Fjalori erotik ne Shqip, nga Edmond Tupja

Isabelle

Valoris scriptorum
Re: Fjalori erotik ne Shqip, nga Edmond Tupja

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb]
Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb] Ky Mond Tupja mos ka jetuar ca kohe ne Elbasan ? [/qb]
Cfare lidhje ka?! [/qb]
Kadal moj se na 'hongre' :mad: /pf/images/graemlins/laugh.gif :mad: !

Pyeta sepse nese eshte ai qe mendoj une se eshte, i kam njohur te bijen dikur.

zog

Primus registratum

fjalor erotik s'ka frengjishtja, Dopio-Topja ben fjalor ne shqip.
besoj duhet ti ket pas te pakten po aq dashnore sa fjalet ne fjalor, se ndryshe nga i mblodhi.

fjalori nuk SHPIKET, por mbidhen fjale neper botimet e ndryshme letrare e renditen ne nje fjalor.

kush me thote; a ka revista erotike ne shqiperi?

pastaj me sa di une populli shqiptar nuk eshte popull erotik (bile as simpatik), gocat shqiptare takoheshin (nuk di sot) fshehurazi me dashnorin pa ja treguar fare familjes siç ndodh ne vendet e tjera.
atehere si ka mundesi qe ket FSHEHTESI tradicionale, tupja ta mbledhe e fjalizoje. apo ai vepron keshtu:

***** i thone dhe palle.

PALLA vjen nga pellembe, dmth kar i modh, pranej dhe robt e trashe i quajme pallosh. po une pyes a eshte erotizem gjith ky.
kush nga ju i drejtohet te dashurit vet, palosh qitma pallen, ti ngul tumallen /pf/images/graemlins/laugh.gif

pastaj erotizmi ne letersi s'ka nevoje me u shkrujt me fjale te nyta qe vete topja ka turp ti permende ne televizion. (siç u tha ketu nga dikush). pranej ti lali qe u munove me i gjet "te mirat" fjalorit, ja fute skiç (erotike!?)

mire, mire, po hajt iher ja filloni me fjale erotike, e mo me lini vetem.

Le_Routard

Forumium maestatis

Pyeta sepse nese eshte ai qe mendoj une se eshte, i kam njohur te bijen dikur.

Do ma prezantosh dhe mu mi? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb] Te mbeshtjell ne gji dhe te beshtyj ne surrat moj kaqolja ime, bredharake, sisë-lopë... ?

Pse mi hala e bo kjo mangufja jote eeee ?

:lol:

Stuff like that ? [/qb]
Mos fol ksi gjonash erotike se kaq dum ne per tu eksitu!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

PALLA vjen nga pellembe, dmth kar i modh, pranej dhe robt e trashe i quajme pallosh. po une pyes a eshte erotizem gjith ky.
kush nga ju i drejtohet te dashurit vet, palosh qitma pallen, ti ngul tumallen

Po fjala 'Bishti i Palles' nga vjen?

Tashti qellimi i fjalorit eshte me siguri ti mesoj ciftet sesi ti drejtohen partenerit me fjalor erotik.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

menoj se "bishti palles" ne "karaburuni" dun me thone te njojten gjo. kara-burit = karaburun. po ta shohesh harten e shqiperise ajo pjese duket si nje pijanec me pallen ngref /pf/images/graemlins/laugh.gif

s'duhet ngaterru PALLA dhe PALLOI ose PALLUA (ai shpendi bukur). PALLUA vjen nga PULE bile dhe PUPEL vjen nga PULE.

ndersa PALLE (shpate) vjen nga PELLEMBE, bile dhe PELOPONEZ ne greqi vjen nga PELLEMBE, bile dhe numri rendor PESE. po ta shohesh peloponezin ne harte duket si pellembe e hapur.

D'angeli mendonte se VETULIA (emri vjeter i Italise) vjen nga fjala shqipe VETULL. po ta shohesh italine ne harte duket si vetull me hark (ne ate kohe njerezit s'mbanin çizme).

nji pra ku e bome nji lidhje te vogel, jo erotike.

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga zog:
...kush nga ju i drejtohet te dashurit vet, palosh qitma pallen, ti ngul tumallen /pf/images/graemlins/laugh.gif

....
Pikes i ke rene!! Krejt keto fraza perdorte.

...dhe sa per dijeni, ne krah te fjaleve (kush ka hapur nje fjalor e di qe karshi fjales vehet shkurtimi per fol-folje, em-emer, mb-mbiemer etj) krah fjaleve te fjalorit te Tupes si ky shembulli me lart vihej shkurtimi vul-vulgare.

Me vjen keq por erotizmi s'eshte nje gje vulgare e askush s'eshte kundra erotizmit.

Zogu ti ia mallar ( /pf/images/graemlins/laugh.gif ) kot shpesh por ketu ku ke thene per menyren si i drejtohemi nj-tj ne intimitet ne shqiptaret e ke thene mire. S'ka mundesi ndonjera nga keto cupat t'i thote te dashurit te vet " M'ka shku men'ja per nji tegel"... (te me falni po edhe kjo edhe ajo e zogut gjendeshin tek fjalori erotik :eek: ) as ndonje variant tjeter te kesaj gjese.

Dhe s'jam dakort qe ne i perdorim keto fjalet vulgare ne nje gjuhe tjeter pa teklif, vec ne mos qofshim te ndergjgjshem per ate qe themi, ndryshe eshte e pamundur.

Zogu ka te drejte, Tupja i mblodhi fjalet, nuk i shpiku.

P.s.Dhe te mos perdhosim ketu platformen akademike te Tupes, ajo eshte nje gje tjeter.

moonlight

Primus registratum

Mu kujtua tani ish-presori im i biologjise kur thonte (pak a shume keshtu) shpesh i irrituar: 'u lodhen shume e punuan se tepermi, por pas Nobel-it ndiheshin te lire te thonin cdo budallik te castit se njerezit ua merrnin seriozisht fjalen ketej e tutje'.

Mua nuk do me vinte mire ku ne nje vend te vogel e te pakontrolluar sic eshte Shqiperia te bleheshin fjalore te tille neper qoska prej femijeve nenmoshe.

RecurrentDream

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb]
Mua nuk do me vinte mire ku ne nje vend te vogel e te pakontrolluar sic eshte Shqiperia te bleheshin fjalore te tille neper qoska prej femijeve nenmoshe. [/qb]
Ne fakt Moonlight, ne nje vend te tille si Shqiperia femijet nenmoshe dhe ne menyre te pakontrolluar futen ne pub-e, konsumojne duhan, alkool dhe kokrra... po ky eshte nje muhabet tjeter qe mund ta diskutojme andej nga Sherret Shoqerore...

zog

Primus registratum

pa pare fjalorin eshte e kote me fol, por mendoj se nje gjuhe (ciladoqofte ajo) NUK MUND te kete fjale erotike.

ne nje fjali vetem QELLIMI mund te jete erotik, e jo fjalet.

fjalet PALLE, TEGEL, KOPAC, etj, jane fjale ZHARGON ose gjuhe rruge, vulgare, pa me te voglin erotizem.

monlight-e, ti kerkon me mbrojt femijet (ata qe dalin rrugeve vet) dhe harron se llafet e pista e sharrjet e ndyra, sidomos ne nje vend te vogel e te pa zhvillut si shqiperia, femijet i mesojne te parat.

abs

nuk e di...

Mendoj se personi ka mbledh ato fjale, si fjale erotike, pasi, se pari ne pergjithsi cdo njeri i ka ruajtur ato si pron private, se dyti s ka pas athere revista,emisione televizive,pc...etj qe te mund te dilnin ne pah fjalet erotike te nje niveli tjeter...
mire e tha dikush me lart, s eshte aspak mire te lejohet te botohet nje liber i tille...
pervehte cuditem per ca zakone,tradita te hershme qe dokumentohen sikur ne t`i kemi perjetuar gjate gjysemshekullit te fundit...per to me kane pyetur pergjithsisht te huajt...

ps; per temen, mua do me interesonte te di fjale erotike nga gjuha jone, te nje nivelit tjeter... /pf/images/graemlins/smile.gif

---------------------
E perseritshmja e njekohesishmja e vecanta pranvere...

S6T6N6

Forumium maestatis

Une jam per gjitheperfshirje te fjaleve ne fjalor... c'do njeri duhet t'i dije fjalet sa do vulgare te jene... Pse mi lal, nese del njeri dhe te thote ty: "Te hengsha zogun", ti si do ta kuptosh?! Sa nick te bukur qe ke???
Njeriu duhet te dije gjithcka, perdorimi pastaj mbetet ceshtje deshire.

abs

nuk e di...

ne kte kendveshtrim jam dakort me ty S6T6N6
...

se dikur ne klasen e dyte, kam pas kujtu qe, fjalet e shkruara ne wc, ishin parullat e partise, e kur na tha zyjusha thoni disa, un thash ato... :lol:
athere ja kam pas vu fajin prinderve qe s na lejshin me nejt me fmit e lagjes perjashta... :mad:

edhe pse jam per "vend per te gjitha" do thoshja...gjithcka ne masen,kohen,kategorine e vendin e vet...dmth si puna e menyse...dhe ate e gjen ne kategorite e ndyshme te restoranteve... /pf/images/graemlins/wink.gif e perzgjedhjen e ban vet klienti/vizitori...etj.

apo thuaj, ne kauzin e vendit tone, perparsi eshte per te marre fjalet e rrugeve... :confused:

---------------------
E perseritshmja e njekohesishmja e vecanta pranvere...

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb] ne kte kendveshtrim jam dakort me ty S6T6N6
...

se dikur ne klasen e dyte, kam pas kujtu qe, fjalet e shkruara ne wc, ishin parullat e partise, e kur na tha zyjusha thoni disa, un thash ato... :lol:
athere ja kam pas vu fajin prinderve qe s na lejshin me nejt me fmit e lagjes perjashta... :mad:

edhe pse jam per "vend per te gjitha" do thoshja...gjithcka ne masen,kohen,kategorine e vendin e vet...dmth si puna e menyse...dhe ate e gjen ne kategorite e ndyshme te restoranteve... /pf/images/graemlins/wink.gif e perzgjedhjen e ban vet klienti/vizitori...etj.

apo thuaj, ne kauzin e vendit tone, perparsi eshte per te marre fjalet e rrugeve... :confused:

---------------------
E perseritshmja e njekohesishmja e vecanta pranvere... [/qb]
Natyrisht qe duhet te kete nje prag moshe nga bleresit per kete fjalor, por jam gjithsesi i mendimit qe ne thelb duhet te ekzistoje sa do banal qofte...

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gishteza:
[qb]

" M'ka shku men'ja per nji tegel"... (te me falni po edhe kjo edhe ajo e zogut gjendeshin tek fjalori erotik :eek: ) as ndonje variant tjeter te kesaj gjese.

Dhe s'jam dakort qe ne i perdorim keto fjalet vulgare ne nje gjuhe tjeter pa teklif, vec ne mos qofshim te ndergjgjshem per ate qe themi, ndryshe eshte e pamundur.

[/qb]
:eek: :eek: s'kisha degjuar ndonjehere fraze te tille, as qe e kuptoj. nejse me falni per naivitetin
sa muhabet kot, ky "fjalor", nese mund te quhet i tille, duhet per ndonje gje? kush eshte qellimi ketij "fjalor"?..pfff

persa i perket paragrafit te fundit ke te drejte gishtez.

BISOU

Primus registratum

wahh sa fljalor interesant..............
:eek:
Ky fjalor do ti vyej shuhes shqipe ne nje menyre apo ne nje tjeter per arsye se gjuha jone eshte ne tranzicion si te gjitha gjuhet e botes, keto shprehje nuk perdoren me nga brezi yne,por jane shprehje te perdorura nga paraardhesit tane..... dhe ndoshta ne nje zhvillim te ardhshem keto terma do te zevendesohen me te rejat dhe do te krijohet nje fjalor tjeter erotik....po ashtu fare mire mund te perdoren ne revistat me karikatura sexsuale dhe te krijojne humorin e banalizuar etc etc....
Ehhhh jam shume larg dhe ndoshta nuk ja kam idene por po perpiqem te vleresoj nje pune te nje njeriu qe ne nje menyre apo ne nje tjeter eshte perpjekur......

shpresojme dite te tjera me te bukura tena vijne :wave: