Re: Grekët
po jap nje pergjigje te perafert per te dy
une greqine (e greket) nuk i dashuroj ashtu si nuk dashuroj italianet, serbet, gjermanet etj etj
por edhe nuk i urrej aspak ashtu si nuk urrej italianet, serbet, gjermanet, francezet, amerikanet apo kedo popull ne kete bote
---pse shqipetaret shkojne ne greqi e jo, psh, ne itali????
nuk besoj se e bejne nga dashuria apo mikepritja e madhe ne greqi (si kudo, fundja)
shqipetaret emigrojne se nuk kane para
per te kaluar detin duken shume para
per te kaluar malin duhen shume me pak
arsye e thjeshte apo jo?????
---probabiliteti per tu rrahur nga policia!
do e quaja nje justifikim apo arsyetim te drejte nese policia greke do te kishte nje norme te caktuar qe duhet te realizoje ne rrahjen e shqipetareve
nuk me duket probabiliteti nje arsyetim i pranueshem
diskriminim ka kudo
thashe qe eshte e drejte por pastaj duhet edhe te shohim nivelin e diskriminimit dhe frekuencen e tij
une nuk kam ndermend te sjell shifra (nuk me duket interesante) dhe bazohem thjesht ne opinionet e atyre qe kane provuar shume vende te botes
dhe ne nje rast personal
isha me pushime ne shqiperi e pecolla ne kakavije nje kusheriren time
takova xhaxhain qe jeton ne athine dhe me ftoi te shkoja nje jave per pushime (ishte dhe vere)
me lejen e qendrimit italiane, teorikisht, mund te shkoj ne vendet shengen pa probleme dhe keshtu pranova (pak i detyruar, po nejse)
pas nje rradhe te gjate arrita te polici i cili plot arrogance me tha qe leja ishte fallco e nuk me lejonte te kaloja
i thashe te kontrollonte mire (me miresjellje si me italianet)
ai e mori ne dore, e ngriti lart dhe me tregoi se donte ta griste
e pyeta pse dhe fillova te irritohesha
me tha: do ikesh ti apo do dru
jo i thashe nuk iki (ku e dija une se rrihnin vertet ata!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif )
po deri ketu nuk ka gje se mund te mendojme POLIC DERR e muhabeti mbyllet
ajo qe me beri pershtypje ishte ragimi i shqipetareve ne rradhe qe filluan te me luten te mos nxehja policet perndryshe nuk i linin te kalonin duke i hapur lloj lloj problemesh
ne trieste nje polic me tha se pasaporta eshte fallso
kontrollo mire i thashe
te tjeret me pyeten se cfare po ndodhte dhe me thane te mos hiqja dore nqs kisha te drejte se : keta maskarenjte keshtu e duan, ta besh problem e ti heqesh nga puna
theksoj qe ishte trieste e jo bari
perfundimet mbi pershtypjet e mia i nxirrni vete
shtohi kesaj edhe gjithe ngjarjet qe degjome e lexojme dhe krijohet nje opinion (mbase i gabuar) qe greket jane pak si shume xenofobe (edhe shqipetaret per mendimin tim)
kenaqesia apo pakenaqesia e personave varet shume nga inputet qe i vijne nga keto ngjarje
kudo behen diskriminime po ndryshon niveli i egersise dhe ai i mbrojtjes nga shteti (qe pak a shume i ligjeron)
persa i perket temes tjeter, mbase, propozimi paragjykohet nga titulli (qe e kam kundershtuar ne fillimet e temes - po te kesh lexuar gjithe shkrimet) por une e gjykoj te vlefshem per njefare kohe
shteti nuk ben gje, ndersa ne jemi ne gjendje te bejme presion per hapje te kufijve tregtare per mallrat tona ne greqi (me pak emisione televizive qe degjenerojne produktet shqipetare, me shume viza biznesi, me pak burokraci etj)dhe keshtu krijohet nje lidhje me e thelle midis dy popujve (fillojne krijohen lidhje ekonomike te dyanshme)
ata (individet) qe do perfitonin me teper nga kjo hapje do te ishin shqiptaro - greket qe i njohin te dy realitetet (kulturat) e mund te veprojne ne te dy tregjet (ti ke perparesi ndaj meje ne exportimin e produkteve shqipetare ne greqi se gjen importuesit)
shoqeria shqipetare ne pergjithesi do te kishte nje perfitim
e njejta gje vlen per italine por atje kemi faktikisht rreth 75% te exportit (ne shifra absolute ngelet perseri i vogel)