Droga vret SHPIRTRAT!

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Droga vret SHPIRTRAT!

Ndoshta duhet shprehur me saktesisht duke grupuar experimentuesit dhe te droguarit. Jane dy kategori komplet te ndryshme mendoj une dhe me siper kisha shkruar per te droguarit.

orikum

Primus registratum

patjeter qe jetojme te jemi sa me te kenaqur nga jeta ,por kjo qe ti quan qejf,eshte dicka tjeter qe ti ben mire te mos ta provosh,dhe jo vetem ti po te gjithe ata qe duan te kene nje jete ku qejfi te jete kostant dhe jo nje dite droge dhe 2-muaj terapi......

Erison700

Forumium maestatis

Pika 2:Ndalohet rreptësisht postimet që kanë për qëllim të shajnë me fjalë ofenduese drejtpërdrejt një antar të Albforumit. Shkelja e kësaj pike do sjellë si pasojë paralajmërimin për heqje e së drejtës së postimit në Albforum.

Pika 4: Postimet duhet ti përkasin temës përkatëse si dhe gjithashtu temat e reja duhen ti përkasin kategorisë përkatëse. Në rast të kundërt postimi do ndryshohet ose fshihet, ose tema do të transferohet.

Pika 5: Ndalohet rreptësisht përmbytja (flood) me mesazhe në Albforum. Si e tillë konsiderohen, postimi i të njëjtit postim ose temë më shumë se dy herë. Gjithashtu temat e njëjta do të fshihen duke përdorur si kriter vjetërsinë e temës. Postimet e temës së re do ti ngjiten asaj së vjetër, sipas vendimit që do të marri stafi.

Tri herë të është edituar mesazhi !
Tri here QELLIMISHT e ke postuar mesazhin e njejtë !
Me qëllim i ke shkelur rregullat e Albforumit !

1)APACHE
Anetar/e # 1742 Shkruajtur më 28 Shkurt, 2003 19:25

2)APACHE
Anetar/e # 1742 Shkruajtur më 28 Shkurt, 2003 19:57

3)APACHE
Anetar/e # 1742 Shkruajtur më 28 Shkurt, 2003 20:06

Do të ishte mirë që të mos vazhdoni më kështu.

Nëse do të vazhdoni keshtu , do të kërkoj
nga Administrata që të ju bëhet BANN në forum .
Ky nuk është kërcenim , është këshillë

Shpresojme në mirëkuptim.

PrInCiPiEl

Erison700

Forumium maestatis

Kordele e fillojn drogen o lal se ka ca mendje fyella ne ket bot qe ta sjellin ne majt te hundes. Ca lloj tipash qe hapen by*** me prepotencen qe kan. Per kete mer veten ne qaf duke i hyr rruges se keqe dhe duke u larguar nga shoqeria.
Ca do ti besh? Keshtu e kane ditet qe duhet te kalojm.
ene se harrova Rroft joint ene Posht armiqt e joint.

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb] Jashte teme
thx. nuk po ta bo njeri per inot sa per dijeni [/qb]
nuk te kerkoi njeri sqarime jashte teme kopuk !!!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

Bahhhhhh titulli i temes ka ik cik shume larg me identifikimin dhe pasojat e droges. Si shoqeri e vogel qe jemi ne shqiptaret nuk jemi shume te familiarizuar me fenomene si puna e droges dhe perkufizimin e saj te plote. Mind u cigarja, kafeja dhe rakia jane lloje droge gjithashtu, pavarsisht se jane me te pranuara nga ne, ne shoqeri. E gjithe jeta shqiptare vjen rrotull "pirjes se kafes" "berjes se rakise" qe gjithashtu jane te demshme per shendetin (shumica e shqiptareve vuajne nga tensioni) po kto lloj droge nuk i lidhim apo i kategorizojne ne njerez te mire apo te ligj........ose te vrare nga shpirti apo te vuajtur nga trute ..........apo ku di une lloj lloj frazash qe jane perdorur ktu per te definuar perdorusit e droges.

Ti ve pike muhabetit.......droga eshte out there....per tu argetuar, ngushelluar apo getting layed per gjithcka qe deshiron shoqeria sepse e ka krijuar vet per nevojat e veta........eshte zgjedhja e cdo njerit prej nesh ta perdori apo jo..........vjen ne cdo lloj forme sipas deshirave apo shijeve te cdo personi, edhe varet nga how much can u afford!!

Si gjithcka qe po e tejkalove......konkluzioni eshte negative.........por duhet bere krahasimi sa njerez vdesin ne dite nga kanceri dhe sa njerez vdesin ne dite nga perdorimi i droges!!

Kordelja

Valoris scriptorum

Apache---->Faleminderit per pergjigjen /pf/images/graemlins/smile.gif

TargicallyHip---->Paralelizimi qe ti ben nuk ka kurrfare lidhjeje me temen analogjia eshte pa shkak.Nejse, s'kam pa njeri te degjeneroje qenien nga cigarja, te pakten sensin e ndjenjave, ndersa per alkolin s'kam c'te them, por ceshtja nuk eshte te krijojme analogji, lexoji te gjitha postimet me kujdes dhe pastaj shih se thelbi qendron diku tjeter.
Une kam thene qe nuk paragjykoj, civilizimi s'hyn aspak ketu dhe aq me shume mentalieti im nderpersonal, ky eshte nje fakt jashte ketyre te fundit.
Dhe e fundit; Nuk po flasim per vdekje fizike por per "vdekje" shpirterore.

TranofiljA

Primus registratum

Mendoj qe menyra per ta bere kete diskutim me te kuptueshem nga te gjithe..ka mundesi si hapese temes te perkufizoni:

DROGEN dhe SHPIRTIN

Duke ditur c'nenkuptoni ju me to...do jete me e lehte qe te gjithe te japin pergjigje pak a shume ne te njejtin drejtim.

Thjesht nje ide kjo /pf/images/graemlins/smile.gif

gif_palacero86.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

O Trany, po tallesh ti apo si...o zemer une s'jam ketu per leksione, as per ABC-ra abetareje, as per moral.....e kam shpjegu shume mire(besoj) si qendron puna ke postimi im i pare, ideja me duket mese e qarte.

P.s. /pf/images/graemlins/smile.gif

TranofiljA

Primus registratum

Nuk u talla. Une e kuptova pyetjen dhe u pergjigja.Per mua DROGA vret me shume fizikisht sesa shpirterisht.

Vetem dua te them qe ne raste te tilla, me nje teme si kjo eshte e veshtire ti permbahesh vetem nje aspekti...prandaj anetaret po shkruajne per shume gjera te tjera.

Megjithate pergezime per temen. /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga TrAgIcAllY HiP:
[qb]
Si gjithcka qe po e tejkalove......konkluzioni eshte negative.........por duhet bere krahasimi sa njerez vdesin ne dite nga kanceri dhe sa njerez vdesin ne dite nga perdorimi i droges!! [/qb]
Me fal, por vertet nuk arrij ta kuptoj llogjiken ketu. Kancerin nuk e ka njeriu ne dore, dhe kur i vjen mundohet ta sheroje... kurse drogen e ka ne dore qe cke me te!

Kordelja

Valoris scriptorum

Blucke, faleminderit, aty u cudita edhe une ne fakt !

Dr.Tranny, une dua te sqaroj injorancen (padijen) time ne kete aspekt dhe ndaj kerkoj dhe kembengul tek tema meqe e di qe ka material sa te duash ne AF, per "veset" e tjera mund te hapim tema te tjera, apo jo?!

P.s. /pf/images/graemlins/smile.gif

Dolores

Primus registratum

Kordele,

Une nuk bie dakort me ty, keshtu qe mendimet e mija s do jene aspak ne linjen qe ke zgjedhur ti per te shpejguar kete fenomen! Dhe une i pergjigjem vetem titullit te temes se parashtruar duke refuzuar te jem nen influencimin e cdo lloj opinioni te antareve te ndryshem.......ne opozite opinioni im nuk do ngelej orgjinal.......
Dhe mendoj qe ka te bej me mendimin tend personal si jo....me ato "Bias" qe ke ti ne koken tende kur vjen puna te japesh mendim per perdoruesit e droges apo te titullosh nji teme ne menyre te tille. Une supozoj qe ti pervec faktit qe nuk ke perdorur kurre droge ti as nuk njef njerez qe jane perdorues se droges, apo njerez qe ke mardhenie pune qe jane perdorues droge.........athere mua qe ndodhem ne opoziten tend me duket shume naiv titulli i temes dhe pyetjen qe parashtron ti " Pse i vrisni shpirtrat tuaj?"........sepse mendoj qe droga nuk influencon absolutisht shpirtin.......ka efekte fizike per momentin dhe kur eshte jashte sistemit tend ti ngelesh po i njejti person duke mos ndryshuar as njelloj ndenje ndaj asnjelloj gjeje.... Menyra e perdorimit te droges eshte komplet fizike........aksesi eshte fizik dhe jashteqqitja eshte po ashtu fizike.......besoj se eshte i qarte paralelizimi im me cigaren tani?!
Ku hyn ndenjat ktu?!

Dolores

Primus registratum

[/qb][/QUOTE]Me fal, por vertet nuk arrij ta kuptoj llogjiken ketu. Kancerin nuk e ka njeriu ne dore, dhe kur i vjen mundohet ta sheroje... kurse drogen e ka ne dore qe cke me te! [/QB][/QUOTE]

E kisha fjalen nga konkluzioni i studimeve qe jane bere: cigari eshte nji nga faktoret kryesor te shfaqjes se kancerit! Nuk shof njerzit te gjykojne cigarin ne te njejten menyre sic trajtohen lloje te tjera droge.

TranofiljA

Primus registratum

Te kuptoj me verte dhe nuk ve ne dyshim arsyen/qellimin e hapjes se temes.

Arsya pse une te kerkova njefare perkufizimi me siper eshte sepse per disa...droge nuk eshte vetem marijuana, heroina, kokaina etj etj..droge konsiderohet nikotina (cigarja), alkooli, diet pills, caffeina, kto "ilacet" e fundit qe zevendesojne hormonet, anti-depressants etj etj etj. Besoj se me kupton tani ku e kisha fjalen. /pf/images/graemlins/smile.gif

..dhe boll me kto Ps: /pf/images/graemlins/smile.gif , se jane addictive /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Tani per tu kthyer tamam ne teme ti do te dish arsyet pse dikush, duke ditur qe droga ka shans te madh te kthehet ne "ves", e provon.
Ktu ka vend vetem per eksperienca...dhe gjithsekush ka arsyet e veta.

Kurioziteti #1 (them un)

Kordelja

Valoris scriptorum

Shiko, je komplet gabim, s'kam fare deshire per kundershti por me duhet ta bej:Fakti qe une njoh ose jo njerez te tille nuk ka te beje me ate qe te tille njerez kane nje degjenerim fizik dhe mendor qe pastaj gati-gati jane te pamundura rekuperimet, sepse Kordelja mbase nuk njeh njerez te tille po lexon ndonjehere ndonje gje, dhe nese ekzistojne rekuperime jane me shume kufizime me pas, OK.Ketu nuk jemi dakort, me vjen keq, une shoh qe diskuton ne planin personal, ndersa une jashte tij, ndaj edhe logjikat nuk perputhen. /pf/images/graemlins/wink.gif

Une serish i qendroj faktit qe DROGA vret SHPIRTIN!

Kordelja

Valoris scriptorum

Tranny, faleminderit, ke te drejte...

Kurioziteti dhe deshira per t'i shpetuar realitetit qe vret!(do shtpoja une)

Por pere sa kohe i shpeton???!!!