Gjeje titullin dhe autorin

Darien

Primus registratum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

hanini,
nuk t'i heq njeri pikët jo /pf/images/graemlins/smile.gif
megjithatë ajo ideja e lumit më pëlqen me një ndryshim të vogël, e bëjmë lumë vere, jo gjaku (kush do vi me mua të mbytemi? /pf/images/graemlins/tongue.gif )

Më ngatërruan pak mungesat mua, ka mbetur pjesë pa gjetur, apo të vë një të re una?

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Lara Croft gjeti autorin Markez titullin po e tregoj Kronike e nje vdekjeje te paralajmeruar.
Titulli i librit të Trebershinës duhet të jetët midis atij Fshati... apo Olegut.
Megjithatë rruga është e hapur për të tjera postime...

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Me ler te mbaroj. Une te dashuroj. Por une nuk po flas per vetveten. Personat kryesore te shqetesuar jane djali yne dhe vete ti. Po e perseris - mbase fjalet e mia mund te te duken te teperta ty; mbase ato vijne nga nje gabimi i imi. Ne kete rast une te kerkoj ty te falur! Por nese ti e ndien se ka ndonje mundesi, sado te brishta, une te pergjerohem te reflektosh, dhe nese zemra jote te shtyn te me thuash...
Ai nuk e vuri re se tha dicka pothuajse krejt te ndryshme nga ajo qe kishte pregatitur.
Une nuk kam gje per te thene. Vec kesaj... shtoi ajo, shpejt, dhe duke shtrenguar nje qeshje, eshte vertet ore gjumi.

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Thuaji engjellit qe do te qendroje mbi krye, , te lutet per nje burre, i cili porsi Satani, besoi nje moment se ishte i barabarte me Zotin, por ai sic dihet tashme nga gjithe grigja kristiane se eshte vetem ne Zotin fuqia supreme dhe dituria pafund. Lutjet e tij mbase do te shfaqen dhe godasin ne thellesi te zemres se tij.
Jeto dhe ji i lumtur, femije i dashur i zemres sime, dhe kurre mos harro se, perderisa te vije dita kur Zoti te denjoje te jape te ardhmen e njeriut, e gjithe dituria njerezore permblidhet ne keto fjale: Prite dhe shpreso!

Darien

Primus registratum

asnjë nga ata, Kordelja

e kam lexuar këtë libër në shqip - ishte në katër vëllime

anglisht e kam blerë në një vëllim të vetëm

Kordelja

Valoris scriptorum

Po qe se eshte 4 vellime nuk e kam lexuar. /pf/images/graemlins/frown.gif
Te ketyre volumeve jane shume pak. /pf/images/graemlins/frown.gif

Darien

Primus registratum

nuk është aq i madh, është botuar dhe në shqip si një libër i vetëm, po Biblioteka e Fierit ashtu e kishte, në 4 pjesë

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Diabolis Dassaretis:
[qb] Thuaji engjellit qe do te qendroje mbi krye, , te lutet per nje burre, i cili porsi Satani, besoi nje moment se ishte i barabarte me Zotin, por ai sic dihet tashme nga gjithe grigja kristiane se eshte vetem ne Zotin fuqia supreme dhe dituria pafund. Lutjet e tij mbase do te shfaqen dhe godasin ne thellesi te zemres se tij.
Jeto dhe ji i lumtur, femije i dashur i zemres sime, dhe kurre mos harro se, perderisa te vije dita kur Zoti te denjoje te jape te ardhmen e njeriut, e gjithe dituria njerezore permblidhet ne keto fjale: Prite dhe shpreso! [/qb]
Marlowe's Dr Faustus?!

Shumicen e librave i kam lexuar anglisht e kjo veshtireson gjetjen e tyre...

Darien

Primus registratum

ai që thotë këto fjalët "Prit edhe Shpreso", priti shumë gjatë për të arritur atë që donte

alinos

Forumium maestatis

Me fal ti me DD je i njejti person, apo pretendon se e ke gjetur dhe nxit te tjeret :confused:

Darien

Primus registratum

hanini,
nuk jam i njëjti person
po e kam lexuar librin

unë e hapa këtë temë dhe nuk e kam thënë direkt kush është në shumë raste që e dija sepse e kam lexuar librin

ForbiddenDoors

Primus registratum

Mbeti shtang perballe vetvetes, e trembur nga faqet e rrufitura, nga syte e skuqur, nga ai rrenim qe kishin shkaktuar ato pak dite vuajtjeje. Fytyra e saj, kjo fytyre qe ajo e njihte aq mire, qe e kishte soditur aq shpesh ne pasqyra nga me te ndryshmet, qe ia njihte cdo shprehje, cdo finese, cdo buzeqeshje, qe aq e aq here kishte fshire soje zbehtesine, kishte zhdukur gjurmet e lehta te lodhjes, kishte sheshuar rrudhat e holla qe dilnin ne pah nga drita e vrazhde e dites ne cepat e syve, kjo fytyre, pra, po i dukej tani papritur si e ndonje gruaje tjeter, si fytyre e panjohur, qe po prishej nga nje semundje e pasherueshme.