Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Keto dite ne kinemat e USA ka filluar te cfaqet
filmi dokumentare Fahrenheit 9/11 i Michael Moore
i cili fitoj cemimin "palma e arte" ne festivalin e Kanes.
Filmi eshte mirepritur nga spektatori dhe aktualishte eshte ne vendin e pare persa i perket
numrit te spektatorve qe kane dhe vazhdojne ta shohin dhe per pak dite ai ka arritur te bej 22 miljon dollar. Filmi ne pergjithesi eshte nje kritike e forte ndaj presidences dhe administrates se Bushit
ne trajtimin dhe zgjidhjen e situatave te nderlikuara pas 9/11.
Sic dihet M.Moore ka qene dhe mbetet nje kundershtare i luftes ne Irak.
Cili eshte mendimi i juaj lidhur me filmin?

OROSHI

Primus registratum
Re: Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Kondra,kete doja edhe une nga Amari,te dija qe a eshte feja per te ,para kombit,por ajo i dredhon pyetjes,megjithese e kane shprehur disa here qe feja per ata qendron para kombit,pra kur te vijne puna me vone,per interesat e fese,ata shesin edhe kombin!!!Te jemi realiste,kete ata,tashme,e kane ba qe ne kohen e Osmanllinjve!!!!

lir

Primus registratum

Kontrapedal, kete here do desha te te jepja doren per ate shkrimin e 2-te nga fundit,(shef, kete here ta "kendova" nikun e plote /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ndonese do shtoja nja 2 gjera..
Amar, te lumte tyta e pyshkes or mik e ta dish se te gjith jemi krenar per ju, e se te gjith shqiptaret ne nje menyre a ne nje tjeter kane luftuar anash jush, perfshi oroshin qe nganjehere tingello tip spiuni katolik i shekullit te 16 /pf/images/graemlins/laugh.gif ( do me quaj komunist si zakonisht kur i them te tilla gjera po nejse) se po tia shikosh shkrimet, duket se ne vena i rrjedh gjak shqiptari.

Ne tema te tilla, pak a shume ne cdo teme ku albot nxjerrin bicaqet para pc, plage te thella te popullit shqiptar dalin ne siperfaqe; "feja e shqiptarit..." eshte thene pikerisht qe mos te therim njeri tjetrin e qe mos te mbajme anet e botes ne kurriz te vllezerve tane.

Persa i perket filmit, ndoese tek-tuk i egzagjeruar per fitim prurje, mendoj se jepte nje tabllo bardh e zi te realitetit amerikan.

Te jesh kundra kesaj administrate hajdute e kriminele nuk do te thoshe te jesh kundra amerikes.

Nje gje tjeter per ju te gjithe; nuk ka popull ne kete bote qe do zgjidhte luften mbi paqen...Reflektoni si te doni ne kete pike :cool:

OROSHI

Primus registratum

Lir,andej nga fundi e dhjeve fare,fillove te flasesh :ne emer te popullit...,thuaj pastaj qe sje komunist /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ndersa per Amarin,te krijon pershtypje qe ka qene perkthyese ndermjet luftetareve te UCK-se dhe Muxhahedineve /pf/images/graemlins/laugh.gif ,dhe nga perkthimi i keq i Amares,UCK-ja nuk i pranoi muxhahedinet ne rradhet e tyre /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Seriozisht tani,mua me ka pelqy gjithmone,ma shum lufta e shqiptareve te Maqedonis,sesa lufta e UCk ne Kosove!!!Me ka pelqy guximi i tyre,me ka pelqy harmonija qe kan pas ata ndermjet vetit.Normal qe shqiptaret e Maqedonise jane pjese e e trungut shqiptar,te flasish per fene qe perfaqesojne ata...apapapapapapap,arab te gjalle,ma arab se arabet,ky asht realiteti,askam cfar te baj,do ta them gjithmone,deri sa ata te vene prap mbi kry plisat e bardhe Iliro-shqiptare!!!!!Le ta mbajne fene,ska problem,por plisat duan vendin e tyne atje ku e kan pas,duhet djegur qylymi arabo-mularo-hoxho-imam qe edhe plaku ma i thjeshte e ka mbi krye,kujton plaku i shkrete se duket ma i respektueshem e ma i dijshem prej qylymit.EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :smash: :smash:

ShkodraniNY

Primus registratum

Pershendetje
Them se dokumentari duhet pare per ato qe e kane mundesine. Po sikur te behet nje i tille nga ana pala e kundert?! Si te ishte pasqyruar e verteta?

DFV

Primus registratum

Amar, nuk e di se si mund te diskutohet me ty, kur
ti pranon se nuk urren krishteret e gjithe botes, por urren per vdekje krishteret e Amerikes!!
Perse ndodhe kjo, kur ti pranon qe ke edukaten dhe shkollen e nevojshme per tu mbeshtetur ne fakte dhe ne historine e popujve?
Sigurishte qe urrejtja jote te erreson syt, kur ne vend te distancohesh nga politika aktuale e qeverise amerikane, je gati te vrasesh apo te sulmosh kedo qe pranon se eshte nje qytetar amerikan dhe i krishter pavarsishte se ai as qe
e imagjinon se nga rrjedh urrejtja jote per fen e tij.
Sot pjesa me e madhe e popullit amerikan e denon luften ne Irak, sepse ne radhe te pare ata jane nje popull qe e dashurojne paqen dhe qetesin, por nga njehere politika e nje shteti te con edhe ne lufta te panevojshme apo mundesishte te evitushme
sic mund ta quaj luften e sotme ne Irak.
Prandaj ne se ne diskutimet
nuk ben ndarjen e popujve nga politikat shteterore atehere kam te drejte te them se ke mentalitetin e nje islamisti ekstremiste te cilet i kane ven vetes detyre te vrasin njerez te pafajshem sic ishte rasti i 9/11 ku nepermjet sulmeve vetvrasese humben jeten e tyre pothuaj se 3 mije veta qe ishin krejtesishte te pafajshem, sic jemi une dhe ti sot qe diskutojme per nje bot me te mire dhe paqesore.
Une do thosha se sot me shume se kurr eshte e nevojshme qe popujt kudo ne bot te respektojne njeri tjetrin dhe jo te marrin jeten e njeri tjetrit.Po ashtu fetaret duhet te respektojne besimin e njeri tjetrit, musliman apo te krishtere qofshin.
Amar, nuk e di ne se e ke pare filmin per te cilin
po diskutohet ne kete faqe te forumit, por kur te jepet mundesia per ta pare shko shife dhe do kuptosh me mire se cilet jane amerikanet e thjeshte, po ashtu do kuptosh dhe demokracine amerikane qe megjithe se filmi eshte nje shuplak e forte per administraten e Bushit dhe per vet Bushin, filmi vazhdon te shfaqet dhe kinemat qe prej tre javesh jane plote me spektatore te cilet qeshin me budallaleqet e Bushit dhe hidherohen me humbjet dhe shkaterrimet qe shkakton lufta qofte per irakenet qofte per amerikanet!!
Pra shife filmin dhe mundohu te reflektosh ne diskutimet e mevonshme,sepse ne radh te pare jemi shqiptare dhe duam te miren e popullit tone kudo
qa ata jetojne.

amar

Primus registratum

e shoh se sejcili me te vetat ,nga njera ane la lemon fytyren nga ana tjeter ta fute shuplake,keshtu e kane ata qe jane hem andej e hem kendej,nuk mbaj mend shume nga kritikat por ata qe i mbaj mend do mundohem ti sqaroj,
orosho ti ke problem me veteveten me gjithe shoket tuaj ,ju me duket se jeni te kufizuar ne tru,ju ende mendoni sikur ne kohen e xhaxhin ,keshtu eshte dhe pik,njejten gje edhe ne ne maqedoni kemi pasur ,si sote me kujtohet historine komuniste sllave qe e mesonim ,mbureshim me ate qe na mesonin ne shkolle,mirepo sot eshte krejtesisht ndryshe ,turperohemi kur e coj mendjen ndonjehere se cfar kam mesuar se cfar na kane mbjelle ne tru,me vjen keq qe ende ka tippa qe mendojne me koka te tilla,por ka tipa qe tash mendojne me koka demokomuniste.
nuk e di se kush e ceku se ne maqedoni nuk ka pasur muxhahedina,eshte e vertete se ska pasur nga bota islame ,por muxhahedina nga maqedonia ka pasur plot nuk kane qene muxhahedina ate te cilet sot i ke neper fotejlet e sturkura te qeverise dhe ministrise,pikerisht ata te cilet nuk ishin ne lufte ,por ata te cilet pas luftes dolin si kepurdhat pas shiut.
dikush ceku se a jam fetar a kombetare??
po shoku jam musliman dhe jam shqiptare sepse feja ime me urdheron reptesish te mbroj identitetin tim kombetare ,nese nje gje te tille nuk e bej atehere bej mekat te te madh,dhe nuk guxon te me thote askush se jam arab po turk ,sepse automatikisht ata te krishter te cilet thuan se jsne krishter ose jan italian ose po cifut ,kjo eshte logjika juaj ,ju pershendes se nuk km kohe ,me shprese se do shkruaj se shpejti /pf/images/graemlins/smile.gif

OROSHI

Primus registratum

Amar,mundohu qe cdonjerit ti kthesh pergjigje,dhe mos thuaj:Oroshi dhe shoket e tij.shumica e njerezve ketu jane te vuajtur dhe te masakruar nga regjimi komunist,pra ske sesi ti akuzosh per komunista.ato luftetare te UCk-se nuk ka perse ti quash muxhahedine,sepse ne shqiptaret jemi me trima se muxhahedinet kur vjen puna per shqiptarizem,dhe lufterat tona shekullore kunder pushtuesve Turq nuk na i kane bere muxhahedinet por shqiptaret vete,pa dallim feje.

OROSHI

Primus registratum

Amar,pikerisht feja jote nuk njeh identitet,ajo njeh vetem Allahun,ndersa popujt i quan krijese te tij,por perpara se te nderroje ti fene,ishe kristiane,pra jo nje krijese e Allahut,nuk kam asgja kunder fese muslimane,respektoj shume Bektashinjte,ndersa tani muslimanet shqiptare jane te rrezikuar qe te keqperdoren per interesat Arabe.Te jeshe muslimane nuk ka asgja te keqe,por te thuash qe perpara jam muslimane e pastaj shqiptare,per mendimin tim qe ketu fillon mohimi i gjakut tend.Nqs ti nuk merr pjese ne qeverisjen e vendit(te Maqedonise)kjo tregon qe ti nuk e ke shkollen e mjaftueshme,pra nuk ke pse te marresh inate ata qe sot po qeverisin,kane luftuar apo jo,kjo nuk ka rendesi,ata kane shkollat e posacme,njerezit pa shkolle nuk kane se cfare tu mesojne te tjereve,nqs ke luftuar,kjo nuk do te thote qe ti luftove per te zene nje karrige,apo jo??

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Amar,mundohu qe cdonjerit ti kthesh pergjigje,dhe mos thuaj:Oroshi dhe shoket e tij.shumica e njerezve ketu jane te vuajtur dhe te masakruar nga regjimi komunist,pra ske sesi ti akuzosh per komunista.ato luftetare te UCk-se nuk ka perse ti quash muxhahedine,sepse ne shqiptaret jemi me trima se muxhahedinet kur vjen puna per shqiptarizem,dhe lufterat tona shekullore kunder pushtuesve Turq nuk na i kane bere muxhahedinet por shqiptaret vete,pa dallim feje. [/qb]
-----------------------------------------------
OROSH une deri me tani kam diskutuar vetem me ty ,ndersa te tjereve u kam kthyer nga nje pergjegje vetem te mos ngelen te pakenaqur. /pf/images/graemlins/wink.gif
orosh ti nuk e ke idene se cfar dtth. muxhahedin dhe luftare si muxhahedinet ,i ke luftetaret cecen,ata palestinez qe nuk u trembet syri nga vrasesit cifut te cilet jane te armatosur deri ne kupe te kokes,pastaj muxhahedinet ne afganistan,e ne fund ne irak ,ku per cdo dite vrasin nga dy apo tre ushtare amerikan keto jane luftetare,shqiptaret jane trima por idealet e tyre nuk mund ti krahasosh me ata te muxhahedineve.
orosh a e di si me perngjajte me luften shqiptare kunder pushtuesve turq?? njejte si sllavo maqedonet ,ata thone se vovjodat (udheheqes ushtarak) tane e cliruan maqedonine nga okupuesit turq hahaha sa qesharake.

amar

Primus registratum

[QB] Amar,pikerisht feja jote nuk njeh identitet,ajo njeh vetem Allahun,ndersa popujt i quan krijese te tij

<< O JU NJEREZ ME TE VERTETE JU KRIJOVA PREJ NJE MASHKULLI DHE NJE FEMRE ,JU BERA POPUJ E FISE QE TE NJIHENI MES VETI,ME TE VERTETE ME I MIRE TEK ALL-LLAHU ESHTE AI QE ESHTE MA I DEVOTSHEM ,besoj qe nuk ka nevoje per koment,eshte fjale e All-llahut ,verset Kur`anor.

,por perpara se te nderroje ti fene,ishe kristiane

<<KUSH TE KA THENE KETE,?? UNE KAM LINDUR MUSLIMAN ,JAM DHE INSHAALLAH DO VDES SI I TILLE,PO TI CFAR KE QENE PARA SE TE BEHESH KRISHTER??

,pra jo nje krijese e Allahut

<< TI A MOS VALLE JE KRIJESE E KLONUAR /pf/images/graemlins/laugh.gif

,nuk kam asgja kunder fese muslimane,respektoj shume Bektashinjte,

<<KUNDER FESE MUSLIMANE APO BEKTASHIZMIN??, UNE NUK JAM BEKTESHIJAN DHE BEKTASHIZMI SKA LIDHJE ASPAK ME ISLAMIN.>>

ndersa tani muslimanet shqiptare jane te rrezikuar qe te keqperdoren per interesat Arabe.

< SESHTE E VERTETE ,ARABET SI NJOFIN BILE SHQIPTARET ,NUK E DINE SE KU GJENDET SHQIPERIA,NESE DON TE VERTETOHESH MUND TE INTERESOHESH>>

Te jeshe muslimane nuk ka asgja te keqe,por te thuash qe perpara jam muslimane e pastaj shqiptare

<< E CFAR KA TE KEQE KETU??>>,

per mendimin tim qe ketu fillon mohimi i gjakut tend.

<< PSE GJAKU IDENTIFIKOHET PERMES NACIONALITETIT?? UNE E DI QE EKZISTOJNE VETEM GRUPE GJAKU DHE SE GJAKU ESHTE I KUQ ,POR SE KISHA DITUR QE KA GJAKE AMERIKANI,SHQIPTARI AFRIKANI /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nqs ti nuk merr pjese ne qeverisjen e vendit(te Maqedonise)kjo tregon qe ti nuk e ke shkollen e mjaftueshme,pra nuk ke pse te marresh inate ata qe sot po qeverisin,kane luftuar apo jo,kjo nuk ka rendesi,ata kane shkollat e posacme,njerezit pa shkolle nuk kane se cfare tu mesojne te tjereve,nqs ke luftuar,kjo nuk do te thote qe ti luftove per te zene nje karrige,apo jo??

<< TI NUK E E KE IDENE SE CFAR NDODH KETU INFORMOHU PAK ME SHUME,JA EDHE NJE LAJM TE M IRE QE MOMENTALISHT NDEGJOJ NE LAJME ,ESHTE KAPUR RADOVAN KARAXHIQ UDHEHEQES I SERBEVE TE BOSNJES I CILI KA BERE MASAKRAT ME TE MEDHA NDAJ MUSLIMANEVE TE BOSNJES,EDHE KI ESHTE I KRISHTER SI TI /pf/images/graemlins/wink.gif >>

OROSHI

Primus registratum

Ai ishte i krishtere si une ,por jo shqiptare,tek mua nuk luan rol feja,ndersa tek ti eshte ne plan te pare,para se te isha katolik nuk ka pasur fe,ndersa ti para se te beheshe musliman ke qene katolike/ortodokse,ky eshte ndryshimi ndermjet meje dhe teje,megjithate po ta them prape,nuk e ve fene ne plan te pare,gjaku i shqiptarit dhe vendi jone zene vendin e pare tek une!!!!Uroj qe ta keshe edhe ti kete,por dyshoj,propaganda islamike tashme i ka hedhur thelle rrenjet tek zemra jote,zoti ta prift mbare!!! :wave:

komino

Valoris scriptorum

perpara katolikeve nuk ka patur fe?????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

je i sigurt per kete?????????????????

amar

Primus registratum

[QB]

Ai ishte i krishtere si une

<<prandaj te thashe se nuk ke dallim nga ai,ne njeren ane thiresh ne krishterizem ne anen tjeter e mohon,nuk e din as vete se cfar je shqiptar apo krishter>>

,para se te isha katolik nuk ka pasur fe

<<PO,PO KA PASUR FE ,ISLAMI KA ARDHUR ME NJERIUN E PARE,POR TI JE BERE KRISHTER KUR KA ARDHUR KRISHTI SEPSE PARA KENI QENE O MUSLIMAN O PAGAN.>>

,ndersa ti para se te beheshe musliman ke qene katolike/ortodokse,

<<UNE KAM VETEM 32 VJET NUK BESOJ TE JEM 2000 :lol: :lol: >>

OROSHI

Primus registratum

Heheheheh,injoranca nuk ka fund!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wave:

amar

Primus registratum

[qb] Heheheheh,injoranca nuk ka fund!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wave: [/qb]
----------------------------------------------
vetem inorantet e dine nje gje te tille /pf/images/graemlins/laugh.gif

amar

Primus registratum

une e di qe ti nuk ke kapacitet tu pergjigjesh pyetjeve te mija prandaj ofendon vetem e vetemqe te dalish nga tema :rockband:

Kondrapedali

Kondrapedali

Amar, që të mund ti përgjigjesh pyetjeve të tua duhet të kesh po të njëjtën mendje si ti. Përsa i përket të tjerëve nuk arrijnë as t'i afrohen asaj që ti don me thënë. Jo se ti je më i zgjuar, përkundrazi ti je shumë i ngatërruar (kryesisht me veten) dhe nunk e din as vetë se çfarë don të thuash!
Bën mirë pra që të sqarosh në fillim kryet e tua e pastaj të bësh pyetje të tjerëve. Kështu mundesh me nxënë atë ç'ka duhet e jo ate ç'ka don! :thumbsup:

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Amar, që të mund ti përgjigjesh pyetjeve të tua duhet të kesh po të njëjtën mendje si ti. Përsa i përket të tjerëve nuk arrijnë as t'i afrohen asaj që ti don me thënë. Jo se ti je më i zgjuar, përkundrazi ti je shumë i ngatërruar (kryesisht me veten) dhe nunk e din as vetë se çfarë don të thuash!
Bën mirë pra që të sqarosh në fillim kryet e tua e pastaj të bësh pyetje të tjerëve. Kështu mundesh me nxënë atë ç'ka duhet e jo ate ç'ka don! :thumbsup: [/qb]
------------------------------------------

hehehe thash qe ne fillim ai qe nuk din ,mendon se edhe te tjeret jane te tille, ai qe vjedh mendon se edhe tjeret jane vjedhaduta,kur njeriut i ofrohen argumente ai i mohon ne kete menyre (menyren tuaj),e pastaj mundohen qe njerezit tjere ti etikoetojne me lloj lloj etiketimesh kjo pra eshte piedestali me i madh i injorances tuaj,pastaj ti kush te pyeti???? nese do diskuto per temen nese jo atehere mos nderhyre pa leje /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

-gene-,po plako,pa ma hiq pak ate sigurine qe kam une,jam kurioz ta di????