Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

hawk

Primus registratum
Re: Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

Ke folur ne planin e ndjenjave fetare te cerekut te botes,qe besoj se perfshin planin personal.
Po te ishte ne planin personal nuk do te te shkruaja TURP sepse mund te ulem ne te njetin nivel diskutimi...nuk do te ishte hera e pare.
Diskutimi yt,sic te kam thene,here cinik e here patetik le shkas per degjenerime.Jam pak konfuz me objektivin tend.Kerkon te respektosh forumin apo ta shnderrosh,sa here qe te jeper rasti,ne diskutime qe ne te vertet nuk asgje te tille!!
Ja perse te them TURP. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Kalojme tek pika e dyte.
Ne fakt ja "shiti" T.Muzakes(i riu).
Skenderbeu e mori gruan ne lidhje gjaku me Gj.Aranitin,por ne kete rsat "bleu".Nuk ka shume rendesi "tregtia" e Skenderbeut.
Rendesi ka qe edhe tek replika jote kjo tregti nuk ka lidhje dhe nuk frymzohet,ndikohet,nga mesimet e "myslimanizmit".
Thjeshte kete desha te pasqyroj me nje shembull banal. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Lexoj pak ato citatet se nuk te hane /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif.
Do shikosh se femra nuk lejohet te shit-blehet,kjo eshte madje nje prej pikave ne te cilat Profeti ka insistuar shume.Nese asaj i jepet e drejta te aprovoje ose jo martese do te thote se mund te zgjedhe(kjo zgjedhja nuk nenkuptuhoet si fluturim deg me deg /pf/images/graemlins/laugh.gif).
Mbulesa nese praktike fetare ashtu sic ka cdo fe te vetat.
Per ty qe e perfytyron femren ne nje menyre te caktuar eshte diskrimin sepse je egocentrik,mendon se vetem perfytyrimi yt egsiston dhe eshte universal.
Nje praktike fetare ndiqet,ka arsyet e veta te cilat tashme jane bere te bezdishme sikur ti permendja perseri.
P.sh : ne France nje femer kerkon te shkoje ne shkolle e mbuluar,nuk i lejohet,ky a nuk eshte imponim??
Eshte ceshtje relative,por duhet pranuar imponimi fetare ashtu si ti hyjnizon ate jofetare sepse nuk beson(gjoja /pf/images/graemlins/winkwink.gif).

Denimi per mosrrespektim te mesimeve fetare per nje njeri qe ka zgjedhur ate rruge8edhe pse jo totalisht) eshte i njejte me deninimin me mosrresektimn e ligjeve ne nje shtet demokratik per te cilin une votoj pra qe kam zgjedhur.
Per shitjen nuk po flas sepse me duket absurde zgjatja ne kete aspekt.
Po te le ne delirin tend. /pf/images/graemlins/rockband.gif
Bjeri fort...

Kur ti te pranosh ne mentalitetin tend pranine Islame se pari ne Shqiperi pa i bashkangjitur etiketa e pseudoanaliza te tipit..te atije rreshtit per te cilin kam replikuar,atehere mund te jesh gati per te filluar te njohesh dicka nga ky "armiku" i jot.Vete atehere ai mund te jete vetem nje shprehje e diversitetit e jo me armik.
Te pengon patologjia e jo pasqyrimi i Islamit neper bote,injoranca e jo altruizmi yt patetik(edhe hipokrit)gjoja "deshperim" per te drejtat e muslimaneve /pf/images/graemlins/sleep.gif.
Kto jane origjina e verberise tende.

Por mua nuk me plas fare.Hesapi jot-si i thojne.
Mjafton qe te respektojme nj-tj sidomos te MOS ofendojme ate ne te cilen identifikohemi fetare,kombetare,politike,kulturore,individuale. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

atman

Forumium maestatis

Mjaftojne dy gjera:
- Vritet me gure, nese tradheton burrin.
- Nuk lejohet te hyje ne xhami, kur eshte me menstruacione.

MLK

Primus registratum

Mund te na e thuash ne cilin vend islamik vritet me gura?

Ps. menstruacione quand periodat ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif

LUANESHA

Primus registratum

qa nuk nigjon ne kte bote /pf/images/graemlins/shocked.gif
kur e dredh gruja,e gjujne me gur /pf/images/graemlins/eek.gif po kur e dredh burri?se dhe pse mundet me u martu me 7 gra sma merr menja me nejt besnik ndaj grave /pf/images/graemlins/confused.gif a e varin...? /pf/images/graemlins/laugh.gif

elviskelmendi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
qa nuk nigjon ne kte bote /pf/images/graemlins/shocked.gif
kur e dredh gruja,e gjujne me gur /pf/images/graemlins/eek.gif po kur e dredh burri?se dhe pse mundet me u martu me 7 gra sma merr menja me nejt besnik ndaj grave /pf/images/graemlins/confused.gif a e varin...? /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ] /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/wave.gif
Zemrushe Luanesh...ata jetojne ne nje bote tjeter,,,,ne nje epoke tjeter...ne ne realitet tjeter.....:) edhe pse po mundohemi tju sjellim zhvillimin me ane te demokracise, capitalismit, e secularizmit....ata akoma qe akoma vazhdojne te mbeten te pagdhendur.....

atman

Forumium maestatis

Mund te na e thuash ne cilin vend islamik vritet me gura?

Ps. menstruacione quand periodat ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Duke te lexuar kur mundem, kisha tjeter pershtypje. Dua te them se pyetje te tilla, me duken te pamundura, por ekziston edhe mundesia e pamundesise.

- Maryam Rajavi presidente e levizjes iraniane, jashte Iranit (per arsye qe kuptohen), ne takimin me gra belge ne Bruksel, 26 tetor 2006, duke mbajtur referatin "Integralizmi islamik- kercenim i perbashket" thote se jane me qindra grate qe denohen ne kete menyre.
Bazuar mbi ate qe thuhet ne Kuran se grate tuaja jane si farerat qe duhen mbjelle, ndaj beni me to çfare te doni, kuptohen pasojat.

Ligji i denimit ne veçanti te femres duke e vrare me gure, ekziston ne shumicen absolute te vendeve islamike.
Afganistan, Jemen, Bangladesh, Iran, Somali, Emiratet e bashkuara Arabe, Irak etj.
Kronike e shkurter:
Bangladesh, kreri mysliman i tribuve quhet Salish dhe ruan te drejten per te ruajtur drejtesine??? Keta e denojne femren qe nga qethja e kokes deri ne vrasje me gure. Rastet jane me dhjetra. Nurjahan Begum - 21 vjeç e braktisur nga i shoqi kerkoi leje per t'u rimartuar dhe Salishi e denoi me vdekje-vrasje me gure. Madje edhe prindet e saj u denuam me 50 fshikuj ne trup sepse pranuan martesen e dyte te vajzes, martese qe nuk perkonte me islamizmin.
Emiratet e Bashkuara arabe.
Shkurt 2000. Kartini Bint Karim, qytetare Indoneziane u denua me vdekje me gure nga gjyqi islamik i qytetit Fujairah.
Somali
Gjykata islamike e rajonit Shebelle denoi; vdekje me gure nje femer per poligami. Vrasja u pezullua sepse ishte shtatzene.
Sudan
17 Janar 2002 Abok Alfa Akok, 18 vjeç e fisit Dinka u denua; vdekje me gure nga gjykata Islamike e NAYALA - Darfuri Jugor.
22 shtator 2006 Amnisti Internacional, jepte te dhena per denimin e nje femre; vdekje me gure...
Ne legjislacionet e ketyre vendeve saktesohet edhe madhesia e gureve, ne to thuhet se guret qe duhen perdorur per te ekzekutuar nuk duhen te jene te medhenj, sepse vdes me dy goditjet e para, as te vegjel, sepse vetem sa e plagosin, duhet te jene te tille qe te çojne drejt nje vdekjeje te agonishme. Torture.

MLK, PYETJES TENDE PO I PERGJIGJEM ME NJE PYETJE: Sa njerez duhet te vdesin nga kafshimi i kobres, qe ajo te klasifikohet si gjarper helmues?

hawk

Primus registratum

Mjaftojne dy gjera:
- Vritet me gure, nese tradheton burrin.
- Nuk lejohet te hyje ne xhami, kur eshte me menstruacione.

[/ QUOTE ]

- Eshte denim qe shtrihet edhe tek mashkulli.
Jam kurioz te di madhesine e gurit sipas teje.
Imoraliteti i percaktuar si "zina'" eshte krim i denueshem me vdekje ne islam.
Eshte absurde te denosh nje cift ne ate menyre po ashtu sa eshte absurde te denosh me agonine e karriges elektrike ose injeksionit ne vende demokratike per nje krim te percaktuar si te denueshem me vdekje.
Kendveshtrimi eshte relativ.
Varet nga tifozlleku.
Nese njeriu zgjedh te jetoje ne nje shtet me ligje te tilla ai duhet ti nenshtrohet ketyre ligjeve.
Ajo qe ego dhe etnocentrizmit tone europian i duket helmuese mund mos te perceptohet si e tille ne nje kotekst tjeter dhe anasjelltas.

Kobra mbeshtet forcen e saje tek helmi dhe ne perceptimin tone e identifikojme ne kete menyre.Islami nuk mbeshtetet ne denimin me gure,eshte vet nje pike uji ne oqeanin-sistemin e jetes qe perben(pretendon te jete) feja.Perse ti duhet ta identifikosh(fene) ne kete menyre duke lene jashte cdo gje(thelbesore),nderkohe qe tek kobra e percakton nga karakteristika me kryesore dhe me dalluese
Lufta daj imoralitetit nuk eshte vetem islame.Madje nuk ka te beje as me fene.
Pa dashur te bej leksione morali,un nuk besoj se ti pranon qe gruaja e jote,ose nena te bejne xheste te tilla.E denon(shpresoj),ndoshta jo me urrejtje qe te te dergoje gjer ne vresje por ama ne nje menyre e urren,gjykon,denon.
Pra sic e shikon nuk eshte ceshtje qe i perket botes fetare por individit edhe ne mungese totale te rregullave fetare.
Menyra e denimit diku mund te jete e lehte,diku mund te jete kapitale,madje me shpesh degjojme denime te tilla jo ne emer te fese por hakamarrjes mashkullore nganjehere edhe femerore.
Ti emfatizon,hiperbolizon, disa raste qe jane fare fare sporadike ne vende islame por jo islamokratike duke i shnderruar ne stereotip dhe duke identifikuar te gjithe fene.

Nuk me duket se kometimi i atyre rasteve te dokumetara hollesiht nga ti eshte domethenes dhe teologjik.
Por nese i ke sjell per koment...rasti i rimartimit qe i ishte ndaluar asaj 21 vjecares dhe madje denimi me vdekje eshte plotesisht absurde sepse divorci dhe per rrjedhoje rimartesa e femres dhe e mashkullit eshte e aprovuar ne Islam(ndryshe nga krishterimi).Kur them absurde nenkuptoj edhe joislame...Pra ti paraqet si Islam nje rast qe esshte ne kundershtim me kete fe.
Nisesh nga 4-5...e me shume raste duke i krahasuar me te njejtat parametra te milionave te Hitlerit.
Avash!! /pf/images/graemlins/angel.gif

- Hyrja ne xhami,duhet sqaruar pa e shkeputur nga konteksti sepse pastaj merr ngjyra tifozlleku.Hipotizoj se replikoj me nje person objektiv qe shtron mendime pa pargjykime dhe jo tendencioze...pastaj sa je i tille nuk e di(shohim).
Pra sic thame duhet sqaruar.
Ne xhami hyhet me nje qellim qe eshte adhurimi i Krijuesit,nje praktike e njohur nga feja Islame ashtu si te gjitha fete e tjera ne objektet e tyre te kultit.
Ky adhurim ka disa kushte.I pari eshte ai fiziologjik qe fillon me pastertine.Nje femer gjate ciklit nuk eshte e "paster" per adhurim.
Ashtu si nje mashkull nuk eshte i paster pas ejakulacionit.
Ketu flasim per pasterti ne nje dimension fetare qe lidhet me adhurimin pasi ato amund te jene ne ato dite(momente)shume me te paster-ne kuptimin jo adhurues-se sa kur adhurojne.
Kjo gjendje fizike si per femren ne ate qe permend ti dhe per mashkullin ne ate qe harron te permendesh-por qe duhet ta citosh sepse i jep ngjyra diskriminimi-jua ndalon adhurimin i cili nuk behet vetem ne xhami dhe nuk ka te beje vetem me namazin por edhe me agjerimin...!!
Nese duan te hyjne ne xhami per ta vizituar,per te punuar etj etj,nuk eshte problem.
Besoj se ky nuk mund te quhet diskriminim ndaj besimtares femer ashtu sic nuk mund te quhet diskriminim te punosh ne banke e gjetke sipas disa rregullave e jo me rroba te grisura,i pa lare,me thonje te zi,me gisht ne hunde(kto nuk te pengojne adhurimin,ndersa menstruacionet nuk te pengojne punen ne banke,por besoj se e kupton thelbin)...Pra ka rregulla te caktuara te cilat nuk duhen zhvleresuar sepse behen per hire te Hyjnores duke vleresuar ato qe behen per hire te njeriut.

P.S
-Duhet pasqyruar jo vetem mendimi i zonjese Rajazi sepse nuk gjykohet apo denohet duke degjuar vetem akuzen.
-Jam shume kurioz te di ne cilin ajet kuranore shkruhet ajo puna e fares qe duhet mbjellur...dhe shfrytezuar.

E kam thene edhe nje here tjeter,nese Profeti vlereson figuren materne me shume se ate paterne dhe kur thote- me te miret nder ju jane ato qe jane me te miret me grate e tyre"..atehere ose ai nuk duhet te kete lexuar mire librin te cilin vete e propagandoi ose ai citati qe ti sjell eshte fantazem...!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Nese njeriu zgjedh te jetoje ne nje shtet me ligje te tilla ai duhet ti nenshtrohet ketyre ligjeve.

[/ QUOTE ]

Po pse je ti që i ke zgjedh ato t'babs e ate t'nanës? Kjo është ajo për të cilën unë flas. Nuk ka mundësi zgjedhje dhe ligji dënon të drejtat njerëzore sepse kështu thotë Kurani. A aplikohet ky ligj ndaj një jo-besimtari që jeton në vendet e lartpërmendura? Apo të mbyllim sytë siç bën Gysi pasi këdto nuk ndodhin në ambjentin ku jetojmë?

Pastaj, meqë jemi tek gruaja, sa burra janë vrarë me gura në këto vende për "krime" të ngjashme me këto të grave?

Hawk, ta kam thënë edhe më parë. Në don të besosh kjo është puna jote, por së paku duhet të dish se çfarë beson.

P.S. Besimin e çerekut të botës nuk e kam ofenduar në asnjë shkrim timin. Dhe turp nuk ndjej asnjë herë për një veprim timin pasi e kam menduar para se ta kryej (jo se nuk mund të gaboj por nuk ndodh shpesh). Dhe forumin nuk e kam dhe nuk besoj se do e cënoj ndonjëherë me shkrimet e mia pasi thjesht nuk jam i interesuar për diçka të tillë. Megjithatë mund të ndodhë që të kem fërkime me ndonjë të "ndriçuar" të Islamit për të cilin mënyra e tij të« menduarit është shkruar para 1500 vjetësh dhe kësaj mënyre duhet t'i përshtaten edhe të tjerët pavarësisht nga besimi apo mosbesimi i tyre.
/pf/images/graemlins/wave.gif

gurax

Pan ignoramus

Jam jashte teme tashti, por do te me pelqente te dija ne kendveshtrimin e tere atyre qe ndjekin fene islame, c'do te thote per ta fjala "fanatik"? Ne kete apo ne ndonje teme tjeter, pak rendesi ka, une pyetjen po e shtroj ketu.
Dhe nderkohe qe pergjigja mund te shkruhet duke i paraprire pyetjes se brendshme "A ben pjese ne kete definicion ndonje nga muslimanet e AF-se?" do t'ju kujtoj se kete pergjigje, pervec se po formulohet sipas ideimit apo njohurive te shkruesit, do te lexohet ne te njejten kohe, duke patur edhe pyetjen tjeter parasysh, nga lexuesit e ndryshem te AF-se. Gjykimet me pas le t'i mbajme te tere per vete.
Nje kerkese personale, qe referencat e shenjta me citat te mbahen ne minimum. Po pyes njerezit, jo librat.

ndricim

Primus registratum

Jam jashte teme tashti, por do te me pelqente te dija ne kendveshtrimin e tere atyre qe ndjekin fene islame, c'do te thote per ta fjala "fanatik"?

Nje kerkese personale, qe referencat e shenjta me citat te mbahen ne minimum. Po pyes njerezit, jo librat.

[/ QUOTE ]

shembulli me i mire per te shpjeguar fjalen "fanatik" je vet ti Gurax. Pse personaliteti i juaj nuk do qe k'tu te citohen shkrimet e shenjta?? ti mund permendesh fjale te nje ateisti, shkrimtari apo pjese nga bibla une nuk kame urreitje per kete sepse k'tu eshte tema Teologjia shoku administrator(fanatik).

njih vetveten /pf/images/graemlins/laugh.gif

gurax

Pan ignoramus

/pf/images/graemlins/lol.gif Po une s'permenda asnji o robo. Po s'eshte cudi te isha dhe une besimtar, i nderuari Klean. /pf/images/graemlins/laugh.gif Kaq cudi eshte me ardh pytja nga robi? Po s'eshte urrejtje o robo, cito sa te duash se une s'e di minimumin tat. Po pertoj t'i lexoj ato dhe do i kaloj te shof ku ke shkrujt ti. Ti thua fjalet e ateistit i citoj, po jane fjalet e mia ore, kete po te them dhe ty. Hec pra ta njofim veten.

EEee e kom shkrujt si administrator i vertete! /pf/images/graemlins/laugh.gif

hajd pra /pf/images/graemlins/wave.gif

elviskelmendi

Primus registratum

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Po pse je ti që i ke zgjedh ato t'babs e ate t'nanës? Kjo është ajo për të cilën unë flas. Nuk ka mundësi zgjedhje dhe ligji dënon të drejtat njerëzore sepse kështu thotë Kurani. A aplikohet ky ligj ndaj një jo-besimtari që jeton në vendet e lartpërmendura? Apo të mbyllim sytë siç bën Gysi pasi këdto nuk ndodhin në ambjentin ku jetojmë?

Pastaj, meqë jemi tek gruaja, sa burra janë vrarë me gura në këto vende për "krime" të ngjashme me këto të grave?

Hawk, ta kam thënë edhe më parë. Në don të besosh kjo është puna jote, por së paku duhet të dish se çfarë beson.

P.S. Besimin e çerekut të botës nuk e kam ofenduar në asnjë shkrim timin. Dhe turp nuk ndjej asnjë herë për një veprim timin pasi e kam menduar para se ta kryej (jo se nuk mund të gaboj por nuk ndodh shpesh). Dhe forumin nuk e kam dhe nuk besoj se do e cënoj ndonjëherë me shkrimet e mia pasi thjesht nuk jam i interesuar për diçka të tillë. Megjithatë mund të ndodhë që të kem fërkime me ndonjë të "ndriçuar" të Islamit për të cilin mënyra e tij të« menduarit është shkruar para 1500 vjetësh dhe kësaj mënyre duhet t'i përshtaten edhe të tjerët pavarësisht nga besimi apo mosbesimi i tyre.
/pf/images/graemlins/wave.gif

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ne fakt ky denim eshte permendur ne Bibel ne rradhe te pare. Atehere pyetje te tilla nuk kane te bejne me dyshimet ne Islam, por me dyshimet ne fete monoteiste.

Ne Bibel Zoti i urdheron Moisiut (Musliman eshte edhe ky me qe rra fjala) ne Levitiku 20:

8 Respektoni statutet e mia dhe i vini në zbatim. Unë jam Zoti që ju shenjtëron.
9 Kushdo që mallkon të atin ose të ëmën, do të dënohet me vdekje, sepse ka mallkuar të atin o të ëmën; gjaku i tij do të bjerë mbi të.
10 Në rast se ndonjëri shkel kurorën me gruan e një tjetri, në qoftë se shkel kurorën me gruan e fqinjit të tij, shkelësi dhe shkelësja e kurorës do të dënohen me vdekje.
11 Në qoftë se dikush bie në shtrat me gruan e atit të tij, ai zbulon lakuriqësinë e të atit; prandaj që të dy do të dënohen pa tjetër me vdekje; gjaku i tyre do të bjerë mbi ta.
12 Në rast se dikush bie në shtrat me nusen e birit të tij, që të dy do të dënohen me vdekje; kanë kryer një degjenerim të neveritshëm; gjaku i tyre do të bjerë mbi ta.
13 Në qoftë se dikush ka marrëdhënie seksuale me një burrë ashtu si ato që bëhen me një grua, që të dy kanë kryer një degjenerim të neveritshëm, do të dënohen pa tjetër me vdekje; gjaku i tyre do të bjerë mbi ta.
14 Në qoftë se dikush merr për grua bijën dhe nënën e saj, kemi një incest; do të digjen në zjarr si ai ashtu dhe ato, me qëllim që të mos ketë incest midis jush.
15 Në rast se një burrë bashkohet me një kafshë, ai do të dënohet me vdekje; do të vritet edhe kafsha.
16 Në rast se një grua i afrohet një kafshe për t`u bashkuar me të, do të vrasësh gruan dhe kafshën; do të dënohen pa tjetër me vdekje; gjaku i tyre do të bjerë mbi ta.

Kjo eshte nje nga 10 urdheresat qe ka dhe Zoti Moisiut ne Eksodi 20 ku permendet me urdheresa te tjera:

12 Do të nderosh atin tënd dhe nënën tënde, me qëllim që ditët e tua të jenë të gjata mbi tokën që Zoti, Perëndia yt, po të jep.
13 Nuk do të vrasësh.
14 Nuk do të shkelësh besnikërinë bashkëshortore.
15 Nuk do të vjedhësh.
16 Nuk do të bësh dëshmi të rreme kundër të afërmit tënd.

Tani kjo permendet pas vrasjes, dhe disa vende kane vrasjen me ndeshkim kapital.

Keto ndeshkime jane per te parandaluar prishjen e shoqerise. Se nqs nuk do kishte ndeshkime, atehere vjedhesi do vidhte sa donte, vrasesi do vriste sa donte edhe keshtu do prishej e gjithe shoqeria...

Edhe me rastin e "zinase", ndeshkimi kapital eshte vete per te martuarit dhe jo ata qe nuk jane martuar. Kjo eshte me shume per te ndaluar perhapjen e ketij veprimi ne shoqeri se sa per te forcuar moralin ne nje individ.

Se ca ben ti, naten apo diten ne nje dhome, nuk i eshte lejuar asnjeriut te pergjoje ne menyre apo tjetrin. Pra shume gjera mund t'i besh pa pare njeri dhe nuk denohesh...se nuk ka deshmimtare pervec Zotit qe di ca po ben. Se do denoje apo jo Ai, kjo eshte pune tjeter dhe eshte midis teje dhe Zotit.

Por nqs ben publikisht, ne mes rruges, atehere kjo nuk eshte dicka qe te perket vetem teje, por edhe njerezve dhe shoqerise dhe eshte e papranueshme.

Ne fakt po nuk pati 4 deshmimtare te besueshem dhe nje gjyqtar qe i merr si legjitime keta deshmimtare, atehere nuk ka as ndeshkim pavaresisht faktit se ke bere apo jo zina, marredhenje seksuale jashte martese.

Ne fakt, nje histori e tille permendet ne Kur'an, eshte ne lidhje me nje shok te profetit qe kur vjen ne shtepi gjen gruan e tij ne ne krevat me nje burre tjeter. Personi ne fjale, pret gjithe naten jashte deres se shtepise dhe nuk u fund brenda si i shkalluar (gje qe do pritej nga nje person) dhe ne mengjes shkon edhe i tregon profetit qe pa ate dhe kete. Profeti e di se nqs personi nuk sjell 4 deshmimtar, ai duhet ndeshkuar vete sepse eshte pergjegjesia e atij qe merr kurajo te deshmoje ne gjera te tilla te kete siguruar 4 deshmimtare dhe pastaj te hedhi akuzat, se nqs nuk vepron keshtu, atehere ai do ndeshkohet vete pavaresisht se po deshmon ate qe ka pare ne te vertete apo jo.

Dhe me paz zbret pjesa e Kur'anit qe udhezon qe deshmimtari te deshmoje 4 here kundra gruas se tij, dhe heren e 5-ste te mallkoje veten me mallkimin e Zotit nqs genjen. Gruaja po ka te drejte te pranoje ndeshkimin, ose te shmangi ndeshkimin duke deshmuar 4 here qe nuk ka vepruar ashtu dhe heren e 5-ste te mallkoj veten nqs genjen. Ne kete rast, asnjeri nuk ndeshkohet.

Pra pavaresisht se ca ben nje person naten apo diten fshehurazi ne dhomen e tij, zina apo ndonje gje tjeter, nuk eshte synimi i ndeshkimit te imponoje moralin ndikujt, por ne fakt eshte mbrojtja e shoqerise ndaj perhapjes se imoralitetit.

Per kete mund te lexoni

Kur'an, Surah Nur (24):

1. (Kjo është) Kaptinë të cilin Ne e shpallëm dhe Ne e bëmë detyrim të domosdoshëm (zbatimin e dipozitave që theksohen në të) dhe Ne parashtruam në të argumente të qarta në mënyrë që të merrni mësim.
2. (dispozitë obliguese është që) Laviren dhe lavirin t’i rrahni, secilit prej tyre me nga njëqind të rëna, dhe në zbatimin e dipozitave të All-llahut mos u tregoni zemërbutë ndaj atyre dyve, nëse jeni që besoni All-llahut dhe botës tjetër. E gjatë zbatimit të ndëshkimit ndaj tyre, le të jenë të pranishëm një nmër besimtarësh.
3. Laviri nuk do të duhej të martohej me tjetërkë, pos me ndonjë lavire ose idhujtare, e lavirja me të nuk do të duhen të martohej kush pos ndonjë lavir o idhujtarë. Ajo (kurvëria ose martesa më të) është e ndaluar për besimtarët.
4. Edhe ata të cilët bëjnë shpifje për gratë e ndershme dhe nuk sjellin katër dëshmitarë, t’i rrahni ata me nga tetëdhjetë të rëna dhe atyre mos u pranoni dëshminë më kurrë. të tillët janë të pabesueshëm.
5. Me përjashtim të atyre që më vonë pendohen dhe përmirësohen, vërtet All-llahu është që shumë falë e mëshiron.
6. Ndërsa ata të cilët shpifin për gra të veta dhe nuk kanë dëshmitarë tjetër përveç vetes Dëshmimi i çdonjërit prej tyre është: të betohen katër herë në All-llahun se ai e thotë të vërtetën.
7. E pesta (herë e betimit) është: mallkimi i All-llahut qoftë mbi të, nëse gënjen.
8. E nga ajo (gruaja e shpifur) largohet dënimi, nëse katër herë betohet në All-llahun se ai (shpifësi) gënjen.
9. E pesta herë e betimit të jetë që ta godis hidhërimi i All-llahut, atë (gruan) nëse ai, ka qenë i vërtetë.
10. Dhe sikur të mos ishte dhurata dhe mëshira e All-llahut ndaj jush (ju do të mbarojshit). Pa dyshim Alahu pranon pendimin është i gjithëdijshëm.
11. S’ka dyshim se ata që trilluan shpifjen, janë një grup prej jush. Ju mos e mrrni atë si ndonjë dëm për ju, përkundrazi, ajo do të jetë në dobinë tuaj. Secilit prej tyre do t’i takojë dënimi sipas pjesëmarrjes në mëkat, e atij prej tyre që e barti pjesën e madhe (të shpifjes) i takon dënim i madh.
12. E përse kur e dëgjuan atë (shpifje) besimtarët dhe besimtaret të mos mendinin të mirën si për vete dhe të thonin: “Kjo është shpifje e qartë?!”
13. Përse ata nuk i sollën katër dëshmitarë për këtë? E derisa nuk sollën dëshmitarë, ata pra te All-llahu janë mu gënjeshtarët.
14. E sikur të mos ishte mëshira e All-llahut dhe mirësia e Tij ndaj jush, në këtë dhe në botën tjetër, ju do t’ju kapte dënim shumë i madh për shkak të asaj në të cilën u hudhët.
15. Kur ju atë (shpifjen) e përcollët me gjuhën tuaj dhe për atë që nuk kishit kurrfarë dije folëshit duke menduar se ajo ishe imtëssi e parëndësishme, ndërsa te All-llahu ajo është e madhe.
16. E përse, kur e dëgjuat atë, nuk thatë: “Ne nuk na takon të flasim për këtë. I lartë je Ti, kjo është shpifje e madhe!”
17. All-llahu ju këshillon që një e tillë të mos përsëriet kurrë, nëse jeni besimtarë të denjë.
18. All-llahu sqaron për ju argumentet, sepse Ai është i dijshëm e i urtë.
19. Ata, të cilët dëshirojnë që te besimtarët të përhapet amoraliteti, ata i pret dënim i dhembshëm në këtë dhe në botën tjetër. All-llahu di (të fshehtat) e ju nuk e dini.
20. Sikur të mos ishte mirësia e All-llahut ndaj jush dhe mëshira e Tij, (do ta përjetoshit menjëherë dënimin), po All-llahu është shumë i butë, i mëshirshëm.
21. O ju që besuat, mo s shkoni gjurmëve të djallit, pse kush ndjek gjurmët e djallit ai urdhëron për të shëmtuara e të irituara, e sikur të mos ishte mirësia e All-llahut ndaj jush dhe mëshira e Tij, askush prej jush nuk do të pastrohej më kurrë (prej mëkatesh), por All-llahu e pastron atë që do Ai. All-llahu dëgjon e di.
22. Të ndershmit dhe të pasurit nga ju, të mos betohen se nuk do t’u jain t afërmve, të varfërve dhe atyre që pr hir të All-llahut lanë vendlindje e tyre, po le t’ua falin (gabimin) dhe mos t’ua zënë për të madhe. A nukdëshironi që All-llahu t’u falë. All-llahu falë dhe mëshiron shumë.
23. Vërtet, ata që akuzojnë gratë e ndershme, besimtare të pafajshme, janë të mallkuar në këtë botë dhe në botën tjetër dhe ata i pret një dënimshumë i madh.
24. Në atë ditë kur dëshmojnë kundër tyre gjuhët e tyre, duart e tyre dhe këmbët e tyre për atë që ata kanë punuar.
25. Atë ditë All-llahu ua plotëson shpërblimin e merituar, e ata e dinë se All-llahu është Ai i vërteti, i qarta në drejtësi.
26. Të këqiat (fra ose fjalë) janë për të këqinjtë edhe të këqinjtë janë për të këqijat, ndërsa të ndershmet janë për të ndershmit edhe të ndershmit janë për të ndershmet. Ata janë të pafajshëm nga ajo që u thotë atyre. Ata kanë falje të madhe dhe furnizimtë begatshëm.
27. O ju që besuat, mos hyni në shtëpi të huaja pa kërkuar leje dhe pa përshëndetur njerëzit e saj. Kjo është më mirë për ju në mënyrë që merri mësim.
28. Po nëse nuk gjeni aty asnjë, atëherë mos hyni në to derisa t’u jepet leja, e nëse u thuhet kthehuni, ju pra kthenu. Kjo është më e ndershme për ju. All-llahu di çdo gjë që veproni ju.
...................

cacol

Forumium maestatis

Yhyyyyyyyyyyyyy piçkë e s'ëmës /pf/images/graemlins/lol.gif

Albanski, e di c'ke ti ? Kap ndonje mjekrrosh "dije*ar", beji nje interviste alla "bin laden" edhe hidhe online... do e kishim me te lehte dhe ne, te pakten per ta pare.

Persa i perket "pisllekut" te grave gjate periodave, ai eshte shume here me pak i rende sesa çorapet e grisura dhe kundermuese te burrave ( arabe ) qe nuk dine ca eshte dushi.

Ju kete nuk kuptoni : Kurani mund te kete qene adapt per shekullin ne te cilin eshte shkruar dhe jo per epoken moderne ne te cilen jetojme. Kete e them sepse pak me siper eshte folur per "rregullim te shoqerise" e budallalleqe te tjera si kjo. Sot ekzistojne SHTETET more njerez, ligjet i ben shteti, shteti kontrollon respektimin e tyre, shteti aplikon denimet per thyerjen e tyre. Ndersa ne rastin e ju islamikeve, mbi jeten e nje njeriu vendos kryeplaku i fshatit apo dije*ari i rradhes...

ndricim

Primus registratum

Persa i perket "pisllekut" te grave gjate periodave, ai eshte shume here me pak i rende sesa çorapet e grisura dhe kundermuese te burrave ( arabe ) qe nuk dine ca eshte dushi.

[/ QUOTE ]

te eshte bere e zakonshme era e mestrunacioneve ty Mostwanted prandaj thua qe era e corapeve eshte me e keqe, sepse flliqesirat si ty perdorin gjuhen ne vaginen e nje vajze simpatike. Ta them dhe nje here "mos e flliq teologjine"
po eren e corapeve arab ku e nuhate?

cacol

Forumium maestatis

E nuhata kur kalova prane nje xhamie ketu ne Itali /pf/images/graemlins/laugh.gif, pashe mikrobet qe dilnin nga xhamia shume te revoltuar sepse as ata nuk e duronin dot eren e kembeve. E forte do ishte sikur dikush te mos perulej njeheresh me te tjeret edhe ti ngecte hunda te sumatriçja e ndonje myslymani tjeter lapanjoz /pf/images/graemlins/lol.gif

Felliqesirat si ty nga ana tjeter, perdorin acid mbi fytyren e nje femre simpatike, apo e vrasin ate me gure.

E di ti debil qe Kurani ta ndalon duhanin ? Une njoh mijera myslymane qe mekatojne qellimisht.

atman

Forumium maestatis

- Eshte denim qe shtrihet edhe tek mashkulli.

PO, POR ZBATOHET TEK FEMRAT.

Jam kurioz te di madhesine e gurit sipas teje.

SHUAJE KURIOZITETIN NE RRADHET E LEGJISLACIONIT IRANIAN.

Imoraliteti i percaktuar si "zina'" eshte krim i denueshem me vdekje ne islam.

DHE E QUAN NORMALE? E LIDH ME PERGJIGJEN E PARE. BURRI ISLAMIST ndoshta s'ka nevoje te "tradhetoje", e ka te legjitimuar, pra I LEJOHET TRADHETIA sepse merr disa gra, madje ke te doje, mjafton te paguaje. Gruaja islame martohet me derr ne thes. Mungon dashuria, mungon pelqimi, mirekuptimi, kultura e tyre dhe KJO ESHTE NJE JETE E SHKUAR DEM. Ky eshte krim dhe jo ajo qe ju e quani tradheti dhe e denoni me vdekje. PERSE NUK LEJONI EDHE POLIGAMINE E FEMRES?
Eshte absurde te denosh nje cift ne ate menyre po ashtu sa eshte absurde te denosh me agonine e karriges elektrike ose injeksionit ne vende demokratike per nje krim te percaktuar si te denueshem me vdekje.
Kendveshtrimi eshte relativ.
Varet nga tifozlleku.

TIFOZLLEK VRASESISH?! Pa dashur te mbroj denimin me vdekje, ose menyren se si kryhet ai kudo ku ekziston, kam nje pyetje: NE CILIN VEND TE EUROPES OSE AMERIKES, eshte vrare femer per tradheti? DHE MUNDOHU TE MOS DALESH NE SHPJEGIME TE PERGJITHESHME SIç KE BERE DERI TANI, PERMBAJU TEMES, DMTH- FEMRA NE ISLAM.

PERGJIGJA TE ESHTE DHENE. DO SHTOJA VETEM DIçKA. NJERIU NDAJ KA LUFTUAR PER LIRINE E TIJ, SEPSE NUK ESHTE PAJTUAR ME ATE DHUNE QE I IMPONOHET E CILA FSHIHET BRENDA THENIES TENDE DHE FATALITETIT I CILI ESHTE MENYRE E MASKUAR SUNDIMI DHE NENESHTRIMI. DUKE E LIDHUR ME SA THUA ME POSHTE PO SHTOJ; MOS HARRO SE LIRIA KA DISA TRAJTA QE E PERBEJNE SI TE TILLE DHE QE NUK VAREN NGA ETNOCENTRIZMI APO EGOJA.
Ajo qe ego dhe etnocentrizmit tone europian i duket helmuese mund mos te perceptohet si e tille ne nje kotekst tjeter dhe anasjelltas.

Kobra mbeshtet forcen e saje tek helmi dhe ne perceptimin tone e identifikojme ne kete menyre.Islami nuk mbeshtetet ne denimin me gure,eshte vet nje pike uji ne oqeanin-sistemin e jetes qe perben(pretendon te jete) feja. (FLITET PER FEMREN NE ISLAM DHE DENIMIN QE MERR)Perse ti duhet ta identifikosh(fene) ne kete menyre duke lene jashte cdo gje(thelbesore), (IDEM)nderkohe qe tek kobra e percakton nga karakteristika me kryesore dhe me dalluese
Lufta daj imoralitetit nuk eshte vetem islame.Madje nuk ka te beje as me fene. (EKZAKT! POR NE VENDET ISLAMIKE JANE MULLEHET- MULLAHU- MULLINJTE QE USHTROJNE DREJTESINE BAZUAR MBI KURAN. NE VENDET E TJERA LIGJET NUK I DIKTON FEJA)
Pa dashur te bej leksione morali,un nuk besoj se ti pranon qe gruaja e jote,ose nena te bejne xheste te tilla.E denon(shpresoj),ndoshta jo me urrejtje qe te te dergoje gjer ne vresje por ama ne nje menyre e urren,gjykon,denon. NUK ESHTE VENDI PER TE ANALIZUAR NGA KENDVESHTRIMI PSIKOLOGJIK PERSENE E NJE TRADHETIE, PO FLASIM PER MENYREN SE SI TRAJTOHET KJO TRADHETI NGA ISLAMI. VDEKJE ME GURE, MENYRE TEPER E TURPESHME DHE OFENDUESE, PER NJEREZIMIN NE TERESI. URREJTJA NUK ESHTE MARRJE JETE. DHE MOS HARRO KURRE SE SHKAKU I NJE TRADHETIE, MUND TE JESH EDHE TI VETE.
Pra sic e shikon nuk eshte ceshtje qe i perket botes fetare por individit edhe ne mungese totale te rregullave fetare. E TUTELON ISLAMI - JO FEJA NE TERESI.
Menyra e denimit diku mund te jete e lehte,diku mund te jete kapitale,madje me shpesh degjojme denime te tilla jo ne emer te fese por hakamarrjes mashkullore nganjehere edhe femerore.
Ti emfatizon,hiperbolizon, disa raste qe jane fare fare sporadike ne vende islame por jo islamokratike duke i shnderruar ne stereotip dhe duke identifikuar te gjithe fene. JO ME FENE, ME ISLAMIZMIN.

Nuk me duket se kometimi i atyre rasteve te dokumetara hollesiht nga ti eshte domethenes dhe teologjik.
Por nese i ke sjell per koment...rasti i rimartimit qe i ishte ndaluar asaj 21 vjecares dhe madje denimi me vdekje eshte plotesisht absurde sepse divorci dhe per rrjedhoje rimartesa e femres dhe e mashkullit eshte e aprovuar ne Islam(ndryshe nga krishterimi).Kur them absurde nenkuptoj edhe joislame...Pra ti paraqet si Islam nje rast qe esshte ne kundershtim me kete fe.
Nisesh nga 4-5...e me shume raste duke i krahasuar me te njejtat parametra te milionave te Hitlerit.
Avash!! /pf/images/graemlins/angel.gif ME KETE RAST RIBEJ PYETJEN.

- Hyrja ne xhami,duhet sqaruar pa e shkeputur nga konteksti sepse pastaj merr ngjyra tifozlleku.Hipotizoj se replikoj me nje person objektiv qe shtron mendime pa pargjykime dhe jo tendencioze...pastaj sa je i tille nuk e di(shohim).
Pra sic thame duhet sqaruar.
Ne xhami hyhet me nje qellim qe eshte adhurimi i Krijuesit,nje praktike e njohur nga feja Islame ashtu si te gjitha fete e tjera ne objektet e tyre te kultit.
Ky adhurim ka disa kushte.I pari eshte ai fiziologjik qe fillon me pastertine.Nje femer gjate ciklit nuk eshte e "paster" per adhurim.
Ashtu si nje mashkull nuk eshte i paster pas ejakulacionit.
Ketu flasim per pasterti ne nje dimension fetare qe lidhet me adhurimin pasi ato amund te jene ne ato dite(momente)shume me te paster-ne kuptimin jo adhurues-se sa kur adhurojne.
Kjo gjendje fizike si per femren ne ate qe permend ti dhe per mashkullin ne ate qe harron te permendesh-por qe duhet ta citosh sepse i jep ngjyra diskriminimi-jua ndalon adhurimin i cili nuk behet vetem ne xhami dhe nuk ka te beje vetem me namazin por edhe me agjerimin...!!
Nese duan te hyjne ne xhami per ta vizituar,per te punuar etj etj,nuk eshte problem.
Besoj se ky nuk mund te quhet diskriminim ndaj besimtares femer ashtu sic nuk mund te quhet diskriminim te punosh ne banke e gjetke sipas disa rregullave e jo me rroba te grisura,i pa lare,me thonje te zi,me gisht ne hunde(kto nuk te pengojne adhurimin,ndersa menstruacionet nuk te pengojne punen ne banke,por besoj se e kupton thelbin)...Pra ka rregulla te caktuara te cilat nuk duhen zhvleresuar sepse behen per hire te Hyjnores duke vleresuar ato qe behen per hire te njeriut.

P.S
-Duhet pasqyruar jo vetem mendimi i zonjese Rajazi sepse nuk gjykohet apo denohet duke degjuar vetem akuzen. JANE MILIONA GRA QE VUAJNE SI AJO. KEMI PARE NE TV SKENA RRENQETHESE, NDAJ MOS I MBRONI SEPSE ESHTE E TURPESHME.
-Jam shume kurioz te di ne cilin ajet kuranore shkruhet ajo puna e fares qe duhet mbjellur...dhe shfrytezuar.
SHPESH KAM VENE RE QE JU CITONI KURANIN TE PERKTHYER SHUME KEQ. NDOSHTA KY ESHTE EDHE SHKAKU I çORODITJES TUAJ, POR NUK BESOJ. LEXOJE MIRE SEPSE DO TA GJESH, NDOSHTA JO NE FORMEN QE E SHKRUAJTA UNE.

E kam thene edhe nje here tjeter,nese Profeti vlereson figuren materne me shume se ate paterne dhe kur thote- me te miret nder ju jane ato qe jane me te miret me grate e tyre"..atehere ose ai nuk duhet te kete lexuar mire librin te cilin vete e propagandoi ose ai citati qe ti sjell eshte fantazem...!!!

[/ QUOTE ] KA NJE SHPJEGIM, NENA QOFTE EDHE KURVA ME E MADHE NE BOTE S'MUND TE HIDHET POSHT.

elviskelmendi

Primus registratum

I ka vu kapak temes. Ar ka qit goja jote jo fjale. Mos guxojn te shkruj kush mas Atman-it!!! se e vrasim me gure!!! /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/devil.gif

ps.(sinqerisht ke fitu simpatine time)

Kondrapedali

Kondrapedali

T'rre menia. Prit kur t'dali nanji t'thot që Atman ka fy fen islame (se diskutimi ktu sillet rreth ...)

OROSHI

Primus registratum

Degjoni,ne marrim per baze vetem rastet negative!
Qe gruaja eshte e "perdhunuar" nga ligjet islame,kjo dihet!
Gjithsesi ka familje qe krijojne vete marrdhaniet burr/grua(flas per familjet muslimane),pa pas nevoje me fut ne mes kuranin!
Ka te baje me formimin kulturor personal te gjithsejcilit!
Une njoh familje marokine ktu ne bruksel qe jane shum moderne ne marrdhaniet familjare te tyne!
Mendoj gjithsesi qe familjet emigrante te cdo lloj race,jane ma te predispozum te ndjekin traditat,asht si nje lloj vetmrojtje nga ndikimet e popullsise autoktone!