Fjalori erotik ne Shqip, nga Edmond Tupja

RecurrentDream

Forumium praecox
Re: Fjalori erotik ne Shqip, nga Edmond Tupja

Zogu ti ia mallar ( ) kot shpesh por ketu ku ke thene per menyren si i drejtohemi nj-tj ne intimitet ne shqiptaret e ke thene mire. S'ka mundesi ndonjera nga keto cupat t'i thote te dashurit te vet " M'ka shku men'ja per nji tegel"... (te me falni po edhe kjo edhe ajo e zogut gjendeshin tek fjalori erotik ) as ndonje variant tjeter te kesaj gjese.
Gishteze, filmi nuk me kujtohet mire per reference, por eshte nje skene kur nje grua shoqeron burrin e vet tek psikanalisti a konsulent ciftesh dicka e tille, duke u ankuar se burri kerkonte qe ajo t'i fliste ne shtrat me fjale qe ajo nuk mund t'i thoshte dot... Dhe psikanalisti nderkohe i nervozuar, i thote: Ti ankohesh per kete? Pi apo tymos bar qe te vish ne qejf dhe thuaja...!

Pergjithesimi "nuk ka mundesi qe ndonjera nga cupat t'ja thote keto te dashurit" mua me duket pak i guximshem. /pf/images/graemlins/wink.gif

Sidoqofte, ti e ke thene me shume te drejte diku me siper: "Ai vetem sa i ka mbledhur fjalet"...

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb]s'duhet ngaterru PALLA dhe PALLOI ose PALLUA (ai shpendi bukur). PALLUA vjen nga PULE bile dhe PUPEL vjen nga PULE.

D'angeli mendonte se VETULIA (emri vjeter i Italise) vjen nga fjala shqipe VETULL. po ta shohesh italine ne harte duket si vetull me hark (ne ate kohe njerezit s'mbanin çizme).

nji pra ku e bome nji lidhje te vogel, jo erotike. [/qb]
Kulmi! Per te u shtuar ne librarine e akademine se shkencave po jo te Shqiperise. Me duket se ajo eshte plot.

Kemi ne forum te fejuaren e Zeqos. Do ndihet e cliruar se i kane share kot vjehrren se i hipte ne thane. E shkreta i te bertiste Kolombit se rrugen per ne Indi do ta gjente po te lexonte harten se prapthi.

Gishteza per keta lloj ishte biseda jone.

ana karenina

Primus registratum

Tip Aurel Plasari, por ky nuk pati nevoje per histori shoqeruese /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shyqyr qe nuk marrin te gjithe guximin e Tupes per te botuar gjithe ca ju kalon neper mendje. AMEN!

trendeline

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ana Flokekuqja:
[qb] Tip Aurel Plasari, por ky nuk pati nevoje per histori shoqeruese /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/qb]
Sa per thashethem per ne qe jetojme larg prej vitesh, dhe mqse Plasarin e njoh nga afer...per c'histori shoqeruese behet fjale? Flm.

abs

nuk e di...

...biles shanju me fjale erotike...qe te msojm naj gja dhe na... /pf/images/graemlins/laugh.gif

----------------------

...te paragjykosh vehten do te thote, ti japish mundesi te tjerve te te shfrytezojne, kurseja vehtes kte, leri te tjeret te te paragjykojne, me kte rast ato `shesin gratis` nje pjese te vehtes, dhe ti i njeh e me mire ato... /pf/images/graemlins/wink.gif

Iness

Primus registratum

Une jetoj ne hollande dhe ketu ekziston nje "fjalor shprehjesh" (slang dictionary), ku mund te gjesh deri tek me vulgaret e gjuhes hollandeze. Hodha edhe nje sy online dhe vura re qe mund te gjesh shume fjalore te tille edhe per anglishten... http://www.peevish.co.uk/slang/
Mendoj personalisht qe ne koncept nuk ka asgje te keqe qe edhe shqipja te kete nje te tille, por nuk jam fare dakort te quhet "fjalor erotik" (nese vertet quhet i tille) sepse tek shprehjet vulgare nuk ka asgje erotike.
Pastaj duke pasur parasysh qe tek ne per nje kohe shume te gjate keto shprehje kane qene shume tabu, mbase nuk jane pjekur kushtet per nje hap te tille.

mengjesi

Primus registratum

fjalori nuk SHPIKET, por mbidhen fjale neper botimet e ndryshme letrare e renditen ne nje fjalor.

Fjalet e fjalorit nuk mblidhen vetem nga botimet po edhe nga perdorimet ne popull, sidomos ne rastin e fjaloreve 'te pare' e te gjuheve me letersi jo vecanerisht te zhvilluara.

Sa per informacion te pergjithshem e te pervecem, karaburun vjen nga turqishtja, kara = e zeze, e erret; breg, terra firma dhe burun = hunde; maje; kep.

Une jam deri diku e gezuar per fjalorin se pres me shume (e perkthyer me pasur) Henri Miller e Bukowski ne perkthime shqip. Pastaj sa me shume te perflitet seksualiteti dhe erotika nder njerez, akoma me mire nder 'intelektuale', aq me mire do t'i behet shendetit te Shqiperise.

Kordelja

Valoris scriptorum

Ehehheeeeee Zogthi /pf/images/graemlins/laugh.gif

...Gishteze, filmi nuk me kujtohet mire per reference, por eshte nje skene kur nje grua shoqeron burrin e vet tek psikanalisti a konsulent ciftesh dicka e tille, duke u ankuar se burri kerkonte qe ajo t'i fliste ne shtrat me fjale qe ajo nuk mund t'i thoshte dot...
Ja nje rast i paster mosmarreveshje per pikpamje shijimi. E di si eshte kjo pune Lulke: Une e pi kafene sade e ti e pi me sheqer, kjo na ben te harxhojme kohe te dyfishte per te pire kafene e pasdites (kenaqesi qe ndahet) sepse duhet te veme xhezvene dy here. S'ka si ia ben psikanalisti, une per vete sade do e pi prape, sheqerin (zakarinen) s'e du fare. Me mire t'i kursejme parate e konsulences se ciftit se eshte humbje kohe. Jam diabetike.

Sic u thashe edhe me lart, vul -vulgare, ishte perkrah cdo fjale qe lexova. E kuptoj qe ky eshte nje fjalor zhargon.

Pyetja ime ne ato caste qe: Mos valle Profesor Tupja eshte bere tregetar si gjithe shkruesit e tjere dhe di qe lecitesit e vetem ne Shqiperi qe do kujtoheshin ta nxirrnin Profesor Tupen nga harresa ishin perdorusit e ketyre fjaleve, nga dhe te cilet i mblodhi?!

Me sa di une s'jane keto Emergjencat e Letersise Shqipe, sidoqofte i takon mases se lecitesve te vendose nese eshte shkruar per tu shitur apo jo, gjithnji nese kjo kategori lecitesish frekuneton librarite.

Kordelja

Valoris scriptorum

Mendoj personalisht qe ne koncept nuk ka asgje te keqe qe edhe shqipja te kete nje te tille, por nuk jam fare dakort te quhet "fjalor erotik" (nese vertet quhet i tille) sepse tek shprehjet vulgare nuk ka asgje erotike.
Pikerisht, ne jemi mesuar qe ketyre "tabuve" tu veme emra perkedheles /pf/images/graemlins/laugh.gif (s'po kaloj ne detaje /pf/images/graemlins/laugh.gif ) vetem e vetem se s'kemi stadin e koshiences ne te tilla nivele qe t'i themi "palle" dhe te na cembithe erotizmin /pf/images/graemlins/laugh.gif .Palle i thone nje njeriu te trashe, qe s'mbush, keshtu ben "tik" kjo mendja ime kur degjon kete fjale...

(Prape kerkoje ndjese)

Kordelja

Valoris scriptorum

...Une jam deri diku e gezuar per fjalorin se pres me shume (e perkthyer me pasur) Henri Miller e Bukowski ne perkthime shqip. Pastaj sa me shume te perflitet seksualiteti dhe erotika nder njerez, akoma me mire nder 'intelektuale', aq me mire do t'i behet shendetit te Shqiperise.
Te dy jane perkthyer ne shqip, tani ndonje i rralle na mungon qe te emancipohemi kshu sic na don perendimi.

Te perflasesh seksualitetin ne nje vend pa buke eshte teoria e te pretenduarit shume, por kjo mbetet nje teme me vehte.Se c'lidhje ka shendeti i intelektualeve (sa pak te tille jane) me erotizmin une s'e di, keta sikur mbareshtrojne edhe gruan e vet edhe ato femrat qe jane disponibel te bejne nje "cultural, intelectual exchange", kshu si te "zotet" me duken "intelektualet" tane mua nga kjo pikpamje.

Ti me kujtove ate levizjen me moton "Sex, drugs & RockNroll" qe pushtoi ameriken dhe evropen ne vitet 70 (kujto filmin "floket"), qe me pas u quajt edhe degjenerim, lirija e "erotizmit" dhe drogave solli shume probleme sociale (mos harro dhe AIDS). Nje fokusim i tille mbi te gjitha sjell rrjedhimisht dembelizem. Ca i duhet shqiptarit hedonizmi, keta ne fillim duhet te mesojne te punojne, me pas te shijojne.

Po ti mire e ke, se punen keta s'do e mesojne ndonjehere, kshu qe le te merren me "shendetin".

zog

Primus registratum

bukowski nuk eshte nje shkrimtar EROTIK! dhe PIK!

bile shtoj qe SEKS dhe EROTIZEM, ashtu si kuptohen sot, jane dy gjera te ndryshme.

seks = proçes natyral fiziollogjik, ndersa erotizem = gjendje seksuale e VEÇANTE.

seks bejm per te lindur femije, ndersa erotizmi eshte ta kthesh seksin ne QELLIM ne vetvete. pra te mos jetosh veçse per seks.

Kordelja

Valoris scriptorum

zogth, lere squpin rehate nganjehere se ia lodhe burgjite, apo s'kane veshe zogjte te degjonjne :lol:

Ne hyrje te "Femrat" te Bukovskit thuhet: Letersi Erotike, tashi beje vete lidhjen.PIKE

zog

Primus registratum

nuk e sjell nje lule pranveren e as bukowskin nuk e ben nje liber "shkrimtar erotik".

edhe migjeni, mjeda, etj, kane vepra erotike po masnej!

alinos

Forumium maestatis

Gishteze
kjo ceshtja e prioriteteve eshte pak e cuditshme.
Vertet nje pjese e njerezve s'kane te hane, por ata as nuk lexojne (fatkeqesisht!)
Ata qe merren me erotiken dhe vrasin mendjen se si te shtjellojne regjistrin e saj, jane njerez qe kane mundesi kohore dhe ekonomike per nje gje te tille.
S'mund te thuash prit te rrisim mireqenien, pastaj te trajtojme fjalorin shqip te erotikes!
Keto mund te shkojne paralelisht, dhe vertet kemi nevoje per nje permiresim te regjistrit duke bere dallim midis vulgares dhe asaj qe quhet erotike.

Perkthimet mund t'u kene hapur horizontet e stileve shqiptareve, por shumica jane te dobeta dhe me me shume humbje se fitime!
:shrug:

zog

Primus registratum

dmth ti alinos mendon qe ka fjale me permbajtje erotike, pa na i jep ca shembuj te lutem.

alinos

Forumium maestatis

me jep nje adrese poste se po te sjell librin e Tupes!

zog

Primus registratum

adrese ime; pema me e larte e pyllit /pf/images/graemlins/laugh.gif

flm per gadishmerine tende po me thon te drejten s'me intereson dhe aq, pastaj nuk gjej dot kohe me lexu, as shqip /pf/images/graemlins/frown.gif

alinos

Forumium maestatis

epo, mund te vish pak me rralle ne forum :wink:

Pa te keq, sa here te shikosh ndonje titull sexy ne shqip bej nje ze se brenda Evropit nuk eshte aq shtrenjte! /pf/images/graemlins/smile.gif

mengjesi

Primus registratum

Te dy jane perkthyer ne shqip, tani ndonje i rralle na mungon qe te emancipohemi kshu sic na don perendimi.

Nuk e di se cdo te thuash me kete. Se pari se i perkthehen 2-3 libra autorit nuk dmth qe i perkthehet vepra. Pastaj jam dakort me Alinosin qe nje pjese e mire e perkthimeve ne Shqiperi jane per te qare nga palexueshmeria.

Te perflasesh seksualitetin ne nje vend pa buke eshte teoria e te pretenduarit shume, por kjo mbetet nje teme me vehte.Se c'lidhje ka shendeti i intelektualeve (sa pak te tille jane) me erotizmin une s'e di, keta sikur mbareshtrojne edhe gruan e vet edhe ato femrat qe jane disponibel te bejne nje "cultural, intelectual exchange", kshu si te "zotet" me duken "intelektualet" tane mua nga kjo pikpamje.

Pragmatizem i cuditshem ky i yti. Nuk e di pse gjithmone duhet te mendohet me fjali te tipit 'Gjeja e pare qe i duhet Shqiperise...' Qe ti skarton problemet e seksualitetit me habit pa mase. Problemet e seksualitetit ne Shqiperi jane ekzistente, tjeter gje se seks behet- behet po si behet, sa nga nenat tona kane pasur orgazma valle...Duke filluar qe nga te rinjte, qe e harxhojne gjithe kohen duke u sajuar si te tregojne sa me mire forma sensuale/seksuale dhe duke vrojtuar e studiuar te siperpermendurat, nderkohe qe frustrimi arrin maksimume. Trajtimi i cunguar qe i behet seksualitetit ne bisede pengon se pari ndryshimin e rendit super patriarkal (nuk dua te vazhdoj gjate ketu se per kete duhet te shkruhen libra- une nuk jam e kualifikuar dhe albforumi ca me pak vend mikprites kesi temash), qe eshte aty edhe ne qarqe me 'intelektuale', dhe se dyti clirimin e kollares seksuale.

Nje fokusim i tille mbi te gjitha sjell rrjedhimisht dembelizem.

Nuk jam dakort. Dembelizem mund te sjelle pershembull mungesa e seksit. /pf/images/graemlins/tongue.gif C'ti mundoje valle njerezit kafeneve? 'Shpirti' i lenduar ka nevoje te ndaje vuajtjen me goten dhe shoqerine.

Nejse. Te them te drejten nuk me duket se ja vlen shume ky diskutim po me vjen keq te fshij postimin.

Zogu sec te mundon ty. Ke nje antagonizem pothuajse argetues.