Duhani! Si ta heq qafe ?

ODISEA

Primus registratum
Re: Duhani! Si ta heq qafe ?

Ti nje dekade PAS PAK VITESH, une do kisha mbushur 13 po te mos isha treguar "i zgjuar" para 7 vitesh. /pf/images/graemlins/smile.gif
Pastaj puna nuk eshte sa gjate, por sa shume e pin te shkretin. :shrug:
Une mbaroja nje pakete ne 5 ore dhe dita ime aktive ishte mbi 18 ore, prandaj them "i zgjuar".

Nje studim grek i botuar kete muaj ka zbuluar se 2 gota vere kthejne prapa demin e shkaktuar nga nje cigare. Kordele s'te ngelet gje tjeter vecse te behesh pijanece. Tashi qe do i futesh edhe alkolit vence kushedi sa jo-femerore do dukesh /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

gezim lame

Primus registratum

Kush eshte i interesu le te shohe kete faqe eshte nje ilac me emrin Zyban qe reklamohet aty qe ndihmon per lenien e duhanit.

Ai ilaci ka qene perdor per dicka tjeter por s'po e themi ket se dalim jashte teme .... /pf/images/graemlins/tongue.gif

jula

Primus registratum

Ne baze te trashesise se leaderit-xhuxh te tyre, 50% e italianeve mendon se "komunistet" kane gjithcka ne dore: drejtesine, financen, femrat... :eek: , rrjedhimisht, fumatoret po arrijne drejt 100%shit. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Duhani lihet ne kete menyre:
1. Njeriu ballafaqohet me problemin e vet: "Jam duhanpirese ne territorin shqiptar".
2. Njeriu heton si po i harxhon paret:
a)Ne cigare "te rregullta", monopol i shtetit.
b)Ne cigare kontrabande.
3. Njeriu heton destinacionin e pareve:
Ne te dyja rastet xhepi eshte i njejte dhe i pakendshem.
4. Meqe pika 3. eshte e sigurt, kurse studimeve mjeksore s'do tu besoje, njeriu le perfundimisht duhanin.

/pf/images/graemlins/smile.gif Pacim

Diavolessa

Valoris scriptorum

http://www.smettere.com/cose.htm

Mua me kane dhuruar kete. Duket dicka e mire dhe lihet duhani automatikisht pas 7 ditesh qe perdor keto manjetet. Jane te mbuluar me flori..e duke qene floriri metal i cmuar nuk jep alergji per ata qe kane lekuren delikate.

pS: Me duket se funksionon!

Renea88

Primus registratum

merr i grusht me karamele e sa t kujtohesh per cigare futja nga i karamele....ne pas gjasht muajsh hap nji teme si ti lej karamelet :lol: :lol: :lol: :rockband:

Alanis

Primus registratum

Te lesh duhanin eshte shume e lehte. Njoh njerin qe e ka lene nja 20 here per 3 muaj

RecurrentDream

Forumium praecox

Mire, vazhdoj te mos pi duhan prej gati 2 vjetesh...

Por kjo nuk eshte plotesisht e vertete... dmth. sa here qe shkoj ne bar apo pub, marr aq shume nikotine prej tymit te cigareve qe pine te tjeret saqe te nesermen me djeg fyti...

Keshtu, nuk mund te them qe e kam hequr qafe krejtesisht ... apo jo? :rolleyes:

Test

Primus registratum

Keshtu, nuk mund te them qe e kam hequr qafe krejtesisht ... apo jo? :rolleyes: [/QB]
pse e mundon veten apo do me vdek i shendoshe?? ca do thone kur te vdesesh "Vdiq, po ishte mire me shendet!!" ???

Olta

Forumium praecox

me sa di une, i varur nje here fizikisht, i varur gjithe jeten, o lufte psiqike qe thjeshtohet me kohen por tundimi nuk zhduket plotesisht,
(cer demoralizimi!)
nejse, duhet te jet e thjesht per duhanpiresit kur mendon se vetem prej nje cigareje duhen te heqin dore, prej tjetres.

MLK

Primus registratum

Nje duhanxhi, ndryshe nga nje person qe nuk ka pire duhan ndonjehere, sa here qe ka ndonje problem apo stres te madh per te perballuar, refleksin e pare ka qe te pije nje cigare, pra dhe ata qe e lene e kane te veshtire te mos tundohen ne momente te veshtira e siç e dini probleme ne jete kemi te gjithe nje moment te caktuar. Pra eshte e lehte ta lesh, por teper e veshtire te mos e rifillosh :smash:

Albert Zylyftari

Primus registratum

Sipas jush cigari qenka droge, njeriu u varka prej cigarit.
Cigari pihet ndoshta per te kaluar stresin, ai eshte ves i keq.Nje njeri qe s'le dot cigarin me duket njeri shume i dobet, i mbaruar.
Duhanxhi, pijanec, drogaxhi eshte e njejta gje.

nilsi78

Primus registratum

hej kjo eshte per te gjithe duhan piresit..kam lexuar ne nje revist mjekesore qe disa shkencetare kane zbuluar qe cigaria jo per te gjithe njerezit eshte motiv kanceri apo shkaktim semundjesh..ska te beje fare dmth ..veret nga njerezit..dhe per te bere analiza nese je pozitiv ndaj kesaj te fundit kushtonte nje thes me lek...dmth edhe pse ne mund te mos e dime kete te fundit incrociate le ditta... /pf/images/graemlins/tongue.gif

MLK

Primus registratum

Yllis nuk e njifke fare problemin keshtu qe nese nuk ke ndonje mendim ne lidhje me temen ben mire mos besh gjykatesin per ata qe e pine pasi kjo eshte gjeja me e lehte po dhe me e gabuar e sme duket intersante.
Cigarja apo duhani eshte e vertete qe hyn ne drogat e lehta e qe nuk te vdesin pernjehre.
Nga duhani njriu fiton dipendence apo varshmeri pas nje periudhe 3 deri 6 mujore pirje te periteshme.
Problemi eshte se prodhuesit e mdhenj te cigareve si Philip Morris apo Pall Mall & co perdorin subtanca te tjera kimike qe i perzjejne me duhanin ne menyre qe nje koha per tu varur nga duhani te shkrutohet nga 6 muaj ne 2 jave. E kjo eshte e temershme pasi nuk thuhet e nuk ka asnje transparence. Philip Morris & co kane nje loby aq te fuqishem sa qe keto subtanca i prezantojne si aromatike ne perberjen e cigareve qe prodhojne e deri tani si ka shqetesuar njeri dhe pse keto subtanca jane kancerigjene.
Mbi kete teme keni nje film te luajtur me mjeshteri nga aktoret e mdhenj amerikane Russel Crow e Al Pacino ku flitet per historine e vertete te nje ish drejtori te sektorit te kerkimeve te Philip Morris e rolin kryesor e luan pikerisht Russel Crow. Ju ftoj te shihni ate film e do kuptoni me mire se çfare ndodh me te vertete me nje biznes prej qindra milliarde dollaresh.

Olta

Forumium praecox

e shkruan edhe titullin e filmit te lutem?

po per prodhimin e cigareve te vendit (me duket se ne librazhd) keni ndonje informacion?,
nuk di me cfare cmimi konkurues shiten ne treg kur konsumatori mund ti zevendesoj lehtshem me ato kontrabande, pa permendur faktin se cilesia apo permbajtja e lendeve te demshme mund te lej shume per te deshiruar,
megjithese me problematik se kontrabanda eshte ndoshta korruptimi i vete hallkave zyrtare edhe ketu mbaron perralla,
interasante do te ishte vertete se c'fitim nxirret prej ketij biznesi dhe se sa aktuale eshte konkurrenca midis markave ne shqiperi, apo ekziston nai monopol si ne rastin e amc-se?

dola nga tema po mbase do te me falni kesaj radhe meqenese nje pergjigje e shkurter nuk do te bente shume zhurme.

MLK

Primus registratum

Filmi e ka titullin "La revelation" ne frengjisht e mos gaboj "The revelation" ne anglisht (po kete se kam te sigurte!)