Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Keto dite ne kinemat e USA ka filluar te cfaqet
filmi dokumentare Fahrenheit 9/11 i Michael Moore
i cili fitoj cemimin "palma e arte" ne festivalin e Kanes.
Filmi eshte mirepritur nga spektatori dhe aktualishte eshte ne vendin e pare persa i perket
numrit te spektatorve qe kane dhe vazhdojne ta shohin dhe per pak dite ai ka arritur te bej 22 miljon dollar. Filmi ne pergjithesi eshte nje kritike e forte ndaj presidences dhe administrates se Bushit
ne trajtimin dhe zgjidhjen e situatave te nderlikuara pas 9/11.
Sic dihet M.Moore ka qene dhe mbetet nje kundershtare i luftes ne Irak.
Cili eshte mendimi i juaj lidhur me filmin?

antares

Primus registratum
Re: Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Epo thashe te bej dhe une nje nga ato anonimet....
Po nejse ne rastin e Moore ai vete ka deklaruar se nuk eshte kunder shperndarjes se filmit te tij me metodat "p2p", mjafton te mos perdoren per qellime fitimi......

Tironsi_NY

Primus registratum

49% dhe ka akoma plot qe e perkrahin edhe tani qe po dalin gjtih kto gjera, pervec filmit dhe fakte te tjera, si iraku qe nuk ka lidhje fare me 9/11, iraku ska arme berthamore, kalamjt e amerikanve tu u vra nga 5 cdo dit, dhe prap vazhdojn. :eek:

antares

Primus registratum

Mire tu behet banditeve. Sot u kapercye nr. 1000 i banditeve amerikane te vrare e Irak.
eshte nje shprehje qe thote "Ai stan ate bulmet ka"
Po ne doni ti shikoni gjerat edhe me thelle sa Moore (se nje pjese injorantesh kujtojne se mbaroi me kaq dhe u zbulua e verteta), gjeni dokumentaret e nje gazetari edhe me te shquar se Moore. Emri i tij eshte Alex Jones, ai po qe shkon gjerave deri ne thelb....

Tironsi_NY

Primus registratum

leni banditet ti, po shif kur te bej noi draft Bushi t'na marri n ushtri dhe neve :idea: , atere ti shofesh shqiptaret tu u kthy me tufa n Shqipri.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fatkeqësia është se faktet trajtohen si manipulime ndërkohë që manipulimet justifikohen me dëshirën për të bërë mirë nëpër botë!
E ka njerëz pastaj që thonë që s'ka si populli amerikan.

Një ndodhi e vockël që më ndodhi mbrëmë:

Një turiste nga SH.B.A (Hawai) vjen këtej nga nahia ime dhe fillon duke diskutuar mbi çështje madhore.
Filloi me faktin që pas 15 vjetësh Kina do i ketë marrë të gjitha burimet natyrore Kanadasë. Pastaj vazhdoi se si Evropa do të pushtonte SH.B.A pasi Euro ka hypur më shumë se US$ :eek: !

Imagjinoni pak se ku e kanë bazën këto përfundime të kësaj qytetareje të thjeshtë të SH.B.A! Në një emision të kanalit televiziv FOX! Pra amerikanët (një pjesë) nuk kanë asnjë lloj aftësie analizuese (si edhe popujt e tjerë) kështu që Bush ka akoma shanse për të fituar zgjedhjet këtë vit :cry: !

Tironsi_NY

Primus registratum

S'diskutohet ajo, amerikanet se kan idene ca behet ne bote, ka gjith ata qe se kane idene e hartes se botes dhe nuk gjejn dot as ameriken. Ka plot te tjere pastaj qe kujtojne se Europa esht shtet.

antares

Primus registratum

Diku me lart kam postuar nje shprehje te dikujt (Lufta eshte menyra qe Zoti u ka dhene Amerikaneve per te mesuar Gjeografine)
Mund te durohet imperializmi Anglez, Romak, apo Gjerman se ne fund te fundit jane kombe qe jane ne baze te qyteterimit boteror, po keta qelbesira....
Keta Zombi qe nuk jane gje tjeter vecse nje kopace Cifute e kurdisur kunder planetit!!!!!!
Shikoni plehrat se si e mbuluan sulmin mbi "Liberty", si i klasifikuan "Sekret Kombetar" arrestimin e 5 agjenteve te Mosadit diten e 11 Shtatorit kur ata kishin ngrehur Kamerat dhe xhironin e hidhnin valle nderkohe qe gjynahqaret amerikane hidheshhin nga kati i 100 per tu shpetuar flakeve.....

Kondrapedali

Kondrapedali

Nuk e di a e ka pa ndonjëri këtu emisionin "Talking to Americans" ku nxirret në pah injoranca e amerikanëve dhe jo e shtresës së ulët apo të mesme por e ajkës (së kosit /pf/images/graemlins/laugh.gif )! Pyeten profesorë, studentë, politikanë që minimumi duhet të kenë sadopak informacion për Kanadanë (si fqinji më i madh që kanë, si aleat dhe si bashkëpuntor ekonomik: gati 20% e importeve amerikane vjen nga Kanadaja)! Kjo tregon për arrogancën dhe mosinteresimin e amerikanëve ndaj të tjerëve!

Populli thotë: Kush hecën me kokën lart nuk shef rrugën e rrëxohet! /pf/images/graemlins/wink.gif

antares

Primus registratum

Zoti kur do te te shkaterroje, ne fillim te merr mendjen......

109UV

Primus registratum

hajde qetesohu tashti. lexo ndonje pasazh nga karbala /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

109 UV paske ndejt shumë në diell! Në ç'vend rrin ti plako? /pf/images/graemlins/wink.gif

gurax

Pan ignoramus

Filmi i Moore te meson te tera keto? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

-----------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?"--Marcus, Babylon 5

109UV

Primus registratum

hajde se edhe ju nga evropa do i harroni gjithe kuriozitetet qe dini mbi kanadane, si psh sa Mr. Smokey ka ne Kanada, kur t'ju mbaroje asistenca sociale (se shpejti dmth)

Kondrapedali

Kondrapedali

O Antares, ku e bëre atë anonimen ti se nuk është ide e keqe dhe këtu në forum mund ta bëjnë edhe të tjerët nga një! Besoj se adresa e sitit mjafton! :thumbsup:

Faleminderit

OROSHI

Primus registratum

Kondra,te kam thene qe edhe per 4 vjet do e kemi bacen Bush /pf/images/graemlins/laugh.gif ,po mire more pleqer,ju flisni e flisni per inteligjencen e pazhvilluar te Amerikaneve si popull,jam dakord,nuk i njoh,ndersa Bushi nuk u be President sepse ishte i zgjuar apo intelektual etj etj,ai i duhej kohes,i duhej mijvjecarrit te ri /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ca gjera jane te shkruara me perpara,pastaj,ishte vete faji i Billit qe nuk duroi edhe ca qe te perballonte nevojat biologjike mbas zgjedhjeve ,dhe do ishte akoma President..

abs

nuk e di...

Nuk e di a e ka pa ndonjëri këtu emisionin "Talking to Americans" ku nxirret në pah injoranca e amerikanëve dhe jo e shtresës së ulët apo të mesme por e ajkës (së kosit /pf/images/graemlins/laugh.gif )! Pyeten profesorë, studentë, politikanë që minimumi duhet të kenë sadopak informacion për Kanadanë (si fqinji më i madh që kanë, si aleat dhe si bashkëpuntor ekonomik: gati 20% e importeve amerikane vjen nga Kanadaja)! Kjo tregon për arrogancën dhe mosinteresimin e amerikanëve ndaj të tjerëve!

Populli thotë: Kush hecën me kokën lart nuk shef rrugën e rrëxohet! /pf/images/graemlins/wink.gif
fjala bjen e nxjerr fjalen, ne kte rast, shkodrant thojne:-:- t hift vedi n qefe, se ashtu t errsohen dmth verbohen syte dhe ja then qafen vet vedit. /pf/images/graemlins/laugh.gif

ptuj ptuj, mos i paft syni keq amerikant :book:
se kena gjithe ato njerz atje :angel:

-----------------------

nigjoni mu, msoni gjermanisht se tapo ju duhet, bota rrotullohet, (sic ka than njeni ktu n forum, bota asht e rumbullakt si portokalli) /pf/images/graemlins/laugh.gif

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Kondra,te kam thene qe edhe per 4 vjet do e kemi bacen Bush /pf/images/graemlins/laugh.gif

ju flisni e flisni per inteligjencen e pazhvilluar te Amerikaneve si popull,jam dakord,nuk i njoh,ndersa Bushi nuk u be President sepse ishte i zgjuar apo intelektual etj etj,ai i duhej kohes,i duhej mijvjecarrit te ri /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ca gjera jane te shkruara me perpara,pastaj,ishte vete faji i Billit qe nuk duroi edhe ca qe te perballonte nevojat biologjike mbas zgjedhjeve ,dhe do ishte akoma President.. [/qb]

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[QB] Kondra,te kam thene qe edhe per 4 vjet do e kemi bacen Bush /pf/images/graemlins/laugh.gif

<<jepi gajret vetes ti jepi, /pf/images/graemlins/laugh.gif

ndersa Bushi nuk u be President sepse ishte i zgjuar apo intelektual etj etj,ai i duhej kohes,i duhej mijvjecarrit te ri

>>ai u be president sepse ishte hajdut si puna e nanos vjodhi votat,dhe berri 100 dallavere e cka pret ti nga nje president hajdut rrenacak? ja rezulltatet tregojne vete ska nevoje per koment /pf/images/graemlins/tongue.gif >>

:

Demetrio Scutari

Primus registratum

Për mua Michael Moore është vetëm një i çmendur...

Unë kam gjithmonë urryer ata që hedhin vazhdimisht mutin në fytyrën e vendit të vetë...

OROSHI

Primus registratum

Amar,nuk me pelqen kur perseriten shkrimet e mija,bujrum,hajde te debatojme.ndersa nuk duhet te harrosh nji gja ti Amar:si republikanet,si Demokratet,kerbaci do jete i njejte mbi shpinen tende!! /pf/images/graemlins/laugh.gif