Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Keto dite ne kinemat e USA ka filluar te cfaqet
filmi dokumentare Fahrenheit 9/11 i Michael Moore
i cili fitoj cemimin "palma e arte" ne festivalin e Kanes.
Filmi eshte mirepritur nga spektatori dhe aktualishte eshte ne vendin e pare persa i perket
numrit te spektatorve qe kane dhe vazhdojne ta shohin dhe per pak dite ai ka arritur te bej 22 miljon dollar. Filmi ne pergjithesi eshte nje kritike e forte ndaj presidences dhe administrates se Bushit
ne trajtimin dhe zgjidhjen e situatave te nderlikuara pas 9/11.
Sic dihet M.Moore ka qene dhe mbetet nje kundershtare i luftes ne Irak.
Cili eshte mendimi i juaj lidhur me filmin?

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Më duhet të shkoj ta shoh por nga reklama si dhe nga pjesë të shkëputura mendoj se është një dokumentar që e diskretiton totalisht Bushin dhe e nxjerr lakuriq për idiotin që është!
Do shkoj se s'bën ta shoh por kur mos të ketë radhë! :thumbsup:

OROSHI

Primus registratum

Kondrapedali,mos jep deklarata plako pa e pa filmin :wink: ,megjithate i di ndjenjat e tua anti-amerikane dhe anti-Bush, /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

DFV

Primus registratum

Oroshi,gabohesh plako, filmi i M.Moore nuk jepe ne asnje moment te tij ndjenja antiamerikane, perkundrazi nga fillimi deri ne fund, pavarsisht se eshte krejtesisht nje filme dokumentare i bazuar 100% ne vertetesi, te jep ndjenjen e dashurise per njerzit dhe ne menyre te vecante per Ameriken.

drenicaku

Primus registratum

filmin nuk e kam pa hala, por do shkoi te shoh nga fundi i kesaj jave. besoi se do te jete interesant, edhe pse mue nuk me pelqen edhe aqe shume Moore.

Kondrapedali

Kondrapedali

Orosho, unë nuk jam anti amerikan plako! Nuk jam dakort me politikën e jashtme të Sh.B.A (pjesën tjetër nuk enjoh dhe aq mirë) dhe me hajvanin/kriminelin që kanë tani në krye!
Thats all folks /pf/images/graemlins/laugh.gif

Maradona

Primus registratum

The Evolution of Michael Moore
By: Bill O'Reilly for BillOReilly.com
Thursday, Jun 24, 2004

The evolution of Michael Moore's new film is fascinating to watch. After winning an award at the Cannes Film Festival, Mr. Moore returned triumphantly to Hollywood and made this statement to reporters on June 9th:
"We want the word out. Any attempts to libel me will be met by force. The most important thing we have is the truth on our side. If they persist in telling lies, then I'll take them to court."

"Them" were critics who were questioning the accuracy of Moore's charges against the Bush administration. "Truth" is rock solid information which, apparently, Michael Moore was sure he possessed.

But then a funny thing happened on the way to the Metroplex. The Nine Eleven Commission findings clashed with Moore's thesis that the Bushies had done something dastardly immediately after the attack by letting a bunch of Saudis, including members of the Bin Laden family, fly out of the USA while everybody else was grounded. Apparently, that is not true, at least according to the FBI and the Commissioners, none of whom were jurors at the Cannes Film Festival.

So by June 20, Michael Moore had "evolved" a bit as many in Hollywood tend to do. He said this on an ABC News program: "(The movie) is an op-ed piece. It's my opinion about the last four years of the Bush administration. And that's what I call it. I'm not trying to pretend that this is some sort of, you know, fair and balanced work of journalism."

No mention of truth this time but, as responsible columnists know, all op-ed pieces are supposed to be grounded in truth and facts should be cited in backing up one's op-ed opinion.

Uh-oh.

But just when Michael Moore was floundering in a sea of skepticism, New York Times critic A.O. Scott came to the rescue with this assessment Moore's film: "It might more accurately be said to resemble an editorial cartoon ..."

Paging Shrek! In the space of two weeks the Moore movie had gone from truth to opinion to cartoon, albeit an editorial one.

But the hits just keep on coming. Los Angeles Times film critic Kenneth Turan wrote this about Fahrenheit 9/11: "It is propaganda, no doubt about it, but propaganda is most effective when it has elements of truth ... "

So we're back to the truth now garnished with "elements."

I have seen the first half of Michael Moore's movie and here's the deal. It's slick propaganda that indicts President Bush for a variety of things using cut and paste video interspersed with the opinions of far left people like Democratic Congressmen Jim McDermott and John Conyers. For me, the first sixty minutes were tedious but I have to interview guys like that everyday so I'm jaded.

Any skilled filmmaker, and Moore is that, could fashion a movie making any American look like a pinhead. That's easy to do. Just get a bunch of video, some people who hate the guy, some factoids that may or may not be true, heat it up with sardonic rhetoric and serve. Presto, Fahrenheit 9/11.

So let's stop with the nonsense. If you want to pay 9 bucks to see Moore carve up the President, knock yourself out. But don't be calling me up telling me about truth, or elements thereof. This is rank propaganda and the American public is welcome to it. It will not evolve any further.

##

Kondrapedali

Kondrapedali

Maradona, Bush, apo si e ke emrin! Sa nga ata analistët që janë përmendur tek kjo kritika nuk janë amerikanë? Sa nga ata janë në ndonjë mënyrë kundër politikës së Bushit?
Mos hajde këtu me mendt e të tjerëve por beso më shumë ato që sheh se sa ato që dëgjon!
Në kritikën kanadeze të këtij filmi flitet për një realizëm të mbështetur në fakte dhe dëshmi. Këto fakte janë nxjerrë nga njerëz të FBI, CIA dhe anëtarë të Kongresit amerikan! Një pjesë e tyre kanë dhënë dorëheqjen pasi janë përballuar me makinacionet e shtetit të Bushit ndërkohë që të tjerë janë pushuar sepse e kanë kundërshtuar atë!
Megjithatë secili mund të gjykojë sipas mendësisë së tij vetëm pasi ta ketë parë këtë dokumentar! :wave:

OROSHI

Primus registratum

Populli Amerikan eshte gjithmone ne krah te politikes se jashtme te qeverise se tij(perjashto globalistat),ndersa Bushi u gjend ne nje moment te keq ne krye te qeverise Amerikane,te njejten gje do benin edhe Demokratet,ndoshta me dosa buzqeshje me teper!!!Tani e keni Irakun dhe qeverine e tij,do thuash ti "qeveri pro-Amerikane" jo mjore,te vriten rreth 1000 ushtare per te te cliruar nga nje diktature dhe pastaj te ikin sikur ta kishin borgj??? :eek: :eek: :eek: ,sikur Amerika te bente te njejten gje me Enverin,besoj qe populli shqiptar do ja dinte per nder gjith jeten,apo jo!!!Tani,ju anti-amerikanet keni per detyre te vendosni rendin,te krijoni nje garde te forte,nje ushtri te pa ndikuar nga shtetet e tjera arabe(apo nga individe te vecante),dhe mos u merrni me me llafe!!!!Hajde,jepini bytheve /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Orosh, po m'sulmon shumë personalisht! Mos m'shtrëngo me ta ban të pabamen /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Maradona

Primus registratum

O Kondra
Po lexoje nga Moore, se si ka evoluar.
ne fillim e quante "truth"
Pastaj filloi ta quante opinion
Ne film ai flet per gjoja nje aeroplan me anetare te familjes se bin ladenit e saudite te tjere, gje qe u vertetua e genjeshtert nga komisioni i 9/11
Ai thote se gjoja jetojme ne nje shtet policor, gje qe pergenjeshtrohet nga vete fakti qe Moore lejohet te beje nje film te tille.
Nejse ti e di vete se c'mendon, po filmi eshte thjesht nje propagande elektorale kundra Bushit.
Une e kam pare dhe jetoj ketu ne Usa prej vitesh, si dhe lexoj lajme ne 7 gjuhe te huaja, dhe kam nje ide per se flas.
Gjiteh te mirat!

Kondrapedali

Kondrapedali

Çuditërisht të njëjtin fakt e ka transmetuar edhe CBC mbi, jo një por disa aviona, të cilët janë të vetmit që janë larguar nga SH.B.A dhe brenda të cilëve ndodheshin në fakt anëtarë të familjes mbretërore Saudite dhe anëtarë të familjes Bin Laden të cilët ndodheshin në SH.B.A për një takim personal me George Bush senior!
Unë për vete lexoj shumë burime (jo vetëm amerikane) para se të arrij në bindjet e mia! Gjithashtu duke qenë se jam i pasionuar nga historia e nga drejtësia jam munduar gjithmonë ti thelloj njohuritë e mia mbi këto dy subjekte!
Nëse ti do të gjesh në shtypin ndërkombëtar të njëjtën mbështetje që i bën një pjesë e amerikanëve dhe e shtypit amerikan qeverisë së Bushit atëherë jam gati ta rikonsideroj ideenë që kam. Në të kundërt të takon ty ta bësh!
P.S. CBC është Canadien Broadcast Company Radiotelevizioni Kanadez! /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

Kondrapedali,nuk jemi ne te gjitha rastet(temat)kundra bashke plako,por e kemi thene edhe nji here tjeter qe :Holliwood-i eshte me Demokratet!!1Pra si do ja bejne ata per te rrezuar Bushin,do bejne sikur Moore,filma,dokumentare etj etj.Degjo,nga shkrimet qe ke ba ketu ne forum,me dukesh demokrat(jo ne politike por ne mendime /pf/images/graemlins/laugh.gif ),pra,je i sigurte qe nje njeri si Bushi nuk i duhet botes sot per sot,duke pare rreziqet qe po i kanosen botes,dhe keto rreziqe vijne vetem nga nje grup shum shum i vogel(po ta krahasosh me boten),une mendoj qe vetem :vendosmeria,guximi,inteligjenca e kufizuar e Bushit :tipsy: dhe shpirti i tij luftarak,mund ta shpetojne boten nga nje kaos qer e ka emrin TERROR!!!!!! :wave:

daje ceni

Primus registratum

Nuk më besohet që Bushi i bën luftërat edhe projekton të tjerat, si psh:kërcënimi i Iranit, vetëm sepse është antiterrorist. Unë nuk jam antiamerikan, por më duket se SHBA-së po i rrëshqet toka!

Kondrapedali

Kondrapedali

...inteligjenca e kufizuar e Bushit ...

Kjo është fatkeqësia e globit sot për sot! Të tjerat i falen po të konsiderosh këtë të parën.
Orosho, gjithë jetën demokrat kam qenë dhe fatkeqësisht shumë idealist :shrug: !

OROSHI

Primus registratum

Daj ceni,ku e pe ti qe USA po i rreshqet toka???Ahh ti antiamerikan i vogel/madh /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ,Kondra,thashe qe nuk e di je me Demokratet apo me Republikanet,sepse per politiken Amerikane mund te jeshe me Dem.por per politiken Shqiptare mund te jesh me Rep. /pf/images/graemlins/wink.gif ,rendesi ka qe e di qe je demokrat ne shpirt!!! :thumbsup: :thumbsup:

Xhaferr

Primus registratum

moore dhe bush me duken njesoj, te dy perfitojn nga ndjenjat e publikut per te mbushur xhepat. Ca ka ky moore qe e urren bushin kaq shume, s'e kupton qe po pasurohet nga ai.

DFV

Primus registratum

Achilles, you right!
Keshtu e ka kjo pune disa mbushin xhepat duke bere lufte dhe disa te tjere duke bere filma per luften dhe qe te dy palet mendoj qe jane te zgjuar.
Budallenjte mund ti gjejme diku tjeter,por jo tek Ata!

Xhaferr

Primus registratum

ne fakt une jam budallai numer nje qe do harxhoi leket per ta pare.