Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Keto dite ne kinemat e USA ka filluar te cfaqet
filmi dokumentare Fahrenheit 9/11 i Michael Moore
i cili fitoj cemimin "palma e arte" ne festivalin e Kanes.
Filmi eshte mirepritur nga spektatori dhe aktualishte eshte ne vendin e pare persa i perket
numrit te spektatorve qe kane dhe vazhdojne ta shohin dhe per pak dite ai ka arritur te bej 22 miljon dollar. Filmi ne pergjithesi eshte nje kritike e forte ndaj presidences dhe administrates se Bushit
ne trajtimin dhe zgjidhjen e situatave te nderlikuara pas 9/11.
Sic dihet M.Moore ka qene dhe mbetet nje kundershtare i luftes ne Irak.
Cili eshte mendimi i juaj lidhur me filmin?

ilirjan

Primus registratum
Re: Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

MOORE eshte nje top MUTI, homosexsual,mashtrus,i cili eshte paguar nga qendra te caktuara.

Filmi si per inat te tij dhe atyre qe rekomandojne ben EFEKT TE KUNDERT.

Amerikanet kane NEVERI per kete hale.

gentilushi

Primus registratum

hale muti mund te jete po cka te beje kjo me ate qe ja nxorri te palarat ne shesh Bushit i cili ngateron osama bin ladenin m sadam hysejnin.Pse mo president eshte ai.Bush eshte presidenti me idiot qe kam degjuar dhe pare ndonjehere.

E dini cfare ka thene ai kur e pyeten gazetaret se cfare beri ai mbasi mori vesh qe njera nga kullat ishte goditur me avion. "Une isha ulur ne avionin tim dhe po shikoja me dhimbje te madhe ne televizion 10 min mbasi ishte goditur kulla e pare se si avioni u perplas me kullen dhe mendova se me siguri ky do te jete nje gabim i pilotit"

Gjeja me interesante eshte kjo qe ka vetem nje filmim sesi goditet kulla e pare nga avioni i kryer nga dy vellezer franceze te cilet po xhironin nje dokumentar per zjarrfikesit e manhatanit dhe ata kete filmim e kane publikuar mbas shtate oresh filmimesh neper germadhat e WTC.

Kur e pa bushi kete filmim 10 minuta mbasi u perplas avioni kur vete filmimi u be publik rreth 7 ore nga perplasja e pare.

E verteta therret dhe media hesht.

Sirio00

Primus registratum

Sinqerisht filmi me eshte dukur nje kombinim propagande boshe dhe thashethemesh shume i ngjashem me filmat dokumentare te propagandes qe ne shihnimne Shqiperi ne kohen e komunizmit (nese i kujtohet ndokujt)
Per mendimin tim nuk kishte asnje vlere faktesh pasi ne te thjesht nuk kishte fakte por supozicione.
Pse u larguan te afermit e Bin Laden nga SHBA, pse u vrane kaq e aq, pse fitoi Bushi atje ku ka vellane guvernator, etj...
Fjale Imzot, Fjale...

Kondrapedali

Kondrapedali

Sirio, veji men llafeve të popullit se s'kanë dalë kot. Populli thotë që s'ka tym pa zjarr. Kështu ti çun i vogë ato PSE-të që hedh ai xhaxhi ke ai emisioni duan përgjigje. Po pate ti ndonjë bujrum na ndriço edhe ne të tjerëve!

MLK

Primus registratum

Me vjen per te qeshur kur thuhet ketu se nuk ka fakte!!! Per te marre nje vize ne ambasaden amerikane duhet te kesh biografine me te paster se ne kohen e Enver Hoxhes se ndryshe te trajtojne si qen e besoj per kete te gjithe e keni nonje te aferm qe tju tregoje per ambasaden amerikane ne Tirane.
Te kesh nje vella apo te aferm te familjes qe ka pas probleme ne Amerike harrojeni vizen se te nxjerrin nga ambasada ne menyre ironike e deri ketu mendoj se jemi dakort pasi ky eshte nje realitet e shteti amerikan eshte i organizuar ne kete forme keshtu qe ligji eshte ligj e duhet rrespektuar nga te gjithe.
Problemi eshte qe kur vjen puna per lidhjet qe ka presidenti amerikan Bush dhe klani i tij keto ligje nuk vlejne me e rregullat ndryshohen sipas interesit te klanit e kjo nuk quhet me demokraci po quhet abuzim me detyren keshtu qe denohet me ligj. Per te qene me i qarte familja Laden ishte nga aksioneret kryesore te fondit te investimeve Carlile (spo me kujtohet emri i sakte!) ku si per çudi "keshilltare" per afaret e Afrikes ishte Bushi baba dhe nje pjese e te afermve te klanit Bush. Familja Laden gjendej diten e atentateve ne New York pasi nje dite me pare ishte mbledhja e keshillit administrues te kompanise e nje dite pas atentatit familja Laden ishte e vetmja qe ka ikur nga Amerika me nje charter egjiptian! Pra familja e njerit prej terroristeve me te kerkuar ne bote bente biznes me klanin e Bush-it dhe nuk kishte asnje lloj pengese per kete qe bente, e as qe e mori njeri guzimin qe ti merrte ne pyetje per lidhjet e saj me Ben Laden dhe pse ishin diten e atentatit ne Amerike por u lane te lire biles u privilegjuan qe te ishin te vetmit persona qe te fluturonin territorrin e SHBA pasi asnje avion nuk lejohej te fluturonte!
Si ka mundesi gjithe ky privilegj kesaj familjeje kur biri i saj u vrau 3000 shtetas amerikan?!
Nese keto nuk jane fakte une nuk di se çfare mund te quhet fakt! Kur degjon kete histori per nje moment te duket sikur ka ndodhur ne ndonje republik bananesh e jo ne nje nga shtete qe mbahet se ka demokracine me te forte ne bote.

gurax

Pan ignoramus

A: Are you down with the sickness?
B: Yes, I'm down with the sickness.
A: How is the sickness then?
B: New and improved. It now comes with almond.

korn83

Forumium praecox

mlk,mjafton te ikesh te ambasada italiane e shih se si do te trajtojne...kam pare si trajtuan babain tim

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga KoRn 83:
[qb] mlk,mjafton te ikesh te ambasada italiane e shih se si do te trajtojne...kam pare si trajtuan babain tim [/qb]
Korn, sa viza lëshon ambasada italiane dhe sa ajo amerikane? Mos fol për ambasadën amerikane se kam punuar aty (jo si punonjës i ambasadës) dhe të them që aty kam filluar të marr inat SH.B.A. Nejse se më duket ndonjëherë sikur të sulmoj po ça t'i bëj që gjithmonë e kam diçka për të thënë kundër asaj që thua ti /pf/images/graemlins/laugh.gif .

MLK

Primus registratum

Vizat i mora vetem per te rikujtur ketu ne form se sa strikte eshte ne metodollogjine e saj politika e SHBA kur vjen puna per te mbrojtur teritorin e saj me shtetasit qe deshirojne ne SHBA e kjo bie ndesh me gjithe tolerimet qe i jane bere familjes Laden. Pra ky ishte thelbi i diskutimit ndaj dhe mora nje shembull qe njihet nga te gjithe. Une nuk po kritikoj ashpersine e gjykimit per dhenien e vizave per amerike por diferencen ekstereme qe egziston kur trajtohen interesat e klanit Bush e Moore ne dokumentarin e tij e trajton shume qarte kete fenomen. Te besh hoxhen (beni si them une e mos beni çfare bej une) eshte shume e lehte, keshtu qe une per vete nuk mund te pres leksione morale mbi demokracine nga nje njeri qe nuk respekton ac nocionet me elementare te demokracise siç eshte presidenti Bush.

korn83

Forumium praecox

e shoh qe me mua e ke...ose ndofta prandaj e ke quajtur veten kondra,sepse nuk mund te shpjegohet ndryshe fakti qe ke nevoje te flasesh e te kundershtosh gjithmone!eshte e para here qe nuk jam perpjekur te mbroj amerikanet,por te them diçka qe e kam provuar vete!shtova vetem diçka fjales se mlk-se!

Kondrapedali

Kondrapedali

Ke të drejtë për punën e Kondrës por edhe unë vetëm shtova diçka asaj që the ti /pf/images/graemlins/wink.gif .