Re: emigrantat qe marrin shqiptare per gru
Fillimisht postuar nga I00%SHKODRANE:
[qb] Fillimisht urime per AF qe sapo e zbulova .Me t'vertet qe mes jush ndihem taman si ne shkoder. /pf/images/graemlins/wink.gif
Meqenese tane jemi ketu prej jashte (shtetit)tema besoj qe i perket te gjitheve.
Ca mondoni ju per shiptaret imigrant qe marrin shiptare per grua ? [/qb]
Duke dashur qe fillimisht te mos dal nga tema po citoj publikimin fillestar te 100% dhe te jap mendimin tim rreth ceshtjes...
"Kjofte mallku njaj bir shqyptari,
qe ket gjuhe te perendise,
trashigim, si ia la i pari,
trashigim, s'ia len ai fmise".
"Kur kuajt shumohen se bashku; fryti i bashkimit te tyre,jane kuajt e vegjel qe simbolizojne, bukuri, force, fisnikeri, madheshti dhe seksualizem.
Kur Gomeret shumohen se bashku; fryti i bashkimit te tyre, jane krricet, krijesa qe simbolizojne
brishtesi, shemtim, funksion te vonuar mendor dhe <<turn-off>> seksual.
Ndersa kur gomeret dhe kuajt shumohen se bashku, fryti i bashkimit te tyre jane mushkat; te cilat pastaj si krijesa jane thjeshte nje degjenerim qe sjep fryt"!
Pra sic e kam thene edhe me pare; te kalosh jeten me dike eshte e veshtire cfaredo qe te jete, e sidomos kur ka shume diferenca mes partnereve, kryesisht diferencat zakonore dhe ambienti ku jane rritur.
Por ama une dua te them se, eshte shume e shendoshete lidhesh me nje qe te pershtatet dhe sigurisht qe ia vlen; por problemi eshte nuk ia vlen te lidhesh me nje shqiptar/e qe ska aspak shqiptarizem dhe ka harruar se nga vjen.
Grua shqiptare, shqiptare emigrante apo te huaj te gjitha kto jane dokrra...
Liria eshte gjeja me e shtrenjte ne bote, por kur ama njerezit abuzojne me lirine tyre, ato bien ne shkallen me te fundit te shoqerise (kjo gje per fat te keq, ndodh me shumicen e femrave shqiptare qe une kam takuar deri tani; si ne shqiperi si jashte <<vecse ama ka 1 ndryshim te vogel, qe ata ne shqiperi se kane pasur mundesine te sh.k.e.r.dh.e.h.e.n aq lirshem sa keto jashte dhe skane pase mundesi per eksperienca nigersh>>,pak a shume i njejti fenomen ndodh edhe me meshkujt shqiptare).
Po ju jap vetem 1 detyre shtepie individuale...
Nqs i njihni 10 femra shqiptare qe e kane lirine e veprimit, ju lutem ju me veten tuaj analizoni se sa prej tyre nuk e kane abuzuar lirine e tyre. Ska nevoje qe te me jepni pergigjen ketu vetem jepjani vetes.
Do te ishte shume mire sikurse si meshkujt dhe femrat shqiptare te ruanin shqiptarizmin e tyre dhe te mos abuzonin me lirine, por fakti eshte qe realiteti eshte deshperues...!!!
Me respekt
dreqi