i like this one! /pf/images/graemlins/smile.gifAri humb cdo vit nga ferkimi nje te njemijekaterqindten pjese te vellimit te tik; kjo quhet "firo" e monedhes; se ketejmi del se nga nje miliard e katerqind milione monedha ari qe ndoshne ne qarkullim ne mbare boten humbet cdo vit nje milion. Ky milion ar zhduket, fluturon, perhapet ne ere si pluhur, hyn ne mushkrite e njeriut, futet ne ndergjegjie, e ngarkon, e rendon kete, shkrihet me shpirtin e pasanikut, te cilin e ben mendjemadh, dhe me shpirtin e varfanjakut, te cilin e ben te eger.
hint: ujku dhe njeriu jane protagonistet! /pf/images/graemlins/smile.gifKy mbishkrim, i prishur nga shirat, per fat te mire nuk mund te lexohej, sepse ka te ngjare qe ky arsyetim enigmatik dhe njekohesisht mjaft i qarte mbi arin qe hyn ne mushkri, mund te mos u pelqente sherifeve, prevoteve, marshaleve dhe paruke-medhenj-ve te tjere qe mbronin ligjin. Me ligjet angleze ne ate kohe nuk behej shaka. ata ishin shume te rrepta. Gjykatesit tregoheshin te pashpirt per te ndjekur traditen, kurse egersia ishte natyra e tyre e dyte. inkuizitoret gelonin nga cdo ane. Xhefrisi kishte lene plot kelyshe.
E di mirë kush është. Ajo fjalia e parë më bëri të rrëmoj se e dija që e kisha lexuar diku. Që mos të akuzohem se po bëj kot /pf/images/graemlins/smile.gif dhe në të vërtetë nuk e di, po përmend republikat balltike.[qb]...Darien ndonje ide? [/qb]
Po të vësh re gjatë gjithë kësaj teme, nuk jam përgjigjur asnjëherë me zgjidhjen, kur e kam ditur /pf/images/graemlins/smile.gif - dhe sigurisht që jo kur nuk e kam ditur /pf/images/graemlins/tongue.gifAi ishte një metër e gjysëm i gjatë, gjatësi e mirë kjo për një ujk, edhe në Lituani...
Si mik, Njeriu preferonte Ujkun para qenit, sepse dashuria e ujkut është më e rrallë. Prandaj, Njeriu mjaftonte për Ujkun. Njeriu ishte për Ujkun më tepër se një shoqërues, ishte analogu i tij. Ujku fërkonte barkun bosh të ujkut duke thënë, "Kam gjetur vëllimin e dytë të vetes!" Përsëri thoshte, "Kur të kem vdekur, kushdo që do të më njohë mjafton të studiojë Njeriun. Do të lë një kopje të vërtetë pas."