Droga vret SHPIRTRAT!

koperton

Primus registratum
Re: Droga vret SHPIRTRAT!

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb]Droga vret shpirtin!

Kurre nuk kam qene e joshur personalisht prej saj, madje do t'ju thosha qe as nuk e njoh as se si perngjasojne dhe as efektet e tyre, kurioziteti s'me eshte ngjizur kurre per kesi gjerash.

Jam kureshtare te di perse drogohen njerezit, cfare i shtyn ta fillojne, perse vrasin shpirtin e tyre, PERSE!!!???
[/qb]
Une kam probleme me Kafen. Kafeja eshte droge e lehte. Jam bere adikted per kafeine. Nqs je ne Amerike e di dyqanin Dunkin-Donuts. 3 Medium Coffee Cups i kam te perditshme.

E shikoj vete se kam disa ndryshime. Ndryshime te vogla qe ne shoqerine ku jetojme jane normale. Nuk dua te diskutoj kete. Si te shmang adiction per kaffeine. Dua te di si do vepronte nje shqiptar ne kete rast. Jam person qe dua te arrij te jetoj pa kafeine.

militanti1980

Primus registratum

Drogat qe quhen "soft" nuk jane aq te rrezikshme, si psh. kanabis apo marihuana. Ato i kam provuar edhe une. Jane njesoj si alkoholi, vetem qe jan ne forme duhani. Me ato droga mund te harrosh shume shpejt gjera te papelqyeshme. Por marihuana shume here te inspiron (ne rastin tim) per te menduar per nje teme, apo per te biseduar.
Kurse ato droga "hard", si kam provuar, dhe nuk mund te them se ç'fare pasojash mund te kene.

Po perse perhapet droga ne shoqerite e sotme?
Nje nga argumentet eshte, qe nga droga mund ti shpetosh perditshmerise se mjershme (qofte kjo shkak varferise apo probleme te tjera).
E pastaj eshte edhe fakti, qe ne kohen e sotme te globalizimit, shume shpejt po zhvillohen shoqerite tona, pa patur kohe individi per tu rehabilituar ne ato shoqeri. Keshtu aj kerkon ti iki kesaj shoqeria te "teper"modernizuar, duke i zgjatur doren droges (qofte kjo soft apo hard-drogs).

platinumvl2000@yahoo.co.u

Primus registratum

Me sa kam degjuar droga eshte perdorur nga qeveria amerikane per dergimin e trupave ne vjetnam dhe me pas ajo u shfrytezua per biznes.Keshtu qe eshte gjithmone nje malle pa taks,qe mendoj se do jete gjithmone ne vazhdim!

koperton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PLATIUMsw8:
[qb] Me sa kam degjuar droga eshte perdorur nga qeveria amerikane per dergimin e trupave ne vjetnam dhe me pas ajo u shfrytezua per biznes.Keshtu qe eshte gjithmone nje malle pa taks,qe mendoj se do jete gjithmone ne vazhdim! [/qb]
Eshte e vertete. Ushtareve edhe sot iu jepet droge. Ushtaret amerikane cdo 2 jave i kontrollon doktori per te pare shendetin e tyre. Doktori vendos sasine e injektimit. Jane droga qe nuk gjenden ne "treg".
Ne biznes skam degjuar. Duhet te kushtojne shtrenjte duke pare se punojne fabrika apostafat per keto.

Ishte nje artikull per piloti amerikan qe bombardoi nje skuader kanadeze ne toke ne Afganistan, Aty doli se droga qe i ishte dhene per vigjilence nga doktori i kishte shkaktuar anomali. Po i kerkohet doktorit llogari tani.

Po kafen qysh ta heq une?

Durrsaku_King

Forumium praecox

ik mi ****** ti edhe ju budallenjt e tjere e na leni neve drogaxhit e albforumit rahat... do drogohemi se duam se na e do shpirti se droga eshte pasion droga eshte fantazia droga eshte menyra e te shikuarit te nje prespektive te larget nga nje kendveshtrim kohor i mrekullueshem edhe kush ju ka thene juve qe droga vriska shpirtin kshu mos ja fusni kot per gjera qe nuk keni kompetenca ti kordele shko mbyll temat interesante edhe hap ca tema qe na hapin barku ajo eshte detyra jote ne kete forum te deformuar te ndikuar nga disa personalitete skarco...
Drogohuni o njerez sa te keni deshire e mos degjoni thafet e kota si i thone qente lefin karvani ecen perpara ju faleminderit me shume rrespekt

disku

UNI

Fillimisht postuar nga Durrsaku_King:
[qb] ik mi ****** ti edhe ju budallenjt e tjere e na leni neve drogaxhit e albforumit rahat... do drogohemi se duam se na e do shpirti se droga eshte pasion droga eshte fantazia droga eshte menyra e te shikuarit te nje prespektive te larget nga nje kendveshtrim kohor i mrekullueshem edhe kush ju ka thene juve qe droga vriska shpirtin kshu mos ja fusni kot per gjera qe nuk keni kompetenca ti kordele shko mbyll temat interesante edhe hap ca tema qe na hapin barku ajo eshte detyra jote ne kete forum te deformuar te ndikuar nga disa personalitete skarco...
Drogohuni o njerez sa te keni deshire e mos degjoni thafet e kota si i thone qente lefin karvani ecen perpara ju faleminderit me shume rrespekt [/qb]
SE DO LEXOJA KETE NE KETE TEME SMA MERRTE MENDJA :eek:

Vallaj un spo di ca me thon mo. Me te fillu moralin ty sja vle se vec nervat e mia perdhunoj . Me te thon je gabim sja vle se ta ka ble menjen ai malli ty.
Dicka te them une ty: Tani qe e provo vet te duket marshAllah ilac te duket. Po un te uroj te shohesh jo veten tate po shokun me te mire tatin ne agoni nga ai m*ut produkti se si do ndihesh pastaj hajde prap fol ketu.

Ps: Zot na ruj nga te mencurit se nga toçat ruhena vet :mad:

melankolikjaE

Primus registratum

[qb] ik mi ****** ti edhe ju budallenjt e tjere e na leni neve drogaxhit e albforumit rahat... do drogohemi se duam se na e do shpirti se droga eshte pasion droga eshte fantazia droga eshte menyra e te shikuarit te nje prespektive te larget nga nje kendveshtrim kohor i mrekullueshem edhe kush ju ka thene juve qe droga vriska shpirtin kshu mos ja fusni kot per gjera qe nuk keni kompetenca ti kordele shko mbyll temat interesante edhe hap ca tema qe na hapin barku ajo eshte detyra jote ne kete forum te deformuar te ndikuar nga disa personalitete skarco...
Drogohuni o njerez sa te keni deshire e mos degjoni thafet e kota si i thone qente lefin karvani ecen perpara ju faleminderit me shume rrespekt [/qb]
:cry: :cry: :cry: E lexon kete?Me te vertete ka rendesi pergjigja e Pse-se qe ben ti ?
un mendoj se jo !Ajo cka ne duhet te bejme nuk eshte te kerkojme shkakun po te shmangim pasojat e kesaj gjeje makabre.E pra para kesaj pasoje ne mbetemi te shtangur dhe ajo qe dime te bejme eshte vetem te pyesim PSE?
Ne vazhdojme te pyesim pse edhe pse marrim nje pergjigje ,ndoshta nuk bindemi .Ajo ndodh dhe kaq!!Ne duhet te pyesim sipas mendimit tim 'Si mund t'ju ndihmojme te mos vazhdoni vrasjen e shpirtit tuaj?

Durrsaku_King

Forumium praecox

Kush ju ka thene ju qe vritet shpirti se na cupitet fare tani nga i gjeni disa shprehje te rradha qe as fjalori i lek dukagjinit nuk i permban... shpirti jone eshte i madh si qielli i mbushur plot me yje te ndritshem fantasie si dritare qe hapen e mbizoteron qetesia e pertejshme... ju nuk keni pse te ruheni nga ato qe nuk duan tju degjojne imazhet e krijuara gabim ne trurin tuaj...

eriola

Primus registratum

droga te ben nje njeri qe nuk je, fallco dmth e vret realitetin. droga me verte e vret shpirtin gradualisht. droga eshte per 'losers' per te humburit qe nuk ja dalin dot me jeten dhe kthehen tek droga per te gjetur kenaqsin qe i mungon ne jet. its no good :wink:

Belinea

Primus registratum

Droga eshte medikament /pf/images/graemlins/smile.gif Pijeni po pijeni me dose /pf/images/graemlins/laugh.gif lol

:lol:

moonlight

Primus registratum

[qb] shpirti jone eshte i madh si qielli i mbushur plot me yje te ndritshem fantasie si dritare qe hapen e mbizoteron qetesia e pertejshme... [/qb]
:lol: r u high ne keto momente?
p.s. e kam pa te keq e.

Presidenti

Forumium maestatis

Silence! I'm drunk !!!
Drow near, drow near...
I'll whisper in your ear
the secrets of life
than you'll have no fear!!!

njemijeenjeenjedite

Primus registratum

droga,e perdorur qe nga koha e pordhes nga indianet e amerikes.qetsues per pak kohe the demtues pergjithmone .indianet e pinin vetem ne mbremje per te fjetur se helbete flinin jashte neper shkurre the gjumi i kapte shpejt. sa per kafen ti qe pyete e ke shume te lehte ta leshe mos e blije fare the e lene.

abs

nuk e di...

...ktu ku jetoj une, drogen ( ate me kualitet)e perdorin zyrtare, bankare,intelektual (ata thone/shprehen) se kane rendiment te larte ne pune... ndersa pjesa tjeter qe perdor kuantitetin,katandiset si mos me keq…

nje grup te rinjsh thane: njeriu mund te jetoje 100 vjet ne nje jete monotone, (ne) jetojme ma pak vite, por ato me shume intensitet ...dhe se trupit te shendetshem i gezohen krimbat...
mendoj se e gjitha mvaret, se si individi e shikon/vlerson jeten e tij...
dhe sa mundet ai ato ti perballoj si:- paragjykimin, stresin, depresionin, problemeve te jetes se perditshme... plus se sa i informuar eshte njeriu per ate qe perdor…

...,eshte ashtu sic thane dhe disa me lart, ka lloje te ndryshme drogash,
nga alkoli dhe...

nje nga arsyet eshte dhe kurioziteti…
psh : nje joint te terheq mbas eres… :wink:

------------------

,... te gjitha mendoj mvaren nga ekuilibri i individit...

bebi

Primus registratum

mendoj se e gjitha mvaret, se si individi e shikon/vlerson jeten e tij...

:thumbsup:

S

shuajb

Guest

Blucke, faleminderit, aty u cudita edhe une ne fakt !

Dr.Tranny, une dua te sqaroj injorancen (padijen) time ne kete aspekt dhe ndaj kerkoj dhe kembengul tek tema meqe e di qe ka material sa te duash ne AF, per "veset" e tjera mund te hapim tema te tjera, apo jo?!

P.s. /pf/images/graemlins/smile.gif

gangsterja

Primus registratum
Vitet e fundit jane shtuar numri i perdoruesve te droges(narkomaneve)si
edhe vdekja e tyre nga perdorimi i shpeshte.Drogat jane lende te perbera nga acide te ndryshme qe shkaktojne deme te ndryshme psikologjike dhe fizike.Varetesit e saj bien ne depresion,kalojne ne anoreksi,ulin%e tolerances,behen me agresive,mbyllen ne vetvete dhe nuk kane deshire qe ti ndihmoje askushi,madje shume prej tyre behen skizofrene dhe kryejne vetevrasjen pa u menduar 2here.Jane ngritur organizata kombetare/nderkombetare per ti ndihmuar keta adoleshente qe te mos rrezikojne shendetin e tyre,dhe pasojat ti vuajne te gjithe pjesetaret e familjes.Droga vret shpirtra,por 1-here ta provosh,ta kerkon organizmi edhe po nuk e deshe vete.Kujdesss!!!!!!!!!!!!