emigrantat qe marrin shqiptare per gru

ShkodraneChick

Primus registratum
Re: emigrantat qe marrin shqiptare per gru

Fillimisht postuar nga Rozafat:
[qb]

1)e ty shkodrane po te dhimen amerikanet eee.. ate hall ke :lol:
.......

2) E ke fjalen avantazhet e ketushme me fut burrin ne burg edhe per nji fjale goje ee... ..po shyqyr moj se per kete avantazh kane mete mangut ne shqiperi :lol: ..

3)haha me bane me qeshe :lol: se ti hallin e te kaluares ke ee:)

4)logjike e thu ti ee se per dy jave pushime e njihka) :devil: [/qb]
Wow c`force argumentimi qe paske aman! :rolleyes:
Tana fjalet qe the, i ke marre jashte kontekstit.
1)Edhe amerikanet jane qenie njerezore me ndjenja qe s`e meritojne te rrehen dhe mashtrohen nga disa persona pa qellime te mira.

2)Arrestimi i bashkeshortit konsiderohet si avantazh vetem nga njerez si puna jote. :rolleyes:
Une e kisha fjalen per "avantazhe" qe do te thot mundesi perparimi ne arsim, pune dhe ekonomi, OK???

3) E kaluara eshte pjese e jetes. Ne Amerike eshte nje e thene popullore: "Your past will always hunt you down!" qe do te thote qe e kaluara do te te ndjek gjithmone kudo qe te shkosh.
Vetem njerezit qe e humbin memorien perheresisht mund ta harrojne te kalueren...

4)Jo vetem dy jave pushim, por nje cift mund te kontaktojne njeri-tjerin, mund te rikthehen ne vendin e pushimit etj. ka shume alternative.

Princesha

Primus registratum

Mendoj se faktet qe permendi shkodranechick, jan shume te verteta.
Vajzat shqiptare qe jetojne ne shqiperi, nuk kane zgjidhje me te mire, kjo si rrjedhoje e kushteve qe kane atje dhe si detyrim edhe nga familja por edhe nga rrethanat marrin shqiptar jashtetit, kjo eshte edhe fat i keq per to, por deri diku edhe i mire... Prinderit si gjithmone mendojne me te miren per femine e tyre, dhe dihet qe kushtet jasht shqiperise nuk te mungojne, ceshtja e renies ne dashuri etj etj qe duhen te jen te pranishme qe nje cift te funksionoje, kan kalu ne plan te dyte per shqiptaret ngaqe ne fillim vjen ekonomia e pastaj gjerat e tjera.
Disa vajza kan pas fatin te hasin ne djem te mire dhe jetojn shkelqyeshem perpos mallit qe kan (gje qe eshte normale), por ka pas edhe nga ato qe kan gjet burrin me femi etj etj.

u74

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rozalina:
[qb]
Vajzat shqiptare qe jetojne ne shqiperi, nuk kane zgjidhje me te mire, kjo si rrjedhoje e kushteve qe kane atje dhe si detyrim edhe nga familja por edhe nga rrethanat marrin shqiptar jashtetit, [/qb]
Sigurisht qe s'kane zgjidhje tjeter ,ke do marrin ato per burre ? :goofy: Pervec djemeve shqiptare qe kane emigruar ( ah... po mund te behen edhe lesbo... )

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Joe Somebody:
[qb]
Fillimisht postuar nga Rozalina:
[qb]
Vajzat shqiptare qe jetojne ne shqiperi, nuk kane zgjidhje me te mire, kjo si rrjedhoje e kushteve qe kane atje dhe si detyrim edhe nga familja por edhe nga rrethanat marrin shqiptar jashtetit, [/qb]
Sigurisht qe s'kane zgjidhje tjeter ,ke do marrin ato per burre ? :goofy: Pervec djemeve shqiptare qe kane emigruar ( ah... po mund te behen edhe lesbo... ) [/qb]
Djem shkodra ka sa te dush, po ata aty thuj ti nuk jan tu u martu se nuk kan edhe ekonomine fort, se per vajzat qe rrin atje ma mire do ishte me marre djal ne shkoder, se sa jashtetit.

u74

Primus registratum

Dakort . Edhe ne po marrim ceke , sllovake , ukrainse /pf/images/graemlins/laugh.gif . Jane edhe te bukura edhe te dashura .How about that ... /pf/images/graemlins/laugh.gif

u74

Primus registratum

Do e kishim ba , po jena patriota ne...
patriotizmi...

neta

Forumium praecox

taman, pergjigje me vend :eek:

patriotat shqiptare ikun prej shqiperijet dhe e vazhdojne patriotizmin e tyre jashte atdheut duke marr nga "halli" (per te ken patriot) femrat shqiptare.

Rrofte patriotizmi.

get real :sleep:

u74

Primus registratum

Ne kemi ike me se shumti per arsye ekonomike dhe te tjera , por kjo s'do te thote se nuk jemi pateriote apo nuk e duam ate vend .
Mendohet se afro 1 milion shqiptare jane larguar ne mergim , logjikisht prej ketij grupi i bie qe shumica te jene djem te rinj keshtu qe ne Shqiperi i bie qe te jene shume me teper vajza te reja se sa djem te rinj , atehere ku do martohen keto vajza ?
Nejse n.q.s vajzat ne Shqiperi nuk duan te na martojne ne djemve emigrante atehere une per vete do te shoh per ndonje ceke .

rrofte patriotizmi shqiptar dhe cek .

Oliver/Andi

Forumium praecox

[qb] Nejse n.q.s vajzat ne Shqiperi nuk duan te na martojne ne djemve emigrante atehere une per vete do te shoh per ndonje ceke .

rrofte patriotizmi shqiptar dhe cek . [/qb]
Amen!

SHENJTOR-i

Primus registratum

Jeta dhe menyra e jetes duhet te merret shume seriozisht nqs e duam te shendoshe.
3 gjera ne jete duhet te behen vetem 1 here ne jete: Lindja, Martesa dhe Vdekja.
Qe te mertohesh me dike dhe te shpenzosh gjithe jeten me te duhet goxha vullnet.
Martesa ne vetvete eshte nje faktor dhe cikel shume i veshtire; e sidomos kur ka shume diference mes partnereve atehere behet edhe me keq...
Por ama mund te them dicka,mua personalisht personaliteti dhe karakteri i femres shqiptare te sotme: si asaj qe jeton ne shqiperi, poashtu edhe asaj qe jeton ne mergim eshte fatkeqesisht zhgenjyes...
Nje nder arsyet themeltare qe nje shqiptar/e zgjedh nje shqiptar/e eshte shqiptarizmi i tij/saj.
Atehere c'dreqin te duhet partneri/partnerja qe eshte rrite pa buke ne goje dhe pa breke; qe si per hic fare ska aspak ndryshim me nje te huaj ose nder rastet me te keqija kur ajo/ai eshte me i/e degjeneruar (kjo ndodh shume shpesh), se nje i/e huaj...
Me falni qe po i fus te gjithe ne nje thes, por ky eshte realiteti i hillur qe une kam ndeshur ne shume femra dhe meshkuj shqiptare...
Sidoqofte kjo ceshtje ne pergjithesi varet me shume nga individet.
Ju uroj fat dhe maresi ne partnere;te cilat do i'u japin femije 100% shqiptare dhe do i rrise ata femije me dashurine dhe kulturen amnore te nje shqiptareje dhe tiu behet; grua, partnere,shoqe dhe nene e femijeve tuaj alla-shqiptarce...!!!

me respekt
shenjtori

ShkodraneChick

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SHENJTOR-i:
[qb]
Por ama mund te them dicka,mua personalisht personaliteti dhe karakteri i femres shqiptare te sotme: si asaj qe jeton ne shqiperi, poashtu edhe asaj qe jeton ne mergim eshte fatkeqesisht zhgenjyes...
shenjtori [/qb]
Sic duket ti qenke me te vertete i shenjte, sic e ke edhe s/n, qe arrin ne perfundimin qe karakteri i femres shqiptare (ne pergjithesi) qenka zhgenjues. Atehere, ti ne te vertete qenke i denje te hedhesh gurin e pare. :rolleyes:

Nuk mund te arrish ne ate perfundim, se ti nuk i njeh tana femnat shqiptare, ok?
Per informaten tende, zotni ke femna qe jetojne ne Amerik, dhe qe punojne e shkojne ne shkolle dhe qe kurre nuk kane ba asgje qe prinderit e tyre s`ia kane aprovuar, ose gjera qe ndergjegja s`ia ka lejuar.

Me respekt,

--ShkodraneChick

SHENJTOR-i

Primus registratum

shikjo ti vajzuke...
tlutem lexo&analizo me kujdes ate cfare kam shkruar.
cfare kam thene ka te beje me eksperiencen time qe kam pase direkt dhe indirekt me femra shqiptare;ne mergim siashtu ne shqiperi,poashtu une nuk thashe qe jane te gjithe shqiptaret ashtu por thjeshte pergjithsova...Si femrat poashtu edhe meshkujt shqiptare sot kane te nejjtin problem pak a shume...
Une me te vertet nuk jam shenjtor; por ama sikurse e gjithe filozofia e jetes do ishte qe vetem shenjtoret duhet te godasin, atehere asnjemekatar nuk do ndeshkohej kurre;madje do perkeqesohej kualiteti&kuantiteti i fajit.
Une spo godas, e as nuk po gjykoj asnjeri; thjeshte po shpreh opinion tim i cili eshte rrjelloje e eksperiences sime.
kalofsh mire

ShkodraneChick

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SHENJTOR-i:
[qb] shikjo ti vajzuke...

Une spo godas, e as nuk po gjykoj asnjeri; thjeshte po shpreh opinion tim i cili eshte rrjelloje e eksperiences sime.
kalofsh mire [/qb]
shiko ti djalosh....
Nqs. do te shprehesh opinionin tend,ateher je pa dyshim i mirepritur, por mos e gjeneralizo nje fenomen qe mund te kete ndodhur disa here, dhe qe ka perjashtime pa dyshim.
Une nuk e ve ne dyshim faktin qe shume shqiptare jane prishur si rrjedhoje e emigracionit ose ndikimeve te tjera, por duhet te pranosh faktin qe ka shume femna dhe ndoshta edhe meshkuj shqiptar qe i kane ruajtur traditat edhe pse mund te jetojne ne emigracion.
Kaq desha te them...

Alba Palushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ShkodraneChick:

Per informaten tende, zotni ke femna qe jetojne ne Amerik, dhe qe punojne e shkojne ne shkolle dhe qe kurre nuk kane ba asgje qe prinderit e tyre s`ia kane aprovuar( ke te drejte pasi prinderit i cojne per dore ne pune te "ndershme" e sidomos kur ai i shkrete prinderit nuk din anglisht...ia nenshrujne vajza kontratat ,

ose gjera qe ndergjegja s`ia ka lejuar.(Ty vajzuke u dashka me te fole me fakte po spo du me dhane emra se kame frike se me del e njoftur di vajze shqiptare qe vetem e vetem se i ati nuk e ka leju me dale rrugave me lloj-lloj ngjyrash AMERIKANESH e ka paditur ne polici e akuzu qe e ka rrahur ***Lum ai qe e merr * "uroj mos te jete shqiptare :mad:

Me respekt,

--ShkodraneChick [/QB]

ShkodraneChick

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rozafat:
[qb]
ke te drejte pasi prinderit i cojne per dore ne pune te "ndershme" e sidomos kur ai i shkrete prinderit nuk din anglisht...ia nenshrujne vajza kontratat ,
Ty vajzuke u dashka me te fole me fakte po spo du me dhane emra se kame frike se me del e njoftur di vajze shqiptare qe vetem e vetem se i ati nuk e ka leju me dale rrugave me lloj-lloj ngjyrash AMERIKANESH e ka paditur ne polici e akuzu qe e ka rrahur ***Lum ai qe e merr * "uroj mos te jete shqiptare :mad: [/qb]
Wow Rozafat po me mahnit, qe ti dike kaq shume raste ekstreme. Sic duket te informokan ty sa here qe dalin me amerikane eh? :rolleyes:
Ti nuk din as me argumentu maj vajz, ku e kam fjalen une e ku e ke ti fjalen.
Une e kisha fjalen qe nuk mund ti gjeneralizosh gjanat qe ndodhin. Nqs. ka vajza ose djem qe nuk ecin ne rruge te drejte, kjo s`do te thote qe te gjithe jane njesoj. Ke njerez te mire e te keqinj ne kete bote.

neta

Forumium praecox

[qb] Dakort . Edhe ne po marrim ceke , sllovake , ukrainse /pf/images/graemlins/laugh.gif . Jane edhe te bukura edhe te dashura .How about that ... /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
[qb]Nejse n.q.s vajzat ne Shqiperi nuk duan te na martojne ne djemve emigrante atehere une per vete do te shoh per ndonje ceke .[/qb]
Ka njera ane thua qe ne (meshkujt) shqiptare po marrim ceke etc se jane ma te mira, ka ana tjeter thu qe i marrim ceket & co nqs vajzat shqiptare (atje) nuk na preferojne ne?
dhe ne fund thu qe i merrni prej patriotizmit, se edhe pse je ketu je njesoj patriot si te ishe atje. Mesa shof un ti po i bjen kodra mas bregut dhe kundershton vedin. Dallohesh qe je "confused".

Nje keshille kisha, miqesore kuptohet.
Nese nuk je i martum, ban gabim me fut "patriotizmin" ne ekuacionin e zgjedhjes te personit te duhur per ty.

Shqiptaren e don se te puqet mentaliteti dhe kultura me te, jo se me ane te marteses tande po i ban nje "nder" shqiperise se po merr shqiptare.

Kto ide me bajne sad :shrug: :shrug: :shrug:

Vlera e femrave shqiptare asht ma shume se nje "vegel" patriotizmi.

u74

Primus registratum

Ah..ha ti duket se me ke keqkuptu moj vajze .
Pyetja eshte pse emigrantet marrin vajza nga Shqiperia per grua ? Dhe pergjigjia eshte - se emigrantet shqiptare kane kulture dhe zakone te njejta me vajzat shqiptare ne Shqiperi ,gje qe eshte shume logjike , ashtu sic e the edhe ti , ok .
Por disa anetare te tjere gjate dikutimeve te tyre shpreheshin kunder marteses se vajzave nga Shqiperia me djem emigrante po nga i njejti vend ! :cry:
Keshtu qe mua me dogji /pf/images/graemlins/tongue.gif prandaj edhe thashe se n.q.s vajzat shqiptare nuk na preferojne ne emigranteve atehere ne duhet te shohim per alternativa , dhe ne kete rast ceket jane alternativa shume te mira te bardha , elegante , bijonde natyrale , si "locke" :kiss: si i thone kosovaret . Sigurisht nuk jane me te mira se shqiptaret , por si i thone nje fjale kur s'ke sorren do hash pulen... apo anasjelltas se jam pak "cofused" tash :confused: .

Nga ana tjeter dihet se raporti i vajzave me djemt ne Shqiperi eshte shume here me i madh ne favor te vajzave ose thene me shkurt ka shume me teper vajza se sa djem. Normalisht duhet te ekzistoje njefare shqetesimi se ku do martohen ato vajza ?!
Une jam dakort me ato qe thua ti se kur njeriu lidh martes duhet te kihen parasysh kritere si perputhja e karaktereve , sex drive , kultura dhe zakone te njejta etj . Dhe meqe jemi te kultura , e perderisa djemt shqiptare e vleresojne ate kulture atehere del se ata kane njefare "potriotizmi" , perndryshe pse duhej qe kultura te shihej si kriter kur ne duam te zgjedhim shoqen e jetes.

Alba Palushi

Primus registratum

Wow Rozafat po me mahnit, qe ti dike kaq shume raste ekstreme. Sic duket te informokan ty sa here qe dalin me amerikane eh?(Naqe meqe te paskam edhe kojshi se spo te therras ne emer skam nevoje me marre informata nga ju pasi kur baj komplimente per shqiperine e shqiptaret (kur me bie rasti ) marr komplimente per Femrat shqiptare *si mish i bardhe i mire*
ku e kam fjalen une e ku e ke ti fjalen...Naqe mos ja ban edhe ti ...kush ka mizen mas veshit te flasi...(spo ke nevoje me i ra veshit)....

Hajt tash ta pasha hajrin mendo pozitiv :devil: