Grekët

altinzaka

Primus registratum
Re: Grekët

:wave: Zoti napoleon po te shkruaj disa gjera shpejte-shpejte.Vete omeri ne shkrimet e tije thonte qe greqia e atehershme ishte athina,fshatrat per rreth dhe porti i pireut,sa per durresin dhe apollonine qe ti permende me larte ishin te banuar nga iliret,ne shekullin e 3.p.k.ne keto dy qytete u vendosen,si mund ti quajme refugjatet greke,per te punuar tokat e ilireve. :wave: Shumica e perendive qe permenden ne antikitet jane perendi PELAZGO-ILIRE pervetesuar nga greket,dhe vete ZEUSI banonte ne epire,,ne malin tomorr,,cdo dite qe gerrmimet arkeologjike ecin para dalin te verteta te tjera.Po ju kujtoje dy proverba te vjetra,,cdo gje qe eshte e bukur greket e bejne te tyre /pf/images/graemlins/tongue.gif rujuni grekut dhe kur ju ben dhurata.Pra dhe historine PELLAZGO-ILIRE ato e bene te tyre,,e vodhen,,muret e akropolit u ndertuan nga pelazget.Ju pervetesuat historine e SPARTES,TEBES DHE TE TROJES.Nuk po vazhdoje me tej /pf/images/graemlins/laugh.gif PO te kujtoje tragjedine e popullsise CAME qe edhe sote nuke kthehen ne tokat e tyre,te baballareve tyre,no koment,rasti i vetem ne europe,per te permendur popullsine shqiptare qe jetone ne PERVEZE,ARTE DHE JANINE,qe nuk kane asnje te drejte dhe per tu shkolluar ne gjuhen e tyre,ja pra greqia ne BE,no koment.Turpi i europes se sotme.Ti napoleon je nga ata njerzit qe per pencion keni nderruar kombesine tuaj,si ata te omonias qe te gjithe kane mbiemra shqiptare. :thumbsup:

miri klosit

Primus registratum

une di qe ne pension <dhe jo pencion> njerzit dalin ne 65 vjec! une jam 28 dhe fatkeqsisht punoj 12 ore ne dite! nuk me paguajne por i paguaj te pakten 3500 eyro ne vit per taksa gje qe sme pelqen aspak por skam cfare te bej per kete!sa per nivelin tend per ofendime personale, no coment se nuk eshte burreri te sulmosh dike nepermjet pc!! por po vazhdove keshtu do te shohesh qe repertori im mund te behet me i <pasur> per ti !!ta thashe dhe me lart para se te flasesh te gjitha keto mencuri me thuaj ku i lexon keto anektoda qe te qeshim te gjithe bashke,ose me thjesht me trego keta historianet e tu ku studion ti qe te mund te diskutojme ato qe di e gjithe bota por qe nuk dine qe je kaq i zgjuar qe tu <ndezesh dritat> se jane mesnate nga historia! sa per popullsine came po te them dicka te tjeshte qe themi ne ketu poshte! came i pabese me thike ne brez! para se te sulmoi italia greqine nuk di qe vuanin ne greqi apo jo!? nuk u besohej atyre qe greqia 8 milioneshe dhe pa brek ne ***** do mposhte ushtrine e musolinit prandaj u sulen perpara italianeve per te vrare e therur! ka koha ndryshime omos,dhe historia u dha nje mesim te mire njeher e pergjithmone!sa per ata te omonias qe permende me lart jane thjesht qelbesira te zhitur ne korrupsion qe nuk prezantojne mua apo asnje njeri te punes se krahut,thjesht japin ushqim te ta si puna tende qe te llapin! une ketu nuk shkruaj qe te mirrem me ca si te nivelit tend <no coment per kete te fundit> por e shohe si rruge dialogu nepermjet dy shoqerive prandaj mos i shiko ceshtjet personale,por pergjkigjmu per ato qe te pyes: ku e lexon e kush historian shkruan keto qe llap ti por me emra please!!!
sa here ka luftuar shqiperia me greqine,ne cvite ka ndodhur kjo,pse dhe perse qe te mesojme dhe ne te paditurit! pastaj po deshe te flasesh sic pyeti dhe nje zoteri me lart me shtjello pse ka kaq urrejtje ndermjet nesh,nga buron kjo,na intereson kjo,duhet ndalur kjo apo jo dhe neqofte se po si mund te behet! po fole keshtu do te pergjigjem perseri ne se jo no coment e mirupafshim!
a se harrova ne shqiperi jam rritur dhe po te informoj se di te ofendoj nje lloj si ti e mos me rende!

Rangers

Primus registratum

Edhe mua me vjen me te vertete keq per fatin e e atij 18 vjecari qe jeta ju nderpre ne lule te rinis,por zgjedhjet njeriu i ben vete dhe duhet te vuaje the consequences.Shume forumista thone se ushtaret e kane vrare se jane rraciste dhe nuk i durojne shqiptaret por ka edhe te tjere si Mr.Turing dhe vetja ime qe thone qe ushtari ka bere vetem detyren,une bashkohem me dhimbjen e vrasjesse tij por ne te njejten kohe bashkohem edhe me vendimin e ushtarit.Ai qendron aty (ne kufi) se ka nje detyre dhe duhet ta beje,n.q.s cdo njeri hynte dhe del si ne shtepine e vet ne kufi atehere nuk duhet te kemi nje kufi dhe ushtare qe e ruajne ate.Ushtari grek ishte ne toke te vet,dhe ka cdo te drejte te godase me arme cdo njeri qe shkel ne token e tij dhe nuk i autorizuar.

p.s. une nuk jam grek dhe nuk jetoj ne greqi.

USHTARI

Primus registratum

O buonapart
Ti jo vetem qe qenke filo-grek po ti na qenke edhe anti-Shqipetar bre burre.
Po nuk ke faj ti jo. Fajin e kane ata greket qe ta kane bere mendjen pordhe.
Historin mos e degjo pe afendikoit, po shko deri ne librari edhe lexoje...Apo nuk ka librari ne Greqi???????? Se greket qe thua ti jane kaq te zgjuar sa edhe nga b... pjellin filozofira/historira/teorira.
Per mua nuk ia vlen me qe te hyj perseri ne kete teme. nuk desha te te fyej personalisht, por me fal nqs pa dashje tingelloj ashper.
Fakti eshte qe pervec teje ketu ne forum nuk po u del njeri ne krah grekerve. Por shiko ata vellezerit tend 28 vjecare si puna jote. Qe nga e keqja e grekut po vriten ne kufi. Une jam ushtar vete dhe nuk ka mundesi qe nga e shtena ne ajer per "Paralajmerim" te vritet njeriu me plumb ne koke. Toge e tere me ushtare ata qener dhe nuk zinin dot nje refugjat malit, por e vune per shenjester dhe bene praktike. Kujdes se me keto mend qe paske ti do te biesh edhe vete viktime, por atehere do te te thyhen hundet kaq keq sa edhe ne Shqiperi nuk do te te pranojme me.

miri klosit

Primus registratum

po te pergjigjem nje e nga nje per te tera sa ke thene me lart e le te gjykojne te tjeret se me cfryme flas une e me cfryme dy apo tre nga ju ketu qe sa do qe te perpiqeni ju nuk me mbushni mendjen mua qe te gjithe ketu jane te nje niveli me ju,sepse shqiptaret kane me te vertet vyrtite te larta e te pastra e jo pergjigje me ofendime!!
ti me quan fillo-grek! une jam grek dhe me peshtirosen greket <eladites dmth grekrit e greqise> qe flasin per shqiptaret sikur te jene kafshe! thjesht ne te shumten e rasteve kam vene re jane njerez pa dituri shkollore dhe nivel te larte! ka racizem se ne gjithe boten ka raciste dikush me shume e dikush me pake dhe ne subjekte te ndryshem te jetes! kete e kam shkruar ne 15-9-2003 dmth nuk jam fillo por jam grek dhe besoj qe nuk ka te keqe ketu,sepse keshtu u linda e shqip fillova te mesoj pas klases peste!
sa per anti-shqiptar! grekrit me shqiptaret jane nje popull jane te vetmit te paardhur ne ballkan dhe nuk kane cfare te ndajne me njeri tjetrin.ska as shqiptare as greke por ka njerez kufijte do jene akoma sa vjete? NE do jemi gjithmone! shkruar 15-9-2003!
historine mos e meso pe afendikoit:une nuk jam as historian dhe as njeri i shkencave historike keshtu qe mund te pershkruaj me poshte thjesht disa mendime te mijat personalet dhe jo te bej avokatin e kombit tim me koken bosh> shkruar me 22-9-2003!me trego 3 libra historie,3 historian me kombesi te nryshme qe te mesoj dhe une racisti dhe injoranti sipas teje kete historine e shkaterrimeve qe i ka bere greqia shqiperise> shkruar me 27-9-2003! dialog kerkova e jo librarite e greqise! nejse me poshte:
nuk desha te te fyeja:para se te flisni tek ALB_forumi duhet te fshini ne rradhe te pare buzet dhe hundet se ju kane mbetur copa M... nga ato B...greke qe keni puthur keto vite.
ne edukate morale si quhej kjo!!!???
Une jam ushtar vete dhe nuk ka mundesi qe nga e shtena ne ajer per "Paralajmerim" te vritet njeriu me plumb ne koke. qendrimi im:sa here vritet nje njeri eshte tragjedi e sidomos nje djale 18 vjec, e keto nuk duhet ti ket fat asnjeri ne bote!> shkruar para teje me 27-9-2003!
per mendimin tim njerzit me uniforma si puna tende jane thjesht vegla te shfrytezimit te shtetit kudo ne bote!!
dhe ne fund me te <miren> qe the:do te te thyhen hundet kaq keq sa edhe ne Shqiperi nuk do te te pranojme me>: te pakten historine e fshatit tim e kemi te shkruar 800 vjet e dime kush jemi nga jemi me gjysher e stergjysher e nuk na kthehu dot as turku qe e dogji fshatin 2 here e nuk me tremb dot ti me keto thjesht se nuk ka burre nene te me shkuli qe atej! mendim personal: shqiperia nuk ka nevoje per <shpetimtare> si puna tende por per njerez me fryme mirekuptimi e paqeje per te tere qe jetojme ne keto vende! mos mbill urrejtje se te tille do korresh, mbushe zemren me dashuri dhe te shohesh dyfish do te kthehet jo per mua po per ciledo gjallese ne bote! une vazhdova te shkruaj ketu thjesht se ka njerez qe kerkojne dialog progresive si zoti also qe shkroi dicka me seriozitet e te tille jane shqiptaret zoteri!
p.s. sa per afendikoin tim: qe nga 97 e ketej jam vete afendiko i vetes me 2 greke ne punen time e 2 shqiptare e nje egiptian! po fole me kete frym do te pergjigjem me gjithe deshyre! jo me ofendime por me dialog! qofshe mire ne punen qe ke marre persiper! /pf/images/graemlins/smile.gif

Turing

Primus registratum

Kjo pergjigje eshte per Zoterinjte/zonjat BUONAPARTE dhe TURING.
Pa asnje ofendim personal per integritetin, dinjitetin apo edhe personalitetin tuaj, por mendoj qe para se te flisni tek ALB_forumi duhet te fshini ne rradhe te pare buzet dhe hundet se ju kane mbetur copa M... nga ato B...greke qe keni puthur keto vite.
NO COMMENT

Ose mbase kerkonit te shkonit tek ELLINO- forumi dhe erdhet gabimisht ketu. Buonaparte nuk e di une se cfare te mire apo vellazerimi te ka dhene Greku ty. Mbase ndonje pashaporte Vorio-epirote. Turing per ty nuk e di or vella/moter, por mblidhe mendjen dhe vetem mik me ata greket mos u bej. Une personalisht i urrej me pasion dhe 90% e njerezve me te cilet kam jetuar dhe punuar per 24 vjet kane te njetin mendim.
Une,per princip, nuk i zgjedh miqte ne function te nen-shtetesise dhe pse ti ose nje grup njerezisht te ushqyer per 24 vjet me ide anti-greke nuk do te thote qe ti ke drejte.
Me vjen me te vertete keq per ty dhe per pasionet e tua se po ti kishe kanalizuar per dicka tjeter me racionale do kishe fituar shume me teper.
Njerez racista, shovinista qe vertet te gryejne si krimbi (sic thane ca te tjere me siper) pa asnje pike respekti per te gjitha qeniet e tjera njerezore qe nuk jane Greke, ose qe nuk HIQEN si greke.
Ti dhe gjithe te tjeret qe kane shkruar me siper nuk keni bere gje tjeter por perifrazuar ato qe shtypi i perditshem shqipetar ka kerkuar ti imponoje popullit. Asnje nga ju nuk dha nje arsye objektive pse une apo ata qe mendojne si une duhet te urrejme Greket?????
Sepse:
Dikush qe udhetonte ne nje mikrobuz nga Tirana per ne Durres pa nje Grek qe nuk i tha mirupafshim shoferit? ==> Po sikur ai personi te mos kishte dashur ta ndengjonte grekun te thoshte faleminderit, po sikur vete greku te kishte qendruar ne shqiperi le te themi jo me shume se dy vjet dhe te ishe bere pak shqipetar dhe si gjithe shqipetaret te fshinte nga fjalori fjalen faleminderit dhe mirupafshim, po sikur greku te ishte i lodhur nga ato rruget tone me gropa dhe thejesht te harronte ti thoshte mirupafshim.
Sepse:
Nje grup te rinjsh jane aq naive per jeten saqe kujtojne qe te kalosh kufirin naten apo diten eshte sikur te shetisesh tek sheshi skenderbej ???
(Megjithate mua sinqerisht me vjen keq per te dhe per familjen e tij pasi eshte me te verte rrenqethese fati i tij, por faji nuk duhet kerkuar vetem tek ushtaraket greke).
Sepse:
Ca nga ju duke qene emigrante ne Greqi u ka dalur .... nga vendi. Une kete e kuptoj fare mire por a ia beri ndokush pyetjen vetes nga ju qe si jetojne emigrantet e shtetiseve te tjera ne Greqi apo ne vendet e tjera evropiane. Jua them une punojne po aq sa ju dhe ju del shpirti po aq ne mos me shume se ju. Dhe po ashtu si ju fillojne dhe shajne pa pike llogjike ke tu dali perpara sikur njerezit te ishin prodhime fabrike dhe te gjithe mund te futeshin ne nje kategori.

Altaf

Primus registratum

HAS (30 Shtator) - "Dy ditë kam qëndruar i fshehur nën një greminë, buzë një përroi të rrethuar në të dyja anët me pyll të dendur". Kështu ka thënë Luan Metalia. i cili deri të dielën në mëngjes konsiderohej i zhdukur. I riu nga Hasi bashkudhëtar me Vullnet Bytyçin, i ekzekutuar nga një ushtar grek, pak pasi ka kaluar kufirin, të dielën, është kthyer në shtëpinë e tij. I traumatizuar nga ajo që ka vuajtur për disa ditë me radhë, nuk ka mundur të flasë gjatë. Shikonte rreth e rrotull dhe ende nuk e besonte se Vullneti, me të cilin ishte nisur për në Greqi, së bashku me katër shokë të tjerë. Ishte i traumatizuar. Ende ruan në mendje ulërimat e ushtarëve grekë, të cilat i kujtojnë ndërtimet e qenve të kufirit. Për 48 orë, Luan Metalia ka ndenjur i fshehur buzë përroit, nga frika se mos ushtarët e kapnin. Babai i tij, Skënderi, është habitur kur në oborrin e shtëpisë ka mbërritur i biri. I lodhur, rraskapitur dhe i paushqyer, i riu është përqafuar me babain, nënën, vëllezërit dhe motrat. Pasi ka pushuar disa orë, ai bashkë me të atin është nisur për ngushëllim në familjen e Vullnet Bytyçit, në fshatin Myçhas. Gjatë rrugës për në fshatin ku bëhej ceremonia mortore e Bytyçit, Luani i ka treguar Skënderit gjithë vuajtjet e ditëve të udhëtimit, ndjekjen nga ushtarët grekë, izolimin në një humnerë dhe kthimin mbrapsht. Vetë protagonisti i kësaj ngjarje ka treguar se Vullnetin e kanë qëlluar tre automatikë, ndërsa vetë Luani në momentin e goditjes është hedhur në humnerë pa e kapur plumbat. Kaq ka mundur të thotë vetë, pasi ka qenë i lodhur. Pjesën tjetër, ia ka lënë për ta treguar i ati, Skënderi. Çfarë i ndodhi Luanit në momentin që kaloi kufirin? Pasi kanë hyrë në kufi, patrulla greke i kanë qëlluar pa paralajmërim. Nuk iu thënë "ndal", veç i gjuajtën me të parën, me breshëri, me tre automatikë. Pastaj policia greke ka bërë manovrime, duke iu hyrë në mes për t'i shpërndarë. Luani u fut me vrap në mal dhe policia më ndoqi nga pas, duke qëlluar edhe drejt tij. Në një moment ra në një humnerë, pranë një përroi të madh. Dëgjova vetëm që qëllohej nga tre automatikë. Po më pas çfarë ndodhi? Për 48 orë nuk ka lëvizur nga vendi. Pas dy ditësh kaa dalë nga aty. Kishte frikë, se një ditë më parë kishte dëgjuar zëra ushtarësh që flisnin greqisht dhe të lehura qenësh. Po për vrasjen e Vullnetit çfarë dinte? Në fakt nuk di gjë. Në momentin kur grekët i qëlluan, ai ra në greminë. Nuk mori vesh nëse plumbat zunë ndonjërin nga shokët apo jo. Vetëm kur erdhi në shtëpi e mori vesh. Si e pritët në momentin kur u kthye? Sigurisht që nuk ka pasur gëzim më të madh për ne. Një herë mbetëm pa frymë, kur e panë. Më pas i dolëm para, e përqafuam dhe e mbajtëm në krahë deri sa e futëm brenda. Ishte i rraskapitur, i lodhur tmerrësisht dhe i uritur. ro/ro (GazetaShqiptare/BalkanWeb)

kushtrimi

Primus registratum

Shume interesante... Nuk kam ndermend te kundershtoj ndonjerin vetem po pyes..
1 650.000 cfare ishin Bonapard..
2 Turing sipas teje me qe shqiptaret kane hall hajt tua fusim ti leme ne radhe te vdes ne vape, ti dhunojme perdhunojme pashterojme mohojme... "Injoranca" e policise greke, hahaha nese dikush pretendon te hedhe poshte faktin se ai shqiptari qe u vra ne kufi u vra vetem se ishte shqiptare, kjo do ti perkiste vertet nje budallai.. Nje sipas teorise se vrasjen e kane bere budallej dhe injorante, i bie qe edhe gjykatesit qe liruan para dy ditesh policin vrase te jene injorante, me thoni a ka te zgjuar me ne greqi.. Justofikimi qe vrasja ishte bere vetem sepse sepse 18 vjeçari ishte kontrabandist, eshte mje rracist se vrasja, mos lejimi i hetuesve shqiptare te shkonin ne vendngjarje tregon deshiren e qarte per te fshehur krimin, mos edhe kjo eshte injorance... Injorance, bllokimi i mijere shqiptareve qe te mos ktheheshin ne shqiperi eshte gje injorance.. Turing me habit arsyetimi yt, si dmth te vijne deputetet greke dhe te bejne fushate, po me cilin status a e ka idene zoterija jote se kjo eshte e ndaluar nga te gjithe ligjet nderkombetare, Napoleon injorantet per te cilet ti flet behen shume po te shkojme deri tek Nikolas Gage kaq sa me shume te shkruaj aq me shume me shtohet inati, sa me shume te shkruaj aq me shume me kujtohet ajo qe u bejne greket dhe sllavet shqiptareve, Lufterat deshe ti, lufterat ti thom une me numra nje dy tre kater pese 66 1000 etj, Ajo qe mund ta mbash mend fare mire, pushtimi grek i korces prill 1913, pushtimi grek i shqiperise se jugut dhe serish korces 1915/16, traktati i fshehte i londres, Pushtimi grek i gjithe camerise, gjate luftes ballkanike, pastrimi etnik i caMREISE 1920/39... Pastrimi etnik p[as luftes se dyte boterore, ligji i luftes mes shqiperise dhe greqise qendron ende, vertete ai duket se nuk funksionon por eshte pengesa kryesore per camet qe duan te kthehen nhe token e tyre... sa per sllavet eshtre e kote te flasesh, une nuk i ngATERROJ POLITIKAT shteterore shovinbiste greke me njerezit e greqise dhe as me poetet e lashtre e filozofet. Dyrrahu eshte dyrrahu dhe nuk eshtre greqisht... dhe mos harro ate sqarimin cfare 650.000

USHTARI

Primus registratum

Buonaparte dhe Turing
une NUK jam ushqyer 24 vjet me teori anti-greke. Perkundrazi, kur une isha adoleshent dhe gjimnazist i kisha te gjitha mendjet e mira se fqinjet tane do te na ndihmonin. Fatkeqesisht ishin GREKET vete qe me ushqyen me anti-grekeri.
Ata jane maskarenj qe te gjithe pa perjashtim. Si ai ushtari qe vravi ne kufi, si ai gjykatesi qe e liroi. Ai gazetari qe nuk foli dhe protestoi, ai politikani qe nuk morri qendrim, ai njeriu i thjeshte qe nuk e vurri ujin ne zjarr dhe se fundi ai Shqiptari i Helenizuar si puna juaj qe per shkak te interesit le qe harruan historine, por mohuan edhe nje komb te tere.
Ne Shqipetaret per greket kemi qene gjithmone si Kuqua dhe Jetimi dhe nuk kane faj ata se qeveria jone hesht.
Edhe njehere qe ta dini ne kete bote ka njerez si puna ime qe nuk duam ta degjojme fjalen Greqi dhe qe mendojne qe greket jane te maskarrenj (Me perjashtime te rralla), ka nga ata njerez qe nuk prononcohen dhe nuk e cajne koken-Cte behet le te behet, por ka edhe nje kategori te trete......
Buonaparti dhe Turing.

miri klosit

Primus registratum

z.Migjen!
Nuk kam ndermend te kundershtoj ndonjerin vetem po pyes koncepti i nje forumi besoj une nuk eshte kundershtimi por dialogu,keshtu qe nga vetja ime nisem gjithmone per te kontribuar ne kete drejtim qe dicka e mire te ngelet ne fund! me menyren sic i shtron ceshtjet te pakten kemi mundesine qe te bisedojme dhe kjo eshte nje arritje ne ndryshim me disa te tjere ketu ne forum! :thumbsup:
1 650.000 cfare ishin Bonapard pothuajse kaq eshte numri shqiptareve qe jetojne ne greqi dhe une besoj qe shumica e tyre kerkojne mardhenje te mira mes dy shteteve e popujve e jo te ushqejne fitilin e urrejtes! nga keto pikpamje nisem dhe une qe shkruaj ketu por mesa duket nuk shprehem mire ose nuk kuptohem drejte!
2 sa per ceshtjen e vrasjes se 18 vjecarit me duket se me ke ngaterruar! une jam shprehur per policat injorante <po ta sqaroj me poshte mendimin tim per kete>, ne paragraf tjeter e per ceshtje te ndryshme<lexo me lart po deshe>! qendrimi im per vrasjen qe ky dhe vetem ky:
< sa here vritet nje njeri eshte tragjedi e sidomos nje djale 18 vjec, e keto nuk duhet ti ket fat asnjeri ne bote!> sic u vrane me dhjetor te 91, 4 djem te rinj <21,19,19,16 vjec secili> nga fshati aliko i sarandes nga rojet kufitare shqiptare! <mund te lexosh per kryengritjen e fshatit Aliko gazetat e kohes ne lidje me ceshtjen>! mua si grek me vjen turp per kete vrasje te 18 vjecarit e irritohem me te sepse jep shkas te armiqte e paqes nga te dyja anet te flasin! por me shume duhet ti vije shtetit grek! sa per injoratet qe jam shprehur per informim po sqaroj dicka me kete: kufinjte e greqise ka mese 2 vjet qe jane ngarkuar me ruajtjen e tyre nje njesi e posacme qe quhet <sinoriaki fylakes> policia kufitare! lidhur me kete ka celur ne greqi nje debat ndermjet ketyre trupave dhe policise se rregullt greke! kjo njesi eshte krijuar me njerez te cilet pasi jane stervitur pjeserisht 3 muaj <e jo 5 vjet qe eshte shkolla e policave te rregullt> kane marre per detyre ruajten e kufinjeve. ne te shumten e rasteve kane qene moshe e re e papune, e pa shkolluar dhe jane marre ne pune me njemije e nje rrushfete e te tjera! kjo ka selle per pasoje qe dhe ketu te jete ngritur zeri per cilesine e tyre si police!
3 per nikola gage qe flet ty te me falesh por nuk e njoh si person,por ne qofte se nuk bej gabim mos eshte gje nje american qe beri kohet e fundit disa takime me Nanon,Moisiun,Berishen ne Tirane? te me falesh qe nuk e njoh!
sa per <luftrat qe me numerove ishin tjesht 2 ne thonjeza se une nuk di qe forcat pushtuese te korces i priten me lufte shqiptaret thjesht besoj se atehere ka qene aleance e popujve ballkanik kunder perandorise osmane qe ne shqiperi i kishte rrenjet me thelle se kudo ne ballkan!> sa per ceshtjen came me duhet te pranoj se mendimet e mija personale nuk mund te jene asnjeanse sepse ne ne zonat e fshatrave tona i kemi ndjere ne pece se cfare ishin dhe jane! vetem do te keshilloja ta njihje me mire ceshtjen e tyre!te me falesh po per ta nuk mund te flas ketu thjesht sepse nuk e njoh ceshtjen si ty, por jam i rritur ndryshe! te me falesh!
megjithate ate qe une kerkoj eshte ti shohim ceshtjet me llogjike e te gjejme rruge te perbashket te dyja palte qe si ta bejme gitonine tone sa me miqesore e paqesore! te perpiqemi dhe une dhe ty te shohim perpara e sesi te luftojme urrejtjen <qe eshte e verber e te con ne rruge qorre>, dhe nga ana e grekerve ndaj shqiptareve edhe anasjelltas! le te shikojme cfare na bashkon ne fillim e pastaj te shqyrtosim nje nga nje cfare na ndajne e te perpiqemi ti rregullojme per te miren tone e te femijve tane me pas! ka ikur koha e kufijve dhe urrejtjes ka ardhur koha qe sic gjermanet me francezet e anglezet lane pase luftrat e bashkepunojne e tilla te ndodhi dhe me ne ne ballkan! me mire vone se kurre! makar qe ne forum te diskutohet ne kete frym se kjo na cel rruge te tjera o jo urrejtja! te jesh mire!

Blue Gene

Primus registratum

Pordha qe bejne greket si te "perparuar" po i del
era tani. Shqiperia do ta caje izolimin me njerzit
dhe punen e vet. Mendo se ku ishim para 100 vjetesh? Greket kane qene argatet tane, lypsare
per buken e gojes ne Shqiperine qe nuk dinte se
cfare ishte zia e bukes. Sot ne vuajme ende pasojat e izolimit por 13 vjet treguan se cfare force kane shqiptaret: shikoni tjegullat e kuqe dhe ndertesat e larta anembane Shqiperise, shikoni
interesin e shfrenuar te SHBA dhe BE per Shqiperine qe e mbajne te padeklaruar qe mos t'i
hapen syte shqiptareve.

Rracizmi grek i ka ditet e numeruara. Shqiptaret
ne Greqi nuk e dine kete por te pakten dine se
kane te bejne me nje komb qe u themelua nga shqiptaret, u mbajt me buke nga shqiptaret, i vodhi shiptareve historine e lashte dhe te re dhe
mundohet te fshehe kete vertete perpara vetes.

Napoleon B dhe Touring: hapja e Shqiperise po
tmerron etnogjenezen greke. Ajo do i beje te qarte
atyre dhe femijeve te tyre se jane ne hajdute te
kultures sone dhe me keq akoma se poshterimi qe
po i bejne sot emigranteve nuk mund ta ndale
kete te vertete.

Se fundi politika e shkerdhyer e Janullatosit qe
nuk la kishte te vjeter shqiptare pa e shkaterruar
me ane te duarve te padukshme eshte nje deshmi e
madhe se jo vetem lashtesia dhe modernja por edhe
bazat e ortodoksise greke jane te vjedhura nga
shqiptaret. Deshmia e gjalle e saj eshte kisha e ritit lindor arbersh ne Itali qe ka ritet ortodokse por qe ka autonomi ndaj Papes.

I them shkerdhatave qe i kane ditet e numeruara dhe sa me shume te ketrajtojne shqiptaret ne Greqi
aq me shkerdhyeshem kane per ta pare veten me vone.

Kuptohet kjo nuk ka te beje me popullin por me
eliten e shkerdhyer greke (qe i ktheu shpinen gjysherve dhe stergjysherve te tyre shqiptare) qe
duke i futur ne gjak popullit grek armiqesine me
shqiptaret ka shkerdhyer edhe ata vlera qe greket
trasheguan prej nesh.

komino

Valoris scriptorum

greket maskarenj
sllavet maskarenj
italianet maskarenj

po pastaj
ne qenkemi me te miret

ankohemi pse vrasin dike ne kufi (kufirin e tyre)kur hyn ne menyre ilegale (ligjet nuk jane bere qe ti respektoje kush te kete qef) dhe nuk ankohemi kur kriminelet shqipetare (mbase bashke me ata greke sllave italiane etj) hyjne e vjedhin neper shtepia apo i shesin droge femijeve apo shkaterrojne imazhin e qyteteve (qe jetojne me turizem) duke fjetur e shurruar poshte urave apo ne ndonje qoshe pallati

nuk ankohemi kur na permendet qe ne po shkaterrojme sistemin shoqeror qe keto vende krijuan me mund e gjak (denime me vdekje per kriminelet e vet e jo tani per tanet)

persa i perket historise ...
ajo shkruhet sipas qefit dhe eshte mire te shohim perpara

rruget qe mundt te ndjekim jane vetem 2

1- me e thjeshta, mbyllim perseri kufijte
2- i futemi punes dhe kerkojme te moderojme sjelljet tona dhe duke keruar ME PAS moderimin e sjelljes se FQINJEVE TANE

nuk dua te kuptoni gabimisht se une kam ndonje dashuri per greket e as dua te justifikoj ndonje forme dhune ndaj shqiptareve

dua vetem te them
DIKUSH DUHET TE BEJE HAPIN E PARE DREJT PAQES

komino

Valoris scriptorum

EDHE DICKA TJETER perpara se ta thoni ju

jam krejtesish kunder nderhyrjes se cdo te huaji ne politiken e brendshme te vendit TONE

qofte ne menyre te drejtperdrejte qofte te terthorte

Turing

Primus registratum

greket maskarenj
sllavet maskarenj
italianet maskarenj

po pastaj
ne qenkemi me te miret
Sigurisht qe ne jemi me te miret. Do thuash ti pse perpara se
1.te ndyje gojen BlueGene(qe e lan cdo mengjes me sapun rrogozhine !!!)
2.apo perpara se migjeni ti fusi nje vrap pele me gomar deri ne Kakavije dhe te marri ne fotografi autobuset me shqipetare dhe me fijet e shkrete qe mbajne radhen(dhe ti fusi nje ulerime nga dhimbja dhe nga inati qe nuk eshte aq i fuqishem sa ti fusi nje grusht malit dhe ta beje piken kufitare me 25 hyrje-dalje dhe ti thote grekeve shikoni more qener se edhe ne dime por nuk duam vete se ashtu eshte puna ...)
3.perpara se ushtari i panjohur te bjere ne gjume dhe te filloje te na tregoje historine e shqiperise nga krimbi i pare qe erdhi diku midis Durresit dhe Tiranes dhe aty filloi te shumohej here vete here me ndihmen e te tjereve per te nxjerre kombin tone te lashte, historik dhe ...

perpara se ndonje tjeter qe rruga i bie ketej dhe ashtu pergjumesh fillon dhe thote dhe ai dicka qe te mos e zere gjumi neve jemi me te miret sepse

1.Batoja trimi ishte shqipetar
2.Teuta bukuroshja,syseza, vetull-trasha ishte
shqipetare.
3.Skenderbeu,ishte shqipetar dhe skenderbeun e
njef i madh e i vogel ne cdo cep te globit.Dhe ne Kine te shkosh kap kinezin e pare ne aeroport dhe i thua "or ti a e njef ti Skanderbeun or taj" dhe ai te thote "Ai-kiuciiumiur-ai kai" dhe per te lene te kuptosh qe ai e adhuron Skenderbeun nxjerr grushtin dhe ngre gishtin e mesit(kjo me siguri per te simboluar shpaten apo per te thene qe ai Skenderbeu eshte NUMBER ONE)
4. Neve jemi asa, me te miret kudo, dhe nqs bejme ndonjehere gabime faji nuk eshte i yni.

Admir

Forumium maestatis

500 vjet te pushtuar nga turku, dhe akoma ka njerez qe thone qe e keqja e shqiperise kane qene sllavet dhe greket. Eshte me te vertete paradoksale.

miri klosit

Primus registratum

z.ushtari!
1.Edhe njehere qe ta dini ne kete bote ka njerez si puna ime qe nuk duam ta degjojme fjalen Greqi dhe qe mendojne qe greket jane te maskarrenj
pergjigje: fjala greqi per fatin tend te keq degjohet pothouajse 2500 vjet tani por akoma me tragjike per ty do jete se do te degjohet sa te kete jete KY PLANITI jone akoma!
2.por ka edhe nje kategori te trete......
Buonaparti dhe Turing.
pergjigje: te me falesh more z.ushtar por nuk kisha dhe une fatin <sic mendon ti> te lind shqiptar por grek <per mua ska ndonje ndryshim njerez ju njerez ne them une> e nuk jam shqiptar i helenizuar megjithese per te kunderten e kesaj u perpoq xhaxhi enveri tendi ta bente 50 vjet! fatmirsish per ne e fatkeqsisht per ty mesa duket nuk ja doli dot mbane!sa per historine, mesuesi im ma ka mesuar ndryshe dhe jo nga librat e xhaxhi enverit por fshehurazi ashtu sic mendonte ai me drejte,sic tha dhe nje zoteri me lart historine e shkruan secili sipas qejfit e le ta leme menjane!
mendimi im personal eshte qe uniformat <si ajo jotja> e cdo lloji e ne cdo vend te botes jane vegla-shtypese te popujve dhe njerezeve perparimtare ne ide! nje pytje kam: ke 24 vjet ne greqi apo ke marredhenie 24 vjet me grekrit apo je 24 vjec!po eshte e para je nga privileget e sistemit te enverit, po eshte e dyta deshtove si person te krijosh marredhenie njerezore,po eshte e treta me vjen keq qe nje djale i i ri si ty e ka qorruar urrejtja!
z. blue gene!
po shane grekrit per racizem,por me racist nga ty ketu mund te gjesh vetem ne radhet e neonazisteve ne greqi!! <ndoshta ta kalon z.ushtar>
sa per historian,po llap e llap pa ndaluar e duke shkruar anektoda per femije 5 vjecar! no coment per kete sepse niveli i thenjeve te tua le shume per te deshiruar!
flet per urrejtjen e grekerve per shqiptaret por kush lexon ty per ato qe llap mund ta shohe qarte se si urrejtja te ka qorruar ty dhe te tjere si puna tende ketu, je qorr nga urrejtja por natyrisht kur te thyesh turinjte ne shtyllen e elktrikut mbi trotuar nuk do ta kesh fajin ty po shtylla qe qe aty!!!
sa per fene dhe janullatosin,nuk e dija qe edhe feja kristiane e ortodoksise i ka rrenjet nga shqiperia!!!! te me falesh per kete,po mos e ngaterro fene me kombin se po i bene corbe gjerat them une! kur ishim te vegjel na thoshin haje gjellen se do te haje gjermani qe te na trembnin por po shoh qe ty dhe ushtari si ty po krijoni nje tjeter gogol per femijte tuaj po e quani grek!!! po mbyllni urrejtje e racizem pa menduar per pasojat qe i lini shoqerise sone!!
z.Logos
500 vjet te pushtuar nga turku, dhe akoma ka njerez qe thone qe e keqja e shqiperise kane qene sllavet dhe greket. Eshte me te vertete paradoksale!
nuk eshte vetem paradoksale por mashtruse,irrituese,driteshkurter,rruge qorre dhe pa fund! por 500 vite ishin mongolet-turq ne shqiperi, disa pasardhes te tyre i kane lene pas me doemos sic kane lene dhe ne greqi!
z. Gene!
rruget qe mundt te ndjekim jane vetem 2

1- me e thjeshta, mbyllim perseri kufijte
2- i futemi punes dhe kerkojme te moderojme sjelljet tona dhe duke keruar ME PAS moderimin e sjelljes se FQINJEVE TANE
pergjigje: jam 1000% dakort me mendimet tuaja dhe mendoj se vetem keshtu mund te rrezojme muret e rracizmit,urrejtjes qe na ndajne! shpresoj qe te diskutohet ne kete fryme dhe secili me mendimet e tij te kontriboj per mirkuptim e paqe! keshtu e vetem keshtu tipa si gene,ushtari do te pushojne se spekulluari me ndjenjat e popujve! te dy kombet rrojne ne eyrope e ne kohen e mirekuptimit e jo mesjete qe te tera ti zgjidhim me anen e shpates!

komino

Valoris scriptorum

hmm

nuk e kuptoj se ku kerkoni te arrini duke share e kritikuar diskutuesit

vertet mendoni se gjerat jane te bardha ose te zeza?????

une greket nuk i urrej sepse

1- nuk kam asnje arsye
2- askush nuk mund te kete arsye per te urryer nje popull te tere

por
kete vere isha ne himare (mendoja se ishte ne shqiperi)

sapo kalova llogarane filluan te vinin mesazhe nga rrjeti celular grek qe me uronin mireseardhjen ne GREQI (JO NJE PO DISA MESAZHE)

TE GJITHE VENDASIT FLISNIN VETEM GREQISHT (greqishte te re jo te tresheguar - nuk ishte ceshtje tradite)
greqishf flisnin edhe policet (nje shok me tregi se desh e rrahen njehere kur ngriti volumin e muzikes me kenge shqipetare - vitin tjeter do hyni me vize, i thane)

te gjitha makinat e vendasve ishin me targa greke

te gjitha kanalet televixive ishin greke

pash evetem klanin dhe ate me zhurmues ne momentin kur ishte nje emision per historine e permendej i ashtuquajturi vorjo epir

BESOJ SE MUND TE DUKEN FARE QARTE SMPTOMAT E NJE POLITIKE E STRATEGJIE TE GREQISE NE ATO ZONA

po kesaj pune i thone
GJEJ SHESH E BEJ PERSHESH

sheshin po e krijojme vete, edhe me diskutimet e ndezura midis nesh

PERPARA SE TE QAJME pse po na e fut greku (se kjo eshte e vertete), LE TE MERRET VESH KOKA ME DUART e te ngeme breket

TE MOS E BEJME SI ATO K...RVAT QE DALIN GJYSEM TE ZHVESHURA E PASTAJ ANKOHEN PSE I VERSHELLEJNE (APO ME TEPER)

Turing

Primus registratum

une greket nuk i urrej sepse

1- nuk kam asnje arsye
2- askush nuk mund te kete arsye per te urryer nje popull te tere
Kjo ne rastin tone varet nga personi. Ka edhe nga ata qe arsyet i nxjerrin nga xhepat si dikur peselekshin per te blere akulloren. Kerkojne e kerkojne e kerkojne ...

por
kete vere isha ne himare (mendoja se ishte ne shqiperi)
Ah, gjynaf se edhe une isha atje. Mbase do kishim pasur rastin te takoheshim dhe ta dridhnim ndonje nje ...

sapo kalova llogarane filluan te vinin mesazhe nga rrjeti celular grek qe me uronin mireseardhjen ne GREQI (JO NJE PO DISA MESAZHE)
Antenat perforcuese te sinjaleve telefonike ne gjithe jugun e shqiperise(duke perfshire edhe antenen qe shikoheshe nga bregu i himares ne drejtim te Sandares) jane vene nga nje firme Greke . Dhe fakti qe ka interferenca sinjalesh kjo nuk do te thote asgje. Une nuk jam i sigurte por ma ha mendja qe infrastuktura(e menderosur e jugut) nuk lejone nje linje tokesore telefonike dhe ata jane te detyruar qe ruajne nje rrjet wire-less midis Greqise Veriore , jugut te shqiperise dhe pjeses tjeter te vendit te shqiponjave.
Dhe po te jete keshtu duke qene i njejti rrjet, fakti qe himara eshte shume afer me Korfuzin(dhe aty greket kane me doemos nje antene-emetuese), fakti qe antenat tona jane vetem perforcuese te signaleve qe vijne nga te gjitha anet atehere ndodhe qe :
kur telefoni yt hyn ne zonen e nje antene tjeter receptuese ne momentet e para(sa operatori ne Tirane te kuptoje qe ato mesazhet nuk jane destinuar per ty) ato mesazhet te cohen ty.
Qe te te zere gjumi rehat mua me ndodhe me qindra here kur leviz me trena nga qyteti ku banoj ne nje qytet tjeter qe ndodhet ne kufi me nje shtet tjeter(por operatori eshte i njejte ne te dy shtetet) qe gati per nje ore ai me thote MIRE SE ERDHET NE XXXX.
Por qe nxjerresh konkluzionin qe kjo ben pjese e porpagantes Greke !?!
TE GJITHE VENDASIT FLISNIN VETEM GREQISHT (greqishte te re jo te tresheguar - nuk ishte ceshtje tradite)
Qe flasin Greqisht? e cfare ka per tu habitur ketu , Asgje. Cfare krimi ka te flasesh gjuhen e nenes? Se fundi ata Greke jane. 99% jetojne pjesene me te madhe te kohes ne Greqi.
Pastaj cfare lidhje ka kjo me traditat. Ajo dihet qe atyre per 50 vjet me rresht i katapultonin direkt ne Zallher apo ne Valias po te merrte vesh operatori i fshatit qe dikush fliste Greqisht.

Pastaj mua personalisht nuk me erdhi keq fare qe ata flisnin Greqisht. Ne fund te fundit qe qetesojme migjenin apo ushtarin te gjithe dinin shqip prandaj qetesohuni(mundesisht konfirmoje dhe ti Gene qe jene te siruruar ata).
Perkundrazi perfundimisht mu duk shume cool se mu duk vetja ne te njejten kohe ne Greqi dhe ne Shqiperi.

Sa per policat ketu ia fute kot. Une nuk e di ku rrije ti por ata sikur i kishin zgjedhur qiri ne stanet e Volipojes, Hanit te hotit, te malise se madhe dhe fshatrave me te humbura te Vlores.

Vdisin qe kishin nen dore ndonje himariot dhe t'ia merrnin shpirtin me poshtersirat nga me te ndryshmet. Nuk dua te hy ne hap dhe te filloj te bej perkufizime, por qe ne kufi kur hyn ne Sarande dhe kur del nga Saranda(nga dogana e portit) e kupton se ka edhe keshtu ...

Me erdhi me te verte keq per nje cun nga himare qe kur hyri ne anije me mua ai polici nuk iu shkul deri sa ia mori Skederbeun nga xhepi. Por edhe kur zbritem ne Korfuz edhe ai Greku nuk i la gje manget(ka edhe Greke debila si kudo, polica hesapi mo !!!). Kur lashe anijen e lashe duke u zene me policat. Une nuk kuptoja asgje nga ato qe thoshte ai po ma ha mendja flitesh per inkopetencen e tyre. Dhe ai nuk hiqte dore, sepse ne nje fare menyre kishte te drejte. I duhet te rrinte ne Korfoz ate nate sepse kishte humbur atobuzin per Athine sepse ai polici kaloi 2 ore per te kontrulluar pashaportat.
te gjitha makinat e vendasve ishin me targa greke

te gjitha kanalet televixive ishin greke

pash evetem klanin dhe ate me zhurmues ne momentin kur ishte nje emision per historine e permendej i ashtuquajturi vorjo epir
per te njejtat arsye si me siper duhet te kishe marre sacin me vete po te doje te ndegjoje shqip.

BESOJ SE MUND TE DUKEN FARE QARTE SMPTOMAT E NJE POLITIKE E STRATEGJIE TE GREQISE NE ATO ZONA

po kesaj pune i thone
GJEJ SHESH E BEJ PERSHESH

sheshin po e krijojme vete, edhe me diskutimet e ndezura midis nesh

PERPARA SE TE QAJME pse po na e fut greku (se kjo eshte e vertete), LE TE MERRET VESH KOKA ME DUART e te ngeme breket
Une nuk e marr vesh perse ti apo ndonje tjeter nuk hidheni perpjete kur vjen puna qe amerikanet bejne cte duan me shqiperine por kapeni mbas idese qe shteti Grek ka interesa ekonomike ne Shqiperi dhe po ia fut shqiperise kur Greket vete jane ku theret qameti me standartin evropian dhe kane me mijera probleme por jo duhet te shtojne dhe problemet tona sepse ...

komino

Valoris scriptorum

/pf/images/graemlins/smile.gif

mos do te thuash se greqia nuk ka asnje pretendim ne lidhje me te quajturin vorio epiri?????????? (shpresoj te arrije ne te njejtin qendrim edhe me camerine - apo jo?)

ato qe thashe me lart mund ti kundershtojme -nje nga nje -dite e nate
problemi eshte kur shfaqen TE GJITHA BASHKE e me shume te tjera (qe nuk ia vlen te permenden pa gjetur nje gjuhe diskutimi-gjuhe qe, disave nuk i intereson aspak)

keshtu qe
e marrim me qetesi, pranojme te gjitha ato qe jane per tu pranuar dhe te mos e teprojme ne asnje drejtim.
FQINJE TE SHENJTE NUK KA ASKUND
TE MESOJME TE BASHKEJETOJME ME ATA QE KEMI sejcili ne hesap te vet e duke bashkepunuar aty ky kemi interes te dy (terhiqe e mos e keput)

ALSO

Primus registratum

TURING!!! Personalisht jam shume dakort me frymen e diskutimit edhe te NAPOLEON B edhe Tendes....me te vertete eshte rruge pa krye te diskutosh, per te tilla probleme,dhe vecaneriisht NE SHQIPTAREVE,gjeja e fundit qe na intereson eshte te kemi marredhenie te acaruara me fqinjet(kemi boll probleme jetike si popull), vec sinqerisht LIGJI I LUFTES (NE FUQI)qe GREQIA KA ME SHQIPERINE.....eshte beson shenje e nje politike te fqinjesise se mire,ose me mire me than tregon predispozicion pozitiv te nje shteti te EU ndaj nje vendi si SHQIPERIA???