emigrantat qe marrin shqiptare per gru

neta

Forumium praecox
Re: emigrantat qe marrin shqiptare per gru

tush lene gjonin se e kena patriot e zemer mire.
Aj kot se ka vu emrin bab tereza se don me shku me marr gru ne shqipni se ka ma shum femra se meshkuj atje e ka frike se do tesh mesin pa martu /pf/images/graemlins/tongue.gif

Masanej na jena si mollat, e ju si rrushi lol :kiss:

SHENJTOR-i

Primus registratum

Fillimisht postuar nga I00%SHKODRANE:
[qb] Fillimisht urime per AF qe sapo e zbulova .Me t'vertet qe mes jush ndihem taman si ne shkoder. /pf/images/graemlins/wink.gif
Meqenese tane jemi ketu prej jashte (shtetit)tema besoj qe i perket te gjitheve.

Ca mondoni ju per shiptaret imigrant qe marrin shiptare per grua ? [/qb]
Duke dashur qe fillimisht te mos dal nga tema po citoj publikimin fillestar te 100% dhe te jap mendimin tim rreth ceshtjes...

"Kjofte mallku njaj bir shqyptari,
qe ket gjuhe te perendise,
trashigim, si ia la i pari,
trashigim, s'ia len ai fmise".

"Kur kuajt shumohen se bashku; fryti i bashkimit te tyre,jane kuajt e vegjel qe simbolizojne, bukuri, force, fisnikeri, madheshti dhe seksualizem.
Kur Gomeret shumohen se bashku; fryti i bashkimit te tyre, jane krricet, krijesa qe simbolizojne
brishtesi, shemtim, funksion te vonuar mendor dhe <<turn-off>> seksual.
Ndersa kur gomeret dhe kuajt shumohen se bashku, fryti i bashkimit te tyre jane mushkat; te cilat pastaj si krijesa jane thjeshte nje degjenerim qe sjep fryt"!

Pra sic e kam thene edhe me pare; te kalosh jeten me dike eshte e veshtire cfaredo qe te jete, e sidomos kur ka shume diferenca mes partnereve, kryesisht diferencat zakonore dhe ambienti ku jane rritur.

Por ama une dua te them se, eshte shume e shendoshete lidhesh me nje qe te pershtatet dhe sigurisht qe ia vlen; por problemi eshte nuk ia vlen te lidhesh me nje shqiptar/e qe ska aspak shqiptarizem dhe ka harruar se nga vjen.
Grua shqiptare, shqiptare emigrante apo te huaj te gjitha kto jane dokrra...
Liria eshte gjeja me e shtrenjte ne bote, por kur ama njerezit abuzojne me lirine tyre, ato bien ne shkallen me te fundit te shoqerise (kjo gje per fat te keq, ndodh me shumicen e femrave shqiptare qe une kam takuar deri tani; si ne shqiperi si jashte <<vecse ama ka 1 ndryshim te vogel, qe ata ne shqiperi se kane pasur mundesine te sh.k.e.r.dh.e.h.e.n aq lirshem sa keto jashte dhe skane pase mundesi per eksperienca nigersh>>,pak a shume i njejti fenomen ndodh edhe me meshkujt shqiptare).
Po ju jap vetem 1 detyre shtepie individuale...
Nqs i njihni 10 femra shqiptare qe e kane lirine e veprimit, ju lutem ju me veten tuaj analizoni se sa prej tyre nuk e kane abuzuar lirine e tyre. Ska nevoje qe te me jepni pergigjen ketu vetem jepjani vetes.

Do te ishte shume mire sikurse si meshkujt dhe femrat shqiptare te ruanin shqiptarizmin e tyre dhe te mos abuzonin me lirine, por fakti eshte qe realiteti eshte deshperues...!!!
Me respekt
dreqi

eis

Primus registratum

Pershebdetje njehere dhe miresejugjeta se kisha kohe pa u fute ktu!
Lexova shume shkrime qe ishin ba ktu ne kete teme dhe disa mendime qe ishin shkru per mendimin tem ishin krejt pa vlere dhe qe kur i kane shkru skane mendu hiq.Spo du me dhane emer por njena dhe shume si kjo tha qe "djemte shqiptare sdine me rrespektu femnat shqiptare dhe,.. ata emigrante qe shkojne dhe marrin nuse ne Shqipni i marrim vetem per interes(se per ca interesit e ka fjalen as vete se di)".Edhe mu me vjen shume keq personalisht kur shume prej veteve ktu shajne djemte shqiptare dhe ne shume pak raste femnat shqiptare,une e kam dhane mendimin tem i here por po shtoj dhe dicka.... ju kur shani gjakun tuj qe asht gjaku shqiptare skeni me ba hajer kete ta keni te ditun se asht turp e faqja e zeze me sha njeni-tjetrin,kot me ju pyt a keni ndigju noj popull te huj qe ka sha vendin dhe popullin e vet???N.q.s po i du me shembuj kush ka kene edhe pse??...Une spo du me ba politik me ju ktu vetem i gja po ju them qe skeni me nxjerre gja ne drite tu sha popullin tuj.Tash ju uroj tana te mirat dhe ia kalofshi sa ma mire dhe per mu populli shqiptare asht shpirt e zemer bashk me Shqipnin sdiskutohet aja ne rradhe te pare.
Me rrespekt "Vajze_Shkodrane" /pf/images/graemlins/smile.gif

Pilivesa

Primus registratum

Sa per dreqin e maskuar si shenjtor dhe mendimet e tij mund te them:
1) Dukesh qe nuk ke liri mendimi dhe liria nis tek ajo pike, tek mendja jote. Besoj se do ishe njeriu me i gabuar per ta pyetur se cfare eshte liria dhe abuzimi i lirise. Megjithate do na beje nder sikur te na e tregoje, sigurisht pa devijuar nga tema.
2) Je racist i terbuar. Kush ta paska mbush mendjen ty mor bace se ti je kale dhe me kaleresha shqipetare ke me rrit femije te bukur e te forte dhe te huajt na qenkerkan gomere qe vec mund te rritin krrica? Permend edhe zezaket.Sic i ke provu edhe ti zezaket le ti provojne edhe femrat shqiptare se su be qameti.
3) Mos na jep me detyra kaq te veshtira shtepia se akoma jemi tuj e vra mendjen te gjithe dhe nuk po ta japim dot nje pergjigje te sakte.
4) Njerez si ty dhe si Vajza Shkodrane me mentalitetin qe keni nuk duhet tju kishin dhene shtetet e huaja leje qendrimi se duhet te ktheheni ne Shqiperi. Keni shume nevoje te jetoni ne prapambetje. Doni te jetoni edhe jashte shtetit ne 2005 sic kane jetuar prinderit tuaj para 50 vjetesh ne Shkoder o ne Masli ngado qe te vini. (patato patatoe, tomato tomatoe)
5)Me mendimet qe kane "Shenjtori" dhe Vajza Shkodrane besoj se do te benin nje cift te bukur dhe te forte, me themele te forta te marredhenies se tyre te ngritura mbi gjakun dhe mediokritetin shqipetar.
6) Prandaj behen shenjtore dreqerit moj vajza shkodrane se gjejne femra si puna jote qe s'marrin pyke fare dhe e lejojne veten e tyre te abuzohen dhe te behen fli per tradita te prapambetura shqipetare.
7) Une ne rradhe te pare jam njeri (pjese e gjithe races njerezore), ne rradhe te dyte femer (te cilen Adami nuk e trajtoi mire dhe e beri te enderonte per dicka tjeter "perse do ta hante mollen po te ishte vertet e lumtur me Adamin???...") dhe ne rradhe te trete jam shqipetare (ama nuk rrij te shfryj inat mbi kombet e huaja dhe ta nge vendin tone ne lartesi, kur jam vete ajo qe e la pas dhe jeton jashte shtetit. Kush e do kaq shume Shqiperine le te kthehet deh shendet e te mira. Ndoshta edhe bajamkat jane me te mebla andej se jau mbajne prinderit me shurup derisa te martohen!!! :tipsy:

Juaja,
Pili

Ju perqafoj te gjithe shqiptareve, te bese dhe te pabese, te urte dhe te eger, punetore dhe dembele...Ikni se ju vajti ora vone per ne pune!!!

nikson

Primus registratum

Kush o Adami? njeri iluzion apo i vertet? :lol:

Pili mos i pergjithso gjith djemt,se ka dhe vajza me te poshtra se sa i pershkruan ti.Me mire ndaji shtresat e familjeve dhe ashtu tregon ralitetin,se nuk besoj qe nje djale i nje familje intelektuale dhe me kulture te sillet ne menyra te tilla ndaj nje vajze qe ka deshire ta marri /pf/images/graemlins/smile.gif

SHENJTOR-i

Primus registratum

Ja sa te emancipuar jane dynjaja qe sdine ti bejne dy muhabete pa shfryre personalisht dhe pa paraqitur mllefin e tyre dhe prapeseprape sarrijne te na tregojne ndonje gje...!!!
Sidoqofte je per t'u meshiruar dhe injoruar, piliveshe; lexo se cfare ke shkruar...

Si perfundim mund te them qe, shkoni me ke te doni si te doni dhe nga te doni; vecse ama te pakten veten mos e tradhetoni...!

PS: Me zezake kurre skam shkuar sa per dijenine tende!

u74

Primus registratum

Pse mor popull e bani tan ket zhurme , ca ka kaq irrituse kur diskuton njeri me u martu ne diaspore apo Shqipni !?

Pse duhet ti paragjykojme emigrantat qe shkojne dhe marrin noj vajze ne Shqipni ? A mos valle tan nisen me marre noj rob te nenshtruam/marum dhe masanej me abuzue me te gjate bashkjeteses/marteses , nuk ma merr menja se asht tamam ishtu .

Masanej ju vajzave te diaspors pse iu asht mush menja se jeni ma t'mecme/civilizume se vajzat qe jane n'Shqipni !? Ku menoni se asht epersia e juej ?

Edhe rraca ka t'baj shum , te pakten te un dhe te shumica e shqiptarve besoj se po .Nuk asht se fmit me shqiptare kan me t'dal tan sy blu e boinda por ama kan me ken nryshe prej atyne fmive qe mund ti bosh me arabe ,zezake apo filipineze . Per iket arsye un mas shqiptareve , vdes per ceket :kiss: .

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Pilivesa:
[qb] Sa per dreqin e maskuar si shenjtor dhe mendimet e tij mund te them:
1) Dukesh qe nuk ke liri mendimi dhe liria nis tek ajo pike, tek mendja jote. Besoj se do ishe njeriu me i gabuar per ta pyetur se cfare eshte liria dhe abuzimi i lirise. Megjithate do na beje nder sikur te na e tregoje, sigurisht pa devijuar nga tema.
2) Je racist i terbuar. Kush ta paska mbush mendjen ty mor bace se ti je kale dhe me kaleresha shqipetare ke me rrit femije te bukur e te forte dhe te huajt na qenkerkan gomere qe vec mund te rritin krrica? Permend edhe zezaket.Sic i ke provu edhe ti zezaket le ti provojne edhe femrat shqiptare se su be qameti.
3) Mos na jep me detyra kaq te veshtira shtepia se akoma jemi tuj e vra mendjen te gjithe dhe nuk po ta japim dot nje pergjigje te sakte.
4) Njerez si ty dhe si Vajza Shkodrane me mentalitetin qe keni nuk duhet tju kishin dhene shtetet e huaja leje qendrimi se duhet te ktheheni ne Shqiperi. Keni shume nevoje te jetoni ne prapambetje. Doni te jetoni edhe jashte shtetit ne 2005 sic kane jetuar prinderit tuaj para 50 vjetesh ne Shkoder o ne Masli ngado qe te vini. (patato patatoe, tomato tomatoe)
5)Me mendimet qe kane "Shenjtori" dhe Vajza Shkodrane besoj se do te benin nje cift te bukur dhe te forte, me themele te forta te marredhenies se tyre te ngritura mbi gjakun dhe mediokritetin shqipetar.
6) Prandaj behen shenjtore dreqerit moj vajza shkodrane se gjejne femra si puna jote qe s'marrin pyke fare dhe e lejojne veten e tyre te abuzohen dhe te behen fli per tradita te prapambetura shqipetare.
7) Une ne rradhe te pare jam njeri (pjese e gjithe races njerezore), ne rradhe te dyte femer (te cilen Adami nuk e trajtoi mire dhe e beri te enderonte per dicka tjeter "perse do ta hante mollen po te ishte vertet e lumtur me Adamin???...") dhe ne rradhe te trete jam shqipetare (ama nuk rrij te shfryj inat mbi kombet e huaja dhe ta nge vendin tone ne lartesi, kur jam vete ajo qe e la pas dhe jeton jashte shtetit. Kush e do kaq shume Shqiperine le te kthehet deh shendet e te mira. Ndoshta edhe bajamkat jane me te mebla andej se jau mbajne prinderit me shurup derisa te martohen!!! :tipsy:

Juaja,
Pili

Ju perqafoj te gjithe shqiptareve, te bese dhe te pabese, te urte dhe te eger, punetore dhe dembele...Ikni se ju vajti ora vone per ne pune!!! [/qb]
Dhe si perfundim blla blla blla blla dhe blla ik tesh dhe mos na merzit fort me idiotesirat e tuja se keke ba per gjynah ,te paska marre ne qaf ai vend ku paske shku dhe mas na trego ne (mu dhe dreqit) se cfare rracistash apo martohna bashke dhe blla blla blla te tjera se fundi fundit asht demokraci dhe gjithkush ka ata mendimet e mia dhe pastaj mos u drejto me gisht tek ne se as une sjam drejtu me gisht askujt.Ti po deshe me marr burre te bardhe ,te verdh ,apo te zi ta prifte zoti mbare dhe jete te lumtur ,une per vete tham ate qe mu me pelqen dhe nuk te marr leje ty maj pilivese.Tana te mirat tash.

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Joe Somebody:
[qb] Pse mor popull e bani tan ket zhurme , ca ka kaq irrituse kur diskuton njeri me u martu ne diaspore apo Shqipni !?

Pse duhet ti paragjykojme emigrantat qe shkojne dhe marrin noj vajze ne Shqipni ? A mos valle tan nisen me marre noj rob te nenshtruam/marum dhe masanej me abuzue me te gjate bashkjeteses/marteses , nuk ma merr menja se asht tamam ishtu .

Masanej ju vajzave te diaspors pse iu asht mush menja se jeni ma t'mecme/civilizume se vajzat qe jane n'Shqipni !? Ku menoni se asht epersia e juej ?

Edhe rraca ka t'baj shum , te pakten te un dhe te shumica e shqiptarve besoj se po .Nuk asht se fmit me shqiptare kan me t'dal tan sy blu e boinda por ama kan me ken nryshe prej atyne fmive qe mund ti bosh me arabe ,zezake apo filipineze . Per iket arsye un mas shqiptareve , vdes per ceket :kiss: . [/qb]
Nuk e kuptoj pse njerezit irritohen, kjo thjesht diskutim asht, nuk asht tu vu vul kush ktu (se spo na pyt kush jo per gja /pf/images/graemlins/tongue.gif ).
Thelbi i muhabetit, Joe asht se nuk ka than kush se kena noj epersi, apo jena ma te mecme, diskutimi sillej te fakti se ato jane ma mire me u martu atje. Un u hodha ne diskutim, ma shum se permendet dicka qe po na mbesin beqare vajzat ne shqipni, gja qe s'asht e vertete.

Po se kë merr ti per gru, e ai tjetri e ai tjetri, pak randsi ka.
Gjithkush mund ti marri ne shqipni, e ku te dojn, po ka shku kjo pune kshu, vajzat po marrin te huj e djemte po shkojn ne shqipni me marr vajza. Po ka edhe nga ato vajza qe dojn shqiptar edhe pse jetojne jashtetit per vedi, c'i thu ti kesaj, pra mos i pergjitheso tana vajzat. :wink:

Edhe juve djemve te diaspores mos t'ju mushet menja se po shkoni ne shqipni si skenderbeu e po ju presin me krahe hap, e po bani noj gja te madhe, se ju per vedi niseni, jo se po keni hall se po mesin vajzat pa martu.

jack daniels

Primus registratum

Edhe juve djemve te diaspores mos t'ju mushet menja se po shkoni ne shqipni si skenderbeu e po ju presin me krahe hap, e po bani noj gja te madhe, se ju per vedi niseni, jo se po keni hall se po mesin vajzat pa martu. [/QB]
Ca ke me djemt e diaspores ti maj? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Me ca kam pa une me gjete vajze ne shqipni nuk asht problem,halli asht me gjete prej ndonje familjet te mire. /pf/images/graemlins/smile.gif ...se sidomos ne prej diasporet duhet me kene shume te kujdesshem mos me u rrejte me bukurine e vajzave po me e pase mendjen e me pa mire se prej cile familjet vijne etj etj se ndodhe raste qe ajo te jete yll por familja zhele /pf/images/graemlins/wink.gif ...duke pase parasysh qe me shqiptaret nuk je ''sot e neser'' por ''sot e per tane jeten'' edhe duhet me pase kujdes se me njate familje ke me hy e me dale. /pf/images/graemlins/smile.gif

Princesha

Primus registratum

un s'kam gja me djemt e diaspores,

po ti kishe gja me vajzat e diaspores? /pf/images/graemlins/tongue.gif

Albert Zylyftari

Primus registratum

Tu them te drejten nuk me pelqen menyra si flisni per vajzat ne shqiperi.Ato s'jane objekte.Jane qenie njerezore.Dhe jam shume dakort qe kush ka deshire me u martuar ne Shqiperi ben shume mire.Po te shikojme statistikat edhe ketej cdo njeri martohet me nje person qe e ka nga provinca e vet.
Ndoshta eshte menyra me e mire per tu kuptuar dhe krijuar dicka serioze.Pastaj duhet me u rujt dhe gjaku i shqiptarit,mos me u martu me nje bastard evropian(kopil evropian) Se shpejti.

Oliver/Andi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[qb]
mos me u martu me nje bastard evropian(kopil evropian) Se shpejti. [/qb]
Kopil Europian ??? /pf/images/graemlins/tongue.gif jo keq
po ka edhe prej atyne qe sjane kopila ma ... ?!

Tanja

Primus registratum

o ylli po as gishtat e dores nukjan njesoj mar ma..kshu qe mas perfshi tan europjant:)

Albert Zylyftari

Primus registratum

E vertete eshte qe te gjithe njerezit s'jane njesoj, por ne pergjithesi evropianet jane njerez te ulet dhe pa virtyte.
Personalisht nuk e imagjinoj me u martu me nje te huaj.

Anais

Primus registratum

Me duket falsitet me zgjedhe personin e jetes vetem duke u nise nga perkatesia kombetare. Duhet me e gjyku nga ana e ndjenjave: po te pelqeu e po shkove dakord e merr edhe zezak.

Anais

Primus registratum

Ah, do te shtoj edhe diçka: per sa njoh une vajzat shqiptare kane tendence me marre te huaj, kurse djemte kthehen ne Shqiperi.
1) djemte e done me kry ulet
2) vajzat (qe jetojne jashte, pra e kane njofte boten) nuk done me e kalu jeten me kry ulet

eis

Primus registratum

Me u martu me shiqptare dhe mas me e perzi ma rracen tuj dhe i ka vdek nana atij muhabet.
Hajt tesh mas na bani politik fort se skeni ku me i gjete ma te mire se rracen tuj dhe duheni me kene krenare se Shqipnia ka jetegjatesi ma te madhe midis nje cifti duke perjashtu disa raste divorci /pf/images/graemlins/laugh.gif
Tash uroj te jeni tane mire dhe u shtofte rraca jone ..rraca shqiptare.
Me rrespekt"Vajze_Shkodrane"

Alba Palushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[QB] E vertete eshte qe te gjithe njerezit s'jane njesoj, por ne pergjithesi evropianet jane njerez te ulet dhe pa virtyte.

YYYYllis e ke gabim se nuk i njeh amerikanet e vertet se as qenin se du me kene amerikan..ah me pas pasaporten amerikane s'ka te keq..
Sa per dijeni evropianet e kane ba Ameriken /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anais

Primus registratum

S'ka kuptim me fole per "rraca" duke i nda me thike. Hitleri ka gjyku ne kete menyre dhe... bota e ka pa si ka shku puna. Une gjykoj çdo person ne vetvedi a asht i mire apo i keq, ç'randesi ka nga vjen e ku shkon e perseris per mu te jene i bardhe, i kuq, i verdhe, i zi, amerikan a iraken; eshte e randesishme te jete njeri persembarit. Eshte turp me gjyku per nga "rraca" vetem qenet gjykohen çfare rracet jane.