Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

Keto dite ne kinemat e USA ka filluar te cfaqet
filmi dokumentare Fahrenheit 9/11 i Michael Moore
i cili fitoj cemimin "palma e arte" ne festivalin e Kanes.
Filmi eshte mirepritur nga spektatori dhe aktualishte eshte ne vendin e pare persa i perket
numrit te spektatorve qe kane dhe vazhdojne ta shohin dhe per pak dite ai ka arritur te bej 22 miljon dollar. Filmi ne pergjithesi eshte nje kritike e forte ndaj presidences dhe administrates se Bushit
ne trajtimin dhe zgjidhjen e situatave te nderlikuara pas 9/11.
Sic dihet M.Moore ka qene dhe mbetet nje kundershtare i luftes ne Irak.
Cili eshte mendimi i juaj lidhur me filmin?

DFV

Primus registratum
Re: Fahrenheit 9/11 i M. Moore.

antares , nga diskutimet e tua nuk eshte veshtire te kuptosh se ti vertet je nje antare i denje i bandes se Bin ladenit.
Uroj qe misjoni jot te perfundoj se shpejti me nje bombe vetvrasese, sepse per rrugen qe keni zgjedhur ashtu do perfundoni te gjithe.

the phantom

Primus registratum

Antares,Amar(Gomar /pf/images/graemlins/laugh.gif )-Keta talebane troglodite(njerez shpellash) jane te bere prej mu.tit te thate! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sa per punen e kamikazit, shpresoj te bohen kamikaze me nga i bombe ne by.the /pf/images/graemlins/laugh.gif

Eshte nje turp per Shqiperine qe ka nxjerre debila Bin Ladena si keta!

OROSHI

Primus registratum

??Antares/anetar i bandes se Bin Lehenit?? Si thua Antares per ate idene time per paqe bashke per 24 ore para fillimit te lojrave Olimpike ne Greqi /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

amar

Primus registratum

NO COMMENT???!!!

edukata juaj ,kjo eshte si rezultat i injorances suaj,ne te shpellave dhe te bin ladenit se paku nuk kemi sjellje dhe kulture te tille si tuajen,duhet te bleni ore kursi per sjellje dhe edukate nga ne /pf/images/graemlins/wink.gif .ne qofte se te gjithe te krishteret amerikanet evropjanet kane kulture te tille ,atehere mjere per ju dhe ata /pf/images/graemlins/tongue.gif

the phantom

Primus registratum

O majmun antropomorf,po te kishe nje minimum edukate prej qenieje njerezore s'do e quaje veten Bin Laden.Ti shimpanze idiot,ne vend te parazitosh dhe t'i rendosh kesaj toke,pse nuk shkon te hedhesh veten ne ere? Njerezimi s'do humbiste asgje dhe ekzistenca jote patetike do mbylleshe me njefare kuptimi!

P.S.Te krishteret nuk kane asgje me mylimanet normale.Vetem idiotet si ti dhe Bin Ladeni te gjithe njerezit ne rregull nga trute i urrejne per vdekje!

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Pastaj ore "pafillo" une nuk rri te harxhoj leke per te vajtur ne kinema. I downloadoj filmat dhe i shoh sa here te dua ne shtepine time. Sigurisht ta besh kete me Lord of the Rings eshte gjynah..... [/qb]
Me kujtohet kur vajta ne fshat tek gjyshi. Po fliste gjyshi me ca burra cfare i kishin vjedhur. Njerezit u larguan une i vogel 6 vjec nuk e harroj kurre "E mo se kaurrit mire ja bene". Fol pastaj per tolerance me keta lloj. Keta duan plumbin ne balle.

Edhe aty po u del. Qe nga 9/11 jane vrare mbi gjysem milioni myslyman ne Irak, Afganistan. I shtruan mire me bomba "qylym"

An eye for an eye.

Demetrio Scutari

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Sipas nje sondazhi ditet e fundit midis rinise hungareze Bushi eshte me i urryer se Sadami e Bin Ladeni, bile ja kalon dhe Stalinit [/qb]
Kjo më duket një budallalëk i madh... Nëse shumica e hungarezëve mendojnë kështu, nuk kuptoj pse kanë hequr dorë nga komunizmi dhe tani kanë hyrë në bashkësinë evropiane (vetë komunistët e Hungarisë, jo unë, thuan në vitin 1989 "sistemi është i gabuar dhe duhet ta ndërrojmë")...

Po të ishte i vërtetë ky budallalëk, për mua hungarezët do të duhen të braktisin që nga nesër bashkësinë evropiane dhe të aneksohen me Korenë Veriore...

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga the phantom:
[qb] O majmun antropomorf,po te kishe nje minimum edukate prej qenieje njerezore s'do e quaje veten Bin Laden.Ti shimpanze idiot,ne vend te parazitosh dhe t'i rendosh kesaj toke,pse nuk shkon te hedhesh veten ne ere? Njerezimi s'do humbiste asgje dhe ekzistenca jote patetike do mbylleshe me njefare kuptimi!

P.S.Te krishteret nuk kane asgje me mylimanet normale.Vetem idiotet si ti dhe Bin Ladeni te gjithe njerezit ne rregull nga trute i urrejne per vdekje! [/qb]
---------------------------------------------

shihet, nga nervoza qe ke ,ke filluar edhe shkronjat ti hashe
/pf/images/graemlins/laugh.gif
une nuk merzitem se ti mi thua keto fjale ,jam mesuar me ju,po une nuk e uli veten ne nivelin tend o fantom sepse une ndryshe jam eduakur,ti dhe te tjeret mud te thuani ca te doni por realiteti eshte keshtu ok?.

tung se ika /pf/images/graemlins/smile.gif

p.s. diskuto rreth temes ,ose po hape nje teme me titull " GARA NE SHARJE DHE OFENDIME" /pf/images/graemlins/tongue.gif

OROSHI

Primus registratum

Amar,sa per sharje ,edhe ti nuk mbetesh mbrapa,ne edukate gjithashtu,por nuk eshte ky synimi jone me duket,thjeshte na vjen keq qe ka shqiptare si ti me kesi lloj mendimesh qe nuk kane te bajne aspak me nji shqiptar te paster(se ka plot shqiptar me gjak turk),pra kur ti i kundervihesh kaq me urrejtje Amerikes ,Evropes dhe krishterimit,atehere une dyshoj ne nacionalitetin tend shqiptar,nqs nuk je shqiptar atehere animi yt nga e keqja e shekullit nuk do bente shume buje,ndersa une personalisht mendoj(ta kam thane edhe nji here tjeter)qe ti cdo gje mund te jesh por shqiptar jo!!!!!!!!I njoh mire shqiptaret e Maqedonise,qe me nderrimin e Plisit me qylym arab(qe mbajne ne kry te vjetrit andej nga ju)per mu,ju ,keni pushu se qenuri shqiptar!!!Thjesht nuk e meritoni.E nqs eshte ky qellimi yt,qe shqiptaret te krijojne urrejtje ndermjet tyre,ne kete rast ne me ju te Maqedonise,mund te them se po ja arrin qellimit!!!Te them vetem kaq,mos harro qe interesat sllave dhe arabe jane shume afer njera tjetres:sllavet djegin flamurin Amerikan,sllavet urrejne katoliket,sllavet urrejne shqiptaret,sllavet jane rrace inferiore,sllavet jane barbare. :wave:

roberto

Primus registratum

Sshte nje gje te jesh kritik me Bushin ose politiken e jashtme amerikane.Gjithmone duke qene obiektiv dhe mos harruar se Franca,Gjermania,Italia dhe gjithe europa perendimore u ndertuan nga plani MArshall.Gjak amerikan u derdh ne Omaha BEach.
Tanket amerikane ndalen armaten ruse para Berlinit perendimor.
Kjo eshte amerika e vlerave, demokracise.

Komplet antagoniste e amerikes se WMD, amerikes se genjeshtrave.Amerikes qe komandohet nga cifutet.Amerikes qe politiken ne lindjen e mesme e vendos me cfare eshte shkruar ne Bibel.Dhe une jam i krishtere po keto jane skandale.Gjithe bota voton kunder shkeljes se te drejtave te njeriut ne palestina amerika ve veton kunder.

Jo se arabet jane me e mire.Edhe ato kafshe jane.Shumica e tyre llapin me islamin e kshu kur vine ne perendim i pelqejne shume keto komoditetet.I pelqen liria.I pelqen te vine ne shkolla me ferexhe po provo e shko ti tek vendet e tyre i veshur me rroba perendimore sa shpejt do hash burgun.

E kshu puna Amarit.Vellezerit e tij ne afganistan ndaluan edhe TV.Amarit i pelqen te perdori internetin te shperndaje propagande.Ec e merre vesh.Me vjen turp qe je shqiptar, sinqerisht.

Feja po shkaterron boten.Bushi deklaron qe personi qe e ka frymezuar me shume eshte Krishti.Rrjedhimisht besimet e veta i bazon te Bibla.Jo KUSHTETUTA..BIBLA.E ketu rredhin te gjitha pastaj.

b.k.

Primus registratum

Filma te tille jane shume te nevojshem, dhe ne cdo moment duhet filluar nga diku. nuk diskutohet qe fillimi eshte i veshtire dhe ka mangesite e tij, por nderkohe bravo i qofte.

Demetrio Scutari

Primus registratum

Jam krejtësisht dakord me ty, Roberto... Pa amerikanët do të kishte ende Hitleri në Evrope dhe ky helm antiamerikan për mua është i neveritshëm...

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Amar,sa per sharje ,edhe ti nuk mbetesh mbrapa,ne edukate gjithashtu,por nuk eshte ky synimi jone me duket,thjeshte na vjen keq qe ka shqiptare si ti me kesi lloj mendimesh qe nuk kane te bajne aspak me nji shqiptar te paster(se ka plot shqiptar me gjak turk),pra kur ti i kundervihesh kaq me urrejtje Amerikes ,Evropes dhe krishterimit,atehere une dyshoj ne nacionalitetin tend shqiptar,nqs nuk je shqiptar atehere animi yt nga e keqja e shekullit nuk do bente shume buje,ndersa une personalisht mendoj(ta kam thane edhe nji here tjeter)qe ti cdo gje mund te jesh por shqiptar jo!!!!!!!!I njoh mire shqiptaret e Maqedonise,qe me nderrimin e Plisit me qylym arab(qe mbajne ne kry te vjetrit andej nga ju)per mu,ju ,keni pushu se qenuri shqiptar!!!Thjesht nuk e meritoni.E nqs eshte ky qellimi yt,qe shqiptaret te krijojne urrejtje ndermjet tyre,ne kete rast ne me ju te Maqedonise,mund te them se po ja arrin qellimit!!!Te them vetem kaq,mos harro qe interesat sllave dhe arabe jane shume afer njera tjetres:sllavet djegin flamurin Amerikan,sllavet urrejne katoliket,sllavet urrejne shqiptaret,sllavet jane rrace inferiore,sllavet jane barbare. :wave: [/qb]
------------------------------------------
orosho vetem ti mos me trego se kush eshte shqiptare e kush jo,nuk je ne pozite te besh nje gje te tille,une se paku per shqiptarine kapa pushken dhe luftova shkaun maqedon,po ti ca ben ti ? ti pse nuk kape pushken e tya ndihmosh vllaun tend shqiptare ne maqedoni kundra sllavi qe ti e uren??,jo ore jo se atje sta mban se sllavi ta q....ti vetem flet perpara kompjuterit dhe na shitesh se je shqiptare,jo zoteri shqiptari nuk vlersohet me fjale por me vepra ,e sa per veprat se kush sa ka bere per shqiptarine inshaallah do shofish ,nese se paku te intereson puna e shqiptarise.
nese ne ne maqedoni kemi nderuar kapelen shqiptare me ate turko arabe ju ne shqiperi e keni zavendesuar me ate krishtere evropjane ,nuk e di se car ka shqiptare ne ato kapela qe ju i mbani?.poashtu eshe ne shqiptaret e maqedonise urejme amerikanet urejme sllavet ,komunistet,urejme cdo gje qe eshte kunder paqes boterore e pikerisht problem nr. 1 ne bote eshte amerika dhe politika e saj e jeashtme ,po ti zoteri a ende nuk je binde? po a nuk e shef reagimin e botes a nuk e shef vete reagimin e popullit amerikan kunder qeverise se vete,zgjohu ooo i gjore, freskoe trurin dhe mendo me logjike te shendoshe dhe jo me emocione.
ne fund po e mbylli kete postim me shprese se do ta permiresoni sjelljen tuaj dhe do ta pastroni fjalorin nga fjalet e ndyta. /pf/images/graemlins/wink.gif

antares

Primus registratum

Eh ore Amar, kane ardhur disa krimba ketu ne forum dhe meqe nuk kane argumenta po helmojne forumin me sharje si kalamaj. Mos e prish gjakun se kjo tregon qe e kane humbur toruan dhe ne te pakten ne fushen e arsyes kemi te drejten prapa. Cfare argumenti eshte ky p.sh. "Ti je antiamerikan", "Pa Jankite do kishim Gjermanet ketu" a thua ti se me gjermanet do e kishim pisk kurse me keta plehra te pertejatlantikut bota ka gjetur rehat.
Vete ata pak amerikane me arsye qe kane mbetur kane dale me parrullen "Te shpetojme ameriken nga vetvetja qe te shpetoje bota nga amerika"
Beterri nuk proteston kur shoket e tij vjellin vrer, por hidhet perpjete kur marrin ndonje pergjigje te merituar......

OROSHI

Primus registratum

Amar,shkrimi yt si gjithmone permban gjana boshe,por une po marr ato pak fjale qe kane nje kuptim.Degjo,nqs ti ke luftu kunder sllaveve maqedonas atehere,tani po ban nji propagande qe fare mire u shkon per shtat atyre,pra duke qene nje anti amerikan i terbuar(ndoshta tani,merr pjese bashke me sllavo-maqedonasit ne djegjen e flamurit Amerikan)ben politiken e tyre antishqiptare!!!U futa dje tek www.dardania.de
dhe kur lexova shkrimet e tyre u befasova aq shume sa kujtova se jam ne ndonje forum Arab.Ky forum perbahet ma shume nga shqiptaret e Maqedonise.Duke u ba anti amerikan besoj qe edhe ti e din se nuk i bahet asnji e mire kauzes shqiptare,por ty ta kane nderru gjakun dhe nuk pyet ma per shqiptarizem(asgja personale)per ta vertetu kete,futuni tek forumi i dardanise.de,tek feja(ishte vetem nje teme per fene muslimane)dhe do ta shifni se sa poshte jemi persa i perket kultures dhe edukates.Nqs ti Amar ke luftu,mir ke ba,ke luftu per familjen tande,sepse per idealin shqiptar nuk merr vesht asgja,kristianizmi Evropian asht edhe shqiptar,nuk po du me te ba histori se do ishte nji gja e kote.jam hala i shokum nga leximi qe bana dje tek dardania forum.U shashin me nane e me motra sikur te ishin serben ne njanen ane dhe shqiptaret ne anen tjeter,e ne fakt te gjithe ishin shqiptare,shqipja te lente shume per tu deshiruar.askush nuk i fshinte shkrimet ofenduese.Ja ku kane arritur shqiptaret e ILIRIDES,mbrojtes te Arabeve deri ne mohim te vellezerve te tyne shqiptar.Ilirida e famshme e Lekes se Madh,dhe e sa e sa patriotave shqiptar!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Se ç'kemi parë prej krishterimit e ç'kemi parë prej islamizmit le t'ia lemë të krishterëve e myslimanëve të na i thonë secili. Si njëra ashtu edhe tjetra mund të jenë shumë të mira siç mund të jenë edhe shumë të këqija në varësi të atij që vendoset në krye. Rëndësi ka që këtu as ti Amar të mos tregohesh siç ta kanë vënë nofkën dhe as këta gomerët e tjerë të mos ia fillojnë ma ofendimet e zakonshme.
Të jesh anti-SH.B.A nuk do të thotë të jesh Bin Laden apo terrorist islamik, apo që të kënaqesh kur sheh akte terroriste kundër SH.B.A si dhe të jesh pro SH.B.A nuk do të thotë të jesh anti-islamist! Për më tepër këtu shahen shqiptar me shqiptar duke i vu njeni-tjetrit emërtime që nai kanë vu përherë armiqtë tanë.
Ti Amar që ke luftu shkjaun maqedon turp të kesh kur i kthehesh me ato argumenta një "vllau" shqiptar. Më duket se ti nuk ke luftu me armë në dorë për Shqiptarinë por për xhaminë. Ti harron se ne e kemi pranu islamizmin që të ruajmë Shqiptarinë e jo anasjelltas!
Turp është edhe për këta të tjerët, të krishterë e "myslimanë" në prejardhje që rrijnë e shajnë duke rritur më shumë urrejtjen mes shqiptarësh duke e hedh edhe atë pak tolerancë që mund të kemi përtej urës s'Lanës!

Djema po zihemi me njëri-tjetrin për një të huaj. Kjo na e ka hangër kokën përherë! Imagjinoni që tema këtu është për një film dhe ne këtu kemi arrit me u sha e ofendu për punë feje sepse nuk e kontrollojmë dot veten.

Turp! :smash: :smash: :smash:

OROSHI

Primus registratum

Antares,une nuk jam dakord kurre me ata "shoket/shoqet" e mi qe vjedhin vrere kunder te tjereve ,po ashtu shqiptare.Megjithate,po e them prape,kur pashe forumin e dardanise dje,jam shume i kenaqur me kulture,tolerance(aq sa mund te na e lejoje edukimi jone 50 vjeqar komunist)dhe analizen qe u bejme ne,te forumit ketu,ceshtjeve te ndryshme.Nuk diskutohet qe molle sherri ndermjet diskutimeve tona eshte feja!!!Sikur te gjithe te linim menjane ndikimin fetar,besoj qe nuk do kish kaq shume percarje ndermjet nesh per shume probleme kombetare dhe nderkombetare.Tani,ne jemi ndare ne dy grupe,sdiskutohet se tek sejcili grup ndikon feja,kjo eshte gabim,besoj te gjithe e dime.Une mendoj qe shqiptaret e konsiderojne vehten me evropian se francezet,gjermanet,hollandezet,belget etj etj,varferia jone shekullore na ka ba qe te ndihemi inferiore karshi ketyre vendeve,por ne ,ne shpirt,e dime qe kemi ba shume per kete kontinent,dhe te degjosh tani shqiptare qe digjen zjarr per dicka qe i perket nje kontinenti tjeter,duke shkuar deri ne mohimin maksimal te historise,vlerave,traditave shqiptare,kjo mu me duket shume absurde.Kjo ndarje ndermjet shqiptareve me forcon edhe me shume bindjen time qe:ne shqiperi,kosove,maqedoni kane mbetur shume skllever me prejardhje aziatike,qe sherbenin ne ushtrine Osmane(diku rreth 1milion e gjyse),dhe tani,gjaku i tyre aziatik ka fillu te beje tik-tak tek ata.Nuk flas ketu per bindjet politike,por per tema qe kane te bejne thjeshte me shqiptarizmin dhe interesat tona kombetare.Tek une, per vete, feja qendron shume poshte ,ne krahasim me kombin,pra, per mu, nje shqiptar ka me shume vlere sesa te gjitha fete e marra se bashku,por mundohem qe te dalloj shqiptaret nga ata mbetjet e pushtuesve,por eshte e veshtire,sepse te gjithe flasin shqip!!!!

amar

Primus registratum

orosho kam nje pyetje per ty?? perse i uren kaq shume muslimanet sidomos shqiptaret???

nese ke deshire po diskutojme edhe per histori por me sa duket ti fare nuk ke haber as me historin e as me fene ,une nuk e di cila eshte poenta yte ne kete forum je anti arab pse??,je anti musliman ?? pse??,pse e gjith kjo urejtje ,perse? ,une si musliman dhe shqiptare nuk urej asnje popull e as nje fe kot por une e urej kur ata bejne dem,une nuk i urej krishteret e afrikes , nuk i urej krishteret e zvicres as ato te amerikes latine??
une i urej ata njerez te cilet bejne zullum dhe qe e permbajne zullumin ne menyre te vetedijshem apo pa vetedije e pikerisht ata jane SH.B.A dhe CIFUTET per kete duhet te jeshe i bindur ,une e di se ti e din me mire mirepo car te besh ashtu te pelqen ku ta dish ndoshta je edhe cifut ,ajo se paku me intereson.

une nuk permbaj as arab,as sllav ,as turk e as amerikan e askend tjeter i cili ben zullum ne toke per kete te jeshe i bindur ti edhe te gjithe anetaret tjere te AF .kam shume per te te thene por ia leme heres tjeter /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

Amar,nuk e di se ku e krijove ti kete pershtypje per mu qe :urrekam muslimanet???Persa i perket historise Iliro-shqiptare,nuk besoj qe mund te me thuash ndonje gje te re ti!!!Ndersa ,ate fjalen"poente" mund ta thuash shqip,se e kam hasur shume shpesh dje tek Dardania forum,duhet te harrosh qe po diskuton me anetaret e atij forumi ketu!!!!Fakti qe ti thua:kristianet e Zvicres apo kristianet e Amerikes,kjo per mua verteton shume gjera.Une do thoja dicka tjeter:anesa e shqiptareve nga interesat e gadishullit Arabik,keqeson qendrimin e shteteve te forta dhe populve miq,per kauzen tone Shqiptare,ndersa animi yne nga arabet nuk zgjidhe asgje,sepse nuk e kemi forcen e duhur per te ndiku ne politiken nderkombetare!!!Pra,sa me shpejt ta kuptojme ne shqiptaret eren e re te politikes perendimore,aq me shpejt ne do zgjidhim qeshtjen tone kombetare,qe besoj edhe per ty qendron MBIE ate fetaro/arabe.Dhe nje krahasim tjeter te thjeshte:Ti merr anen e popujve qe nuk kane asnje ndikim ne arenen nderkombetare(dhe qe faktiko-historikisht nuk kane qene aleatet e popullit shqiptar asnjehere),ndersa une jam ne anen e atyre popujve qe kane nje shekull qe vendosin per fatin e popujve te tjere te vegjel.Ne si popull nuk duhet te ndikohemi ne asnje menyre nga feja,sepse humbim perseri shancin(si gjithmone me perpara)per ti dhene nje zgjidhje idealit tone kombetar.Ne jemi populli me i vjeter ne Evrope,ne i kemi pushtu ata popuj qe ti tani po u del ne mbrojtje(po te bazohemi ne zerat qe Leka i Madh ka qene shqiptar,dhe ushtria e tij ka qene e perbere kryesisht nga Iliret),por qe ne,shqiptaret,tani ne shekullin e XXI,te hedhim poshte idealet tona per idealet e disa popujve te tjere,kjo mua me duket shume e rrezikshme dhe shume hipokrite,hipokrite sepse ne nuk kemi ndikim ne zgjidhjen e problemeve nderkombetare.Sllavet kane shekuj qe po bertasin me te madhe qe :shqiptaret jane te ardhur nag kontinenti Aziatik,ketu ne Ballkan.Animi dhe perkrahja e popujve Aziatike nga ne shqiptaret(pa breke ne bithe per vete)qon uje ne mullirin Sllav.Politika dhe aleancat e shqiptareve duhen te behen :duke pare interesin tone KOMBETAR!!!!!!!!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Amar, ti ke probleme në dallimin mes kombësisë dhe fesë. Në Evropë dhe SH.B.A ka edhe të krishterë edhe myslimanë. Ti e ke inatin vetëm me të krishterët e këtyre vendeve apo me të gjithë popullsinë?
Nëse don me kap inat ke gjet mënyrën e gabume dhe mund të të them që nuk tregon asgjë të mirë përveç se injorancë. Ti besoj inatin e ke me qeverinë e SH.B.A si dhe me qeverinë e Izraelit apo të vendeve Evropiane. Në qoftë se jo atëherë ti je nga ata hipokritë që s'kanë ç'i bëjnë gomarit e i bien samarit a.k.a terrorist (në mentalitet).
Bëji një analizë vetes dhe shiko se nga anon. Po qe se anon nga feja më shumë se kombësia atëherë ti nuk je shqiptar pasi "feja e Shqiptarit asht Shqiptaria"! :wave: