Filozofi yt i preferuar

freesky...

Primus registratum
Re: Filozofi yt i preferuar

Filozofi qe me ka ndihmuar te kuptoj pjeset e erreta e vetes time,gje qe ishte teper e rendesishme per mua,eshte dhe i preferuari im..."Zarathustra" dhe dishepulli i tij me i vyer Kamy...

GJENERALI

Primus registratum

Karl MARKS /pf/images/graemlins/wink.gif etj
mel02.gif

bOy i VoGEl

Primus registratum

Adhuroni ate qe u krijoi ju dhe mos adhuroni ate qe eshte i krijuar si ju,sepse cdo njeri e kemi trurin.....pa dallim te barabart.

Elsi

Forumium praecox

Permenden shume filozofe moderne, por nuk e di a mund te thuhet se ky eshte reflektim i filozofise se jetes qe ka shoqeria jone sot; individualizem (atomizim i shoqerise), racionalizem, konsekuencializem, dhe se fundi, utilitarizem, Kant, Descartes, Kierkegaard, Locke, Hobbes, Nietzche, Smith, Marx etj etj. Te gjithe keta jane filozofia moderne, gjithcka ata thone po percakton krizen e shoqerive moderne.

Se fundi, per mua filozofet me te mire jane ata klasike greke, megjithese me te metat e tyre. Koncepti i tyre mbi mireqenien si e perbashket eshte nje koncept qe i kundervihet konceptit te moderneve mbi mireqenien si personale, dhe ky i fundit per mua po percakton krizen e shoqerive moderne.

Gjithe te mirat...

swami

Primus registratum

per mendimin tim....... edhe pse psikolog, psikanalist....... FREUD in e kam njish /pf/images/graemlins/smile.gif

nqs flitet per filozof hesapi..... Sokrati /pf/images/graemlins/wink.gif

blabla

Primus registratum

per mendimin tim....... edhe pse psikolog, psikanalist....... FREUD in e kam njish
Un s'arrij dot ta kuptoj ca ka t'boj kjo fjalia me temen....????
Permenden shume filozofe moderne, por nuk e di a mund te thuhet se ky eshte reflektim i filozofise se jetes qe ka shoqeria jone sot; individualizem (atomizim i shoqerise), racionalizem, konsekuencializem, dhe se fundi, utilitarizem, Kant, Descartes, Kierkegaard, Locke, Hobbes, Nietzche, Smith, Marx etj etj. Te gjithe keta jane filozofia moderne, gjithcka ata thone po percakton krizen e shoqerive moderne.
I am in complete agreement me ty alibaba. Kjo esht reflektim direct i separi edukimit te njerezve sot, gjithashtu edhe mendimit te tyre...

Go back to the basics people, nuk studiohet Descartes without having studied St. Thomas, si edhe nuk studiohet Nietzche pa patur studiuar Plato and Aristotle...si edhe binaries nuk studiohen nqs nuk ke diturine e 1 edhe 2 (no pun intended!!!)

swami

Primus registratum

Degjo …… Freud eshte i stigmatizuar, etiketuar, apo i njohur me teper si PSIKOLOG……. Por, per mendimin tim nga studimet e bera dhe konkluzionet e arritura prej tij, ai mund te quhet FILOZOF, perderisa e nxori ne drite natyren e vertete njerezore…….

pastaj ti perpiqu ta kombinosh titullin me ate c fare shkruan si teme Fillestare :wink:

dalmat veneti

Primus registratum

Nje nga filozofet e mi te preferuar eshte Plato sigurisht,Don Juan tek librat e Carlos Castaneda, dhe Jean-Paul Sartre. Gjithashtu kam qef shume filozite aziatike si taoismi etj.

blabla

Primus registratum

Gjithashtu kam qef shume filozite aziatike si taoismi etj.
Me duket vetja injorante--dhe jo per fajin tim, ose jo kompletisht per fajin tim. Si pjelle e edukimit perendimor, dhe qe kam attend nji nga universitetet me "acclaimed" ne usa, s'kam mor as edhe nji klass ne filozofite lindore, me perjashtimin e "world relegions"...Jo se s'doja, po asnji nga kto klassa nuk esht offruar n'universitet...info per ato qe nuk studiojne ne usa.

freesky...

Primus registratum

Une mendoj se ne vend qe te adhrurojme nje krijus te panjohur dhe abstrakt do te ishte me mire,nese patjeter do te duhej te adhuronim dicka,ta kthenim vemendjen mbi veten tone dhe te mos i mbyllim portat vetes sepse keshtu ndoshta jemi ne qe mund te krijojme dicka...reale dhe te nevojshme...

Elsi

Forumium praecox

une nuk e kuptoj se si mund te pelqehet Sokrati, pastaj te pelqehet edhe Volteri, Ruso, Nietzche etj etj. :shrug:
Hmmmmmm mos u merzit plako, te kane zili /pf/images/graemlins/wink.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Gjithkush ka nje "gje speciale" ...Eraclitus (Obscurum) i preferuari ne absolut....,Socrate,Platone,Décarts,Pascal..... duke rradhitur tek "Shkolla e dyshimit" te '900-es Nietzsche,Marx,Freud.