Grekët

kushtrimi

Primus registratum
Re: Grekët

Shqiptaret me shume fashiste se greket? Greket nuk e duan himaren( ta bejne te tyren? Keto jane shpikje te emigranteve? Ketu nuk rrespektohen pakicat???? NUk ka konkurencemes shqiperise dhe greqise ne turizem dhe ne fusha te tjera????????? O njerez jetoni ketu apo jo..... Fillojme me te paren, Shqiptaret fashista me shume se greket,i shoh si tani fashistet shqptare tek qendrojne dhe presin radhen per te kaluar doganen greke. I shoh si sfiliten ne vape femijet te mbetur pa uje dhe mekujtohet se si i priten shqiptaret greket ne vitet e luftes civile, me duke i qelluar me buke e strehim. Me kujtohet se sa mire greket i dogjen shtepite e cameve nga qeketa ishin fashiste, se si u theren femijte fashiste dhe u dogjen te gjalle gjysherit fashiste..... Kalojme tek e dyta...... I shoh autobusat me zgjedhes dhe deputete greke tek bejne te fortet ne himaren e para tre viteve aty ku humbnin rendshem dhe do humbin rendshem. I shoh deputetet greke tek ngrihen ne sallen e parlamentit europian dhe kerkojne zbatimin e traktatit te korfuzit (14-17 gusht 1914) qw i jeptre autonomi 7 fshatrave te himares. Sho si perpiqen te ndikojne duke u kerkuar shqiptareve te nderrojne emrin duke u kerkuar te marrin emer tjeter egjithe kjo jo se e duan himaren vetem ashtu kot fare....e treta mekot te flas nuk jam emigrant po ata qe jane e dine mire se cafer heqin. e katerta... Ne shqiperiaka nje ligj kushtetues 100 hetre me te mire se ai grek per pakicat, shqiperia i njeh pakicat, greqia jo, ne shqiperi ka shkolla per pakicat ne greqi jo( shkolla deri ne universitet tek ne ka dege te greqishtes e te gjuheb ve te tjera )kaq per sot

Turing

Primus registratum

Shqiptaret me shume fashiste se greket?
E ke gabim, nuk i trajtoi njeri shqipetaret si fashista por ideja ishte te nxirrnim ne pah faktin qe ka diskrimin moral ndaj minoritetit grek ne Himare dhe rrotull saj dhe asnje nga ne nuk i ka quajtur Greket apo shqipetaret fashiste.

i shoh si tani fashistet shqptare tek qendrojne dhe presin radhen per te kaluar doganen greke. I shoh si sfiliten ne vape femijet te mbetur pa uje
Pse mos eshte faji i doganiereve Greke qe Shqiperia eshte vend i varfer dhe qe ka me mijera persona qe kalojne kufirin cdo dite per te siguruar buken e gojes. Eshte faji i tyre qe per bere detyren duhen te marrin parasysh qe 1 ne 10 pasaporta eshte fallco dhe qe dogana jone eshte thjesht per figure dhe per taksim legal dhe jolegal te qytetareve qe kalojne kufirin.

mekujtohet se si i priten shqiptaret greket ne vitet e luftes civile, me duke i qelluar me buke e strehim. Me kujtohet se sa mire greket i dogjen shtepite e cameve nga qeketa ishin fashiste, se si u theren femijte fashiste dhe u dogjen te gjalle gjysherit fashiste.....
Kjo qe thua nuk ka pike kuptimi. Sipas llogjikes tende une kur te shof ne rruge nje gjerman apo italian duhet ti pershtyj ne surrat sepse stergjyshi dhe gjyshi i tij e pane te arsyeshme te vrisnin dhe te digjnin 3 milione cifute dhe te shkatonin vdekjne e 3 miliarde personave te tjere ??? Historia duhet pare nen nje kendveshtrim tjeter nga ai i yti. Keto jane argumentat klasik te propagandes nacionaliste. Gjaku duhet ti kthehimi me gjak !!!pffff

Kalojme tek e dyta...... I shoh autobusat me zgjedhes dhe deputete greke tek bejne te fortet ne himaren e para tre viteve aty ku humbnin rendshem dhe do humbin rendshem. I shoh deputetet greke tek ngrihen ne sallen e parlamentit europian dhe kerkojne zbatimin e traktatit te korfuzit (14-17 gusht 1914) qw i jeptre autonomi 7 fshatrave te himares.
E cfare ka kunder faktit qe ata te bejne fushate elektorale. Eshte e drejta e tyre per fushate elektorale dhe e minoritetit per ti zgjedhur nqs ka deshire dhe une personalisht nuk shof asgje te keqe sikur ata te zgjidhnin dike te Omonias.
Fakti qe nje deputet Grek te ngrihet dhe te thote gjepura ne parlamentin evropian kjo nuk eshte ndonje fenomen. Te gjithe jane konshient per gafat e Berluskonit ( qe eshte kryeminister ) por kjo nuk jep te drejten te gjykosh 60 milione italian.
Sho si perpiqen te ndikojne duke u kerkuar shqiptareve te nderrojne emrin duke u kerkuar te marrin emer tjeter egjithe kjo jo se e duan himaren vetem ashtu kot fare....e treta mekot te flas nuk jam emigrant po ata qe jane e dine mire se cafer heqin. e katerta... Ne shqiperiaka nje ligj kushtetues 100 hetre me te mire se ai grek per pakicat, shqiperia i njeh pakicat, greqia jo, ne shqiperi ka shkolla per pakicat ne greqi jo( shkolla deri ne universitet tek ne ka dege te greqishtes e te gjuheb ve te tjera )kaq per sot
Ketu faji i perket Shqipetareve qe ndryshojne emrin(ceshtje principesh dhe karakteri). Legalisht askush nuk i detyron por i pelqen atyre te behen pak "Greke".

Sa per emigrantet, nuk jan vetem shqipetaret ne Greqi qe heqin te zinjte e ullirit por te gjithe emigrantet kudo ne bote. Kjo perseri nuk te jep te drejten te gjykosh popullin Grek apo qeverine Greke.

Sa per kushtetun tone me behet qejfi qe ti e ditke pasi mua dhe shume shokeve te mi asnjehere nuk na eshte dashur ta dime pasi ne institucionet tone applikohet nje tjeter kushtetute ajo "POPULLORE" qe eshte shume e thjeshte dhe qe cdo shqipetar e di permendesh.

"Cdo shtetas ka te drejten te beje c'te doje nese :pAGUAN, KA MIQ dhe SHEF HESAPIN E TIJ"

Altaf

Primus registratum

thoni që greqia se ka fajin që shqipëria është shtet i varfër? jo vetëm greqia po dhe sllavët bashkë. rruga egnatia do të fillonte nga shqipëria. nuk u bë se grekët lejuan të kaloj ideja që shqipëria është një vend pa stabilitet. aeroporti ndërkombtar do të ishte rinasi por jo! tani aeroporti ndërkombtar është i athinës dhe e quajn el venizelos kryevrasësi i tosërisë në 1912. tani po hidhet në erë edhe korridori 8 për hatër të grekëve.

dhe serbët çfarë bënë? vunë xhaxhi enverin para 50 vjetësh në krye të shtetit shqiptar. kjo mjafton. kështu u shdukën të gjithë elementet patriotike shqiptare. aty iku dhe kosova dhe pjesa shqiptare që gjëndet në maqedoni.dhe faji ynë ishte që nuk ishim mjaft të fortë që ti pengonim të gjitha këto.

ne gjitmonë do të sulmohemi nga grekë e sllavë, ai që flet për bashkjetesë nuk shikon qiartë.kemi ala sumë plera që na ndotin. në europë nuk do të futemi për kompromis, por përpara duam të marrim ato që na takojnë!

HAIL AND KILL BROTHERS!

Turing

Primus registratum

thoni që greqia se ka fajin që shqipëria është shtet i varfër? jo vetëm greqia po dhe sllavët bashkë. rruga egnatia do të fillonte nga shqipëria. nuk u bë se grekët lejuan të kaloj ideja që shqipëria është një vend pa stabilitet. aeroporti ndërkombtar do të ishte rinasi por jo! tani aeroporti ndërkombtar është i athinës dhe e quajn el venizelos kryevrasësi i tosërisë në 1912. tani po hidhet në erë edhe korridori 8 për hatër të grekëve.
Te gjithe i kane syte ne balle dhe historikisht shqiperia ka qene dhe eshte nje vend pa stabilitet ekonomik dhe politik. Une nuk e di historine e rruges egnantia por fakti qe dikush ta merre kafshaten nga goja do te thote vetem qe ti nuk je i zoti i vetes dhe pike.
Historine e aeroportit nuk e mora vesh fare !!!
Sa per historine e korridorit 8 eshte e njejta histori. Prej 6 vjetesh flasim per korridorin tete per avantazhet etj dhe presim me syte te drejtuar lart sikur korridori do zbresi nga qielli. Kjo quhet ekonomia e tregut. Me te fortit dhe me shkathtit mbijetojne. Nqs vendi yne vazhdon te luaj rolin e budallait dhe te vobektit qe pret nga te tjeret ...
dhe serbët çfarë bënë? vunë xhaxhi enverin para 50 vjetësh në krye të shtetit shqiptar. kjo mjafton. kështu u shdukën të gjithë elementet patriotike shqiptare. aty iku dhe kosova dhe pjesa shqiptare që gjëndet në maqedoni.dhe faji ynë ishte që nuk ishim mjaft të fortë që ti pengonim të gjitha këto.
ne gjitmonë do të sulmohemi nga grekë e sllavë, ai që flet për bashkjetesë nuk shikon qiartë.kemi ala sumë plera që na ndotin. në europë nuk do të futemi për kompromis, por përpara duam të marrim ato që na takojnë!
Ketu po flasim per popullin grek dhe jo per SHQIPERINE E MADHE. Ka plot tema te tjera ku enderrohet me sy hapur per kete ceshtje.

Blue Gene

Primus registratum

Politika e ortodoksise greke eshte ne grahmat e saj te fundit. Shanset jane shume te pakta qe planet e tyre te ngadhnjejne. Ne radhe te pare Greqia eshte vend i vogel si Shqiperia dhe nuk ka peshe ne vendimmarrje globale. Se dyti ne vendimarrjet globale fiton aleanca me me te fortin qe jane SHBA dhe dihet se sa "mire" i shofin ebrenjte qe jane sot ne shtepine e bardhe aleancen lindore te ortodoksise me islamiket fundamentaliste qe ben Greqia. Se treti Papa dhe kisha katolike nuk jane ne gjume per ate qe po shofin prej Janullatusit ne Shqiperi.

Megjithese Greqia shpenzon nga taksapaguasit miliona per veprimtari subversive ndaj Shqierise, fakti qe Durresi e Vlora jane rruga me e shkurter per ne Burgas do te thote kosto me e ulet. Asnje "korridor" grek nuk mund ta konkuroje Shqiperine dhe pozicionin e saj. Shqiperia eshte "no-go zone" per greket. Per ate po "merren vesh" BE dhe SHBA dhe dihet se kush ka pjesen e luanit. Greqia ka hapesire per te luajtur ne keto interesa per aq sa BE eshte e interesuar te kete perkrahjen e Greqise dhe per aq sa Britania lejon Greqine qe i vret ushtaraket e saj.

Ai qe hiqet ketu se Greqia qenka Amerika per shqiptaret shef endrra me sy hapur. Perparesite strategjike te Shqiperise ndaj Greqise jane te pdiskutueshme dhe Greqia duhet ta kuptoje kete sa me pare per te miren e saj. Po nuki e kuptoi mund te perfindoje Athina si Beogradi e bombarduar.

Si perfundim mendoj se tema vetem tregon se sa te pafuqishem jane greket pikerisht ne ato gjera qe ata cmojmne me shume vi vegla te politikes se tyre ndaj Shqiperise qe jane politikanet tane dhe emigrantet. I them atyre qe punojne per subversion ndaj Shqiperise qe dielli nuk mbulohet me shoshe, historia punon per ne.

miri klosit

Primus registratum

te me falni per ndonje gabim qe mund te bej ketu por eshte hera e pare qe po shkruaj ne kete forum dhe me terxoqi vemendjen kjo teme! eshte me te vertet per te ardhour keq per gjithe kete urrejtje qe po lexoj ketu per grekrit njelloj sikur po flasim per nje popull qe ndodhet ne anen tjeter te botes e jo nje popull qe eshte gitoni jone! une jam grek dhe me peshtirosen greket <eladites dmth grekrit e greqise> qe flasin per shqiptaret sikur te jene kafshe! thjesht ne te shumten e rasteve kam vene re jane njerez pa dituri shkollore dhe nivel te larte! ka racizem se ne gjithe boten ka raciste dikush me shume e dikush me pake dhe ne subjekte te ndryshem te jetes!nje gje po ashtu e vertet qe kush iku nga shqiperia me 2-1-1991 dhe derim ne 30-3-1991 kur akoma nuk te kthente njeri mbrapa se si na priten ne shtipite e tyre me buke dhe ngrohje dhe sa vjedhje u bene atehere dhe si ndrishoi opinioni ngadale ngadale!sot e kesaj dite ka shfritezim te emingrantit ne gjithe boten ashtu dhe ne greqi! une jam grek sia ata <besoj me i mire se ata se jam i varfer dhe me te varfrite> dhe e kalova dhe e kaloj ne kurriz akoma dhe sot e kesaj dite, por nuk mund te flase per <popull> por per persona!ne fund te fundit grekrit me shqiptaret jane nje popull jane te vetmit te paardhur ne ballkan dhe nuk kane cfare te ndajne me njeri-tjetrin! pse ndodh qe i pasuri te urrej te varfrin dhe anasjelltas dihet qe kur ka lindur njerezimi por mos i ngaterroni keto me popujte! ne fund te fundit si mund ta ndiej veten une kur i pari person qe takoj ne kakavije eshte polici shqiptar dhe pse nuk i jap 5mije leke me shan <grek i poshter> <grek i ndyre > dhe me mbane 1 ore 14 minuta ne mes te diellit thjeshte pse jam minoritar!!!!!!!?? nuk kemi asgje te ndajme me njeri-tjetrin dhe asnjeri nga ne nuk do te iki nga ky vend ku jemi keshtu qe do jemi ghithmone komshi! kush mbjelle urrejtje dhe ndan xarta si disa ketu jane ata qe nuk i sherbejne aspak shqiperise! asnje nga ju ketu nuk kate drejte te fyej flalet e thena nga nena e GENTIT thene nje doktori te spitalit universitar te janines pas nje operacioni te rende te djalit ku mu desh te beja perkthyesin se ndodha ne nje dhome! <Une djalin e kisha te humbur dhe ma dhe pase,por nuk fitova vetem nje djale pos dy se tani te kam dhe ti djale> dhe doktori qante ne krahet e nenes pa filluar une akoma te perktheja se ishin fjale nene!keta te pyesni kur mbillni urrejtje ketu! ska as shqiptare as greke por ka njerez kufijte do jene akoma sa vjete? NE do jemi gjithmone!

Altaf

Primus registratum

ELBASAN (17 Shtator) - Tre emigrantë shqiptarë rrihen barbarisht në kufirin shqiptaro-grek. Njëri prej tyre humb shpretkën nga keqtrajtimi, ndërsa dy të tjerët pësojnë dëmtime më të lehta. Një thupër thane ka mjaftuar që egërsia dhe barbaria e ushtarëve grekë të arrijë kulmin. Madje kur kufijtë e kësaj torture arrijnë "in ekstremis", njërit prej emigrantëve i ka kushtuar edhe shpretkën. Pas kthimit për në vendin e lindjes, Ligor Halili i është nënshtruar edhe një operacioni që ka zgjatur plot tri orë. Edhe dy bashkëvuajtësit e tij, i vëllai, i 45-vjeçarit, Mili Halili, 43 vjeç dhe Rrahman Pashollari, 60 vjeç, nga plagët janë shtruar në spitalin e Elbasanit për të marrë ndihmën e parë. Tre viktimat e fundit të dhunës së ushtarëve grekë, nga fshati Burrishtë i Elbasanit, i janë shtuar numrit të madh të shqiptarëve të masakruar, listë kjo që ka nisur që kur shqiptarët njohën hemorragjinë e emigrimit. Tri viktimat e dhunës kanë duruar për rreth 10 orë torturat e policëve grekë. Sipas të dëmtuarve, gjashtë ushtarakë të një patrulle greke i kanë ndaluar dhe më pas i kanë mbajtur për 10 orë në qelitë e burgut "PIL" në afërsi të liqenit të Prespës. Pasi janë masakruar dhe gjymtuar, tre shqiptarët janë riatdhesuar nëpërmjet pikës së kalimit kufitar të Kapshticës. Por më rëndë nga tre të dëmtuarit ka qenë 45-vjeçari Ligor Halili, i cili ka rrezikuar seriozisht jetën. Madje mjekët kanë pohuar se një vonesë tjetër mund të kishte qenë tragjike për të, pasi, si pasojë e goditjeve, ka pësuar një hemorragji të brendshme. Ndërsa rebelimi i familjarëve të të masakruarve ka arritur deri aty sa kanë bërë edhe një protestë drejtuar qeverisë shqiptare, e cila duhet të reagojë ndaj këtij akti flagrant të shkeljes së të drejtave të njeriut. Në një intervistë për Gazetën Shqiptare Ligor Halili tregon gjithë torturat shtazarake të policisë greke, që e detyruan të hiqte shpretkën e cila ishte shpuar në dy-tre vende.
Kur keni punuar si emigrant në Greqi?
Kam pesë vjet që shkoj rregullisht për të punuar, por nuk kam mundur dot që të kem një palë dokumente të rregullta, pasi vështirësitë kanë qenë të shumta. Herën e fundit jemi nisur me vëllain tim në 5 gusht dhe së bashku me një mikun tonë.
Kur jeni kthyer që andej?
Për rreth një muaj ne kemi punuar me punë bujqësie në fshatrat e Greqisë në zonën e Prespës. Pasi nuk kishim më punë aty, vendosëm që të ktheheshim dhe të tre së bashku me vëllain tim dhe Rrahmanin u munduam të gjenim një makinë për t'u kthyer.
Po më pas çfarë ndodhi?
Sapo na ka pikasur policia greke dhe nisën që të na qëllonin pa mëshirë si të ishim kriminelë. Pasi na morën paratë që kishim me vete, filloi kërbaçi. Na kanë mbajtur në burgun "PIL" dhe aty na kanë qëlluar. Mua më kanë goditur me një thupër thane në të gjithë trupin dhe për katër a pesë orë më kanë goditur pa ndërprerje. Shkelmat e tyre më kanë hyrë deri thellë në bark dhe për një kohë të gjatë nuk jam përmendur. Kam dëgjuar edhe të bërtiturat e vëllait tim dhe të shokut tjetër që ishte me ne. Më pas mbaj mend se jam përmenduar në një taksi që po na dërgonte për në drejtim të Elbasanit. Aty më ka nisur edhe një hemorragji e brendshme, e cila, sipas mjekëve, më ka ndodhur për shkak të dhunës së ushtarëve grekë.
Si erdhët në vete?
Kam shkuar në spitalin kirurgjikal të Elbasanit, aty bëra një EKO dhe doktorët më thanë se shpretka ime kishte dy-tre të çara, prandaj duhet ta hiqja. Operacioni zgjati tri orë dhe tani jam pa shpretkë.
dxh/dxh (GazetaShqiptare/BalkanWeb)

miri klosit

Primus registratum

z.MOSVAR!
une di ke qene ndonje here ne greqi ti apo jo dhe aq me shume nuk kerkoj nga ti dhe shume te tjere si ti ketu qe te ndryshosh ndjenjat <gjithmone te respektuara!>, per grekrit apo per greqine ne pergjithsi!
une di ta flas greqishten shume me mire nga ata policat apo ushtaret qe permende ti,di ta shkruaj gjitashtu po me mire se ata,e keta ma mesoi nena dhe babai im ne nje kohe kur po te flisje apo komentoje ne publik, apo aq me shume radio greke,me e pakta qe mund te pesoje ishte qe e gjithe familja te perfundonte ne internim apo ne burgun e spacit < sic perfundoi vellai im pse i drejtua drejtorit ne greqisht, gjuha e nenes!!> dhe jam e do te jem qytetar grek i shtetit shqiptar!
megjithate sic do te them me poshte kjo nuk me shpetoi dot nga fyerjet apo goditjet e ketyre policave qe permend ti diten kur bleva makinen time te re dhe pse e mora nga dyqani pa targa akoma duhej qe patjeter ta kisha vjedhur dhe jo blere me djersen e ballit duke perfunduar per 2 net rrjesht ne biruce pa buk dhe uje!!!!!
me te fyer nuk e kisha ndier veten ndonjehere dhe me dhembte dyfisht sepse e tera kjo me vindte nga mbash-kombsit e mi!
por kjo besoj thelle ne vetet time nuk me jep te ndrejten mua dhe as ti qe per persona te tille qe per mendim tim nuk u takon te kene flamurin e kombit tim ne uniforme, te gjykosh dhe te denosh popullin grek!
greqia ka sot pothuajse 650000 mije shqiptare qe mbashke me te huaj te tjere perbejne 1/10 e popullsise ne greqi dhe te gjithe e dine se cila eshte ekonomia e greqise perballe asaj te bashkimit evropian!
me thuaj nje shtet tjeter qe terhoqi kaq shume shqiptar qe ne fund te fundit asnje nuk na ftoj ne greqi nga ana e greqise pervec se mjerimi,fatkeqesia dhe varferia jone!
greqia duhet te kete mirnjohje per te gjithe ne qe me djersen qe derdhim ketu po ndertojme begatine e saj, po ashtu ne duhet te kemi mirnjohje per popullin qe na jep mundesine te mbajme familjet tona gjalle, per popullin qe na ka hapur dyert e spitaleve kaq vjete <pa pagese!>
ku kurohen nenat vellezrit motrat e mia dhe te tuat, dyerte e skollave ku shkollohen femijte tane te tera ato qe ne pergjithesi besoj te tere i quajme mireqenie!
nuk pare apo degjuar te kete dyndje te emigranteve te ketushem ne kufinjte tane per tu kthyer ne atdhe qe te shpetojne nga <sketerra> e pershkruar nga ti por mesa di une ndodhe e kunderta ne ambasaden dhe konsullaten greke ne shqiperi!
erdhem te uritus nga malet te ndershmit te punojne per buken e gojes, kriminelat e burgjeve te vrasin e te therin per 10 draxmi, trafikantet te bejne trafike nga me te flliqurat!
na priten njerez me dhembshuri na dhane buke e uje, na priten njerez zorrezi qe na shfritezuan e na shfritezojne, na priten trafikante e kriminele qe na i helmosin femijte me droge e alkol.
si ta ndiej veten une dhe te gjithe ata si mua qe kur kthehem ne shqiperi jam greku i mutit, kur vij ne greqi jam shqiptari i mutit!
po ti them ti keto per ne grekrit ashtu sic u flas bashk-kombsave te mi per shqiptaret ketu!
respekt per te 2 popujt! jemi gitone dhe miq!

ALSO

Primus registratum

Do isht me shume interes Z napoleon b,te kisha nje mendimin tuaj persa i perket faktit qe ka shume antipati(per tu shprehur bute) midis popujve!Nga buron kjo sipas mendimit tuaj?Une qe po te drejtoj pyetjen ndodhem prej 12 vjetesh ketu!Ndjek sic eshte llogike me shume interes mediat qofte te shkruarat ashtu edhe ato elektronike greke ,kete e theksoj duke dashur te kem nje mendim TUAJIN personal!Me respekt!!

Albinos

Primus registratum

Dikur nje shoku ime po vinte nga Kukesi per ne Durres dhe ishte i lodhur shume i lodhur nga dasma.
Teksa hypi ne furgon bashke me pasagjeret e tjere, hypi edhe nje grek, nje cun i ri, trup i mbushur dhe zeshkan.
Shoferi kuptoi se ne furgon kishte edhe nje pasagjer te huaj dhe kur mori vesh se ishte grek, u gezua dhe filloi ti fliste greqisht, ashtu cope cope sikur kishte mesuar gjate nje periudhe kur kishte ikur ne Greqi.
Pasi beri nje cope rruge shoferit ju kujtua se kishte disa kaseta muzikore greqisht dhe i thote grekut
File mu, thelis ligo muziki, to kalitero pu eko edho sto amaks
Greku pergjigjet me miresjellje se nuk ka problem.
Shoferi e fut kaseten per ta degjuar dhe me pas ja ngri zerin dhe me shume dhe i thote grekut misafir.
Ee file, akus tipota esi?
Greku: Mia khara ke bravo su pu ise kalo pedhi.
Pasagjeret shqiptare ne furgon edhe se te dropitur, filluan te celeshin ne fytyre, e ti binin shpatullave te grekut duke thene efkaristo poli.
Mirpo shokut tim po i dhimbte koka dhe i thote shoferit ta ule pak zerin.
Shoferi i eksituar i thote se kemi grekun ketu e duhet ta bejme feste.
Ishte per te mos besuar ate cfare kishte ndodhur.
More a ke muzike shqiptare thote ky miku im?
Shoferi e sheh me turinj duke treguar vetene tij si zot te furgonit e ndoshta donte te thoshte se ishte i gatshem qe ta zbriste ne toke mikun tim shqiptar.
Keshtu vazhdoi rruga deri ne Durres.
Greku pagon parate dhe largohet ashtu pa pershendetur.
Shoferi ngeli i befasuar dhe shikon mikun tim.
Edhe miku im pagon parate e rruges dhe largohet ashtu pa u ndier, ndoshta me urrejtjen e marre nga shoferi per debatet ne furgon.

altinzaka

Primus registratum

E keqa e shqiperise ka ardhur gjithmone nga greket dhe zllavet,kane shekuj qe po mundohen ta zhdukin fare ILIRINE,me zllavimim dhe greqizimin e tokave. .URREJ GREKET DHE ZLLAVET. :wave:

Florus

Forumium maestatis

Une nuk mund ta konceptoj urrejtjen e fqinjeve tane per Shqiperine. Mendoj qe njerezit ne keta shtete jane verbuar dhe i eshte bere lavazh i trurit nga mediat dhe propaganda e keqe vendase. Eshte e vertete qe ne pergjithesi fqinjet kudo ne bote nuk shkojne shume mire por edhe keshtu jo ama!

miri klosit

Primus registratum

Z Also!
qendrimi tuaj prej 12 vitesh ne greqi te jep mundesine qe te pakten si njeri me standarte llogjike te kesh nje pamje per ceshtjen e maredhenieve shqiperi-greqi duke ndjekur besoj te dyja palet si mediat-opinionin e shqiptareve per greqine dhe anasjelltas!nga ato qe shkruar me lart munda te kuptoj gjithashtu qe nuk je i nje niveli si ky ZOTERIA ketu!
<E keqa e shqiperise ka ardhur gjithmone nga greket dhe zllavet,kane shekuj qe po mundohen ta zhdukin fare ILIRINE,me zllavimim dhe greqizimin e tokave. .URREJ GREKET DHE ZLLAVET. >
!!!!!!!!!!!!
une nuk jam as historian dhe as njeri i shkencave historike keshtu qe mund te pershkruaj me poshte thjesht disa mendime te mijat personalet dhe jo te bej avokatin e kombit tim me koken bosh! ek ton proteron kerkoj falje per ndonje gabim! mesa di une lindja e SHTETIT-KOMB eshte shume me e vonshme nga fraza te tilla si keto qe perdoren ketu: iliria,thraki.maqedonia,sparta,epiri e shume te tjera sepse po flasim per kohra ku nuk njiheshin kufijte sic i njohim ne sot! sic dihet mire gjithashtu grekrit e atehershem quanin <barbar> cdo njeri tjeter qe nuk ishte grek por nuk kam lexuar nje gje te tille per njerzit qe jetonin derim tek kufijte e qyteteve te REJA greke si <dyrraxio> durres, apo <apolonia> apollonia ne fier e shume te tjera! ghithashtu dhe me ndarjen e perandorise romake kjo pjese e shqiperise se sotme nuk quhel se banohej nga njerez te ndryshem nga ata qe jetonin dhe poshte epirit te sotem te pakten nga ana e zakoneve e riteve fetare <omothriskoi> d.m.th te nje feje! e gjithe kjo njejesi tokesore ndryshon gradualisht me renien e bizantit dhe ardhjen e fiseve mongole <osmanet> ne keto zona! ketu fillojne e ndahen rruget sipas mendimit tim: nga njera ane fillon islamizimi me force i popullsise qe ndoshta nuk gjeti kundershtim kaq te forte si ne anen tjeter e cila nepermjet orthodoksise <mund te ishte cdo fe tjeter nuk ka ndryshim!> perforcon vite pas vitesh identitetin kombetar,krijon ate qe quajme sot <ethiniki sinidisi> ndergjegje kombetare!! duke ditur mire cilat ishin shtypjet e ketyre popujve nga osmanet dhe luftrat e tyre per clirim kombetar nga ana e orthodoksise-greke filloj te shihej ne fillim me mosbesim e me pas me urrejtje cdo njeri qe kishte ndrruar fene dhe ishte bere nje me armikun e saj! mos harrojme qe pothuajse 65 per qind e shqiptareve sot jane mysliman si pasoje e c'krishterizimit te tyre me force nga ana e perandorise osmane si pasoje kjo solli dhe urrejtjen ndermjet nesh sepse te krishteret ne ate kohe bejne lufte mbijetimi me turqit-osmane per te mos ndryshuar fene dhe mbijetesen e kombit! d.m.th. filluan ti shikonin shqiptaret si nje thike pas shpine e jo me si gitonet e tyre te vjeter! ky eshte dhe thelbi qe pse kush ngeli ortodoks ne keto toka quhej automatikisht grek kurse te ndryshuarit <turko-alvani> shqiptar-turk! turqit ne kete drejtim kane bere pune shume te mire per te percar dy popujt qe ne thelb jane njelloj por qe ndodhen tashme ne llogore perball njeri-tjetrit! ne zonat tona ku jetojme ne ortodokset tregohen me qindra histori per <bemat> e ketyreve te <ndryshuarve>! ne kohet me pas propaganda e te dy vendeve lozi shume me kete ceshtje nga ana e greqise rreziku i rrethimit islamik dhe nga ana e shqiperise rreziku i rrethimit greko-sllav!se sa te qendrushme jane keto rrezike jane per nje tjeter teme por une di se si na kane vene ne mes ne dhe po lozin si me top futbolli! per shqiptaret e malsise qe ishin katolike ishte me e thjeshte sepse kishin nga pas PAPEN E ROMES qe ishte nje shtet i papushtuar na perandoria osmane, keshtu qe nuk pati diferenca dhe kontradikta te ketij lloji! per mendimin tim eshte tragjedi te tera keto qe lexon ketu nga nivele te ndryshem njerzish dhe po ashtu dhe ne greqi te kultivohet nje urrejtje e tille midis vllezrish si pasoje e atyre 500 viteve te zeza kur mongolet-turq na percaven e na e mbollen kete urrejtje! u be 50 vite te hoxhes nje pushim i vogel ku na ndanin te tjera ideologi kurse sot po kthehemi cdo dite e me shume tek ato te vjetrat tonat! ne greqisht kjo urrejtje quhet <favlos kyklos> mbase ne shqip rruge pa fund!

Altaf

Primus registratum

Komiteti grek i Helsinkit e ka cilësuar si akt kriminal vrasjen të martën e një të riu shqiptar pranë kufirit midis të dy shteteve, në zonën e Kosturit.

Përfaqësuesi i këtij komiteti, Panajotis Dimitras tha për BBC-në se është e pajustifikueshme që gjatë operacioneve policore greke "emigrantë të paarmatosur të plagosen apo të vriten me armë zjarri".

Zoti Dimitras shprehu shqetësimin se, ndërsa gjatë dy viteve të fundit ka pasur mjaft incidente në kufi, me keqtrajtime apo dhe me vrasje emigrantësh shqiptarë, me përjashtim të një rasti, për policët grekë nuk është marrë as edhe një masë disiplinore.

Ngjarja është e papranueshme dhe vdekja e shqiptarit është një akt kriminal.

Panajotis Dimitras, helsinki grek

Autoritetet greke njoftuan se shtetasi shqiptar humbi jetën nga një plagë në kokë gjatë një kalimi ilegal të kufirit.

Një komunikatë qeveritare thoshte se njëri prej policëve kishte shtirë në ajër "për të frikësuar klandestinët", të cilët tentuan të largoheshin sapo ranë në pritën e rojeve të kufirit.

"Duke pasur parasysh njoftimin zyrtar, do të thoshja se ngjarja është e papranueshme dhe vdekja e shqiptarit është një akt kriminal," tha zoti Dimitras në një intervistë për BBC në shqip.

"Në asnjë rast nuk mund të justifikohet një plumb në pjesën e prapme të kokës dhe as mund të besojë kush se një plumb që shtihet në ajër mund të përfundojë në pjesën e prapme të kokës," tha ai.

Ngjarja

Sipas komunikatës, patrulla kufitare greke kishte diktuar pranë fshatit kufitar Leropigi gjashtë persona që sapo kishin hyrë në territorin grek dhe u kishte thirrur të ndalonin, por ata ishin larguan me shpejtësi.

Nuk është hera e parë e incidenteve fatale në kufirin greko-shqiptar
Patrulla, e cila u vu në ndjekje, arriti të arrestonte katër prej tyre, ndërsa dy të tjerët, kishin vazhduar të vraponin.

"Njeri prej rojeve të kufirit shtiu në ajër për t'i frikësuar dhe patrulla vazhdoi ndjekjen," thotë komunikata.

Pak më vonë, njeri prej klandestinëve, një djalosh 18 vjeηar, u gjet pa ndjenja, me një plagë në pjesën e prapme të kokës, shkaktuar me gjasë nga plumbi i policit grek.

Djaloshi u dërgua menjëherë në spital ku u konstatua vdekja e tij.

Polici që kishte shtirë është arrestuar dhe policia ka filluar hetimet lidhur me incidentin.

Pranë të njëjtit fshat, në fillim të vitit kishte gjetur vdekjen për shkak të dëborës, një adoleshent 16-vjeçar nga Shqipëria, i cili po ashtu kishte kaluar ilegalisht kufirin.

Reagimi grek

Ngjarja e dhimbshme në kufirin greko-shqiptar nuk ka gjetur vend në kronikat e medias greke.

Por veprimtarët e të drejtave të njeriut thonë se shpresojmë që kjo ngjarje të mos mbulohet ashtu si ka ndodhur në të kaluarën.

Përfaqësuesi i Helsinkit grek, Dimitras, thotë se, megjithëse rojet e kufirit duhet gjithsesi të kryejnë detyrën e tyre dhe të arrestojnë ata që kalojnë në mënyrë të paligjshme, "nuk mund të justifikohet përdorimi i dhunës, aq më tepër kur kemi të bëjmë me njerëz të paarmatosur, që tentojnë të hyjnë në Greqi nga halli, jo nga malli".

"Këto dy-tri vitet e fundit që po i ndjekim sistematikisht edhe ne, edhe Amnesty International, kemi jashtëzakonisht shumë raste shqiptarësh që janë plagosur apo vrarë duke kaluar kufirin," tha zoti Dimitras.

"Me një përjashtim të vetëm, shteti grek u përpoq që t'i mbulonte këto raste," tha ai.

"Për fat të keq, jeta e shqiptarit klandestin në kufirin greko-shqiptar nuk duket se vlerësohet sa duhet, ashtu siç i takon një shteti të së drejtës, dhe siç vlerësohet jeta e grekut," tha veprimtari i Helsinkit grek.

Sipas zotit Dimitras, nga gjithë incidentet në kufi, vetëm një rast ka dalë para drejtësisë, që ka të bëjë me keqtrajtimin e një emigranti të moshuar shqiptar, ndërsa ka filluar hetimi edhe për tre shtetas shqiptarë që u keqtrajtuan para disa ditësh në zonën e Prespës.

Ndërsa për rastet e tjera, përfaqësuesi i Helsinkit grek thotë se autorët nuk janë ndëshkuar madje as me masa disiplinore.

"Autorët nuk u janë nënshtruar madje as ndëshkimeve disiplinore dhe rrjedhimisht mund të thuhet se shumica dërrmuese e rasteve mbyllen jo ashtu siç i takon një shteti të së drejtës siç është Greqia," thotë ai.

Për zotin Dimtras, arësyet e incidenteve me viktima emigrantët, kanë të bëjnë me mungesën e tolerancës, por dhe me edukatën e mangët që kanë organet e rendit në respektimin e të drejtave njerëzore të grupeve të margjinalizuara në përgjithësi.

"Ka një tendencë në Greqi që kur shkel ligjin, dhe veçanërisht ku vjen nga grupet e margjinalizuara, siç janë emigrantët shqiptarë apo ciganët, atëherë të drejtat e tua janë të kufizuara.

"Ndërsa për rastet kur këta bien vetë viktima të shkeljeve që bëjnë organet shtetërore, atëherë shfaqet mentaliteti që 'Hajt, mor, se nuk u bë gjë!'"

Tendenca dhe mentaliteti i mësipërm, janë denoncuar nga Avokati grek i Popullit, nga Amnesty International, si dhe nga Federata e Helsinkit dhe Këshilli i Evropës.

altinzaka

Primus registratum

O ZOTI NAPOLEON lexoni mire historine e shqiperise dhe te grekeve.greket e ndyre jane perpjekur gjithmone ta shkaterrojne shqiperine,jane si ai krimbi qe hane mollen ngadale pa u ndjere,greqia ben pjese ne BE,por nuk meriton qe te jete,nje shtete rracist dhe injorante ku nuk respektohen te drejtat me elementare te njeriut,ku policia dhe ushtria kane perdhunuar ,dhunuar,ofenduar,qindra emigrante shqiptare qe vazhdojne ta bejne,rasti i fundit vrasja i nje djalit 18 vjecare,si e mendoni nje krime te tille.Pra z.napoleone une jame nje ortodoks shqipetare SHQIPTARE ta dishe ti dhe JANULLATOSI qe jetone ne mes te tiranes qe eshte si krimbi qe permenda me larte.SHQIPTARE ZGJOHUNI :wave:

miri klosit

Primus registratum

me trego 3 libra historie,3 historian me kombesi te nryshme qe te mesoj dhe une racisti dhe injoranti sipas teje kete historine e shkaterrimeve qe i ka bere greqia shqiperise!me spjego dhe luftrat qindravjecare ndermjet dy shteteve ose na i trego me radhe e para lufte,e dyta lufte e treta apo e peseqinda dhe na thuaj se sa cudi duhet te ndiejme qe jane akoma keto 2 kombe!!!!!!!!!!!!!!!!
sa per racizem e kame ndier kudo neper aeroportet evropiane vetem douke treguar pashaporten, e po do qe te besosh qe vetem ne greqi eshte keshtu ...... gjume te embel e endrra me xhaxhin enver! italia mbyt anije me nena e femije, ta zhdukim nga evropa ta cojme ne hene sipas teje,policat ketu vrasin e therin ti veme zjarrin greqise e ta cojme ne mars sipas teje! sa here vritet nje njeri eshte tragjedi e sidomos nje djale 18 vjec, e keto nuk duhet ti ket fat asnjeri ne bote!
sa per injorance qe flet ti zoteri gjithe bota e kulturuar e di se cfare i kane dhene <injorantet> greke si platona,sofoklis,pithagoras,periklis,omiros,eyripidis..................................... .......................................................................................... ............... e ku ta di une sa te tjere akoma botes se kulturuar! sa per <krimba> qe flet dil ne sheshin skenderbej e behu thirrje shqiptareve per te shtipur krrimbat te shohim sa do te ndjekin ty te zgjuarin se te tjeret po flene!
UNE nuk e ndiej veten zoteri as krimb e as injorant! sa per mollen qe the shqiperia eshte e tille se eshte dhe vendi im te pelqen apo nuk te pelqen ty!!! sa te drejta kerkon aq te drejta te jesh gati te japesh thomi ne <injorantet>
po te pyes:do per gitone njerez ne llogore si te enverit kunder njeri-tjetrit apo do njerez ne bashkpunim e paqe?
rreth 650000 mijeve ketu 8o% duan kete te dyten!po nuk do ti qe po u bene thirrje ketyre <te pazgjuarve> dil vete i pari me arme ne dore o shpetimtar i kombit!

Turing

Primus registratum

Mua me vjen sinqerisht shume keq per fatin e atij cunit 18 vjecar. Eshte me te verte per te ardhur keq per fatin e keq per me teper kur jeten e humb per te mbijetuar si ne rastin e tij.

Megjithate ngelet nje aksident dhe aksidentet ndodhin kudo. Kushdo qe kalon kufirin ilegalisht duhet ta marri parasysh gjithcka. Kufiri eshte zone ushtarake kete e dine te gjithe. Ne kodin ushtarak shqipetar(dhe ma hamendja per cdo vend te botes) kur ti hyn ne zonje ushtarake se pari merr nje paralajmerin se dyti te qellojne ne ajer per te thene qe nuk e kane me shaka dhe se treti cdo ushtar ka drejte te hapi zjarr kunder teje nqs ti vazhdon ne te tenden.Po ta kesh bere sherbimin ushtarak duhet ta dish shume mire.

Ishte faji i vete atij qe nuk u dorezua si shoket e tij, por vazhdoi te vraponte dhe fati i keq qe ushtaret nuk arriten ta merrnin ne dore situaten.

Keto jane gjera qe cdo kush me dy pare mend i di shume mire dhe nqs e do jeten e tij mendohet dy here para se te bej nje hap.

USHTARI

Primus registratum

Kjo pergjigje eshte per Zoterinjte/zonjat BUONAPARTE dhe TURING.
Pa asnje ofendim personal per integritetin, dinjitetin apo edhe personalitetin tuaj, por mendoj qe para se te flisni tek ALB_forumi duhet te fshini ne rradhe te pare buzet dhe hundet se ju kane mbetur copa M... nga ato B...greke qe keni puthur keto vite.
Ose mbase kerkonit te shkonit tek ELLINO- forumi dhe erdhet gabimisht ketu. Buonaparte nuk e di une se cfare te mire apo vellazerimi te ka dhene Greku ty. Mbase ndonje pashaporte Vorio-epirote. Turing per ty nuk e di or vella/moter, por mblidhe mendjen dhe vetem mik me ata greket mos u bej. Une personalisht i urrej me pasion dhe 90% e njerezve me te cilet kam jetuar dhe punuar per 24 vjet kane te njetin mendim.
Njerez racista, shovinista qe vertet te gryejne si krimbi (sic thane ca te tjere me siper) pa asnje pike respekti per te gjitha qeniet e tjera njerezore qe nuk jane Greke, ose qe nuk HIQEN si greke.
Shikoni se guri rendon vetem ne vendin e vet.
Harrojini Greket se vetem na kane shfrytezuar dhe vetem po na shkaterrojne akoma me shume, ekonomikisht, politikisht, psikologjikisht dhe fizikisht keto kohet e fundit.
po c'ti bejme qe nuk kemi shtet ne dhe te protestojne sic duhet pa i sheh se sa shume do te rrine me greket ne BE