Re: Ekzistenca e PAFUNDESISE!!!!!!!!!!!!!
Padyshim qe eshte e kufizuar mendja, kjo sdo mende, shume gjera nuk i kuptojme sot, dje skuptonin asgje por me evoluimin tone kuptuam dicka me shume por perseri shume gjera nuk i kuptojme ose nuk dime ti kuptojme(arsyetojme apo interpretojme).
Mendim abstrakt? nuk e kuptoj se me ckuptim e ke por nejse do mundohem ta marre si mendim te kulluar(edhe pse thuhet per transformim etj), por jo nuk eshte keshtu sepse shume gjera,gjendje etj kane fund, te pakten te prekshem dhe ne realitetin(llogjiken) njerezore.Une mendoj se ne njerezit,ish kafshet, kemi krijuar nje llogjik tonen "njerezore" dhe tentojme ti japim llogjik cdo fenomeni etj nepermjet kesaj.Une shpresoj se te kete nje menyre arsyetimi,llogjik tjeter(jashte njerezores) apo perceptimi, ndijmi etj qe ti japi nje kuptim dhe qellim gjithckaje qe na rrethon, shprese kjo.lol, ose fundja nje lloj teorie te kaosit ku cdo gje duket ne fillim si e pa kuptim dhe pa ndonej llogjik por ne fakt ato jane veprime me qellim dhe arsye, e tipit, cdo gje qe ndodh e ka nje kuptim edhe pse ngjan si dogme kjo apo ku ta di une, une perseri besoj, sic tha dhe ai zezaku I have a dream.lol edhe pse shanset dhe propabiliteti mesa duket se nuk jane me anen e zezakut.lol.Jam njeri ske ci bene, por kjo sdo te thote te mos jesh ne realitet dhe te kerkosh vertetesin
Keto qe po thua me kujtojne vitet e gjimnazit, qe nuk jane aq larg, ne keto benim perafersisht atje.
Ti thua: e vetmja gje qe mund te themi per boten dhe universin eshte qe nuk e dime se si mund te jete. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif ne nuk dime asgje, dime(kuptojme) vetem qe mendojme.
Goc nje keshille, mos lexo Dekartin ai ka qene para qinra vjeteve, sot vite me vone kur liria, komunikimi, informacioni dhe dija kane kapur kulmin ne historine tone njerezore ka nej boom me mendime, te lexosh Dekartin sot ne 2008 eshte budallik, debati ka hecur shume para dhe eshte ndare ne pjese me te vogla.
Cfare te bene ty kaq te sigurt te tuash se ekziston? dhe cfare eshte ekzistenca per ty?
Pyetja me e madhe sot eshte pikerishte ajo, ekzistenca