Droga vret SHPIRTRAT!

Isabelle

Valoris scriptorum
Re: Droga vret SHPIRTRAT!

Fillimisht postuar nga Aureliano Buendia:
[qb] Zonja Zabelle, nuk po mundohem ta kthej ne altruizme kete. Nuk po mbroj te droguarit, pro shumia e njerezve flasin nga pozita injorance - te mos njohesh dicka nga eksperienca eshte injorance - dhe flasin ca me teper nga c'u takon. [/qb]
... dhe meqe ra fjala : nese kjo eshte metode pune per njerezit " e provuara e cdo gjeje ne kurriz" keq me vjen po me ngjan se nuk do e kemi te gjithe shume te gjate. Zgjuarsia konsiston pikerisht aty - te mesosh nga gafat e tua apo te mia nga larg pa patur kusur ti provosh te gjitha ne kurriz. Mos harron valle se kalojme ne procesin e amortizimit dhe ne si qënie njerezore lal... si cdo gje tjeter ?
Nese per te kuptuar qe jeta ja fut vdekjes katerciperisht, dhe klithur kete "zbulim" me zë te larte te garantoj se nuk dua ta eksperimentoj vete perpara qe te ndihem se po flas me te drejte nga eksperienca dhe gervisht egon time duke menduar se jam e zgjuar dhe jo injorante...

Ik boj nani ik /pf/images/graemlins/tongue.gif

ps. me kishte marre malli te te gjemoja neper tema si dikur /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Me pelqen qe jeni bere te ndjeshem ndaj kesaj teme, por me vjen cudi qe keni dale diku tjeter, une s'e kisha fjalen per paragjykime, s'me ka qelluar kurre rasti te njoh nje person te tille dhe aq me shume t'ia ndjek rrjedhen, une thjesht mora nje mesazh nga dikush dhe kuptova perse dikur ishte sjelle si i lajthitur, nese ju doni ta krahasoni me mentalitetin mbytes, bejeni, por thelbi i temes eshte dicka tjeter.
Perse e vrasim shpirtin, per t'i shpetuar realitetit???!!!Do cuditesha shume ta thoshit kete, kjo eshte nje marrdhenie shkak-pasoje qe qe te gjithe ia dine perfundimin dhe prape ndermarrin rrugen e dobesise.

Une prape do thosha nuk vritet nje helm me nji helm tejeter, duhet gjetur antihelmi.Kjo s'ka asfare lidhje me altruizmin, ti e gjen deshiren per ta zene dike te munduar per dore por ri je e kthjellet, personi qe ke perballe a ka kthjelltesine tende per te te kuptuar.veshtire te thuhet!

Perse i vrasim SHPIRTRAT tane????!!!!

Guest

Pse pse pse pse pse pse????????????nje pafundesi pse-sh.

Pse valle i bejme keq vetes tone?Ndoshta ndihemi vetem, bosh dhe mendojme qe duke i bere keq vetes ia arrijme qellimit te mos qenit vetem! por we are wrong!
All we need is love!

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb]
Jam kureshtare te di perse drogohen njerezit, cfare i shtyn ta fillojne, perse vrasin shpirtin e tyre, PERSE!!!???

Kam pare e lexuar me mijera e mijera raste kur perdoruesit pendohen por pasi kane shkaterruar jeten e tyre dhe te te afermve te tyre.

Perse i vrisni shpirterat tuaj???!!! [/qb]
Nje periudhe monotome, nje periudh pa gezime shpirterore, nje frike per ate qe na rrethon, gjykime mbi veteveten, pendime, hidherime, deshir.

Me mbas, shum njerez gjejne kurajo te perballojne pengesat por jane bere rob te saj dhe mos harroni qe mbas nje periudhe te mir eshte vete fiziku qe ta kerkon dozen. Dikush ka shkrojtur qe te pengon te perparosh shpirterisht.
Nuk eshte e vertete.
Nen efektin e saj njerzit kane gjykime qe me i bukuri i filozofis nuk ka pergjigje ti japi, edhe cudia eshte se bejne gjykime dhe japin pergjigje gjykimeve te veta.
Vetem mundo ta kuptosh, te hysh ne boten e tij, te kuptosh drejtimet e mendimeve te tij, dhe do te kuptosh pse-ne e asaj zgjedhje.

gjekec

Primus registratum

Disa e fillojn per qef, disa nga merzia, disa nga kurioziteti. Un duhanin psh. e fillova se nuk kishte asgje ne televizor, paketa perpara syve... varja thash, ta provoj njeher kot. Sigurisht qe do ishte ndryshe me te kuqen etc etc. Ti bie shkurt se nuk kam kohe, personalisht kam perdorur pothuajse te gjitha, dhe per mendimin tim, me moderim ka dhe rruge te mesme. :eek: /pf/images/graemlins/laugh.gif

tirana

Primus registratum

Mu bon dit qe vrej vetem ate "O" e Nigges.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Gjithkush shero diçka nga vetja. Problemi yne eshte qe nuk bindemi qe melankonia, vetmia pasiguria frika etj etj jane semundje. Robi me koshience apo jo, me drogen sheron diçka mrena ose kompenson le te themi.
Kjo mendoj eshte arsya kryesore.
Pastaj tu perdor mund te zbulosh dhe te tjera pseudo "pozitivitete".. ku di un.. mund te ndihesh me kreativ, me abile per te menduar per problemet e tua, me i shoqerushem, seksualisht me i stimuluar etj etj por ne fund te fundit kam bindjen qe jane te gjitha ndjesi fallco persa realja, dmth muti i vertete qe ti/un presantojme, eshte ai qe ngelet kur je zgjuar esell ne mengjes dhe lan dhembet per ti buzeqeshur dhe njehere si debil vetes..
Noiher noi joint me sebep me pelqe hala, po aty ngelet.

tirana

Primus registratum

la droga uccide lentamente

...sti' cazzi, mica ho fretta!!

Vret shpirtin..!
Puna eshte se ne e veme re qe dikuj i eshte vrare shpirti vetem kur na del perpara me fytyre blu dhe syte lesh. Kur shikojme dike te merzitur nuk e veme ujin ne zjarr qamet... dhe merzija vrasje shpirti eshte. Sikur ti shikonim te gjitha motivet qe te vrasin shpirtin me aq keqardhje sa droga mbase do u ndihmoshim me shume mes njoni tjetrit. Por s'kemi si ti veme re sepse merzia kolektive u ka bo normale, s'na bo mo pershtypje... shef ftyra te vrame gjithanej... Kurse droga ka ngel hala vrasje e "veçante" per me t'ardh keq.... Robt kan harru ça osht e qeshmja me shpirt.
Ti qesh dhe robt te shikojne si me qon UFO i zbrit n'tok. Ti buzqesh dhe robt menjiher menojn se ke nji qerre pare dhe e ke ne terezi. Ti buzqesh dhe dikush mendon se ke lindur me kemishe dhe e ke babin drejtor dogane. Po lejm kokrren e namit si rrace humane. Jete trape!! Ka kaq shume pakenaqsi ne milet saqe per mendimin tim shume pak droge konsumohet.

tirana

Primus registratum

Jo re po mu duk teme per me u diskutu seriozisht ne e provova..
Ja psh, ti Salo ke nje problem sot... Un jam ne qejf dhe ty te shkon mendja tek orgjia.. Pse more trim nuk te shkon mendja ne ndonje gje me te bukur... /pf/images/graemlins/tongue.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Ju lutem mos ma degjeneroni temen!

Il Majmuno, je pergjigj mire, une po flas per shpirtin e cfilitur dhe ate te supercfilitur, tani kjo tema sot fol per drogen, po deshe ti hap nji teme une se lush vret me shume shpirti droga apo ndjenja dhe kujt i plas per njonen ose per tjetren, une e kom llafin per ket gjo ksaj here, heres tjeter shofim e bojme.

Kordelja

Valoris scriptorum

Une pashe nje shpirt te vrare qe i kisha rene ne qafe padrejtesisht, nuk njoh ndonje person qe drogohet, s'me ka rene rasti kurre.Ceshtja eshte dicka me shume se kaq, meqe kemi qejf te injektohemi kaq shume se ben vaki ajo na pajis me nje pala flatra te tjera, le ta perdorim, hajt se po e provoj e po ju them, ceshtja eshte nese ia vlen barra qerane, a e sheron shpirtin apo e dermon perfundimisht?!KAQ

tirana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] ....Ceshtja eshte dicka me shume se kaq, meqe kemi qejf te injektohemi kaq shume se ben vaki ajo na pajis me nje pala flatra te tjera..
.....ceshtja eshte nese ia vlen barra qerane, a e sheron shpirtin apo e dermon perfundimisht?!KAQ [/qb]
U mundova te shifsha ne nje sfond me te gjere pse na dhem shpirti. Droga nuk mu duk argument me ju pergjigj PO ose JO. Po smurem vesh pse na dhem shpirti s'do e marim as vesh me ça ta sherojme. Mbase me droge.. mbase jo..
S'ndihem dhe aq jashte teme perveç postimit tefundit..

Kordelja

Valoris scriptorum

Ti qe e ke provuar me thuaj c'i ka ndodhur shpirtit tend, ishte sa per ate nate apo ta hoqi dhimbje si me magji dhe te nesermen ishe sheruar??!!Ma thuaj, dua ta di!

TranofiljA

Primus registratum

..mund te them se efekti i droges nuk ka te beje shume me "shpirtin". Çfare kam kuptuar une qe ndodh eshte se energjia/vemendja te zhvendoset, largohesh nga realiteti per momentin dhe perjeton gjera te tjera...qe normalisht/natyralisht nuk i provon.
Nje shembull qe mund te jap eshte:
"..je i merzitur, u pushove nga puna a , u ndave a...dmth dicka e tille te ka ndodhur. Ne keto rrethana..energjia e trupit/trurit eshte perqendryar tek kjo ndjenje (depresuese mund te themi).Marrja e psh..exctacy e zhvendos si me thene kte energji dhe njeriu perqendrohet tek efekti fizik i droges. Ne rastin e exctacy ndjeshmeria rritet..pak a shume cdo gje te stimulon, muzika,aromat,prekjet..etj etj. Gjithkush dhe cdokush eshte shoku yt /pf/images/graemlins/laugh.gif "

Vesi pastaj varet vetem nga kontrolli i vetes...

eM

Paper Moon

Te gjithe po i flasim per cfare kemi pare dhe jo cfare kemi provuar. Tani po tregoj une dicka personale:

Po, e kam provur. Perse? Do te thoja se ishte idea: Nje here sa per qejf. Ishte Mardi Grass dhe e mbaj mend sepse dot mu kujtua nga nje muabet qe pata me nje mik. Ishte pune kurioziteti. Sa here degjon ato adds per te dhe gjera te tilla. Dhe nje dite dikur te hedha para fytyres dhe ti e provon. Mund te quhet kuriozitet mund edhe te mos jete se di. Cfare ndieva? Asgje. Kjo them se eshte ajo qe i shtyn disa njerez drejt droges. Eshte sikur ti japesh nje shkelm cdo gjeje qe ke perreth. Thjesht e gjen veten ne nje qetesi pothuajse te frikshme. Pastaj fillon te dalesh prej efektit. Eshte si zgjim nga nje enderr e bukur. Nuk do te zgjohesh prej saj. Ketu eshte aty ku shume njerez ngelen. Ketu shume njerez vendosin se nuk duan te zgjohen nga kjo enderr. E ndienje veten te shkeptur nga realiteti dhe kjo i genjen sepse realiteti pasi behesh e lidhur pas droges eshte edhe me i keq. Per vete zgjodha te zgjohesha nga endrra. E kuptova qe ishte enderr dhe se nese nuk do zgjohesha ate dite do zgjohesha nje dite tjeter ne nje makth.

Megjithate mendoj se fajin qe sot rugeve ka aq shume njerez te droguar eshte i shoqerise. Shume njerez sgjedhin drogen si nje ruge per te dale nga realiteti i poshter i jetes, padrejtesite, kufizimet qofshin keto shpirterore ose materiale. Dhe ky nuk eshte faji vetem i tyre eshte faji i cdo njerit prej nesh. Sepse shpesh jemi te pafuqishme te bejme gje. Pastaj dikush nxori dhe nje ceshtie tjeter. Damka qe shoqeria i ve ketyre njerezve. Kjo eshte dicka qe i fut keta njerez edhe me thelle ne kete rruge. Kur dikush mundohet ti iki nga cepet e rrugeve dhe te filloje jeten nga a para ti nuk e mer ne pune castin se ai person pergjigjet se ka pasur nje histori droge. DHe keshtu gjerat shkojne dhe shoqeria behet perdite edhe me egoiste dhe e shkateruar.

eM

AnaBlue

Forumium maestatis

Pse pijanecet dhe te droguarit justifikojne se bejne dicka te tille se jane te depresionuar, merzitur nga jeta dhe realiteti? Cdo njeri ne jeten e tij ka periudha te veshtira, a duhet qe gjithe njerezit e planetit tone te zgjidhin cdo problem dhe merzitje me droge? Le te harrojme realitetin per sot, pastaj neser, pasneser... deri kur? Realiteti aty eshte, nuk iken ne ndonje vend, dhe po nuk i zgjidhe problemet e tua sot e neser, do vijne duke u akumuluar dhe veshtiresuar. Mos te flasim per problemet qe i shkakton familjes, shoqerise dhe vehtes tende. Ndoshta i droguari eshte ne rregull sipas mendjes se tij, por nuk eshte ne rregull me ambjentin ku jeton. Te gjithe jemi qenie njerzore dhe nuk jetojme si individe per hesap tone dhe brenda sferes tone, nuk kemi si te mendojme vetem per rehatin dhe ate qe ne na ben te ndihemi mire. Kush perdori droge dhe zgjidhi ndonje problem ne jeten e tij?

TranofiljA

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Pse pijanecet dhe te droguarit justifikojne se bejne dicka te tille se jane te depresionuar, merzitur nga jeta dhe realiteti? [/qb]
..kam pershtypjen qe kete "justifikim" e perdor shoqeria rrethuese me shume se personi vete.
Marrja e droges eshte thjesht nje zgjedhje qe personi e ben per arsyet e vete (kurioziteti shumicen e rasteve).

E kam provuar.