Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

elviskelmendi

Primus registratum
Re: Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

si ste rrin mener methanja rahat mar OROSH (pershnetje perj bajraktarit te kelmenit ahaha)

blabla

Primus registratum

Gysi, Guri, qeka degjenuru tema. Propozoj t'myllet, se asigjo konstruktive s'o thon ne 5-7 faqet e fundit.

Ti autoritari (nqs kjo fotoja esht e jotja) dukesh Arab.

Anana

Primus registratum

Simpatik ai cuni ke fotoja e Autoritarit. Ishalla s'eshte autoritari vete se pastaj do jete cun i bukur e i prishur nga brenda.

Sa budalliqe ka te kjo tema. Po kur jane femrat budallacka qe merren me kshu tipash, mire tu behet.

pinkparadise

Forumium maestatis

O Autoritar /pf/images/graemlins/laugh.gif paj zotin hiqe ate foton, mire ke filmat, muzika, thashethemet, qe i impresjonove te gjithe po edhe keta ktu ke teologjia /pf/images/graemlins/lol.gif

ndricim

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Simpatik ai cuni ke fotoja e Autoritarit. Ishalla s'eshte autoritari vete se pastaj do jete cun i bukur e i prishur nga brenda.

Sa budalliqe ka te kjo tema. Po kur jane femrat budallacka qe merren me kshu tipash, mire tu behet.

[/ QUOTE ]

duhet te marin shembull nga ti yllka

ndricim

Primus registratum

Tema mbyllet

çelesin po e mbaj une /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

Lexova shkrime ku thuhej se femra ne islam keqtrajtohet , ose qe nuk konsiderohet asnjehere e barabarte me burrin, raste kur nje burre musliman rraf gruan etj etj.
Se marr vesh pse njerezit diskutojne ne nje teme kur ia kane shume pak haberin argumentit ne fjale.
Ju lutem, mos nxirrni perfundime duke e bazu vetem tek ajo qe shifni. Mos gjykoni duke u nise vetem nga nje kronike e zeze e trasmetuar ne lajme. Nqs ju intereson me te vertete argumenti, informohuni me perpara dhe mundohuni te jepni nje gjykim " te menduar mire" , jo sepse "dikush kshu ju ka thene " apo se ne "Tv kshu thuhet".
S'me ra ne sy asnje shkrim nga personat qe mendojne se femra ne islam keqtrajtohet te shkrunte " Feja muslimane ka keto ane pozitive 1, 2, 3, 4 dhe keto te tjera negative 5,6, 7, 8. Kjo deshmon ose qe nuk e njifni argumentin nga te gjitha anet e medaljes, ose sepse s0ju intereson aq shume sa te mundoheni ti jepni nje shpjegim asaj qe shifni apo degjoni.
Une ne fakt nuk besoj sh tek fete, tek asnjera, po si lejoj vetes te jap gjykime mbi dicka qe s'njof deri ne rrenje. Ka tema plot neper forum, aq sa ka edhe argumenta qe nuk njifni mire. Limitohuni te shkruani rreth asaj qe dini mire, rreth asaj per te cilen keni informacion dhe njohuri t'mjaftueshme sa per te perballu diskutimin. Kjo nuk eshte tjeter vecse "Demostrim respekti ndaj tjetrit".

( P.S Nuk du t'baj moral; thjesht me irritojne ato njerez qe mendojne se jane te afte te diskutojne rreth cdo gjeje te diskutueshme )

cacol

Forumium maestatis

Vintage, keta myslymanet e AF shkruajne vetem ate qe kane lexuar ne Kuran dhe jane jashte cdo realiteti te mundshem. Per me teper asnje nga keta qe shkruajne nuk ka qene ne Afganistan, Pakistan, Nigeri, Sudan, Indonezi prandaj keta flasin teorira, ne paraqesim ato qe NDODHIN. Tema flet per gruan ne Islam, dhe kjo e fundit, ne kete fe perdhoset, trajtohet kafsherisht dhe degjenerohet. Mua nuk me intereson ca thote Kurani nderkohe qe ata qe e quajne veten myslymane, trajtojne femrat, sipas tyre gjithmone, ne baze te vete Kuranit. Me vjen inat me keta myslymanet shqiptare qe ne vend te jene koherente dhe te pergjegjshem duke denuar ato qe ndodhin ne boten islame, u dalin ne mbrojtje mijera monstrave ( per te mos thene miliona ) qe poshterojne femrat ne vendet e tyre...

Diddy19

Su@mi

Most, po e perseris se nuk e njof mire argumentin, po me sa pashe une asnjeri nga keta muslimanet e thekur nuk mbeshtet aktet e keqtrajtimit, perdhosjes se gruas , as ne Islam e as ne asnje fe tjeter, aq ma teper duke e justifiku me :"Kshu thote Kurani".
Rastet qe u permenden ketu kishin te benin me teper me rastet e keqtrajtimit te femres ne pergjithesi, ashtu sic ndodh edhe ne vendet perendimore me te civilizuara ( kryesisht vende Kristiane). Pastaj nje gje eshte ajo cfare sugjeron feja, nje tjeter eshte ajo qe realisht vihet ne jete.
Feja muslimane e DETYRON femren te mbaje ferexhè apo thjesht ia SUGJERON?
Pastaj mos harro qe problemet qe lindin ne vendjet e lindjes apo ne vendet afrikane ne lidhje me femren nuk jane vetem rrjedhoje e fese por edhe rrjedhoje e prapambetjes kulturore, ekonomike etj etj. Vend mysliman asht edhe Turqia, po nuk keqtrajton femren sic ndodh ne Pakistan.
E fundit, sic ndodh qe nje mysliman te keqtrajtoje femren, ashtu ndodh edhe kur nje kristian blasfemon dhe shkon te dielen ne Meshe . Ne rastin e pare akti asht sh ma "grave" por asht thjesht per te kuptu qe jo gjithmone bajme ate qe feja jone, fundja edhe thjesht principet tona, na sugjerojne. Per kete nuk duhet t'ia vejme fajin fese por menyres se gabuar se si ajo aplikohet.

cacol

Forumium maestatis

Vintage, duke lexuar fjaline tende te pare ne postimin e mesiperm, mund te pohoj me plot siguri qe ti NUK i ke kuptuar ato qe jane shkruar nga myslymanet e thekur ne kete forum. Ti qe jeton ne Itali, besoj e ke degjuar ne lajme historine e asaj gruas ne Nigeri te cilen e denuan me vrasje me gure vetem sepse kish bere nje femije pa qene e martuar. Kete denim ia dha nje gjykate vendase duke u bazuar ne ligjet e KURANIT ( Sharia ). Amnesty International u vu ne levizje per kete fakt, kshq nuk ka asnje spekullim apo ekzagjerim te ngjarjes. Une jam dakord qe keto ngjarje varen nga prapambetja kulturore, por skandalizohem kur pikerisht keto ngjarje, "gjykohen" ne baze te Kuranit dhe jo te kultures se vendit ku ndodhin. Turqia qe ti permend, eshte shtet laik, dhe jo fetar. Pra ne vendet e qeverisura ne baze te Kuranit, jemi te detyruar qe me te drejte t'ia japim fajin fese per gjerat qe ndodhin ne keto vende. Ti Vintage, duhet te dish qe ne Turqi ekziston pluralizmi fetar, ashtu sic ekzistonte ne Irak dhe sic ekziston ne Liban. Ne Turqi ndodhet kisha me e madhe ne Europe, ajo e Shen Merise. Qemal Ataturk ishte njeriu qe krijoi shtetin laik turk, dhe fale kesaj reforme Turqia perparoi me hapa gjigande drejt civilizimit dhe zhvillimit. Vendet ku kushtetuta perkon me Kuranin, pra me fene islame, jane mijera here prapa Turqise.

Myslymanet e AF sic te thashe, jane totalisht jashte cdo realiteti te mundshem. Ne ketu flasim per perdorim kafsheror te fese kunder femres, e keta vijne e postojne romane te tera me pjese te shkeputura nga Kurani apo me citate te Muhamedit. Shumica e ketyre myslymaneve gjithashtu, jetojne, studiojne dhe punojne ne vende demokratike, laike dhe perendimore por pavarsisht jetes se tyre ( gjeja me e madhe per nje njeri, jeta ) mbrojne me nje fanatizem tipik fashisto-islamik ata njerez, ata miliona njerez, ato shtete islamokratike ku te drejtat e njeriut dhe mbi te gjitha te drejtat e femrave perdhunohen cdo dite fuqishem. Mohimi i ketyre te vertetave boterisht te njohura, pervecse shenje tipike e nje fanatizmi te semure fetar, eshte gjithashtu nje deshmi e pakundershtueshme e prapambetjes kulturore, sociale dhe psikologjike e kesaj feje. Hipokrizia karakterizon pjesen derrmuese te feve monoteiste, por ndryshe nga krishterimi qe ka bere kryqezata e ka djegur njerez ne turren e druve ketu e 500 vjet me pare, islamofashizmi vazhdon ende te marri jete njerezish, femijesh, grash, popujsh te pafajshem dhe te zhyse vendet, shtetet dhe fshatrat islame ne erresiren e primitivitetit te pergjithshem, ne cdo fushe te jetes shoqerore.

Diddy19

Su@mi

Dakord dakord por s'po ketu nuk jemi ne nje kontekst matematike : nuk mjafton nje kundershembull per te hedhe poshte nje teoreme.
Jena hala te sigurte qe po flasim per Islam? /pf/images/graemlins/confused.gif

Ti nuk po flet ma per islamizem , po flet per ekstremizem. Ndoshta ky asht defekti qe rendon ma teper mbi fene myslimane: qe me kalimin e viteve ka degjeneru ne dy kahe : ose drejt zbehjes ose drejt abuzimit. /pf/images/graemlins/shrug.gif

cacol

Forumium maestatis

Vintage nuk e di c'pate qe bere tere keto gabime ortografike, nejse.

Une absolutisht nuk e kam pare dhe diskutuar kete ceshjte ne kontekst matematikor, po flasim per njerez qe vdesin, qe degjenerohen. Nuk e di ku e pe ti mizorine time perderisa te duket se une po diskutoj matematikisht...

Sdq fjala teoreme ( une do thoja thjeshte TEORI ) qe ti perdore, packa se jo qellimisht, permbledh gjithe klecken e ketushme: Myslymanet e AF teorizojne... nderkohe qe mijera jete jane marre, merren dhe do te merren, ne emer te fese qe keta valvisin me fodullek dhe mbrojne me fanatizem.

Gjeja e fundit por jo me pak e rendesishme : Te gjithe shtetet qe qeverisen nepermjet ligjit fetar ( apo per ta thene me qarte, nepermjet KURANIT ) jane shtete ekstremiste, perendimofile dhe te prapambetur. Mendimet e mia i shpreha qarte ne 3 replika qe te bera ty Vintage, nqs as kesaj here nuk kupton atehere nuk kam c'ti bej, pervec faktit qe nuk do shkruaj me tej.

/pf/images/graemlins/wave.gif

Diddy19

Su@mi

As une se marr vesh pse gjithe keto gabime, nejse.

Ate punen e teoremave dhe kundershembujve e permenda per te vene ne dukje faktin se ti nuk mund te bazohesh ne nje shembull per te arritur ne nje perfundim.

Shpesh ndodh qe te dielave neper stadiume (ne Itali) tifozet rrifen (ka ndodhur edhe te vriten) me njeri tjetrin. Mund te themi ama qe Futbolli asht sport i rrezikshem dhe si i tille duhet ndaluar?

(Asht thjesht shembull per te lane me kuptu ate qe une kerkoj me thane ne keto 2-3 postimet e fundit..)

P.S Po e la edhe une kete muhabet, me duket e kote me vazhdu. /pf/images/graemlins/smile.gif

S

Scorpion

Guest

Qe ne kete zone te forumit ka veç mendje te ndritura kjo gje dihet, nuk eshte ndonje çudi e madhe. Desha te shkruaja nja dy gjera, te pakten gjithkush i di nqs ka lexuar ose degjuar te pakten ndonje material a informacion mbi fene.

Mbulesa e femres nuk eshte ne perputhje me Islamin. Rregullat Islame nuk urdherojne qe te mbulohet fytyra ne asnje menyre. Ato jane akte te ekstremisteve fondamentaliste. Mbulesa e femres ne Islam eshte ne menyre qe te mos duken floket e saja dhe te duket fytyra.
Ka nje ide te hedhur nga perendimi se nje grua e veshur ne menyre provokative quhet e civilizuar. Eshte e kunderta. Nje studente me mini fund eshte nje problem me i madh per shoqerine rreth saj sesa nje e mbuluar sipas Islamit.
Besoj qe duhet te respektohet deshira e tyre per t'u veshur si duan njesoj si deshira e atyre qe nuk mbulohen...

Fakti qe kete gje shume veta e shohin si dukuri negative, ofendon parimin Islam dhe besimet e tij. Tema te tilla jane provokative. Pastaj mbulesa nuk eshte e shenjte vec ne islam.Edhe murgeshat katolike mbulohen.

P.S Per t'ju hapur horizontin informativ nuk quhet ferexhe por hixhab( qe d.m.th mbulese-ne gjuhen arabe ajo e Islamit dhe e Muslimanve) kurse ferexhe eshte nga turqishtja gjuhe qe s'ka asnje lloj lidhje me Islamin. Kur flitet per tema delikate si kjo percaktimi tamam i fjaleve kane rendesi.

cufi_bardhit

Primus registratum

Skorpion hera e pare ne jeten tende qe ke fol tamam. URIME.

Desha vetem te shtoja dicka. Jo c'do Arab eshte musliman dhe jo C'do musliman eshte Arab.Dhe jo c'do gje qe bejne Arabet eshte prej Islamit.

Diddy19

Su@mi

Me pak fjale ke permbledhe ate qe une kam dashte me thane ne 4 postime. Flm.

S

Scorpion

Guest

Besimi fetar ne nje fe, nuk do te thote qe nje person, individ se s'ben te vishesh si jane veshur perkrahesit apo profetet e saj ne kohet e hershme.

Sa per gjithe keta qe kane kundershtuar me lart, nese i mbledhim te gjitha shkrimet dhe i analizojme per njohurite qe kane ndaj fese islame atehere rezultati pa dyshim do te na dale 0,00%. Eshte rezultat i mahnitshem apo jo? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dhe dua te theksoj dicka Primitive është zhveshja, jo veshja

S

Scorpion

Guest

Pyetja se "c'fare feje ke"... kjo mendoj une.

hawk

Primus registratum

Ndeshkimi duhet zbatuar edhe tek mashkulli i cili njihet si musliman e jo islamist(sa per kulture fetare).
Kjo besoj eshte e qarte.
Nese nuk zbatohet atehere nuk kemi veprim ose legjislacion konform Islamit.
Nuk e kuptoj gjith kete tendence fajsimi te fese ne nje kohe qe ajo qartesisht flet te kunderten e asaj qe thua ti ose te asaj qe ti i ke dhene legjitimimin Islam.
Un jam me se i bindur qe ti nuk e njeh fare sepse i referohesh qe ne reshtin e dyte me germa te medha legjislacionit Iranian.Eshte shkrimi i dyte qe e perserit.
E perforcon kur perdor termat Mullah-Mulleh.....Kto nuk jane burime fetare per te gjykuar fenomenin madje,perseri per kulture fetare,jane terma qe nuk gjenden ne Kuran.
Kush te tha ty se ai perfaqson legjislacionin Islam,kush te tha se teokracia Ianiane eshte Islamokraci ??

Kerkon te gjykosh fene time duke ju referuar Iranit?!
Quhet fe Islame dhe jo Iranjane apo Ajato-Mullahe !!

Nje burim tjeter i logjikes tende eshte TV.
Deshmi jane "milionat" qe pandeh se ke pare edhe pse nuk ke patur kohe materiale per ti pare.Pra qe ne fillim hiperbolizon realitetin dhe shnderron "rastet rrenqethese" ne stereotip duke pergjithsuar gjithe realitetin e grave muslimane.Madje nuk mjaftohesh me kaq por teorizon nje situate te tille si derivat burimore Islam,pa njohur burimet.
Televizioni eshte nje mjet,nder te tjere,per te veshtruar realitetin e atyre vendeve por kurrsesi nje mjet per te kuptuar fene e cila nuk perben nje sistem jete ne ato vende.Per mediat kam folur dicka me lart dhe nuk do zgjatem.Nuk jam i pari dhe as i fundit,jo vetem musliman por i cfaredo feje,ngjyre,kombesie,shtrese sociale qe insiston tek roli i mediave ne krijimin e modeleve,stereotipeve,lojes nepermjet informacionit..etj etj.Ne nje kohe qe informacioni(90%) perpunohet nga 5 kompani,3 amerikane,1 britanike,1 franceze,imagjinoje vete rrezultatin.

Nuk nis shkrimin me nje burim ose citim,madje akuzon se ne nxjerrim argumenta te shtermberuar nga perkthimi i keq.Shum mire.Sill ti ku qendron gabimi qe te na bindesh per vetresine e pohimeve tuja!
Jo vetem qe nuk e ben nje gje te tille por si burime sjell TV,legjislacioni e nje shteti...me te tilla baza formimi te opinionit dhe me te degjuar,me te pare ne enderr,me tregimet e gjyshit,nuk diskutojme rreth fese por reth tifozlleqeve.

E kam thene gjithmone se liria eshte relative.Nuk besoj se ti jeton nje nje liri absolute dhe plotson te gjitha deshirat e tua..sepse do bije ne konflikt me lirine e individeve tjere.Pra ka rregulla.Feja ime eshte sistem jete i ndertuar me rregulla.
Nuk te pelqejne rregullat fetare per nje arsye apo nje tjeter kjo nuk i takon fare diskutimit.
Ashtu si ti hyjnizon rregullat,ligjet te cilave ju nenshtrohesh per te rregulluar jeten tende duke privuar detyrimisht lirite e tua,ashtu edhe un kam te drejte te vlersoj rregullat dhe ligjet fetare.

Por mos te largohemi nga tema.
Thelbi eshte moraliteti dhe imoraliteti.
Ajo cka un e quaj imorale dhe te denueshme per ty eshte e kundert.Je i lire ta mendosh tradhetine si fenomen pozitiv ose te rendomte por mos pretendo me ego-etnocentrizem nje shtrirje integraliste te opinionit tend.
Tradhtia martesore(bashksortore) eshte pjese e tradhtise ne gjeresi,mund te jete ne te gjitha sferat e jetes.Perse kur tradhtohet shteti ka denim(ne raste edhe kapital) dhe kur tradhtohet njeri nga bashkshortet qe perbejne themelin e familjes,ku kjo e fundit perben qelizat qe formojne shoqerine(e drejtuar nga ai shtet),duhet trajtuar si cfaqe e lirise?!
Feja ime vlereson moralin.
E mbron ate sepse eshte baza e nje familjeje te shendoshe e per rrjedhoje e nje shoqerie te shendoshe.
Ku qendron problemi ketu??

Edhe Krishterimi si derivat i Hebraizmit e ndeshkon tradhtine,imoralitetin dhe shume cfaqe te tjera.
Natyrisht ka ndryshim ne forme por kjo eshte vetem ceshtje trasformini kameleotesk sepse ne thelb jane te njejtan fe qe pak kohe me perpara aplikonin ose edhe sot ne sekte te ndryshme aplikohen masa te rrepta.Nuk eshte vetem Islami qe e tutelon...