ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

koppertoni

Primus registratum
Re: ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

Fillimisht postuar nga imagine:
[qb] dikush duhet ta ndertoje kete vend apo jo? dhe kjo kerkon sakrifica [/qb]
Kurren e kurres nuk kthehem te ndertoj nje vend per ata qe e shkaterruan. Vete e prishen vete ta ndertojne. E merr vesh tani? Te bejne ata qe e shkaterruan sakrifica. I wish I was never born albanian.

koppertoni

Primus registratum

Mr.AMD shiko. Kur te futet Shqiperia ne EU ndoshta ndryshoj mendjen. Nuk po tallem.
Faik Konica tha "Janine e perpjete keshtu ka qene keshtu do jete"

Ahmed

Primus registratum

Them se bie dakort me Kopertonin,por kjo Imagine(ndoshta adoleshente)e hedh llafen sikur mollet e prishura kur bien nga pema.
Kush e shkaterroi Shqiperine?,jemi vete deshmimtare te viteve te ''tranzicionit'' kur Sali Berisha cirrej dhe cirret neper sheshe.Shqiperia eshte akoma ne kete ''tranzicion'' te mallkuar.
--Edhe sikur te futemi ne EU,perseri duhen te pakten 50 vjet te arrijme ne nivelin e shteteve qe jane sot ne EU.FMN para disa muajush deklaroi se vendet me te zhvilluara te 10-shes qe hyjne tani ne EU u duhet te pakten 30 vjet te arrijne vende qe tashme jane ne te.
Prandaj po te mendosh,kush eshte ai trap qe ''sakrifikon'' jeten e tij per dicka qe nuk mund t'a gezoj.....Brezi yne,boll u dogj e u turturua nga skamja e mjerimi,brezat e ardhshem le te na gjykojne.Shyqyr o ZOT,po shohim pak rehati ne mergim se boll vuajtem ne sketerren e Shqiperise ku te mbyt pluhuri.
Imagine,go and sacrifice yourself if you want to do so,leave us alone!
Sic thoshte edhe Milosh Gjergjov Nikolai,:Kafshat qe s'kaperdihet asht or vlla mjerimi;kafshat qe te mbet ne fyt e te ze trishtimi.
Kurse Vllahu(arumuni) i Cajupeve shkruante;Ku eshte balta me e embel se mjalta?ne Shqiperi!--por ai vete rrinte e jetonte ne Misir(Egjypt)<eh i zgjuar shejtani,dreqi vete ishte.

aspahiual

Primus registratum

Ju kuptoj te gjitheve por jane ce gjera qe nuk duhet te flasim me kete gjuhe.

selena

Primus registratum

nuk e kuptoj atehere se c'beni ju kaq antishqiperi ne nje forum te tille?
dhe ti kopertoni kush pret ta fuse shqiperine ne BE????

DFV

Primus registratum

Jam dakorte me ate qe Shqiperine po se ndertuam vet ne kush do na vi te na i ndertoj?
Por nga ana tjeter ja dhe u kethyen studentet ne Shqiperi e c'fare do bejne?
Do degjojne llogjet pa kuptim te Nanos?Ulerimat pa mbarim te Berishes? Apo popullin (militantet) qe nuk len mbledhje dhe mitingje pa u thurur lavde hajdutve, matrapazve dhe deputetve mashtrus
shqiptare.
Une them kush nga ne ka ndonje mik te forte nga soij i ketyre qe permenda me siper le te kethehet
ne Shqiperi se per nje apo dy vjet behet i pasur,
por te tjeret ti bejne hyzmet vendit ku jane!

selena

Primus registratum

nano dhe berisha nuk jane dinasti, nese sot per sot ne ate vend nuk ka alternativa nuk do te thote qe do te jete gjithmone keshtu, po nese rinia nuk ndjen asnje lloj detyrimi ndaj shqiperise kam frike se nuk do te behemi kurre me mire...atehere e kote te bejme gam gam dhe te flasim kunder njerit apo tjetrit kur vete nuk marrim asnje pergjegjesi

SPORTELISTI

Primus registratum

Une per vete do kthehem se nuk e kam bere ne mend te vdes ketej nga jam.se kur dhe pse nuk e di.ndoshta do te kthehem ne ate moment kur ta kuptoj se me te vertete mund te bej ate qe ndjej,te punoj e te jetoj normalisht,si te gjithe.nuk e di kur kjo do te jete e mundur,por thone qe shpresa vdes e fundit.sa per ata qe nuk duan t'ja shohin syte shqiperise mendoj se nuk e kane me te vertete,por jane pak te irrituar per faktin se nuk mund te bejne ne shqiperi ate qe bejne aty ku ndodhen,kuptohet jo per faj te tyre.mendoj se sapo gjerat te fillojne te rregullohen pak do ndryshojne mendim edhe ata.sepse nuk duhet te harrojme qe populli thote
-KUSH KA QENE SHERBETOR NE VEND TE TIJ NUK BEHET AGA NE VEND TE BOTES.
nuk di c'te them me ...... /pf/images/graemlins/frown.gif

drenicaku

Primus registratum

A do te kthehna ne vendlindje?
gjithesesi po

per ju qe thoni se nuk do te ktheheni e te ndertoni Shqiperin, ju rrini e ndertoni nje vend te huaj e vdisni si qejt. por prap se prap do te ndertoni nje vend, pytja eshte a doni te ndertoni vendin tuaj te shejt e te ndihni mire e krenar per ate apo doni te ndertoni nje vend te huaj e te keni nje jete monotone e kur te beni nja 60 vjet ti merrni inat vehtes tuaj??

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SPORTELISTI:
[qb] qe populli thote
-KUSH KA QENE SHERBETOR NE VEND TE TIJ NUK BEHET AGA NE VEND TE BOTES.
nuk di c'te them me ...... /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Te ishte aq i zgjuar ai popull nuk do ishte ku eshte sot. Kur ka qene ai popull aga ne vendin e tij.

E thone popuj te tjere po ate qe the. Cfare do qe te behesh aga? Asimilohu ne vendin ku je! Rast perferkt jane milionerat/miliarderet e sotem ne Amerike. Ke disa prej tyre Shqiptare.

ShopRite SuperMarkets/Factories Chain ne New Jersey/Pennsylvania/New York/Delaware/Connecticut pronari eshte shqiptar me origjine me 3 Breza tani. Ne Website numerohen 100 supermarkets.

SPORTELISTI

Primus registratum

i lumte atij bosit te supermarketeve,por nuk mendoj se te gjithe shqipetaret ne mergim jane bere supermarketaxhinj.kam ca ketej qe jetojne ne shtepi te braktisura.pastaj ishte e gjitha ne kuptimin figurativ.s'po e shpjegoj tani se eshte shume e gjate.

Furor Aquila

Primus registratum

Zgjuarsia ska te beje asgje me aftesine.

Problemi me i madh ne Shqiperi eshte INDIFERENCA. People just don't give a sh*t. They only think of themselves.

I wish I was never born albanian.
Boll na shite p*rdha. Pse vjen te Albforumi pastaj?

selena

Primus registratum

E thone popuj te tjere po ate qe the. Cfare do qe te behesh aga? Asimilohu ne vendin ku je! Rast perferkt jane milionerat/miliarderet e sotem ne Amerike. Ke disa prej tyre Shqiptare.

o kopertoni per nje gje te jesh i sigurt, miliarder me pune te paster nuk behet njeri jo per 3 po as per 10 breza keshtu qe nese ti synon thjesht pasurine rri aty ku je se si ty i kemi ata qe po ne udheheqin ne shqiperi e po na hane koken...

koppertoni

Primus registratum

[qb] o kopertoni per nje gje te jesh i sigurt, miliarder me pune te paster nuk behet njeri jo per 3 po as per 10 breza keshtu qe nese ti synon thjesht pasurine rri aty ku je se si ty i kemi ata qe po ne udheheqin ne shqiperi e po na hane koken... [/qb]
Ku jeton ti? Rasti me i hapur/paster eshte rasti i Bill Gates eshte nje nga miliarderet e botes. Hapi biznesin ne garazhin e shpise. Te hap une biznesin ne garazhin qe kam? HP ku lindi? Eshte gjigand industrial sot. Bleu Compaq koker me koker. HP po ashtu lindi ne nje shpi/garazh. Ku lindi WalMart? Walmart ka dale ne krye te listes nga parate qe beri ne 2003 me 143 miliarde dollare.

Mbase paraqiten si te pastra. Une doren nuk e ve ne zjarr. Di aman qe keta jane Enterprenour/Enterprise e keta dine te ndertojne nje ekonomi. Ti nuk di nga lidhet as gomari. Me fal nuk kam dashur te ofendoj por por ti themi gjerat hapur.

E gjuatja kot njehere thashe pa minimumi 50 mije dollare ne vit nuk kthehem ne Shqiperi. Morra pergjigje nga me te ndryshmet. Ajo me interesantja ishte "Ska poplli buk me hanger ti do 50 mije dollare". Ore zoteri/zonjushe une po te vij me rezume se kam plotesuar 3 vjet internship me eksperience/pune/managment konkrete ti me thua mua sdo te besh sakrificen tende por une qe q* trute vjete ne shkolle ne Perendim te bej saktrifica? Kurren e kurres nuk bej une sakrifica. Une e bera sakrificen time. Ata qe skane buke me hanger ata te bejne sakrifica. Fundja per te miren e tyre eshte. Kjo shkon per ata qe kane biznese & jane/do jene ne qeveri sot ne Shqiperi. Ska rruge te mesme. Paguani se per ne nuk eshte e veshtire te cajme aty ku jemi. Juve ku jeni. Bejini njehere pyetje vetes. Ironia eshte keta akoma se kane pyetur veten. Eh jeta eshte e mbushur me ironira.

personazh

Valoris scriptorum

nji gje kam te ngulitme ne koke per seicilin nga ne qe do te kthehet ne Shqipri: "Do kthehet per qejf ose hall te vet, e jo me sakrifiku per te miren e kombit".

tu punu seicili me ngrof vatren e vet do permirsohet gjendja. llafi "per te miren e atdheut" eshte llaf qe perdoret ne politike, ne ushtri e ne ca vene te tjera, po kurrsesi nga robt qe dun me vone pasuri.

Goca

Primus registratum

Kur filloi viti shkollor vjet, parlamenti Italian ftoi disa nxenes nga e gjithe Italia. Ishin nxenes te shkollave tetevjecare. Disa nga ministrat i mbajten nga nje fjelim te vogel dhe njeri u tha: " Udhetoni, udhetoni sa me shume neper bote. Udhetoni ne Europe. Njiheni ate, por kthehuni ne vendin tuaj. Nje person qe udheton e s`kthehet, behet " vagabond". Nje qe udheton e kthehet, behet thesar per vendin e tij".

Tani komentojeni vete sipas deshires, por me duket se nuk eshte keq. /pf/images/graemlins/wink.gif

gentilushi

Primus registratum

ore po nuk e ndertuam ne shqiperine kush do e ndertoje????????????????????????????

plakudhedeti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kopertoni:
[qb]
[qb] [/qb]
Ku jeton ti? Rasti me i hapur/paster eshte rasti i Bill Gates eshte nje nga miliarderet e botes. Hapi biznesin ne garazhin e shpise. Te hap une biznesin ne garazhin qe kam? HP ku lindi? Eshte gjigand industrial sot. Bleu Compaq koker me koker. HP po ashtu lindi ne nje shpi/garazh. Ku lindi WalMart? Walmart ka dale ne krye te listes nga parate qe beri ne 2003 me 143 miliarde dollare.

Mbase paraqiten si te pastra. Une doren nuk e ve ne zjarr. Di aman qe keta jane Enterprenour/Enterprise e keta dine te ndertojne nje ekonomi. Ti nuk di nga lidhet as gomari. Me fal nuk kam dashur te ofendoj por por ti themi gjerat hapur.

E gjuatja kot njehere thashe pa minimumi 50 mije dollare ne vit nuk kthehem ne Shqiperi. Morra pergjigje nga me te ndryshmet. Ajo me interesantja ishte "Ska poplli buk me hanger ti do 50 mije dollare". Ore zoteri/zonjushe une po te vij me rezume se kam plotesuar 3 vjet internship me eksperience/pune/managment konkrete ti me thua mua sdo te besh sakrificen tende por une qe q* trute vjete ne shkolle ne Perendim te bej saktrifica? Kurren e kurres nuk bej une sakrifica. Une e bera sakrificen time. Ata qe skane buke me hanger ata te bejne sakrifica. Fundja per te miren e tyre eshte. Kjo shkon per ata qe kane biznese & jane/do jene ne qeveri sot ne Shqiperi. Ska rruge te mesme. Paguani se per ne nuk eshte e veshtire te cajme aty ku jemi. Juve ku jeni. Bejini njehere pyetje vetes. Ironia eshte keta akoma se kane pyetur veten. Eh jeta eshte e mbushur me ironira. [/qb]
eshte shume here me e komplikuar se kaq Zoti koperton.
Edhe une kam studjuar 5 vjet jashte shqiperise dhe po punoj qe prej 4 vjet jashte shqiperise.
Shembujt e tu jane te vertete (por ne nje zone gjeografike unike : USA). Nga ana tjeter, USA eshte vend ku ka vetem te huaj. Te gjithe keta te huaj punojne qe USA te rritet, te rritet, te rritet...
Paraja, e vetmja vlere e vlefshme ne USA, ka bere qe njerzit qe jetojne aty (mbase edhe ti) jane duke u bere gjenetikisht te modifikuar.
Evropa e plakur nuk do ti beje gabimet (se i ka bere kur USA nuk ekzistonte akoma)qe po ben USA e re prej dekadash. Mos harro nje gje :
"Te rinjte KUJTOJNE se pleqte jane budallenj, por pleqte e DIJNE qe te rinjte jane budallenj".
Paraja u kujton njerzve instiktet e mbijeteses - te vetmet qe ekzistojne ne USA, dhe njerzit kane rene ne stadin 1 cm me lart se kafshet. Amerikanet do te kuptojne nje dite qe Paraja nuk eshte vlera e vetme qe duhet ti kultivojne te rinjve (ti dukesh komplet i infektuar !). Ate dite, do te kuptohet nga njerez si ty se "guri peshon me rende ne vendin e tij", se ndjenjat jane me te fuqishme ne vendin tend, komplekset me te vogla ! Ate dite shihet se paraje eshte nje argument fallco per tu kthyer ne vendlindje.