Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

cacol

Forumium maestatis
Re: Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

O Albanski, une kuptoj qe praktikat kulturore te disa ( miliona e miliona ) njerezve JUSTIFIKOHEN nepermjet Sharia-s, nepermjet Islamit, nepermjet VULLNETIT TE ALLAHUT.

Or shoq, une e marr vesh qe leket i merr gruaja, por APROVIMIN e jep familja e skllaves karrieriste. E mohon kete ? ( Para se te pergjigjesh, kujtohu per ato familje qe kane vrare bijat e tyre sepse jane martuar me tipa per te cilet vete familja NUK ka qene dakord )

S'ke pse me tregon ca shkruan Kurani o shqiptarski, sepse nqs shkrimet e tij i shperfillin ata qe e quajne veten myslymane, s'kam pse ti marr parasysh une qe jam ateist /pf/images/graemlins/wink.gif

Persa i perket asaj çajushkes me siper : Ne baze te fese tende, "vepra" e Albanskit nuk duhet te konsiderohet harxhim kohe apo harxhim nervash, sepse ai po shpalos fene e vertete, ate perfekten, ate ... etj etj. Por jo, ti si myslymane e devotshme dhe e turpshme qe je ( si guxon te marresh pjese ne bisede burrash nje here ? /pf/images/graemlins/lol.gif ) harron ato c'ka shkruhen ne best-sellerin tend te preferuar, dhe vjen ketu e leshon mesime historike mbi epoka ( Inkuizicionin ) qe kane ndodhur ketu e 500 vjet, ne nje bote krejt ndryshe nga kjo e sotmja ( Pervec asaj islame, qe eshte 1000 vjet mbrapa dhe 800 vjet anash ) dhe mbi gjera qe edhe vete Kisha i ka denuar. Ne s'jemi injorante moj skllave e perendise tende me profete pedofile. Po te ishim ne injorante, ty s'do kishte apelativ te te pershkruante...

Albanski, qe feja te behet e tille, duhen NJEREZIT, dhe kur flasim per keta, kemi parasysh realitetin dhe prakticitetin, jo idealen dhe teoriken. Keshtu mor bir.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

mOsTwAnTeD,

Historia jot me italianin dhe pakistanezin nuk i hyn ne pune njeriu, aq me shume kesaj teme.

Po pse po te dukem gje une si avokat i pakistanezit apo i italiankes? Kam edhe une nja dy historira te verteta si me pakistaneze dhe me italiane...Por ky nuk ka lidhje me temen.

Qe kur llogjika jote ateiste paska zbuluar qe per Islam paskemi si baza historite e italiankes apo pakistanezit. Duhet te kesh menduar shume me "skepticizmin" tend qe paske arritur ne kete konkluzion...(?)....

Ti as nuk merr vesh kur te shpjegohen gjerat, jo te marresh vesh ato qe nuk te shpjegohen.

Se pari je shume vete-kenaqur dhe flet sikur ke bere studime me rrenje ne Islam.

APROVIMI, eshte vetem e drejta e Gruas!!! Kjo eshte diskutuar ne nje faqe me pare. Por si gjithmone tipa si puna jote "pertojne" te lexojne dhe temen dhe lere pastaj te lexojne Kur'anin. Por nje gje keni te vecante, nuk pertoni aspak te shpreheni kot se koti me opinionet e juaja te pabaza dhe aq me teper qesharake. Sikur do te genjesh veten....

Ti qe je ateist nuk ke si t'i marresh parasysh kur ti nuk beson as ne Zot. Besimi ne rradhe te pare eshte ne zemer, librat mund te lexohen dhe mos te kuptohen. Dhe s'ka si te kuptohet nje liber nqs zemra nuk eshte e paster.

Zoti thote:

All-llahu nuk ngurron që të marrë çfarëdo shembulli, qoftë mushkonjë a diçka edhe më e imët se ajo. Sa u përket atyre që besuan, ata e dinë se është e vërtetë nga Zoti i tyre, ndërsa ata të cilët mohuan do të thonë: “Ç’deshi All-llahu me këtë shembull?” Ai me të lajthitë shumë, dhe udhëzon me të shumë (në rrugën e drejtë), por nuk lajthitë me të (tjetërkë), pos fasikët (mëkatarët e mëdhenj).[Kur'an, Surah Bekare(2):26]

Best-sellerin e imagjinates tende shkruhen shume gjera...puna eshte se je vetem ti qe lexon dhe beson best-sellera te tilla.

Nqs nuk je injorante, atehere ca je? Kur thua dicka jo te drejte, ke dy mundesi:

1. Nuk e di - injorante - prandaj flet dicka jo te vertete

2. E di te verteten, por thua te kunderten - genjeshtar

Nqs pohon vete qe nuk je injorante, atehere vete-pohove se je....nqs marrim nje person qe nuk ka te meta mendore (?)...

....ose ndoshta ke gjetur na nje alternative tjeter te shpjegosh...dhe na zgjerosh horizontet.

Gjithe te mirat.

Bisedimet me nje person jo konsistent ne argumenta si ty, jane vec humbje kohe.

Te pakten a u arsyetove me pyetjen tende:

Ti me thuaj nqs nje femer mund te shkoje vete tek nje mashkull dhe ta propozoje per martese, pra pa qene nevoja qe te shkoje mashkulli tek familja e kesaj duke levrire parate ne tavoline.

Nqs se ti vazhdon ne best-sellerin tend (qe eshte bestseller shume qesharak, sa ben sfidime dhe pastaj kur shpaloset sa sfidim qesharak eshte, harron dhe kercen ne sfidime akoma me qesharake se i pari) atehere ky bisedim eshte humbje kohe per ty ne rradhe te pare.

S'e kupton se ti kundershton veten vetvetiu, dhe atehere harxhove kohe duke bere nje argument, kur pastaj vete e mohon.

Kondrapedali

Kondrapedali

Dhe Zoti krijoi Havanë nga brinja e Adamit që të mund të shtonin njerëzimin.

Adaptim i Kondrës nga shkrimet e shenjta.

Kjo mjafton për të treguar vendin që ka gruaja në Islam apo në fetë e tjera (Judaizmi, Krishterimi).

Megjithatë jepini ju kur gjeni debile t'ju vijnë pas avazit. Më vjen keq për ato që nuk kanë mundësi zgjedhje (flas për shoqëritë islamiste).

cacol

Forumium maestatis

O Albanski, o QORR. Historine e italiankes dhe kafshes islamike nuk e solla une, por Gurax. ( Kshq mos me thuaj qe nuk lexoj. Ti je ai qe lexon me sume e jo me mendje e me sy ). E para kjo.

E dyta: PO TA PERSERIS DHE NJE HERE TJETER, ME GERMA TE ZEZA E TE MEDHAJA QE FEMRA NUK APROVON ASNJE GJE PREJ GJEJE NQS FAMILJA NUK ESHTE DAKORD. PRA E THENE ME THJESHTE, FEMRA NUK KA "LIRI ZGJEDHJEJE" PERDERISA VENDIMI I SAJ QE ME PAS BEHET VEPRIM, DUHET TE KENAQI DHE FAMILJEN E SAJ DHE TREGTARIN ISLAMIK TE PICKAVE. ( PERNDRYSHE E QUAJNE JO TE NDERSHME OSE ME E KEQJA E VRASIN )

Keto qe po te shkruaj, nuk jane shpikje te miat por jane REALITETI, ajo cka shihet, degjohet, lexohet, JETOHET.

Islamiket kane nje sens te papare humori, paçka se nuk jane koshiente per kete. Une psh, gajasem nga te qeshurat kur lexoj gjera te tipit ZOTI THOTE: /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Ju ndoshta e ndjeni zotin brenda... po brenda ku ? /pf/images/graemlins/lol.gif

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

mOsTwAnTeD,

O rrob qe te mungojne principet e njerezllikut fare. Ti duhet te fillosh te lexosh si flitet njehere pastaj te flasesh.

1. Historia e italiankes, nqs nuk e kishe thene ti, nuk eshte drejtuar te ty atehere !!!

2. Fantazite e tua nuk pijne uje. Mund te jete ca bejne disa, por per t'ia dedikuar kete veprim Islamit, te duhen me shume se nga ajo cka shihet, degjohet, lexohet, JETOHET.

Ne fakt eshte e kunderta e asaj qe thua ti, familja nuk mund te detyroje asnje vajze, dhe e fundit fjale i perket vajzes.

Per kete jane prononcuar shume dijetare. Njeri ka thene qe te detyrosh te martosh dike qe nuk pelqen eshte njesoj si te detyrosh te besh ndonjerin te haje kete ushqim ne vend te haje ate tjetrin.

Ndoshta ne 'best-sellerin' tend jane fanatazira te pa-imagjinuara. Psh.:

a) Vajza s'ka te drejte te haje fasule pa lejen e prinderve

b) Vajza nuk ka te drejte te shkoj ne banjo pa lejen e prinderve

c) Vajza nuk mund te fleje pa lejen e prinderve.

d) Ndoshta te best-selleri yt vajza merr ne telefon shtepine qe te shkoje ne kravat me burrin.

e) Vajza nuk kthen koken pa lejen e prinderve

dhe lista e idiotsillare qe po humbas kohen me ty vazhdon....

Ti nuk je person i arsyeshem! Ndoshta ne fisin e majmuneve bejne keshtu, prej te cileve ti mendon se ke rrjedhur... si ateist qe je. Ndoshta te ka lene ai krye-majmune nje dhurate liber apo ndonje gjen qe te ka lene pasoja te mendoosh gjera te tilla! Si te vjen cudi ti per keto gjera, kur ti thua se ata kane rrjedhur nga majmuni, ndoshta edhe ata kane best-sellerin tend ne nje forme apo tjetren.

Me kete lere kete muhabet se le qe nuk ke bere pyetje. Po ke filluar edhe te shash. Ke sjelle idiotizma te pabaza pa evidenca dhe je person qe nuk mund te arsyetosh me ty.

Dhe me e rendesishme mendon se je ne xhungel dhe bertet njesoj si kafshet ne te.

cacol

Forumium maestatis

U bete ju bijte e nje pedofili tu thoni majmuna perendive ?

Mua s'me kercet kollodoku per dijetaret e tu mor zhapik qe je 5 here ne dite " koka ne qiell by.tha ne diell ". Une po te flas per jeten reale, ti me flet per perrallat me sulltane e me edukate fetare.

O palle, miliona njerez qe veteshpallen MYSLYMANE, jetojne ne ato menyra qe te kam pershkruar une me siper. Nuk jane shpikje mor tutkun. Atje ne Nigeri donin ta vrisnin me gure ate gruan qe kish femije jashte martese. Ne France eshte nje shkrimtare arabe qe i kane djegur surratin me acid sepse nuk donte te martohej me dike ( dhe as me mbleseri... dhe i vellai e shperfytyroi ashtu ). Ti vjen me derdellit si dele e perendise qe je ( pozicioni i deles, shume i favorshem /pf/images/graemlins/lol.gif ) ate qe thone dijetaret. Te dhjefsha mu ne dijetare hipokrite qe keni. Shif REALITETIN sa s'eshte vone, se do perfundosh si viktime e vetes dhe zotin tend /pf/images/graemlins/wink.gif

Ne fakt, te vetmit njerez qe bertasin sikur te jene ne xhungel, jane hoxhallaret tuaj maje minarese ( e keni pare formen e minarese ? /pf/images/graemlins/lol.gif It is a phallic symbol... the meaning ? "God" says : Humans on my di.ck ... my di.ck between humans ).

Kondrapedali

Kondrapedali

Shitjen e femrave shqiptari e ka msu nga myslimanizmi or Klean. Vetëm se nuk e shet më për dele e dhi por për makinë apo pak luks. Pra ka evoluar paksa bota.

hawk

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Shitjen e femrave shqiptari e ka msu nga myslimanizmi or Klean. Vetëm se nuk e shet më për dele e dhi por për makinë apo pak luks. Pra ka evoluar paksa bota.

[/ QUOTE ]

Atehere i bie qe Skenderbeu ortodoks-musliman-katolik kur martoi motren ne Berat per arsye politike,per interesa e paska shitur!?
Heroi kombetare qe eshte referimi i shqiptareve,bashkimit,qendreses,shpirtit te lire....paska shitur motren /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif....bravo...!!!

Duke logjikuar si ti(me logjike foshnjerake,pa baza,jashte kontekstit,derivate e patologjive te vjetra) kjo eshte e "vertete",por nuk gjej vertetsi ne ate mesimin e ksaj tradite nga "myslimanizmi"(term ky i yti).
Edhe sikur ta lejoje,keshilloje etj etj...problem teologjik,ajo fe nuk ishte e perhapur nder trojet tona pe jo me te luante rol aq vendimtare ne ndryshimin ose krijimin e traditave tona.

P.S

TURP,kur ti,per rrolin qe te ka caktuar forumi(se nuk po komentoj diturine),ben etiketime te tilla,behesh shembull per degjenerim teme ne ofendime e beteja banale personale.
Nese ke dicka per te shtuar...nese ka mbetur,sepse tema ka kohe qe ka kaluar ne menopauze,je i mirepritur.
Por mllefin,urrejtjen,injorancen,cinizmin,patetizmin patriotik dhe gjoja objektiv ne opinione mund ta kursesh per vete faktin se perfaqson forumin me shume se antaret e thjeshte dhe nuk duhet te degjenerosh diskutimin gjer ne ate pike ku koleget e tu ose ti vete te tregohesh i "ofenduar" nga sharjet ne forum.
Pasatj me patetizem na ben moralistin.

pinkparadise

Forumium maestatis

Atehere i bie qe Skenderbeu ortodoks-musliman-katolik kur martoi motren ne Berat per arsye politike,per interesa e paska shitur!?

[/ QUOTE ]

Exact e shiti /pf/images/graemlins/laugh.gif per te miren e Kombit
(nuk duhet neglizhuar arsyja fillestare...qe pse e beri)
/pf/images/graemlins/wave.gif

Gysi

Primus registratum

O Albanski, o QORR. Historine e italiankes dhe kafshes islamike nuk e solla une, por Gurax. ( Kshq mos me thuaj qe nuk lexoj. Ti je ai qe lexon me sume e jo me mendje e me sy ). E para kjo.

E dyta: PO TA PERSERIS DHE NJE HERE TJETER, ME GERMA TE ZEZA E TE MEDHAJA QE FEMRA NUK APROVON ASNJE GJE PREJ GJEJE NQS FAMILJA NUK ESHTE DAKORD. PRA E THENE ME THJESHTE, FEMRA NUK KA "LIRI ZGJEDHJEJE" PERDERISA VENDIMI I SAJ QE ME PAS BEHET VEPRIM, DUHET TE KENAQI DHE FAMILJEN E SAJ DHE TREGTARIN ISLAMIK TE PICKAVE. ( PERNDRYSHE E QUAJNE JO TE NDERSHME OSE ME E KEQJA E VRASIN )

Keto qe po te shkruaj, nuk jane shpikje te miat por jane REALITETI, ajo cka shihet, degjohet, lexohet, JETOHET.

Islamiket kane nje sens te papare humori, paçka se nuk jane koshiente per kete. Une psh, gajasem nga te qeshurat kur lexoj gjera te tipit ZOTI THOTE: /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Ju ndoshta e ndjeni zotin brenda... po brenda ku ? /pf/images/graemlins/lol.gif

[/ QUOTE ]

Qenkan ndezur gjakrat kendej!

Nuk i lexova te gjitha postimet po po them vetem qe une personalisht njoh shume vajza muslimane praktikante qe kane marre vendime ne pavaresi te plote nga deshira e familjes se tyre. Ku qendron problemi ketu?

cacol

Forumium maestatis

Familja e tyre eshte familje praktikante myslymane ?

Keto jane perjashtimet Gysi, pra nuk perbejne rregullat. Ti i mohon ato gjerat qe kam shkruar une ? E mohon qe ne shume vende islamike femra nuk ka te drejte te lyeje thonjte e jo me te zgjedhe vete burrin e saj ? E mohon qe po nuk respektuan vendimin e familjes konsiderohen si te pandershme dhe denohen ( ne te gjitha format, deri ne vdekje ) ?

Nuk dua te di ca thote Kurani, kshq mos mu pergjigj me citate. " Femra ne Islam " duhet te kishte qene titulli i temes sepse GRUA konsiderohet nje femer qe eshte martuar tashme ( edhe ketyre ua bejne te gjitha te zezat, po nejse ). Dua te di sa e njeh ti realitetin e islamizmit neper bote, ne fushat sociale te tija ne kete rast ( teme ).

/pf/images/graemlins/wave.gif

Gysi

Primus registratum

Dhe Zoti krijoi Havanë nga brinja e Adamit që të mund të shtonin njerëzimin.

Adaptim i Kondrës nga shkrimet e shenjta.

Kjo mjafton për të treguar vendin që ka gruaja në Islam apo në fetë e tjera (Judaizmi, Krishterimi).

Megjithatë jepini ju kur gjeni debile t'ju vijnë pas avazit. Më vjen keq për ato që nuk kanë mundësi zgjedhje (flas për shoqëritë islamiste).

[/ QUOTE ]

Kontra, nuk ka asnje varg kuranor qe thote se Havaja doli nga brinja e Ademit.
Me duket se e perzien biblen me Kuranin.
Po edhe sikur te jete keshtu, c'te keqe do te kishte? Eshte njesoj si ta shohesh problematik faktin qe sot te gjithe ne kemi dale nga organet seksuale te prinderve tane.
Me duket shume perceptim i ngurte ky. Perceptim aktivistesh feministe.
Gati-gati besoj qe mospelqimi i kushtezuar i shijes (po huazoj teorite e kushtezimit veprues nga psikologjia), ruajne ende efektin refleksiv nga feminia ku perralla e ardhjes ne bote nga trendafili apo lejleku, duket shume me romantike dhe jodiskriminuese. /pf/images/graemlins/angel.gif

Gysi

Primus registratum

Une mund te thoja qe ato raste qe permendni juve perbejne perjashtim pasi pergjithesisht muslimanet jane keshtu si une dhe si shume shoke dhe miq te mite.

Nuk e mohoj, qe ka sa te duash raste te tilla si ato qe thoni juve (nuk e lexova rastin ne fjale, te them te drejten por nuk besoj se eshte e nevojshme pasi ky forum eshte stermbushur me raste te tilla te diskriminimit te gruas ne vendet muslimane). Por une mund te thosha se akoma edhe me shume se ne vendet "islamike", gruaja dhunohet ne Shqiperi. Por kjo nuk ka te beje as me fene, as me kulturen shqiptare, por thjesht me faktin qe nje pjese e mire e popullsise ka nje prapambetje te papare, dhe per me teper ka dhe nje fanatizem dhe maskilizem idiot.

Pikerisht, ne vendet muslimane, feja sherben si mjet per te justifikuar fenomenet e nje fanatizmi te tille te perhapur ne shoqeri. Por ky muhabet nuk ka te beje me fene.
Ne fakt do te thosha qe ne i njohim shume pak keto vendet "islamike". Natyrisht duke perjashtuar Afganistanin, Arabine Saudite e ndonje vend tjeter, realiteti nuk eshte ashtu sic na paraqitet nepermjet medias. Une njoh shume njerez qe kane bredhur apo kane studiuar ne vende te ndryshme arabe dhe me flasin per nje realitet tjeter shume me normal nga ato stereotipe televizive qe kemi krijuar ne.

cacol

Forumium maestatis

Gysi, me behet qejfi qe ti i permbahesh fushes ku diskutohet nje argument dhe nuk ia nis me romane citatesh. /pf/images/graemlins/smile.gif

Afganistanin mos e perjashto hiç sepse nuk ka qene nevoja per ta stereotipuar regjimin Taleban dhe politikat e tyre fetaro-sociale. Jane "aksioma" historike te pakundershtueshme.
Arabia Saudite eshte disi me ndryshe ndoshta, por edhe aty femrat i kane te drejtat shume me te pakta se meshkujt dhe detyrimet me te shumta sesa ata. Une e kuptoj qe keto jane fenomene sociale, por ja qe po flasim per perberes te shoqerise ( njerez ) me nje devotshmeri te theksuar karshi Allahut apo fese Islame. Une nuk e honeps dot faktin qe nje grua denohet ne baze te Kuranit dhe nga ana tjeter, ne nje situate tjeter, denohet edhe pse Kurani i jep asaj te drejte. Denuesit natyrisht, thone qe jane mbeshtetur tek fjalet e profetit...

Gysi

Primus registratum

Sigurisht pra, Afganistani ka vertete nje fanatizem te shfrenuar ne hapesiren e vet shoqerore, por problemi eshte se ky ven eshte shnderruar ne burimin kryesor per te instaluar stereotipet.
Per mua problem me i madh eshte Arabia Saudite, pasi primitiviteti dhe fanatizmi atje eshte i institicionalizuar dhe per me teper ka ne funksion te gjithe zhvillimin ekonomik.

Megjithate une mendoj se keto fenomene duhen pare edhe pak me me teper tolerance. P.sh. sipas disa statistikave qe kam pare une, Arabia Saudite, deri prane viteve 70 ka pasur nje nivel analfabetizmi qe shkonte (me sa mbaj mend ne rreth 80 per qind, nder kohe qe tek grate ishte mbi 90 per qind. Ndersa sot analfabetizmi ne saudi eshte diku tek mbi 10 per qind.
Tani c'fare pret ti nga nje popullsi ku ne cdo dhjete vete me shume se nje nuk di te shkruaje dhe te lexoje, dhe per me teper ku mbi 70 per qind e popullsise nuk ka me shume se 30-40 vjet qe ka mesuar te shkruaje dhe te lexoje.
Pra edhe nese shumica tashme eshte alfabetizuar, te mos harrojme qe eshte lindur dhe rritur nga prinder analfabete, ku nuk mund te presesh nje klime te favorshme kulturimi.

Pra duhet kohe derisa shoqeria te piqet, te rritet dhe te krijoje shtratin e saj drejt te cilit duhet te ece.

Kondrapedali

Kondrapedali

Heroi kombetare qe eshte referimi i shqiptareve,bashkimit,qendreses,shpirtit te lire....paska shitur motren /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif....bravo...!!!

Duke logjikuar si ti(me logjike foshnjerake,pa baza,jashte kontekstit,derivate e patologjive te vjetra) kjo eshte e "vertete",por nuk gjej vertetsi ne ate mesimin e ksaj tradite nga "myslimanizmi"(term ky i yti).
Edhe sikur ta lejoje,keshilloje etj etj...problem teologjik,ajo fe nuk ishte e perhapur nder trojet tona pe jo me te luante rol aq vendimtare ne ndryshimin ose krijimin e traditave tona.

P.S

TURP,kur ti,per rrolin qe te ka caktuar forumi(se nuk po komentoj diturine),ben etiketime te tilla,behesh shembull per degjenerim teme ne ofendime e beteja banale personale.
Nese ke dicka per te shtuar...nese ka mbetur,sepse tema ka kohe qe ka kaluar ne menopauze,je i mirepritur.
Por mllefin,urrejtjen,injorancen,cinizmin,patetizmin patriotik dhe gjoja objektiv ne opinione mund ta kursesh per vete faktin se perfaqson forumin me shume se antaret e thjeshte dhe nuk duhet te degjenerosh diskutimin gjer ne ate pike ku koleget e tu ose ti vete te tregohesh i "ofenduar" nga sharjet ne forum.
Pasatj me patetizem na ben moralistin.

[/ QUOTE ]

Turpin mbaje për vete pasi deri tani nuk kam folur në planin personal apo jashtë teme.

Së dyti, siç është thënë edhe më lart, Skënderbeu e "shiti" motrën në Berat për të forcuar aleancën e tij me Arianitin.

Së treti, në momentin që një femre i diktohet se me kë të martohet, asaj i hiqet një e drejtë njerëzore (apo mos don të thuash që femra nuk është njeri?). Për më tepër, interpretimet që i bëhen mësimeve të fesë bëjnë pjesë tek feja (islami ose myslimanizmi në këtë rast). Pra ç'ngjet në botën islame apo më saktë në botën arabe në lidhje me femrat është një ulje e femrës dhe kjo pikpamje nuk ka të bëjë aspak me feminizmin siç thotë Gysi por thjesht me të drejtat e njeriut. Vetëm në vendet islamike femra detyrohet nga mësimet e fesë të kryejë veprime të cilat ajo nuk i aprovon. Fakti që të gjitha femrat duhet të mbajnë shami apo perçe tregon vërteton këtë. Dënimet në lidhje me mosrespektimin e mësimeve të fesë (qofshin të drejta apo të shtrembta) vërteton sërish ¨shkeljen e të drejtave të femrës. "Shitja" e femrës tek një sheik për t'u bërë gruaja e 2-të, 3-të apo e 20-ë, tregon sërish për shkeljen me të 2 këmbët të të drejtave të femrës.

Por në islam nuk ka vetëm shkelje të të drejtave të femrës. Ka gjithashtu shkelje të të drejtave të mashkullit e sidomos të fëmijëve. Të kërkosh ti injorosh këto shkelje është një sjellje tepër e rëndë dhe që kontribuon në imazhin negativ të islamit në botë.

hawk

Primus registratum

Mostwanted citatet jane argumenta dhe cdo njeri eshte i lire ti sjelle ato per vete faktin e thjeshte se nuk e pengon forumi apo diskutimi ne vecanti.

Citatet duhet te pasqyrohen per te kuptuar me fakte dhe baza ate cka diskutohet,duke patur parasysh se keto diskutime shpesh degjenerojne...si eshte bere e modes.
Nese ke perpara nje argument mund ta krahasosh me njorunine tende,pra trajtimin sipas bazave,duke evituar keshtu interpretime personale te cdo krahi qofshin.Pra ne kete menyre shikon se sa konform ligjeve ne kete rast Islame,te pasqyrauara nga citatet(duke prtenduar sikur jane dhene te sakta),jane veprimet qe propagandohen si Islame nga mediat apo edhe nga vete muslimanet.

Arabia Saudite eshte rasti i nje shteti Islamik por qe Isalmike ka vetem % e popullsise sepse nuk udhehiqet politikisht,ekonomikisht,ne menyre islame.
Mjafton vetem fakti i familjes mbreterore e cila ne Islam thjesht nuk legjitimohet sepse pushteti nuk eshte prone e dikujt(njeri) por i delegohet nje perfaqsuesi qe mendohet se permbush kriteret per te drejtuar nje popull.Kto kritere ne Europe(po pergjithsoj)jane percaktuar nga etika morale dhe ligji,ne rastin e Islamit ai i inkuadron kto dhe paraqet te njejtat kritere duke vlresuar individin-e jo partine si bejme ne Shqiperi...
A.Saudite qe ti pohon se ka te drejta me shume,ne te vertet nuk ka ehe aq shume.Ktu un flas thjeshte per respektimin e te drejtave qe percakton feja(te clat A.S nuk i rrespekton),pra nuk bej krahasim me te drejta te tje sistemi tjeter i cili eshte edhe me i larget per A.S.
Irani teokratik ka me shume te drejta per gruan se A.Saudite jo teokratike.

Stereotipi afganistanas ose sporadik i hiperbolizuar nga mediat nuk perfaqson Islamin por besimin individual te njerezve,nivelin kulturore,traditat.Madje ky stereotip nuk perfaqson as vendet(ne teresi) te cilave ju atribuohet.

Nuk mund te jete perfaqsuese e popullit tone figura negative e disa individeve.Ky eshte stereotipi i krijuar.Mediat ndihmojne ne krijimin e tije,natyrisht sepse nuk do presin Europiani qe te njohi 4 milion shqiptare e te thote pastaj: i paske rene ne qaf kot.
Nga nje sondazh,me te integruarit(sipas adoleshenteve italian)jane : 1-filipinasit,2-amerikanolatinet,3-rumunet dhe lindoret ne pergjithsi,4-shqiptaret,5-afrikanet(zezake ose magrebine).
Ne te vertet sipas atyre qe e kann ndermarre studimin shqiptaret dhe lindoret jane me te integruarit dhe me te integrueshmit.Por ja qe per adoleshentin,ose nje individ eshte krijuar sereotipi i shqiptarit agresiv,kriminel,trafikant droge e prostitutash,te rumunit hajdut...etj etj.
Por masa nuk eshte dhe nuk mund te jete kurrsesi e tille.

Keshtu eshte edhe per cfaqet e fenomenve te tjera,ne rastin tone ate fetare.Perse duhet qe stereotipi,i krijuar madje me ego-etnocentrizem,te behet gjithperfshires ne rastine e fese Islame?!

Prandaj duhet krahasimi i cfaqes reale ose te propaganduar si te tille me konformitetin e bazes ne te cilen ndertohet nje fe-nje sistem jete.

Sehmbuj dhe kundershembuj mund te sjellim ne pafundesi por duhet njohur burimi per te kuptuar thelbin.
Secili eshte i lire te besoje ate qe deshiron,hyjnore apo jo.Ne nuk kemi te drejte imponojme apo diskriminojme diversitetin per vete normat fetare ose jofetare te cilat napasqyrojne.
Besoj se nuk eshte me vend,per vete diversitetin e vendit tone,polarizimi agresiv i mentalitetit,sjelljes,fjalorit,mendimeve.

Gysi

Primus registratum

Kontra feminizmin nuk ta permenda per mbrojtjen ndaj te drejtave te grave, por per interpretimin "stereofobik" gjinor qe i ben besimit biblik per prejardhjen brinjesore te gruas nga burri.

Ajo qe duhet te sqarohet ne postimet e tua Kontra eshte fakti qe duhet te besh me qartesisht ndarjen midis fese islame dhe "realitetit" te disa shoqerive me shumice popullsie muslimane.
Nje tjeter element joobjektiv qe verej une eshte se ti merr shtresat me te humbura dhe me primitive te kesaj shoqerie per te karakterizuar dhe stereotipizuar te gjithe shoqerine. Eshte njesoj si te vleresosh shoqerine pariziene nga getot e parisit, te cilet dalin ne rruge dhe djegin dyqanet.

Dhe e fundit, realiteti qe servir ti duket shume i fryre dhe gati-gati teresisht fiction. Kam pershtypjen se ti i kujton ufo njerezit jashte evrope. Realiteti i ketyre vendeve, sado problematik te jete, nuk eshte aq vrastar sa c'e shikon ti prej se largu. Njerezit nuk mund te jene te gjithe idiote.
Duhet te kursehesh te flasesh me kaq siguri dhe kaq zjarr per realitete qe nuk i njeh.

Do te ishte me mire te diskutoje per fenomene, dhe te mos e kalojme debatin ne perplasje fiksionesh dhe stereotipesh, per shoqeri qe pluskojne vetem ne mendjet tona paragjykuese.

Personalisht, une jam nje musliman qe perpiqem te jem korrekt me te gjitha kerkesat e fese time dhe nuk ndjej asnje lloj shtypjeje, asnje lloj diskriminimi apo problemi ne jeten e perditshme. Po te jete per te ilustruar fene, flasim me mire per veten, per ate realitet qe e shohim dhe e prekim vete, sesa te udhetojme virtualisht me kilometra pa fund.
Realitet me te qarte se ate te vetvetes nuk kam se c'te jap.