Gjeje titullin dhe autorin

Darien

Primus registratum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

kjo e UnperceivedShadow nuk më duket fare e njohur, s'besoj ta kem lexuar

ajo e Diabolis Dassaretis është shumë afër fundit të librit - pak rreshta sipër kësaj
"Kush e di nëse do t'i shohim më?", tha M me lot në sy.
"Mik i dashur," u përgjigj V, "a s'na tha K që gjithë urtësia njerëzore përmblidhet me dy fjalë? -- Prit edhe Shpreso."

Guest

Fillimisht postuar nga Darien:
[qb] hanini,
nuk jam i njëjti person
po e kam lexuar librin

unë e hapa këtë temë dhe nuk e kam thënë direkt kush është në shumë raste që e dija sepse e kam lexuar librin [/qb]
mos ja ver re se ca rob jane me fiksime /pf/images/graemlins/wink.gif

I love new york

Primus registratum

Darien, sorry qe dal nga tema por mos je gje 25 vjec nga Tirana? kam pasur nje shok ne high school me te njejtin emer so i was just wandering........

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Kjo temë lidhet përgjithësisht me kujtesën, e më pas me moshën e pjesmarrësve. Duke i konsideruar të gjithë si lexues të rregullt, më të vjetrit kanë lexuar me shumë por harrojnë më shumë.
Pastaj duhet që dhe fjalia që postohet të të çoje tek gjetja, se fundi i fundit tema është për ti gjetur.
Ajo historia me pasqyrë më lart me çon tek Francisko Goja, që ka një gravurë me titull "Gjumi i keq sjell ëndrra të frikshme", e që më thotë se libri duhet të jetë "Rruga e mundimshme drejt njohjes"; por nga ana tjetër më çon tek Kadareja me "Përballë pasqyrës së një gruaje".

Darien

Primus registratum

Diabolis Dassaretis,

t'u jap dhe një ndihmë unë këtyre për atë tënden?
po e jap, mos u mërzit /pf/images/graemlins/smile.gif

janë dy autorë me të njëjtin emër, të njohur si ati dhe biri (Sr. dhe Jr. i thonë këta anglisht-folësit)

Princesha e Kaltër,
të ktheva përgjigje në mesazh privat (ose siç është përkthyer për forumin, vetjak) :cool:

ForbiddenDoors

Primus registratum

Darien & Diabolis:
Mopasan--"E forte si vdekja", publikuar ne Shqiperi per here te pare ne mos gaboj ne 2000.
Me vjen keq te te kundershtoj Darien, por eshte liber teper i njohur, nje nga kryeveprat e tij te fundit qe e lancoi ne publikun e gjere ne zhanrin e romaneve.

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Pranoj qe se dija.
Tjeter, ca anglisht ca shqip:

I say then the hardship of the student are these: first of all, poverty - not because they are all poor, but to put the case as strongly as possible - and when I say that they suffer poverty I do not think that there is anything more to say about their misery; per burrin e verfer mungon gjithcka eshte e mire. Kete varferi ata e provojne ne forma te ndryshme: disa here uri, disa here te ftohte, disa here lakuriqsi, disa here te gjitha keto sebashku. But, all the same, things are not so bad that they do not eat, although it may be little later than they are used to, or from the livings of the rich man's table; qe studentet e quajne "po shkojme per nje supe", apo te luten per vaftin e tyre, ne mizerjen me te keqe.

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga UnperceivedShadow:
[qb] Darien & Diabolis:
Mopasan--"E forte si vdekja", publikuar ne Shqiperi per here te pare ne mos gaboj ne 2000.
Me vjen keq te te kundershtoj Darien, por eshte liber teper i njohur, nje nga kryeveprat e tij te fundit qe e lancoi ne publikun e gjere ne zhanrin e romaneve. [/qb]
Me vika shume shume keq per kete, s'pta akohe mbreme te hy, eshte nje nga librat e mi me te dashur. /pf/images/graemlins/frown.gif
Nderkohe edhe per Kontin /pf/images/graemlins/frown.gif
Nejse, Kontin e kam lexuar prape para nja 15 vjetesh keshtu qe.....kaloi. /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

DD, se si me duket si bicim Balzaku a O.Twist ku di une...nejse :confused:
Tani po ve edhe une nje pjesez qe e kam fort per zemer...

A man that is tired of London is tired of life.
/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

When a man is tired of London, he is tired of life.

"Why, Sir, you find no man, at all intellectual, who is willing to leave London. No, Sir, when a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford."
— Samuel Johnson

Bravo /pf/images/graemlins/smile.gif

Bankieri

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Vlen ajo bravo, se kam qene, sjam, e kushedi a do jem.
Vazhdim i asaj me lart:

Zoti le te kete kujdes, , qe une di me shume proverba se nje liber , dhe qe aq shume prej tyre vertiten bashke ne gojen time kur flas sa zihen me njera tjetren kush te dale jashte; dhe gjuha ze te paren me te cilen piqet, ndonse ajo mund te mos jete tamam e pershtatshme. Por qe tani e tutje do kem kujdes te nxjerr vetem ato qe i shkojne rendeses se zyres time.