Gjeje titullin dhe autorin

Darien

Primus registratum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

Më falni për mungesat - kishim një projekt me rëndësi që e mbylla dje dhe s'kam patur kohë - vetëm Kordelja ka gjetur gjë këtu, ata të tjerët me mjeshtëri në letërsi s'po bëjnë zë më /pf/images/graemlins/smile.gif

CaSaBlAnCa

Primus registratum

DARIENNN DUAAA NDIHMEEE /pf/images/graemlins/frown.gif

Hmmmm ku jemi me gjetjet e titujve dhe autoreve???.... Paskam humbur shume pas nje mungese shume te gjate dhe spo i jap dot dum se a eshte dhene ndonje pjese per tu gjetur apo pritet per tu vene ndonje e re! :eek:

eM

Paper Moon

LoVeLy edhe une kam munguar megjithate mesa po shof po presin per pjese te reja. Ja nje nga une:

Ne hapesirat e pambarim ka diej dhe yj te panumurt. Ata kane lindur dhe kane vdekur ne bosherine e ftohte dhe te tmerrshme, pa e pasur mundesine qe te takohen me njeri tjetrin.
/pf/images/graemlins/smile.gif
te gjeme kete!
eM

Darien

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LoVeLy:
[qb] DARIENNN DUAAA NDIHMEEE /pf/images/graemlins/frown.gif
...[/qb]
LoVeLy
për çfarë do ndihmë ti yllo?

ato të Diabolis Dassaretis nuk i gjeti njeri, i tha vetë ai. gjej këtë të eM tani

mua më duket se e kam dëgjuar, po si citat, nuk besoj ta kem lexuar

tani kryeson Kordelja me 9 pikë, ndjekur nga *diellza* dhe Daibolis me 5
/pf/images/graemlins/smile.gif

eM

Paper Moon

Autor shqipetar, biles per ata qe e dine ndajme te njejtim mbiemer. Nuk kam gje te bej me te jooo, por thjeshte kemi te njejtim mbiemer.

eM

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Një prej postimeve time e gjeti Hanini edhe titullin edhe autorin.

A ka mundësi të shtoni ndonjë fjali tjetër në vazhdim se vetëm një sikur nuk mjafton. E nëse dhe ashtu nuk e gjejmë mos na e ler peng në zemër na e dëfte.

alinos

Forumium maestatis

Ban vaki e me heq njeri te drejten e dy-pikeshit, po derdhet gjaku luuuuuuuum /pf/images/graemlins/tongue.gif

Serioze tani: nga stili Petro Marko, po nuk do vija bast. Ndonje rresht me shume?

alinos

Forumium maestatis

Po ve une nje, qe te mos merzitemi:

"It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife."

titull dhe autor kuptohet :rolleyes:

p.s. gabimet s'i du hiç!

eM

Paper Moon

Pride and Prejudice
Ne shqip se kam idene si e kane perkthyer nga Jane Austen! /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

Një pikë për Em që gjeti autoren në shqip dhe një për Diabolis Dassaretis që gjeti titullin e veprës në shqip. Një pikë minus për alinos që e vuri batutën anglisht se nuk dinte që libri qenka përkthy. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

S'me pelqeka hic kjo 25 vjet, s'thote gje hic nga ato te Austin
icon8.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga PaperMooN:
[qb] Autor shqipetar, biles per ata qe e dine ndajme te njejtim mbiemer. Nuk kam gje te bej me te jooo, por thjeshte kemi te njejtim mbiemer.

eM [/qb]
Kuptohet qe eshte Kasemi eM /pf/images/graemlins/wink.gif

eM

Paper Moon

pikerisht Kordele! /pf/images/graemlins/smile.gif

25 vjet ?!?!?! Cne? Shume perkthim i cuditshem! Clidhje ka me librin? nejse :eek: :confused:

hmm ndonje tjeter?

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Me lart ishin dy libra nje autor.

Nje tjeter:
Diten qe ata do ta vrisnin ate, mamaja e tij mendoi se ai ja perzieu diten kur ajo e pa te veshur me te bardha. "I kujtova se ishte e Hene," me tha ajo mua. Por ai i shpjegoi asaj se ai u vesh me stil pontifici (papnor) ne rast se kishte rast te puthte unazen e bishopit. Ajo nuk shfaqi pike interesi. "Ai as ka per te zbritur fare nga barka" ajo i tha atij. "Ai do jape nje bekim per rastin, si gjithmone, dhe do kthehet andej nga ka ardhur. Ai e urren kete qytet.

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Markes [/qb]
Ajp pjesa e PAPERMOON eshte e Kasem Trebesihines(edhe mbiemrin na e the moj? ) /pf/images/graemlins/tongue.gif

eM

Paper Moon

Ema jam njeri shume i hapet une! /pf/images/graemlins/smile.gif

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga PaperMooN:
[qb] Ema jam njeri shume i hapet une! /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
E po e shof /pf/images/graemlins/smile.gif !