Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

blabla

Primus registratum
Re: Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

N,
Ti ke shtru 100 e 1 pyetje te postimet tua. Nuk kam ide fare se per te cilen kerkon pergjigje nga un. T'pakten fakti qe pyet trego se do te kuptosh, por menyra se si po pyet esht banale. Dhe me duket Gysi ta tha kte gjo, qe esht menyra se si i bo pyetjet e cila offendon njerezit, dhe jo vetem njerezit (femrat) myslimane.

Nqs pyet nje femer te emancipuar "perendimore" hapturazi per praktikat e saja personale gjate dhe pas mardhenieve seksuale, duhet te jet K#rve me kuptimin e plote te fjales te te pergjigjet hapturazi. Se ca boj un apo ai tjetri apo ai tjetri...n'krevat, ska relevance fare me muhabetin.

i_own_u

Primus registratum

ti Hmmm pergjigju pytjes, qe pse i qepet vagina femrave Myslimane qe ne moshen 5 vjeç

po pse ti qe je Myslimane pse te mos me tregosh haptas per mardheniet seksuale ku esht problemi...? ta garantoj qe zdo ta them ate llaf K*rve

qe po ta kapesh holl-holl muhabetin un spo boj pytje te tilla

po nejse,

p.s. leje çopinion ka Gysi per mu se ai esht bot n'vete

blabla

Primus registratum

Notorious,
Mos m'pyt mu per qepjen e vagjines. Un jam lind e rrit n'shqipri, dhe praktika e ktij fonomeni esht 0 n'shqipri.
Nqs ti do me pyt pse ndodh ky fonomen ne disa vende AFRIKANE, do isha shum e lumtur ta diskutoja me ty, sepse jam e mir-informuar ne temen.

I dashur notorious, tema esht Gruaja ne islam, jo Hmmm...kshuqe mendoj se praktikat e mija personale kan shum pak te bejne me konkluzion qe ti ke already arritur.

Hajde kapim muhabetin trash e trash, se hollsirat nuk tu pershtatkan ty.

p.s. Un e konsideroj Gysin gjygj t'mir t'karakterit, so...mos u grric kot.

pinkparadise

Forumium maestatis

Note,

Per ta qepur (mesa kam degjuar) e qepin qe te mos ken mundesi te ken mardhenje seksuale, dmth qe ta ruajne virgjerine deri ne martese.
Pse qe 5 vjec???se kam iden...ndoshta ngaqe ne ato vende e kan per zakon te ken mardhenje seksuale heret apo ku di une...sepse ndoshta meshkujt nuk pyesin per moshen ... /pf/images/graemlins/shrug.gif

Kam degjuar edhe per dicka tjeter, qe ne disa vende nuk e qepin, por i presin organin qe jep kenaqesin dmth klitorisin (nje masaker e vertete me ta bo mishin kokrra kokrra /pf/images/graemlins/pickellonja.gif )...
qellimi eshte pikerisht qe mos tju pelqej...
dhe qe gjithsesi mardhnja seksuale te ngelet nje "detyre" bashkshortore ...
dmth thjeshte per te kenaqur burrin ...

Por mesa di une eshte nje praktike qe behet vetem ne vendet e humbura fare...ose atje ku femra eshte e konsideruar akoma si nje objekt riprodhimi edhe skllave humane.

ps: nuk e kisha pare akoma Gysin si nje gjygj /pf/images/graemlins/laugh.gif
Gyso mos u nxef...eeee ...shakaaaaa /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
N,
Nqs pyet nje femer te emancipuar "perendimore" hapturazi per praktikat e saja personale gjate dhe pas mardhenieve seksuale, duhet te jet K#rve me kuptimin e plote te fjales te te pergjigjet hapturazi.

[/ QUOTE ]

Ou ???
Nuk e dija qe K***lliku matej nga fjalet qe thoje, apo me lirin e te shprehurit, apo thjeshte me bisedat qe beje.

Po paragjykon ti me duket....

ndricim

Primus registratum

Ne Indonezi disa njerez kapin gjarperinjte me te eger the i puthin ne koke, ndersa ne Kine e di qe i hane per ushqim, ne Pakestan disa gra ven dicka ne hunde si lloj vathi. E cuditshme apo jo?

Ka dicka ne lidhje me Islamin k'tu? JO

pinkparadise

Forumium maestatis

kete qe them une, nuk e bejne per hobby... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

kerko edhe pak...se ndoshta i bie ne te, lidhjen qe ka me fene....

i_own_u

Primus registratum

Notorious,
Mos m'pyt mu per qepjen e vagjines. Un jam lind e rrit n'shqipri, dhe praktika e ktij fonomeni esht 0 n'shqipri.
Nqs ti do me pyt pse ndodh ky fonomen ne disa vende AFRIKANE, do isha shum e lumtur ta diskutoja me ty, sepse jam e mir-informuar ne temen.

[/ QUOTE ]

un ste pyta ty Hmmm qe je e qepur apo jo... thjesht te pyta ç'kuptim ka kjo e qepura.

por pak a shum ma shpjegoj pinkparadis... dhe te them shyqyr qe ke lind n'Shqiperi ti Hmmm apo ti s'do e kishe problem...?

pastaj un thjesht muhabet po boj ktu pse po me mer mu leje ti te shtrohemi holl apo trash...? pytje kam bo po ju sme pergjigjeni

ndjeheni te diskriminuar moooooooooo

nejse,

Hajde kapim muhabetin trash e trash, se hollsirat nuk tu pershtatkan ty.

[/ QUOTE ]

kuptimi...??

ne boten qe ju e urreni d.m.th perendimi... ka shum organizata per te drejtat e Gruas dhe te Fmive... mund te me thoni nse kush organizat ne boten Myslimane meret me mbrojtjen e krimeve barbare qe psojn femrat Myslimane...?

p.s. pink Klean esht mysliman se ashtu ja kan thon... se perndryshe pergjigjet e jo te pysi per gjarperinjt e Indonezis

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Notorious,

1.Sa i perket erezave, jane gjera kulturore. Po te shohesh mire nuk vijne vetem muslimanet, por gjithe njerezit qe vjene nga ai rajon. Ka disa faktore te tjere... Kjo pyetje nuk ka lidhje me dyshimet mbi Islamin, por me dyshimet me kulturen e nje pjese te rajonit perfshi ketu edhe krishtere apo fe te tjera qe jane nga ai rajon.

2. Bej si te doj qejfi si ti edhe ajo... Ne fund te fundit nqs nuk ke frike nga Zoti si ti edhe ajo, c'fare do ndalesh se te themi ne "jo". Nuk eshte se i pakesove ndonjeriu ndonje gje, as Zotit as nje tjetri nuk i ben dem, pervec vetes tende.

3.Femrat myslimane i lejohet shkolla. Ne fakt shkolla dhe literatura islame eshte si rezultat i shume femrave muslimane. Per te permendur vete hadithet jane transmetuar nga femra. Ka patur shume femra qe kane studiuar dhe kane mesuar te tjere. Nje rast i thjeshte, vete burrat kane vajtur dhe pyetur gruan profetit kur nuk dinin dicka. Nuk ka ndonje gje autentike qe te ndaloje shkollimin e femrave. Nqs pohon dicka, duhet te sjellesh evidenca. Perndryshe, po i ben petullat me uje.

4.Tabu ne islam ne te folur nuk ka. Ne fakt nqs nuk flet per gjerat e ndaluara atehere si do ruhesh nga e keqja. Eshte sikur mos ta njohesh ca eshte adhurimi i idhujve, atehere si mund te ruhesh nga kjo gjeja. Edhe persa i perket gjerave seksuale, nqs nuk e njeh ca eshte ne demin tend, atehere si mund te ruhesh nga e keqja. Gjerat e keqja ndalohen duke folur per te qe te eliminosh ne veprim dhe te kesh kujdes. Nuk eshte Islami qe nuk lejon te flasesh per te keqet sepse ne te vertete po nuk foli Zoti dhe shpjegon profeti ku ta dinin njerezit se kjo ishte ne demin e tyre apo jo.

5. Nuk lejohet te flitet ose te hapen gjerat private. Ne pergjithesi mund te besh nje pyetje te pergjitshme dhe te marresh nje pyetje te pergjithshme, psh "A behet kjo gje me gruan?" dhe nuk lejohet te thuash "Bera kete e ate gje...." Nqs ben nje gje te ndaluar, duhet mbajtur e fshehte dhe duhet kerkuar falje nga Zoti dhe nuk duhet bere publike se Zoti nuk fal ato mekate qe i ben publike se shkakton me shume deme ne njerez te tjere dhe nuk eshte se mund te fali ndonje tjeter ate gabimin pervec Zotit, prandaj nqs di qe ke bere gabim duhet kerkuar falje nga Zoti dhe Zoti i mbulon gabimet e tua duke mos i bere publike.

6. Ne Kur'an jepet instruksion si behen marredheniet seksuale:

Gratë tuaja janë vendmbjellje e juaj, afrohuni vendmbjelljes suaj si të dëshironi, por përgatitni për vetën tuaj, dhe kinie frikë All-llahu, e ta dini se fundi juaj është te Ai, e besimtarëve jepu myzhde. [Kur'an, Surah Bekare(2):223]

Ky ajet ka qene ne lidhje me si behen marredheniet se disa ne kohen e injorances mendonin se po t'i afrohej burri nga prapa gruas ne aktin seksual ishte gje e keqe. Ky ajet konfirmon se nuk ka rendesi se si i afrohet burri gruas prapa apo para perderisa eshte vetem ne vaginen e gruas dhe jo ne vend tjeter. Nuk lehjohet berrja e aktit seksual ne organet e jashteqitjes per kete ka hadithe.

-Dmth ne Kur'an thuhet per marredhenie seksuale por jo ne menyre harbutce dhe jo te hijshme.

-Ne Kur'an nuk ndalohet te flasesh per marredheniet seksuale derisa flitet ne kete ajet dhe me shume hapur flitet ne hadithe.

Kishe na nje pyetje specifike per marredheniet se nuk pashe ndonje pyetje. Kete me lart e solla si shembull.

7.Qepja e vagines eshte idiotesi me shume. Nuk ka lidhje fare me Islamin. Nuk kam degjuar kete qepje nanjehere...hera e pare e degjoj ketu. E pakta qe mund te thuhet nuk eshte e sanksionuar nga Islami dhe mutilimi i organeve ndalohet rreptesisht.

Nuk e morra vesh, e qepin dhe pastaj ja shqepin? Po pse po deshi te beje seks, nuk e shqep dot vete ajo apo ka na nje kod special qe duhet te shtypesh. Do kene arritur teknologji te larte ne kete fushe? Shpjegohu ca me shume Pink....se sikur nuk po ben kuptim shpjegim yt.

8. Per te prere klitorin nuk eshte sanksionur nga feja Islame. Nuk ka evidenca te mbeshtesi kete gje. Ne fakt kenaqesia e femres eshte e rendesishme si ajo e mashkullit.

9. Kurv..liku nuk matet as me fjale as me veprime. Ne fakt vetem Zoti gjykon njeriun ne fund te fundit. Nuk na takon neve te masim tjetrin. Ne vetem sa themi kjo gje eshte e ndaluar dhe eshte ne demin e atij qe e ben. Ne fund llogarite i ka vetem me Zotin e tij. Nqs nuk ke turp, bej si te deshirosh. Nuk i ben Zotit apo ndonje tjetrit me veprimet e tua.

blabla

Primus registratum

N,
Below ke 10 vended ku "female genital mutilation" esht me shum e perhapur. Te te rekomandoj ti shikosh gjeografisht kto vende, dhe te riformulosh pyetjen tende. Gjithashtu, unicef ka thene ne nje study, qe feja dhe praktika e ksaj gjoje, nuk kan indikuar ndonje "correlation". Biles, ne disa vende, praktika esht me prevalent (???) ne grupet Christiane.

Guinea 99
Egypt 97
Mali 92
Sudan 90
Eritria 89
Ethiopia 80
Burkina Faso77
Mauritania71
Cote D'Ivoire45
Kenya 32

Se flas dot per t'tjeret, po un per vete nuk ndjehem e diskriminuar fare. Biles, perkundrazi, m'duket sikur te tjeret e realizojne superioritetin tim unconsciously. : P

Me tutje, un nuk discriminoj njerezve sipas gjinive. Un jam per drejta te te gjith njerezve, jo vetem grave, apo fmive, apo meshkujve. Ju kapeni me i gjo, se kte ngjoni n radio apo n'tv apo n'gazete (i.e. keqtrajtimi i grave myslimane) edhe s'pushoni mo. Pse, me demek, grate trajtohen mir ne "perendim"??? Te lutem, referohu te domestic abuse statistikat per kte gjo.

Kush t'tha ty qe e urrej perendimin un? Perendimi esht "my home" me kuptimin e plote te fjales.

blabla

Primus registratum

Ti ose hajde pergjiu, ose mos hajde me bo moral per gjera te tjera...
pastaj duke pare fjalorin tend (edhe pse i ve yje ***) nuk me dukesh tip i ndrojtur qe te thush ti po te skuqim duke te fol per seks.

[/ QUOTE ]

Ka nje difference mes te folures per sex, dhe te folures per mardheniet e mia personale seksuale. Shpresoj qe t'a kuptosh differencen. Nje njeri munded te flasi per problemet e tyre personale me nje shoqe, mama, apo moter, por nuk me duket aspak "ladylike" apo appropriate me u shpartallos per kto gjera me njerez t'rruges (bje llafi).

Ou ???
Nuk e dija qe K***lliku matej nga fjalet qe thoje, apo me lirin e te shprehurit, apo thjeshte me bisedat qe beje.

[/ QUOTE ]
Athere m'vje keq per ty se je femer. Nuk po flasim me hipoteza, por po flasim konkretisht kur nje njeri i ka bere mardheniet dhe llafosen per gjerat me intime me boten. (Te lutem, shiko fjalen "intime") Kjo ty te duket normale???

pinkparadise

Forumium maestatis

Ti akoma nuk e ke kuptuar me duket...
Nuk te ka kerkuar njeri te tregosh ti personalisht se ca ben ti...ne ketu, jemi te gjithe duke folur ne pergjithesi, se cfare mendojme ne, se si e shofim ceshtjen ne...degjove ti te thoja une Un e bej keshtu, apo e bej ashtu,apo te te jap ndonje detaj shokues ???
Nuk te kerkoi njeri detaje te jetes tende sekusale, thjeshte po kerkojme nje mendim, nje pikepamje, nje debat...dhe e gjith kjo ne menyre te lireshme.

ps: "shpartallimi" ketu ngelet gjithsesi anonim, kjo eshte e bukura...sepse ti edhe nese tregon dicka, ngelesh anonim.
Dhe une personalisht do kisha me shume skrupuj te flisja per kesi gjerash me njerzit qe me njohin (mamin,motren,komshijen, e ku di une...) se sa ne nje forum te thjeshte.

Nejse.

Vazhdoj, te mbaj mendimin tim fillestar, K***lliku nuk shihet ke fjalet, shihet ne gjera te tjera (nje femer diskrete mund te jete k***a me e madhe ne bote edhe pse nuk i ndihet zeri gojes...nejse....)

Konkretisht, te flasesh per seks/gjera intime, ne nje forum ku ti je anonim (partneri jot gjithashtu) edhe te debatosh per gjera me te cilat ti je apo nuk je dakort me duket normale, ku eshte e keqja???perderisa ne fund te fundit ne ketu per debat jemi, seicili ne menyren e vet debaton, per temat qe i interesojne apo qe e prekin.

ps: ska shume qe kuptova qe je femer te mora per mashkull...

blabla

Primus registratum

Na falni per keqkuptimin...
Athere, cfar konkretisht po pyesni (P dhe N)?
Sepse, shpjegimin me liber jua ka dhene Albanski dhe Gysi me duket. Dhe shpjegimin nga pikpamja e nje vajze po jua jap un...cfar mbetet e paqarte? Pse disa persona vendosin te mos flasin per kto gjera hapturazi? Po qejfe qejfe kjo dynjo kur i thon llafit.

i_own_u

Primus registratum

te paqarta mbeten shkrimet kolosale te Albanskit...

tjeter shkruhet e tjeter esht realiteti i femres Myslimane ne rruzullin toksor

pak a shum si puna e Priftit 600 vjet para... ''mos boni ate qe boj un, po boni ate qe ju them un''

p.s. ti deri ne ç'pik e respekton fen qe ke...? veshje, falesh regullisht, me fol diçka per jeten e perdit'shme

nese ta ndjen kuptohet

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

notorious_on,

Ndoshta ti nuk ke vullnetin e duhur qe te qartesohesh dhe jo se shkruajta une ne ndonje gjuhe te huaj dhe nuk morre vesh gje.

Si burime kryesore te fese mbeten Kur'ani dhe Hadithe. Praktimet e disave qe e quajne veten muslimane, nuk jane burime te fese. Ndoshta kundershtojne vete fene... disa nga injoranca, disa nga arroganca e disa...kushedi... Keto qe po i them, nuk eshte se jane opinionet e mia. Po te citoj direkt nga burime te besueshme.... Kurse ato qe permend ti jane opinione dhe kundershtojne burimet. Tani e paskam fajin une qe e kundershtonkan burimin kryesor te fese?

Njerezit bejne dhe thojne ca te duan.... Nuk eshte se i ka lidhur Zoti me litar, dhe sa thojne qe behen musliman, do kullojne ne pasterti. Puna eshte se testimi vazhdon deri sa te jetosh dhe nuk eshte se e quajte veten musliman dhe tani ke prere bileten per parajse. Prandaj edhe muslimani testohet si ne veprime dhe ne dije... Disa falimentojne disa jo, disa rregullohet, disa keqesohen...keto duan vetem vullnet te mire te permisohen.

Tani, nga e nxorre ti qe une kundershtokam veten time ne veprime? Edhe sikur te ishte e vertete, nuk eshte puna jote. Ketu nuk po flitet sa i mire jam une. Ke na nje dyshim rreth meje apo me gruan sipas Islamit te sakte?

Pastaj une perfaqesohj veten time para Zotit, nuk me ka nxjerre njeri deputet te gjithe muslimaneve qe njeh ti ne bote qe bejne kete dhe ate...dhe na solle krahasimin e priftit para 600 vjeteve.

blabla

Primus registratum

tjeter shkruhet e tjeter esht realiteti i femres Myslimane ne rruzullin toksor

[/ QUOTE ]
Thx to rob si puna jote, kjo qe ke thon esht shum e vertete. Ti me sa njerez mysliman ke patur kontakt personal (ktu flasim me teper se i ke par duke ecur rruges) qe ke formuluar kte mendim? Edhe mos rrej kot si kto robt tjere, qe kan pa filma edhe nxjerrin konkluzione.
p.s. ti deri ne ç'pik e respekton fen qe ke...? veshje, falesh regullisht, me fol diçka per jeten e perdit'shme

[/ QUOTE ]
Jam e sigurte qe jeta ime esht SHUM me ndryshe nga e jotja. LOL. Un, p.sh. ngrihem mgjes, laj dhomet, lahem, shkoj ne pune, shkoj ne shkolle, ha dreke, argumentoj me colleget, shkoj n'shpi e vdekur per gjum....enderroj per nji pal xhinca qe kushtoj gjysma rroges mujore. Sound familiar?

i_own_u

Primus registratum

Albanski... qe ti je nje djal i mir se vej ne dyshim perderisa po ma thua ti.

stu drejtova as ty un, po e kisha per shkrimet qe ti dergon qe skan te bojn fare me realitetin e sotem, ndaj femres Myslimane

ç'pershtypje ke per shkrimtarin Rushdie ti Albanski... e per Omar Sharif

Hmmm... pse s'thu ti qe qeke femer Amoroze /pf/images/graemlins/smile.gif

un kam te dashuren aktuale nje ish besimtare qe u falte 5 her n'dit, po te asiguroj qe s'humb kohen me ate per kshu debatesh

ndersa Mysliman jo Shqiptar sa te dush kam njoft... pershtypje shum te mira sepse nuk esht se muhabetet kan zgjat me shum se nje debat, dhe skam pas e ska pas pik interesi ndaj meje thjesh ndrim opinioni...

çar me more per racist ti tashi...?

jo per gjo po jemi Shqiptar... e jemi shum larg asaj fjale sepse vijm nga nje vend ku para se te perfillesh dike meno nga ç'komb pis ke ardh

p.s. un spo boj pytje ktu per ato femrat qe enderrojn dhe vishen me xhinsa, qe t'kuptohemi /pf/images/graemlins/smile.gif

Gysi

Primus registratum

Problemi jot Notorius eshte se ti je nje produkt i mirfillte i scoop-eve mediatike.
Ke jetuar ne nje popullsi me shumice muslimane (pavaresisht nivelit te praktikueshmerise), je duke folur me muslimane me nje nivel mese te kenaqshem praktikueshmerie dhe prape kur flet per muslimanet dhe "realitetin" e tyre, imagjinon ca specie qe kane zbritur nga kush e di c'planet.

Ti thua: "grate muslimane qepin vaginen,presin klitorin, mbajne nje ere te cuditshme, e kane te ndaluar shkollen, etjjj......"
Une njoh mjaft vajza muslimane (me dhe pa xhinze) dhe nuk kam degjuar per asnjeren prej tyre, te pakten te kete mendime te tilla.

Ti nuk arrin te kuptosh se jane tjeter gje zakonet kulturore te disa popujve me praktikat fetare. P.sh. heqja e klitorit eshte praktike e disa vendeve ne afrike dhe kjo praktike, pavaresisht se shume prej ketyre vendeve eshte me shumice muslimane, ndodh edhe tek te krishteret. Thjesht kjo nuk ka asnje lidhje me fene.
Ndersa ti, me nje naivitet te cuditshem, jo vetem qe i kujton keto gjera si pjese te fese, por i pergjitheson gjerat sikur ky fenomen i perket te gjithe muslimaneve. " 'Grate muslimane' presin klitorin, qepin vaginen ....", - shprehesh ti.
Mua me duket budallallek edhe thjesht fakti qe po te kthej pergjigje per keshtu gjerash. Por kete e bej sepse, kur shoh se sa thelle eshte perhapur ky lloj budallalleku ne masat e popullise si pasoje e faktit qe shumica e njerezve mendojne se gjithcka qe ne ekranin e televizorit qendron ne ajer, fluturon, them se nganjehere je i detyruar te rrish dhe te sqarosh gjera nga me te rendomtat pasi ky eshte realiteti i opinioneve te krijuara ne mendjet e njerezve.

i_own_u

Primus registratum

Ke jetuar ne nje popullsi me shumice muslimane (pavaresisht nivelit te praktikueshmerise), je duke folur me muslimane me nje nivel mese te kenaqshem praktikueshmerie dhe prape kur flet per muslimanet dhe "realitetin" e tyre, imagjinon ca specie qe kane zbritur nga kush e di c'planet.

[/ QUOTE ]

e nga na e nxore kte konkluzion ti profesor Gysi...?

Ti thua: "grate muslimane qepin vaginen,presin klitorin, mbajne nje ere te cuditshme, e kane te ndaluar shkollen, etjjj......"

[/ QUOTE ]

per pytjet qe bona mora pegjigje nga ant'aret e tjer kuptohet, se ti u t'merove dhe spo i besoje syt çpo lexoje... t'pakten kte pershtypje m'le /pf/images/graemlins/shrug.gif

nejse, vazhdojm...

pytje: ç'kuptim ka ajo veshje karakteristike per femren Myslimane...?

p.s. mos te ju vij turp te pergjigjeni... turp esht per mu qe jam injorant

ujku81

Primus registratum

Ajo dihet mer Noto, ka kuptimin qe duhet me qene e mbulume, me sa me pak pjese te trupit te zbulume.