presantohen si italiane. Ata kane humbur identitetin e tyre. Une jam shqiptare e kete ia uleras te gjithe botes me krenari. Ai Naimi, ka bere nje gje te keqe, me ka vjedhur nje mendim:
TI SHQIPERI ME JEP NDER, ME JEP EMRIN SHQIPETAR,
ZEMREN TI MA GATOVE PLOT ME DESHIRE E ME ZJARR.

iliriano

Primus registratum

Ashtuju lumte /pf/images/graemlins/wink.gif Populli Shqiptare heronjeve u ka kenduar kenge dhe u ka thurur vargje :thumbsup:

Kurse tradhetoreve....plumba /pf/images/graemlins/laugh.gif

genti

Primus registratum

Per mendimin tim keta qe kane vendosur te jetojne jeten e mergimtarit do ta kuptojne nje dite se jeten ne nje vend e bejne njerezit dhe jo "pallatet e bukur".
Kush ka ide dhe di ti shfrytezoje hapsirat ka per te arritur dicka ne Shqiperi dhe pse jo, te behet "dikushi"
Nuk e di si mendoni ju por per mua do ishte nje lloj syrgjynosje qendrimi pergjithmone ketej.

balforum

Primus registratum

Ato fjale te Naimit ne poemen Tradhetoret nuk duhet te keq interprentohen sepse ai nuk e ka fjalen(tradhetore) per ata qe emigruan per ceshtje ekonomike,pushtimi etj.Eshte shume thelle mendimi i tija dhe e ka fjalen per ata tradhetare qe bashkepunuan me armikun kundra vendit tone. Lane vendin (shqiperine)nuk e ka fjalen se u larguan nga shqiperia por me kuptimin qe e lane e mohuan i kthyen kurrizin per te pranuar,punuar"(kuptohet jo pune me lopate /pf/images/graemlins/laugh.gif ) per nje tjeter vend kurve,dhe dihet se cilat jane vendet kurva qe tradhetoret e lane vendin dhe pranuan nje tjeter vende he /pf/images/graemlins/wink.gif
Ja si psh cilin emer te sjell ketu per ta bere nje cike me te qarte.....ke te marrr....ke te marrr....ke te le /pf/images/graemlins/laugh.gif ......ah po Pirro(s) Dhima(s) psh /pf/images/graemlins/laugh.gif
Popo ci shkon kjo vjershe ketij mor aman,rresht per rresht sikur e ka shkruajtur per Pirro Dhimen qe ne ate kohe Naimi ,he :lol: (eh, sa ka si Pirrua)

tola77

Primus registratum

Vetem piro dhimes thua?po e shtoj listen:mirela xhelili,gjergji xhelili,luan shabani,etj (emrat nuk i kam shkruar me te madhe se nuk e meritojne)

iliriano

Primus registratum

Shikoni mos na gjeni ndonje liste me emrat e k'tyre tradhetoreve dhe na i postoni ketu /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ti shpallim tadhetore te popullit Shqiptare..
:smash:

genti

Primus registratum

Po mire, me qe ra fjala...po sikur te "behet" Shqiperia ne nje te ardhme te shpejte... jam kurjoz... ca do behet me keta "mercenaret" tane /pf/images/graemlins/frown.gif ah kur do vije ajo dite :smash:

pippo

Primus registratum

Te gjithe ne Shqiperi do ti gjesh sakrifikohu ti i pari qe t asjellesh shqiprine ne nivellet europiane dhe pastja mos ki merak se i del pronari tokes.............. Endrra me sy hapur

iliriano

Primus registratum

Eh mo xhino nuk e di ti fundin e mercenarve.!

Ja ta them un kan per tu pendu si qeni /pf/images/graemlins/laugh.gifkur mbetet pa kocke :lol:

Por nje pjese kane filluar ta kuptojne dhe ndoshta kthehen nje dite,dhe nese ja arrine qellimt kan per te dale shume here me te fituar :thumbsup: