Gjeje titullin dhe autorin

Dolores

Primus registratum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

Gjeje:
......Ne te vertet njeriu, te gjithe njerzit pra, nuk e gezojne dot lirine e tyre. E kam fjalen per lirine e madhe. Se kjo liri varet edhe prej te tjereve, prandaj Liria e madhe, gjithnje cenon lirine e vogel dhe nuk mund te ndodhe dot ndryshe. Liria e madhe eshte ne te njejten kohe, edhe roberi e madhe....

Me fal po jam out of line /pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

edhe unë dola pa radhë në fakt se nuk e pashë atë që kishte vënë Tear. u bënë tre pjesë pa gjetur, mos vini më derisa t'i gjejmë këto

Dolores

Primus registratum

Kordele ke 12 faqe qe merr pjese ne kete teme dhe nuk e di qe the point is to find the title and the author of the piece qe antaret postojne???

Kordelja

Valoris scriptorum

I have done it 7 times I suposse, my dear! /pf/images/graemlins/wink.gif

Darien

Primus registratum

Kjo e "Tragically Hip" ngjason shumë me shkrimet e Spinozës, po nuk e di a është prej tij.

Edhe Dostojevski i kishte qef këto diskutimet e lirisë personale në kontekst social.

Ndoshta ju ndihmojnë këto idetë e mia që ta gjeni.

Dolores

Primus registratum

Eshe shqiptar Darien dhe nuk besoj qe eshte i njohur sepse kam kohe qe mungoj ne Shqiperi.

eM

Paper Moon

i am totally lost! :confused:

me thoni cila eshte pjesa qe duhet te gjejme se nuk po mar vesh gje! /pf/images/graemlins/frown.gif

Darien

Primus registratum

janë 3 pjesë pa gjetur për momentin

1. zgjedhur nga Tear - duket mirë që është autor shqiptar, po nuk ka dhënë njeri përgjigje
  2. zgjedhur nga Darien - paragraf shtesë:

Xhentëlmenët e shumtë që ishin djem kur ajo ishte ende vajzë zbuluan njëkohësisht që të gjithë e donin dhe u nisën me vrap për tek shtëpia e saj që t'i propozonin; përveç D, i cili shkoi me taksi dhe hyri i pari, kështu e mori. E mori të gjithë, përveç kutisë më të brendshme dhe puthjes. Nuk e mori kurrë veshë për kutinë, dhe me kalimin e kohës hoqi dorë nga përpjekjet për të marrë puthjen. U mendonte se Napoloni mund ta kishte marrë po unë e parafytyroj tek përpiqet dhe pastaj ikën me inat duke përplasur derën pas vetes.

Këtu më lart është fjala për puthjen e mamasë së heroinës, së cilës i fillon emri me U. Më vonë U këmben një puthje me P dhe më vonë akoma kjo i shpëton jetën.
  3. zgjedhur nga TrAgIcAllY HiP - mua më ngjan shumë me shkrimet e Spinozës tek Etika, po TrAgIcAllY HiP na thotë që është autor shqiptar

eM

Paper Moon

ajo e Dolores me kujtone sh. nje autor qe kam pas lexuar para shume kohesh por ajo thote qe eshte shqipetar, boh!

Darien po pjesa ime eshte nga nje autor shqipetar. /pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

Kordelja,

Jo, nuk është Mopasan. Ja dhe skena kur P takon U për herën e parë, në dhomën e U.
Ajo i tha që do t'i jepte edhe një puthje po të kishte qef ai, po P nuk e dinte për se e kishte fjalën, dhe
hapi dorën në pritje.
- Sigurisht që e di ç'është puthja, - pyeti ajo gojëhapur.
- Do e di kur të ma japësh, - u përgjigj, dhe që ai mos të prekej, ajo i dha një gishtëz.
- Tani, - tha ai, - të jap edhe unë një puthje? - dhe ajo u përgjigj pak si ftohtë, - Po të duash.
Ajo ia bëri më kollaj duke e kthyer fytyrën drejt tij, po ai vetëm i la një lende dushku në dorë, prandaj ajo e ktheu kokën prapë siç e kish më parë, dhe tha me dashamirësi që do e mbante puthjen e tij në varëse. Ishte me fat që e vuri në varëse, sepse më vonë kjo do i shpëtonte jetën.
Është libër për fëmijë.

Darien

Primus registratum

po nuk e shef ti që Piteri nuk e di çështë puthja? Ai është fëmija që nuk rritet kurrë... Piter Pan. Uendi (Wendy) e dinte ç'ishte - si janë këto gocat, që të vogla marrin vesh. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Autori është Xhejms Berri (James M. Barrie).
hajt gjeni ato dy të tjerat tani...

eM

Paper Moon

now that i think about it, se kam lexuar Peter Pan ndonjereher. E cuditeshme pak! hmm

Dolores, i need a hint. prap nuk me duket si autor shqipetar po hajt, meqenese thua ti! /pf/images/graemlins/smile.gif

Dolores

Primus registratum

Ne fakt nuk besoj te jete i njohur shume ky autor.......keshtu s di si tu ndihmoj me shume hinte......ndaj vendosa qe tu them emrin dhe titullin e tregimit nga eshte marre /pf/images/graemlins/smile.gif Jam cuditur dhe vet me stilin e ketij autorit kur mami me dergoi kete librin nga Shqiperia. Autori quhet Faruk Myrtaj.......Tregimi qe eshte shkeputur ajo pjese quhet "Njerez prej buke" edhe libri i tregimeve ku eshte i botuar dhe tregimi me larte quhet "Nudo Zyrtare". Nuk di qe ky autor te kete shkruajtur ndonje liber tjeter.....por nqs dikush prej jush ka me shume informacion jam shume interesuar te dije, sepse me pelqen stili i tij /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

As une s'i kam lexuar as njerin dhe as tjetrin /pf/images/graemlins/wink.gif ....per kete te dytin s'kam degjuar fare madje.... /pf/images/graemlins/wink.gif

Darien

Primus registratum

eM,
e ke ti radhën tani të japësh ndonjë informacion shtesë
/pf/images/graemlins/smile.gif

Bora

Primus registratum

Shampanje
Snobizem i dyanshem.
Kotni.
Perlat, secili, pse valle
Perpiqet ti fshihte ne thellesi?
Nje te kollur si prej prostitute
Ajo nxirrte ore e cast si mburoje,
Ndersa une ngukembe se nga lirat,
Merrja vesh me pak se nga futbolli.

Me te thjeshte s'e gjenja dot /pf/images/graemlins/smile.gif !