Droga vret SHPIRTRAT!

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: Droga vret SHPIRTRAT!

Arsya pse une te kerkova njefare perkufizimi me siper eshte sepse per disa...droge nuk eshte vetem marijuana, heroina, kokaina etj etj..droge konsiderohet nikotina (cigarja), alkooli, diet pills, caffeina, kto "ilacet" e fundit qe zevendesojne hormonet, anti-depressants etj etj etj. Besoj se me kupton tani ku e kisha fjalen.

Ke haru dhe Albforumin.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

Kordele ben mire qe me kundeshton, sepse kundeshtimi eshte baza e nji diskutimi te plote ku shfaqen shume ane te nji teme /pf/images/graemlins/smile.gif Dhe kuptohet qe une flas ne planin personal ashtu si dhe ti , sepse s kemi si te flasim per te gjithe antaret ktu secili ka mendimin e tyre personal.........nqs doja ta mbaja per vete opinionin tim nuk vija ktu ta ndaja me ju. Edhe te gjitha qe lexohen neper gazeta e revista jane raste ekstreme per cfare do lloj fenomeni, jo vetem droge.....dhe sic e stresova ne postimin e meparshem tejkalimi i cdo gjeje ka efekte negative: ngrenja e shumte e dhjamrave, te shendosh, sjell rritjen e kolesterolit,sjell infrakt ne zemer nji shembull ky mos e merr per baze. /pf/images/graemlins/laugh.gif Por mund te them me statistika qe mund ti sjell ndoshta me vone....qe ka njerez qe perdorojne drogen ne menyre te kontrolluar dhe vazhdojne jeten normale, dhe jane njerez te mirenjohur dhe te mirepritur nga shoqeria edhe aspak te degjeneruar.

Le_Routard

Forumium maestatis

une jom tu habit sa shume goca dikan shume mire per drogen, zakonisht jon cunat qe drogohen....

do jua ken fajin te dashurit me siguri /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Kurse une mund te them se njoh njerez te aferm, dhe shoqeri shume te ngushte qe kane katandisur si mos me keq nga perdorimi i droges /pf/images/graemlins/frown.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Ragazzo ribele:
Fai l,amore sotto le stelle.
Ma x favore nn bucare mai la tua pelle.

nino_1

Primus registratum

hej ! nderro llojin e droges!kualiteti dhe jo kuantiteti i droges eshte domethenes.

gjekec

Primus registratum

Sa firm e bukur kjo e Tragically hip, /pf/images/graemlins/tongue.gif

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Kurse une mund te them se njoh njerez te aferm, dhe shoqeri shume te ngushte qe kane katandisur si mos me keq nga perdorimi i droges /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Ana ti e the vet, njehere ne sene. Pastaj dhe vera droge eshte, mos po te shohim gje rrugve me shishe ne dore. :cool:

muku

Primus registratum

Droga vret, por jo me shume se paragjykimet e shoqerise se "pa droguar".
Tabuja eshte sendi me i veshtire qe pengon nje njeri per te kuptuar nje 'te droguar". Ndodh qe, ta shohesh nje njeri ndryshe vetem pse di qe ai "merr". Por nuk eshte kaq e thjeshte. Ai mbetet po ai, vetem se tashme ka zinxhiret e forte rreth vetes, do duhej ca mendje e hapur dhe ca dashuri e forte njerezore per te mundur ta zbuloje, ndihmoje, dashur nje te droguar.
Se fundi, ai mbetet ai qe ishte, ne ca nevoja me shume.

Jemi mesur ti shohim keta njerez si te keqinj, por nuk jane. Une nga vetja flas pa paragjykime se dashje pa dashje i kam provuar shume nga keto substancat e ndaluara, dhe kam mbetur ky qe jam, pa varesi prej tyre.

PARAGJYKIMI VRET SHPIRTRAT!!!

Ndihmoni!

Atehere kur ti i di qe jane te ndaluara, pse i provon? Shpirti i kuriozitetit. Dmth. te gjithe ata qe s'kane provuar droge qenkan injorante sipas teje. Sepse ju te perparuarit duhet t'i provoni qe te flisni nga pervoja. Une nuk jam kundra ndihmes, por jo edhe pro shijes se gjerave qe ne librin tim jane te ndaluara.
Prandaj edhe hapen vende pune per ne te!!! :mad:
Z.MUK

eM

Paper Moon

me duket se teme eshte bere parade e ndienjave qe vrasin shume persona sot ne bote! pffff

Pse eshte gjithemone shume e veshtire per njerezit te jetojne dhe te lejojne te tjeret te jetojne gjithashtu?

Paraghykimet vrasin me shume se droga vet, dhe ju po jepni shembuj shume te goditur! /pf/images/graemlins/frown.gif

Guest

Ouuu se dija une qe droga vret shpirtin /pf/images/graemlins/laugh.gif
po jo mi kordele ajo vret shpirtin per ato qe kane frike mos vdesin por droga ne rradh te pare vret ate te shkret tru se e ben shume konfuz por shpirtin jooooo ate ta ka dhone zoti qe esh atje lart dhe ai vetem ka te drejte me ta morr ......
mos i shifni kaq me pesimizem keto gjera se secili e zgjedh vete rrugen e tij ne jete dhe ai qe pi droge e ka zgjedhur vete ........

vullnet te keni per ta lone ajo duhet por jo llafe te shumta pa bereqet if ya know what i mean /pf/images/graemlins/wink.gif
the only person who can save you is YOU /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Nuk po bej moral, e perseris edhe pse s'me pelqen te perseritem, nuk paragjykoj (edhe kjo e perseritur)....po kerkoja shkaqet se pasojat i di mire cilat jane.

gjekec

Primus registratum

Cfare mungon ne shoqeri qe na jep droga dmth?... droga na mungon /pf/images/graemlins/tongue.gif ... Dmth sado/cfardo lloj qefi te besh ti prapseprape goten e veres nuk e zevendeson dot coca-cola. Ta leme tek vera mqs e keni provuar te gjithe / mqs shumica e shkaterruarve jane alkoolista/ ose me te kuqe, megjithse e kuqja esht histori tjeter /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/blush.gif .. DO NOT TRY, IS BAAAAAAAAAAAAAADD.

Triumfi

Primus registratum

dRoGa; te bene ai qe nuk je.
njeriu pa droge shpesh-here harron se eshte njeri,e mo me droge /pf/images/graemlins/frown.gif

drini@

Primus registratum

edhe un ka pire disa here ashas, dhe jam penduar shume. Kete gje e kam bere per te hyre ne shoqeri pa si une mendoja se po te beja edhe une ato gjera qe benin shoket e mi ketu ni Itali (harrova tju them qe une ja student ne Itali dhe kam 20 vjeç dhe per here te pare qe kam perdorur droge e kam perdorur ne itali) mudt te kisha mundesi qe te rrija me to dhe keshtu e fillova edhe une . Por me ne fund ja arrita qellimin dhe nuk pi me. Por tani e kam kuptuar gabimin qe kam bere dhe nje gje tjeter qe shoqeria e keqe te shkaterron jeten. NOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOO ALLA DROOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOGA

chocolate

Primus registratum

perse drogohen te rinjte?? epo fillon si loje.. si qejf.. si per te shitur mend.. dhe pastaj se gjen me veten..
me vjen shume keq per disa te rinj qe fillojne drogen se jo vetem prishin jeten e tyre por edhe ate te familjareve. njihja nje djale qe drogohej( jo personalisht) cfare nuk beri familja e tij per ta shpetuar nga rrjeta e droges. shiten shtepine, nderruan qytet... fol ketej e fol andej po atij me nje vesh i hynin keshillat e te tjereve me tjetrin i dilnin. dhe si perfundim ai vdiq. 17 vjec. eshte e tmerrshme qe te dish se ke drejtimin e jetes tende ne dore dhe ta humbesh kot fare per nje gabim.
por une personalisht ne nje perfundim kam arritur per ato qe perdorin droga: gjithcka fillon nga leku i madh neper duar. nqs ke shume leke neper duar ka shume premisa per te filluar drogen.
pse nje i varfer nuk pi droge?? se ska ku ti gjeje leket per ta blere..pastaj lindin edhe probleme te tjera sociale si vjedhja, kercenime, madje edhe keqtrajtime pasi ne momentet kur je i droguar je i pavetedijshem.
drogen e fillojne ato persona qe kane gjithcka..ku familja si ngarkon me asnje pergjegjesi.. dhe pa asnje kontroll.
e dini cfare mendoj?? se keta persona qe fillojne drogen jane persona qe kane nevoje per ndihme.. per dashuri, per kujdesje, per te ndjere pranine e te tjereve.. per tu ndjere te vleresuar... dhe familja, shoqeria mund te bejne shume per ti ndihmuar. JO BRAKTISJE! asnje perdorues droge nese do te mund te kthehej mbrapa ne kohe nuk do zgjidhte rrugen e droges.. jam mese e sigurt
prandaj e rendesishme eshte te mos fillohet fare.

pastaj nese permendim qe edhe duhani eshte droge atehere te rinjte tane e pine ate me shumice..gje qe i ben keq jo vetem atij qe e pi dhe e fut ne organizem por edhe te tjereve qe rrine prane tij..

JETA ESHTE SHUME E SHKURTER PER TE BERE EKSPERIMENTE..***

bOy i VoGEl

Primus registratum

Ehh droga dicka teper joshese por vec qe ta ngjit hijen e vedekjes nga mbrapa ehhhhhh kini kujdes kini asgje tjeter..............pershendetje. :wink: :wave:

karamel

Primus registratum

DHE EKSPERIMENTET NEGATIVE TE NDIHMOJNE TE ECESH PERPARA, VETEM SE DUHET EVITUAR DREJTIMI I GREMINES..

blendiys

Primus registratum

Mendoj se,drogerat nuk vrasin shpirterat,perkundrazi ato ndihmojne ne pasqyrimin e shpirtit dhe trupit ne nje sfond ku deri diku gjejme vetveten/
Rrealiteti vret shpirterat dhe Droga vret qenien .
Jane dy rruge te cilat pa vetedije i kemi shkelur.