Gjeje titullin dhe autorin

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

Darien po eshte turp per mua more te mos gjej Carls Dickens dhe David Koperfildin, por do me falesh se keta libra i kam lexuar ne 8-vjecare e keshtu ndodh qe te mos me japi ndonje shtyse te madhe nje paragraf apo edhe dy.

Kalofsh mire dhe faleminderit per sprovat qe po na ben te shijojme.

Kordelja
/pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

jo, hena10
nuk e ka shkruajtur Eduart Manet

Kordelja,
edhe unë nuk i zgjodha pjesë që tregojnë lehtë nga janë marrë - po ta vësh re, gjithë pjesët që kam vënë unë, kanë një farë lidhjeje me temën e dashurisë - aq sa në fillim e hapa temën edhe tek Dashuria nqs të kujtohet

me 2 pikët e fundit kemi barazim për vendin e parë, Kordelja dhe erulja kanë nga 5

eM

Paper Moon

good! /pf/images/graemlins/smile.gif

Nje tjeter tani:

Ari humb cdo vit nga ferkimi nje te njemijekaterqindten pjese te vellimit te tik; kjo quhet "firo" e monedhes; se ketejmi del se nga nje miliard e katerqind milione monedha ari qe ndoshne ne qarkullim ne mbare boten humbet cdo vit nje milion. Ky milion ar zhduket, fluturon, perhapet ne ere si pluhur, hyn ne mushkrite e njeriut, futet ne ndergjegjie, e ngarkon, e rendon kete, shkrihet me shpirtin e pasanikut, te cilin e ben mendjemadh, dhe me shpirtin e varfanjakut, te cilin e ben te eger.
i like this one! /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

Paper Moon

shtydhe Kodele! /pf/images/graemlins/smile.gif

Darien ndonje ide?

Kordelja

Valoris scriptorum

eM, sot eshte dita ime me e keqe per perqendrime, ndaj me rreshkiti Koperfildi, me shto nje copez nese ke mundesi :eek: :confused: /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

Paper Moon

ja si vazhdon dmth paragrafi ne vijim:

Ky mbishkrim, i prishur nga shirat, per fat te mire nuk mund te lexohej, sepse ka te ngjare qe ky arsyetim enigmatik dhe njekohesisht mjaft i qarte mbi arin qe hyn ne mushkri, mund te mos u pelqente sherifeve, prevoteve, marshaleve dhe paruke-medhenj-ve te tjere qe mbronin ligjin. Me ligjet angleze ne ate kohe nuk behej shaka. ata ishin shume te rrepta. Gjykatesit tregoheshin te pashpirt per te ndjekur traditen, kurse egersia ishte natyra e tyre e dyte. inkuizitoret gelonin nga cdo ane. Xhefrisi kishte lene plot kelyshe.
hint: ujku dhe njeriu jane protagonistet! /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

Darien

Primus registratum

[qb]...Darien ndonje ide? [/qb]
E di mirë kush është. Ajo fjalia e parë më bëri të rrëmoj se e dija që e kisha lexuar diku. Që mos të akuzohem se po bëj kot /pf/images/graemlins/smile.gif dhe në të vërtetë nuk e di, po përmend republikat balltike.

Fatkeqësisht, teksti i plotë nuk është vendosur akoma tek Project Gutenberg.

Kordelja

Valoris scriptorum

Hmmmmmmmm, kush dukej i lumtur moj???!!!Darien???!!!

Aiiiiiiii, na shto edhe nji pikez tjeter e mbase e gjen motorri im gjate nates :eek: :confused:

eM

Paper Moon

do e gjesh qe cke me te apo jo?

haha, autori flet ne gjuhen e dashurise!

try this! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Moj, mos jemi ne Kilimanxharo gje apo jemi tek Martin Eden /pf/images/graemlins/wink.gif :mad: /pf/images/graemlins/frown.gif

Darien

Primus registratum

shiko si thotë, nuk e keni gjetur

Ai ishte një metër e gjysëm i gjatë, gjatësi e mirë kjo për një ujk, edhe në Lituani...

Si mik, Njeriu preferonte Ujkun para qenit, sepse dashuria e ujkut është më e rrallë. Prandaj, Njeriu mjaftonte për Ujkun. Njeriu ishte për Ujkun më tepër se një shoqërues, ishte analogu i tij. Ujku fërkonte barkun bosh të ujkut duke thënë, "Kam gjetur vëllimin e dytë të vetes!" Përsëri thoshte, "Kur të kem vdekur, kushdo që do të më njohë mjafton të studiojë Njeriun. Do të lë një kopje të vërtetë pas."
Po të vësh re gjatë gjithë kësaj teme, nuk jam përgjigjur asnjëherë me zgjidhjen, kur e kam ditur /pf/images/graemlins/smile.gif - dhe sigurisht që jo kur nuk e kam ditur /pf/images/graemlins/tongue.gif